Şimdi Ara

Bonusun Müşteri Bazında Kampanyaları (SSS) (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22.235
Cevap
718
Favori
1.965.017
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda kart ücreti'nin THH'den iadesi konusunda; hem konunun kirlenmemesi, hem de kavga çıkmaması adına, konu sahibinin izniyle birkaç şey ekleyeceğim:

    1-Herkes haklı; yakın tarihli müsbet THH kararları var, o konunun DH forumlarından takip ederseniz iade alanlar var. Daha 1 ay önce Mamak THH'den olumlu karar (iade) aldığını belirten de var (kararın örneğini kendisinden rica ettim, müsait olunca gönderir). Fakat red kararları da var bol miktarda.

    2-THH'den iade konusunun pek çok alt açılımı ve kriteri var, çünkü her birkaç yılda bir ilgili mevzuat değişti, hem de millet konuları birbirine karıştırıyor (iadesi talep edilecek olan ücret kredi/banka kartı aidatı mı, hesap işletim ücreti mi, HİÜ ise ilgili hesap vadesiz mevduat mı (yoksa kredili mevduat mı-bankalar o ufak ek limitleri hesabınıza tanımlamak için yırtınıyorlar, çünkü o zaman hesabın tabi olduğu ilgili mevzuat değişiyor), kredi dosya masrafı, kredi geri ödeme hesabı ücreti mi, refinansman bedeli, zorla yapılmış hayat sigortası veya DASK bedeli mi?. Ayrıntıları iyi incelemek lazım. Bunlara girmeyeceğim, ama özetle benim anladığım, Kredi Kartı Aidatı konusunda, kredi kartı eski olanların, mevzuat değişikliklerinden önce kartı almışlarsa, veya banka size KK hesap ekstresinde ya da sms'le ya da bankamatik'e kartı soktuğunuzda "X tarihinden sonra ücretlerimiz şöyle güncellenecektir" diye bildirdikten sonra kartı kullanmayanların THH'den iade imkanı daha çok (Bana bu konuda forumdan veya PM'den lütfen soru sormayın, tüketici hukuku uzmanı değilim. 10 yılda 800 lirayı aşmıştı benden kesilen kredi kartı ve hesap işletim ücretleri. Sadece "10 yıllık ücretleri topluca isteyeyim de attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değsin" diye ilgili forumları baştan sona okudum. Siz de okuyun, zaten hepsi sıcak ve sabit üst konu, çoğunun da ilk mesajı güncel). Son 10 yılı bulamıyorsanız bile, Bonus'ta son 2 yılın KK ekstrelerini internet şubesinden indirebilirsiniz. Ekstreleri e-maille alıyorsanız ve silmemişseniz, oradan bakabilirsiniz (Garanti bir ara herkese "başvurmadığınız halde zorla 5 TL bonus tanımlayıp, başvurmuşsunuz gibi e-ekstre gönderiyordu). Eğer borcu vadesinde tam ödüyorsanız, ekstrenin sonunda faiz ve ücretler bölümünde 0 olması lazım. O bölümde rakam varsa, o ay kesmişlerdir. Eğer borcu tam ödemiyorsanız, kesinti yapılan ayları aramak biraz daha zor, çünkü her sene anahtar kelimeyi ve ücret yansıttıkları ayı değiştiriyorlar. Bu durumdaysanız, kolay gelsin dikkatli inceleyin ekstrelerinizi.

    3-Her ilçe THH'sinin konuya yaklaşımı da farklı. Kimi Heyet, son 10 yılın, kimi sadece son 1 yılın iadesini kabul ediyor, kimi hiçbirini iade etmiyor. Bunu en iyi sizin ilçenin THH memurları bilir. Ben şanslı olabilirim, ama İstanbul'da hiç başından savan memura denk gelmedim, hepsi lehime de aleyhime de olsa Heyet'lerinin tutumu hakkında sağlıklı bilgi verdi. Siz soruyu doğru sorarsanız memur da doğru bilgilendirir. Genel sorarsanız, yanlış anlaşılma, yanlış bilgi alma ihtimaliniz artar. Neyi sorduğunuzu iyi bilin.

    4-Yanılmıyorsam şu anda BKvKK Kanunu'nun bir maddesine istinaden, THH'den kart ücreti iadesi talep etmeden önce bankaya yazılı başvuru zorunluluğu var (Kimi heyet bunun bankadan e-postayla istenmesini kabul ediyor, kimi etmiyor. Kimi bankanın sitesinde e-posta adresi var, kiminin yok). Heyetinizin tutumunu önceden öğrenin. E-posta'yla veya faks'la isteyecekseniz de dilekçenin sonuna "bugün (veya ertesi ilk iş günü) mesai bitimine kadar yanıt verilmesini istiyorum" diye belirtin ki, banka süresinde cevap vermedi diyebilin. "Bankaya yazılı başvuru" kanuni ön şart olduğu için, bankaya hiç başvurMAmak, THH'niz olumlu yaklaşımda bile olsa doğrudan RED sebebi. O yüzden bu başvuruyu atlamayın.

    5-O zaman siz de gidip, ya ikametgah'ınızın bulunduğu ilçedeki, ya sizin banka şubenizin bulunduğu ilçedeki, ya da banka genel merkezinin bulunduğu ilçedeki THH'den kendi uygulamaları hakkında en sağlıklı bilgiyi alabilirsiniz. Hangi heyetin tutumu daha lehinize ise o ilçeden başvurursunuz. Kanunen bu 3 ilçeden birindeki heyete başvurabilirsiniz. Bu 3 ilçedeki heyetin de tutumu olumsuzsa (ki sanmıyorum bu kadar felaket senaryosu olabileceğini) aklınızda bulunsun THH'ler ikametgahınızı pek kontrol etmiyor. Anladınız siz ne demek istediğimi.

