Şimdi Ara

bazı bileşenlerim çok ısınıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birisi bana hangsi doğru lütfen söylesin

• Hangisi doğrudur onu söylemek güç ama CPUID güvenilirdir diye biliyorum artı olarak anormal sıcaklık değerleri yok bence. Sadece işlemci biraz ısınıyormuş , eğer stok fan kullanıyorsan değiştir derim. İlave fanda eklersen kasaya daha iyi olur.
    AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ || COOLERMASTER HYPER EVO 212 || GIGABYTE 990XA-UD3 AMD 990X/SB950 AM3+ || CORSAIR VENGEANCE LOW PROFILE 1600MHZ CL9 || SAPPHIRE HD7850 1GB 256 BIT || WESTERN DIGITAL 500GB CAVIAR GREEN || COOLER MASTER K380 600W
    || CANON 650D ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

birisi bana hangsi doğru lütfen söylesin

Normal sıcaklıklar onun öncesinde format factory den encode etmişsiniz sıcaklıklar normal cpuid güvenilirdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    || AMD Ryzen 5 2600x || Asus Tuf B450 Plus Gaming || Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz || ZOTAC GAMING GeForce RTX 2060 AMP || AOC 24G2U 23.8" 1ms 144Hz || Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe M.2 SSD || Toshiba HDWD110 3.5" 1TB SATA3 P300 HDD 7200 rpm || NZXT H500i Temperli Cam Mid Tower ATX || COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W || COOLER MASTER MasterLiquid ML120L RGB 120mm || Gamepower Warlock Mavi Switch Mekanik Klavye || GamePower Bane Siyah Oyuncu Mause || Gamepower Tinker V2 7.1 Surround Kulaklık

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurbaba10

quote:

birisi bana hangsi doğru lütfen söylesin

Normal sıcaklıklar onun öncesinde format factory den encode etmişsiniz sıcaklıklar normal cpuid güvenilirdir.

hocam işlemci stock fan olduğu için 3-5 dakkada 69 olması normal galiba

ama anakartın 60-65 görmesi normal mi birisi bu anakartı yükte 36-38 derecede kullanıyorum demişti ben boşta bile 43-45

• quote:

Orijinalden alıntı: BXRXK™

Hangisi doğrudur onu söylemek güç ama CPUID güvenilirdir diye biliyorum artı olarak anormal sıcaklık değerleri yok bence. Sadece işlemci biraz ısınıyormuş , eğer stok fan kullanıyorsan değiştir derim. İlave fanda eklersen kasaya daha iyi olur.

hocam cinebench ile 3-5 defa ard arda test yapınca işlemci 69 anakart 60-65 oluyor oyunda keza öyle 5 dakka oynamadan fan 6800 gibi oluyor fan ötsün umrumda değil artık ama bu değerler normal mi fanın bu devrine rağmen

bu arada ilave fan war zaten önden hava geliyor işlemcinin tam karşısından da geliyor öndeki ekran kartına hddye işlemciyide kapaktan geliyor arkadan egzoz atıyor ondan önce kapak açıktı termal macun yoktu daha kötüydü

FANIN FİLTresini söktüm fan hızı artmaz oldu 3500 civarı 2. defa cinebench yapınca değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 8 Temmuz 2013; 1:58:30 >

• Bence işlemciniz sıcak çalışıyor. Format Factory programını biliyorum. Bu program işlemciyi fazla yük altına sokmuyor. Bu nedenle işlemci bu program çalışırken fazla ısınmaz.

Cinebench çekirdeklere tam yüklense de özellikle günümüzün çok çekirdekli işlemcileri testi çok hızlı bitirdiği için ısınmaya vakti olmayabiliyor.

Bu nedenle ısınmayı Prime95 testiyle ölçmenizi öneririm. Programı indirin ve açtıktan sonra Just Stress Testing seçeneğini seçin. Ardından Blend testini seçin ve başlatın. Diğerleri de olabilir ama Blend testinin özelliği aynı anda belleklere de yüklenmesidir.

Isı tahminim yine yüksek çıkacaktır. İlk etapta kasanız tozluysa tozu temizleyin. Kabloları toplayın. (Kasanızın içinin bir resmini görmemiz faydalı olur.) Olmazsa termal macunu değiştirmeyi deneyin. Zalman STG2 veya Thermaltake TG2 iyi macunlardır. Çok ince bir katman halinde sürün.

