Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.868
Cevap
131
Favori
752.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet3976

    çok iyi değerler yol bilgisayarıyla karşılaştırırsanız tutuyormu birbirini birde nasıl ölçüm yapıyorsunuz pompa litre hesabımı...

    Evet aldığı yakıt gittiği km hesabı tam dolum yapıyom bilgisayar verileriyle uyuşuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


    Keşke bu şekilde Tam otomatik Büyük ekran navigasyonlu ve Hız sabitleme Direksiyon üzerinde olandan gelse :/
  •  Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı


    Bakın bunda kolçakta geniş Türkiye'ye gelenlerden neden herşeyi kısıyorlarki....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet3976

    Bakın bunda kolçakta geniş Türkiye'ye gelenlerden neden herşeyi kısıyorlarki....

    Kısma değil aslında, donanım farklılığı.. Avrupa versiyonlarında Lavazza Kahve Makinesi aksesuar olarak satılıyor. Bu ürüne yer açmak için bize gelen araçlarda kolçak kısmı ABD'dekinden farklı.

     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
  • Bu lavazzadan yurt dışından alsak bizim araçta çalışırmı?Elektriklemi çalışıyor acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 16 Nisan 2014; 19:16:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    Bu lavazzadan yurt dışından alsak bizim araçta çalışırmı?Elektriklemi çalışıyor acaba

    Nasıl çalıştığını bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla bu yıl içerisinde Türkiye'de de satışa çıkacaktı. Sanırım Lavazza'nın Türkiye distribütörü makineye özel kahve tabletleri ithal etmediği için satılacak kahve makinelerinin işlevsiz kalma ihtimalinden dolayı erteleniyor konu.

    Bu arada ürünün aynısı Lavazza'nın ürün gamında zaten yer alıyor. Buradan bakabilirsiniz. En azından bu ürün çakmak prizinden enerji alıyor. Muhtemelen 500L'ye özel olanlar da aynıdır.




  • ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Start-stop sistemini kullanıyorum. Şöyle ki, hava sıcaklığı düşük iken devreye girmesi uzun oluyordu, motoru çalıştırıp yaklaşık 5-6 km gittiğimde ddevreye giriyordu, şu havalarda ise çalıştıktan sonra ise yaklaşık 1-1,5. rampada biraz kaçırıyor gibi arabayı, hızlı olmam gerekiyor o zaman sorun olmuyor.
  • Rampalarda start stop çok sorun o yüzden kapatıyorum ben
  • Merhabalar,

    Evet bu değerler İstanbul için. Ama daha çok Kartal-Gebze arası kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vefasez

    Start-stop sistemini kullanıyorum. Şöyle ki, hava sıcaklığı düşük iken devreye girmesi uzun oluyordu, motoru çalıştırıp yaklaşık 5-6 km gittiğimde ddevreye giriyordu, şu havalarda ise çalıştıktan sonra ise yaklaşık 1-1,5. rampada biraz kaçırıyor gibi arabayı, hızlı olmam gerekiyor o zaman sorun olmuyor.

