Şimdi Ara

Avea, 5. nesil iletişim teknolojilerini şekillendirecek MOTO Projesi'nin vizyonunu İstanbul'da masaya yatırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Dünyada 3. nesil - 3G iletişim teknolojileri henüz tam anlamıyla kullanılmaya başlamamışken, pek çok ülke çoktan 4. nesil - 4G iletişim altyapılarını vatandaşlarına sunmaya başladı. Son dönemde ise 5. nesil - 5G iletişim teknolojileri ile ilgili yatırımlar da başlamış durumda.




    Avrupa Birliği kapsamında da Araştırma Fonu desteğiyle 5G teknolojilerinin geleceğini şekillendirmek üzere MOTO Projesi'nin (Mobile Opportunistic Traffic Offloading) temeli atıldı. Projeyi takip etmek üzere Fransa, İtalya, İngiltere ve İspanya'dan farklı kurumların yer aldığı bir konsorsiyum oluşturuldu.




    Bu konsorsiyuma Avrupa ve Türkiye'den katılan tek operatör olan Avea, proje kapsamında 11-12 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da bir toplantı düzenliyor.




    Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin'in ev sahipliğindeki toplantıda, konsorsiyum 5G kapsamında gelecek vizyonlarını masaya yatıracak. Ayrıca proje yöneticisi Fransız Thales firmasından Conan Vania'nın katılımıyla 12 Temmuz Cuma günü, saat 10:00'da Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de özel bir basın buluşması düzenlenecek. 




    Buluşmada Konsorsiyumun kuruluş amaç ve iş hedeflerinin yanı sıra MOTO Projesi'nin detayları ile Avea'nın bu konudaki çalışmaları paylaşılacak.




     







  • heryerde 3g yi adam gibi kotayı da kabul edilebilir seviyede versinler

    5G ISTEMEZÜK

  • Zaten bunların amacı da hizmet veremedikleri yerde ADSL üzerinden vs. 3G vermek. Offloading vs. dediği bir yere kadar. Küçük baz istasyonları ile büyüklerin kapsama ve hız performanslarını korumak amaçlı. Esas faydası ise iyi çekmeyen yerde kapsama sağlamak olacak. Oppottunistic dediği de evinde isen WiFi kullan, 3G 4G şebekeyi meşgul etme temalı. Hiçbiri 5. nesil ile ilgili değil tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.