Cevabınızı mesajımın sağ üstündeki Cevap butonuyla veya alıntı şeklinde yapın ki girdiğimde haberim olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 8 Temmuz 2013; 10:02:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Bence işlemciniz sıcak çalışıyor. Format Factory programını biliyorum. Bu program işlemciyi fazla yük altına sokmuyor. Bu nedenle işlemci bu program çalışırken fazla ısınmaz.

Cinebench çekirdeklere tam yüklense de özellikle günümüzün çok çekirdekli işlemcileri testi çok hızlı bitirdiği için ısınmaya vakti olmayabiliyor.

Bu nedenle ısınmayı Prime95 testiyle ölçmenizi öneririm. Programı indirin ve açtıktan sonra Just Stress Testing seçeneğini seçin. Ardından Blend testini seçin ve başlatın. Diğerleri de olabilir ama Blend testinin özelliği aynı anda belleklere de yüklenmesidir.

Isı tahminim yine yüksek çıkacaktır. İlk etapta kasanız tozluysa tozu temizleyin. Kabloları toplayın. (Kasanızın içinin bir resmini görmemiz faydalı olur.) Olmazsa termal macunu değiştirmeyi deneyin. Zalman STG2 veya Thermaltake TG2 iyi macunlardır. Çok ince bir katman halinde sürün.

Cevabınızı mesajımın sağ üstündeki Cevap butonuyla veya alıntı şeklinde yapın ki girdiğimde haberim olsun.

peki işlemci neden sıcak çalışıyordur stock fan ile overclock yapanlar var

kasa havalandırması ise sürekli farklı kombinasyonlarla denedim şu an açamıyorum fakat anlatırım erinmem

yan kapağın toz filtresini çıkardım orada bir adet fan içeri üflüyor

arkada egzoz fanı war bu ise sıcak havayı dışarı atıyor ama eski bir fan olduğu için iyi değil gibi en azından yeni takılandan daha kötü gbi emin değilim zaten ışıklı falan hiç sevmiyorum

termal macun olarak ise xilence yanlış yazdım galiba 6,5 lira gibi bir fiyata aldım ama yinede macunsuz halinden biraz farketti

prime 95i şu an deneyip 2. alıntıyla cevap vereceğim

bu arada anakartın bu kadar ısınması sorun değil mi vatandakiler dokunma yansın military class olduğu için mecbur yenisini verirler dedi ama ben 15 gün daha beklemek istemiyorum olmazsa asus m5a97 le R 2.0 aklıma yatıyor gibi ama o yanarsa değişmezler gerçi ısı sorunu çıkar mı oda bilinmez ama bende bu şans varken ondada çıkar

olmadı bu anakartı alsam mı ne diyorsunuz işlemciyede haftaya tx3 alacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bence işlemciniz sıcak çalışıyor. Format Factory programını biliyorum. Bu program işlemciyi fazla yük altına sokmuyor. Bu nedenle işlemci bu program çalışırken fazla ısınmaz.

resimleri ekledim fakat testi bitirmeye korktum

sıcaklık değerleri işlemci bi pro başka diğeri başka gösteriyor sorun nedir anlayamadım ki

http://o1307.hizliresim.com/1c/8/q1cgd.jpg

http://s1307.hizliresim.com/1c/8/q1ch8.jpg

http://n1307.hizliresim.com/1c/8/q1chv.jpg

• Sonuçları bekliyorum. Bu arada olası nedenleri inceleyelim:

1) Stok fan yerine iyi oturmamış olabilir.

2) Macunu çok kalın sürmüş olabilirsiniz. Çok ince bir tabaka şeklinde olmalı.

3) Kasanızdaki fanlar içerideki sıcak havayı iyi tahliye etmiyor olabilir. Kasanızın modelini söylerseniz belki daha iyi yorum yapabilirim.