    o zaman yokuş kalkış desteğinede bir güncelleme gelmesi lazım misal normalde 2 saniye tutuyorsa aracı 3 sn falan tutması lazım SS devredeyken
  • star stop devredeyken hiholder devre dışı kalıyor frenden ayağını çektiğinde motor biraz bekleyip devreye giriyor ama bu seferde geri geri yokuşta kaçıyor alet bundan önceki punto evoda da aynı durum olduğu için hiç kullanmıyordum.
  • guguk kullanıcısına yanıt
    2011 c4 dizel var k.baba da otomatik ama böyle bir sorun yok düzeltilmesi gereken bir sorun güvenlik açısından da sakıncalı servise hiç başvurdunuzmu herhangi bir iyileştirme yokmu acaba...
  • Yok hocam başvurmadım zira fiatın diğer modelleride öyle
  • guguk kullanıcısına yanıt
    "Yaklaşık 4 aydır S&S Evo (benzinli-dualogic) kullanıyorum. Start stop sistemiyle ilgili bir şikayetim olmadı şimdiye kadar. Ancak yakıt tüketimini azalttığını birebir test ettim. İstanbul trafiğinde gerçekten işe yarıyor. Hillholder motor stop ettiğinde devreden çıkıyor. Diyelim ki yokuş yukarı durmak zorunda kaldınız ve S&S devreye girerek motor stop etti. Aracın geriye kaçmasını önlemek için vitese ufak bir dokunuş yapıyosunuz (dualogicte) ve araç çalışıyor tabi hillholder da devreye giriyor. Yani araç stop haldeyken ayağınızı frenden çekerseniz araç yine çalışır ancak o ara geriye de kaçar. Sonuçta S&S ile hillholder sistemi çakışmıyor arkadaşlar. S&S sisteminin devreye girmesi için ise birkaç koşul var. Aküye fazla yüklenildiği zaman (arka cam ısıtması açıksa mesela) veya araç tam ısınmadığı zaman sistem kendi kendine devre dışı kalıyor. Ayrıca çok kullanmam diyorsanız kendiniz de sistemi kapatabilirsiniz."

    (Punto forumundan pds nickli kişiden alıntıdır.)

    Hocam bu şekilde bir deneyin bakalım işe yarayacak mı hareket edeceği zaman ayağı frenden çekmeden vites yükseltme kulakcığına dokunduğunda araç çalışıyormu...




  • Bilgi için teşekkürler o şekilde hiç denememiştim bir ara deneyip yazarım. Güzel paylaşım olmuş.
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim adı üstünde bilgi paylaşımı forumu yardimci olabilirsem ne mutlu bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gün önce bende Fiat 500 L camiasına katıldım. aracım 1.3 multijet dulogic popstar bicolor edition modeli, sıkı pazarlık sonucu 57.500TL anlaştık. aracı 2 gün kullandım ancak startstop devreye girmedi. bayiye konu hakkında bilgi verdim. servis ile yapılan görüşme neticesinde servisin talimatı doğrultusunda aküye takılı olan bir sensörü çıkarıp iki dakika bekledikten sonra tekrar taktık. Müteakiben aracın startstopu çalışmaya başladı. Bunun haricinde aracın gündüz farlarını söndüremiyorum. bu farları söndürmeyi bilen bir arkadaş varsa yardımını bekliyorum. ayrıca ecodrive bölümü hakkında bilgisi olan var mı. usb taktım ama herhangi bir veri gönderimi olmadı. aracımın km.si 115 de. saygılarımla.
  • Aracınız hayırlı olsun. Gündüz farları menüden kapatılabiliyor. ecodrive için öncehttp://www.fiat.com/ecodrive/ buradan programı indirip bilgisayarına kurman gerekiyor daha sonra usb den flashdiski takıp bilgisayardan ecodriver programının usb flashdiske program kurmasına izin vermen gerekiyor ondan sonra aracına takınca bilgileri otomatik flashdiske atıyor sende onu bilgisayarına takınca çalışıyor flashdiskin fat32 olmasınada dikkatet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 17 Nisan 2014; 22:03:31 >
  • gündüz farlarını kapatmak için menünün her bölümünü tek tek kontrol ettim. viraj ışıkları dışında farlarla ilgili bir şey bulamadım. satış danışmanı ile de konuyu paylaştım. kendisi de kapatamadı. bazı modellerde kapatılamıyor diye bilgi verdi. araç otomatik popstar donanım. bayideki rockstar manuelde bu ayarı yaptılar. ancak benim araçta bulamadık. gözden kaçırdığımız bir şey mi var. yoksa aracın yazılımsal eksikliği mi var. heralde bu işi servise giderek çözeceğiz.
  • Gündüz farını kapatmayı bende başaramadım. Sanırım sadece rockstar paketinde kapatılabiliyor. Kitapçıkta yazmıyor nasıl kapatıldığı.

    Bilen varsa beri gelsin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.