Anakartınızın ne olduğunu bilemiyorum. Belki gözden kaçırmış olabilirim. MSI 990FXA G46 veya üstü ise Asus M5A97 LE R2.0 modeline geçmenin hiçbir faydası olmaz. Aksine o kartın güç devreleri soğutulmadığı için daha fazla sorun yaşamanız da ihtimal dahilinde.

quote:

resimleri ekledim fakat testi bitirmeye korktum

sıcaklık değerleri işlemci bi pro başka diğeri başka gösteriyor sorun nedir anlayamadım ki

http://o1307.hizliresim.com/1c/8/q1cgd.jpg

http://s1307.hizliresim.com/1c/8/q1ch8.jpg

http://n1307.hizliresim.com/1c/8/q1chv.jpg

Evet işlemciniz gerçekten fazla ısınıyor. Testi bitirmeniz iyi olmuş. Zaten o testin sonu yok. Bilgisayar çalıştığı sürece çalışabilir.

HW Monitör değerlerinde CPU voltajı fazla gibi görünüyor. Açılışta BIOS'a DEL tuşu ile girin. OC menüsüne geçin. Orada CPU Voltage kısmına 1,3 volt değerini girin. Ayarları kaydedip çıkın. Bu işlemden sonra tekrar Prime 95 deneyin. Sıcaklıkların biraz inmesi lazım bu şekilde.

• quote:

Sonuçları bekliyorum. Bu arada olası nedenleri inceleyelim:

1) Stok fan yerine iyi oturmamış olabilir.

2) Macunu çok kalın sürmüş olabilirsiniz. Çok ince bir tabaka şeklinde olmalı.

3) Kasanızdaki fanlar içerideki sıcak havayı iyi tahliye etmiyor olabilir. Kasanızın modelini söylerseniz belki daha iyi yorum yapabilirim.

Anakartınızın ne olduğunu bilemiyorum. Belki gözden kaçırmış olabilirim. MSI 990FXA G46 veya üstü ise Asus M5A97 LE R2.0 modeline geçmenin hiçbir faydası olmaz. Aksine o kartın güç devreleri soğutulmadığı için daha fazla sorun yaşamanız da ihtimal dahilinde.

sonuçları paylaştım hocam

kasa ise:

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/everest-707br-707br-cavalier-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63314

termal macun sanki biraz kalın gibime geldi ben sürmedim ben elimi ne zaman anakarta dokunsam yanıyor bi daha ellemem

kasa kapağı açıkta denedim o zaman sadece yandaki fandan oluyorum ama çalıştığı için yine içeri hava üflüyor iyi bile oluyor ama sıcaklıkta bi cacık yok

bu arada işlemciye başka şeyler sürmüştüm ama kolonya ile nemlendirdiğim bez ile iyice temizledim içeriyi kuruttum sonra götürüp macunlattırdım

traş köpüğü dahada önce vazelin

bu arada içinden çıkan macun iyimi o gitti çünkü o varken daha iyidi

• Hocam macunu kendiniz de sürebilirsiniz. İnce bir şekilde yeni macun sürün bence.

Traş köpüğü ve vazelinin ne için olduğunu çözemedim.

İsterseniz yukarıda söylediğim voltaj konusuna bir el atın.

Hocam macunu kendiniz de sürebilirsiniz. İnce bir şekilde yeni macun sürün bence.

hocam voltage 2 tane cpu voltage cpu nb voltage hangisi sonra hepten göçmesinde

bu arada işlemciyi yakamasın dediler o kendini kapatır dediler bu doğrumu

quote:

Hocam macunu kendiniz de sürebilirsiniz. İnce bir şekilde yeni macun sürün bence.

Hocam CPU Voltage değerini 1,3 volta indireceksiniz. CPU NB Voltage kısmına dokunmayın.

Bu bilgi de doğrudur hocam. İşlemcinin ve anakartın koruma sistemlerinde arıza olmadığı takdirde yakamazsınız. Kendini kapatır. Ama aşırı ısınma kararsızlıklara yol açabilir ve işlemcinin ömrünü kısaltır.

• quote:

quote:

quote:

Hocam CPU Voltage değerini 1,3 volta indireceksiniz. CPU NB Voltage kısmına dokunmayın.

Bu bilgi de doğrudur hocam. İşlemcinin ve anakartın koruma sistemlerinde arıza olmadığı takdirde yakamazsınız. Kendini kapatır. Ama aşırı ısınma kararsızlıklara yol açabilir ve işlemcinin ömrünü kısaltır.

vay anasını işlemcinin ömrü epey kısaldı o zaman bende toplamda 1 hafta çalıştı 3 anakart ile voltajı değiştireceğim ama kafama takılan nokta 2. gelen anakartta bu kadar ısınmıyordu max 55 derece idi kasada farklıydı ama kendi macunu vardı üzerinde macun o kadar etkiler mi

bu arada işlemci mi ısınıp anakartı ısıtıyor yoksa tam tersimi anlayamadım vatana bıraksam incelesinler mi?

anakart sıcaklıklarınada bakın lütfen

• quote:

quote:

quote:

tx3 iyimidir hocam bana yeter mi

• Sıcaklık sorununu çözün ve işlemci ömrüne çok takılmayın ondan sonra. Sıcaklık sorununu çözerseniz o işlemci yıllarca sorun çıkarmaz.

TX3 almayın çünkü fanı 92 mm. Onun yerine yakın fiyatta şunlardan birini alın. Hem daha iyi soğutur hem de daha az ses çıkar:

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/cooler-master-rr-t4-18pk-r1-hyper-t4-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65143

Ama bunlar kasanıza sığma noktasında sorun çıkarırsa yapacak bir şey yok.

İsterseniz Vatan Bilgisayar'a kontrol ettirebilirsiniz.

Anakartınızın değerleri de biraz yüksek görünüyor. (Sandığım değerlerse) Ama çoğu zaman üreticiler nedense ısınan bölgelere sensör koymuyor. Benim anakart programda 40 dereceyi geçmezken anakartımın bazı yerleri el yakacak kadar ısınıyor.

İşlemci voltajını ne yaptınız, düşürdünüz mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 8 Temmuz 2013; 23:27:25 >

• quote:

Sıcaklık sorununu çözün ve işlemci ömrüne çok takılmayın ondan sonra. Sıcaklık sorununu çözerseniz o işlemci yıllarca sorun çıkarmaz.

TX3 almayın çünkü fanı 92 mm. Onun yerine yakın fiyatta şunlardan birini alın. Hem daha iyi soğutur hem de daha az ses çıkar:

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/cooler-master-rr-t4-18pk-r1-hyper-t4-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65143

Anakartınızın değerleri de biraz yüksek görünüyor. (Sandığım değerlerse) Ama çoğu zaman üreticiler nedense ısınan bölgelere sensör koymuyor. Benim anakart programda 40 dereceyi geçmezken anakartımın bazı yerleri el yakacak kadar ısınıyor.

hocam xigmatek küçük görünüyor tx3 en mantıklısı gibi sığma noktasında çok sıkıntım war ramim corsair vengeance ama lp değil yani alamam alsamda kasa kapağında fan war gene olmaz

tx3 çok mu kötü ki

voltajı kıstım değerler altta

sandığım değerlerse derken resimde 60 falan olduğu gözüküyor birisi bana yükte 36-38 derece görüyorum bu yaz sıcağında demişti

el yakma olayı ise bendede war ama vatandaki eleman her anakart el yakar ona bakma sen diyip duruyor acemi insan
     bazı bileşenlerim çok ısınıyor yardım bazı bileşenlerim çok ısınıyor yardım bazı bileşenlerim çok ısınıyor yardım

• İşlemci sıcaklığınız 51 dereceye düşmüş hocam. Bu değer iyidir. Vatan'daki görevli doğru söylüyor olabilir. Benim ki de el yakıyor. Hatta internette bu konudan bahseden çok kişi gördüm.

Benim söylediğim Xigmatek, CM TX3'den daha büyük. Yani küçük değil.

Sandığım değerse dediğim yukarıdaki 60 derece civarı değerler. Onların ne olduğunu anlamak pek kolay değil. Hatta bazen hiçbir şey olmayabiliyor. Sallamasyon bir değer atıyor program. Bir ara kendi bilgisayarımda 700 derece gibi bir değer görmüştüm programın birinde. 700 derecede sistemin erimesi gerekir.

Sıcaklık sorununu çözün ve işlemci ömrüne çok takılmayın ondan sonra. Sıcaklık sorununu çözerseniz o işlemci yıllarca sorun çıkarmaz.

hocam biliyorum çok laıntı yapınca kaırşıyor ama duramadım

cinebench 4,71e çıktı 4,38 civarındaydı

voltaj orjinali ne olmalı ki acaba bios sürümünden olabilir mi??????

orjinal kullanmak istiyorum kurcalamak canımı sıkıyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.