    6-2014 Temmuz'a kadar THH'ye başvurdunuz, iade başvurunuzu red ederse avukatlık ücreti ödemezsiniz. Temmuz'dan sonra başvurup, kaybederseniz, Tüketici Kanunu'ndaki değişiklikler nedeniyle banka 250 TL ücret geliyor sanırım. Ayrıntılara hakim değilim, ama Temmuz'dan önce başvurduğunuzda avukatlık ücreti ödemeyeceğinizden eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 21 Nisan 2014; 11:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman7

    Kart ücretini iade edelim demişler. Daha ne istiyorsunuz ki?

    5 yıldır benden kart ücreti almıyorlardı. durup dururken kart ücreti çıkardılar ve şimdi de lütfediyor gibi davranıyorlar. ücret hiç gelmese ben kartı kullanmaya devam edecektim zaten. ben paramı geri alırım, onlar kaybettikleri müşteriye yansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shell ek bonus benım karta 10 babamın karta 20



    I LOVE YOU BONUS
  • Ben ayın 10'unda tüm (kampanya ve normal) bonuslarımı 0'lamıştım, ama bugün, 15'inde MART KMP GERİALIM diye -0,65 bonus düşmüşler. Bonuslar eksiye geçmiş. Bilginiz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slazenger

    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2014/04/16/musteriden-bankaya-masraf-icrasi

    Bugünkü gazete haberi.

    Konumuz kredi kartı yıllık ücretiydi, dosya masrafı alıntılamışsınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • plumbium1 P kullanıcısına yanıt
    benim bonuslar şuan yerinde duruyor saat 19:30 BESe aktarım olacak
  • Banada gelmiş 15 lira bu ayki hasılat toplamda 135 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plumbium1

    Ben ayın 10'unda tüm (kampanya ve normal) bonuslarımı 0'lamıştım, ama bugün, 15'inde MART KMP GERİALIM diye -0,65 bonus düşmüşler. Bonuslar eksiye geçmiş. Bilginiz olsun.

    benden de 2TL geri alım yapmışlar.

    benim bonus bakiyesi, mart bonusları yatmadan önce -2TL civarındaydı, bu yüzden mart kampanya için yatan 70TL nin ardından kullanılabilir bonus 68TL oldu, bunu sıfırlamıştım.
    yatan 70TL bonusun tümünü kullanamadığımı görünce sistem, geri alım yapmış. sizin de benzer durum olabilir.
  • Arkadaşlar benim Fastpay hesabıma 15 TL gönderebilcek var mı acaba? Bende sizin enpara hesabınıza 15 TL göndereceğim. Yardımcı olabilecek birisi olursa sevinirim. Saygılar.
  • kez kaçmaz dan 2. Kartı ile ayrı olarak (bonus genç flexi) kazandınız mesajı gelen var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inexo

    kez kaçmaz dan 2. Kartı ile ayrı olarak (bonus genç flexi) kazandınız mesajı gelen var mi

    Bende olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rfssfr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nuvanda86

    quote:

    Orijinalden alıntı: rfssfr

    Sabah bir sürü haracama yaptım öğleden sonra gelen mesaja bak.

    4-7 nisan arası bonusla istediğiniz yerde toplam 300 tl ve üzeri harcamaya 20 tl bonus. sans yaz 3340 a gönderç
    bonus.com.tr/sns1

    açık provizyonda görünüyor olabilir işlemlerin, geçerli olur. katıl kampanyaya hemen

    Provizyonda hepsi gönderdim sen öyle deyince mesajı
    12 nisan yükleme

    Yatmış 20 TL sayende.Ben alışveriş ertesi geldi diye göndermeyecektim sayende yakıt aldım.
    Teşekkür ederim.




  • 900 TL avans bonus, 19 TL ücretle 9 Taksit.

    9 taksit kampanyası;

    16-30 Nisan 2014 tarihleri arasında "AVANS9 ve kartının son 6 hanesini" yazıp 3340'a gönderecek müşteri harcama şartı olmadan, kampanya katılım değerlendirilmesi yapıldıktan sonra 900 TL avans bonus kazanacaktır.
    Kampanya katılım ücreti 19 TL'dir. Katılım ücreti avans bonus yüklenen kartlara, yükleme işlemini takiben yansıtılacak olup yüklenen avans bonusların kullanılıp kullanılmamasından bağımsız olarak hiçbir koşulda iade edilmeyecektir.
    Avans bonus olarak yüklenen bonusun 07 Mayıs 2014'e kadar harcanmayan kısmı geri alınacak, harcanan veya başka karta aktarılan avans bonus 9 taksitle kartlara harcama olarak 07 Mayıs 2014, 07 Haziran 2014, 07 Temmuz 2014, 07 Ağustos 2014, 07 Eylül 2014, 07 Ekim 2014, 07 Kasım 2014, 07 Aralık 2014, 07 Ocak 2015 tarihlerinde yansıtılacaktır.
    Kart sahiplerinin 900 TL müsait limitleri olmaması durumunda müsait limitlerine göre 800 TL, 700 TL, 600 TL, 500 TL, 400 TL, 300 TL, 200 TL veya 100 TL avans bonus kartlarına yüklenecektir.
    Talep edilen fakat 07 Mayıs 2014'e kadar harcanmayan bonus üzerinden herhangi bir ceza uygulanmamaktadır.
    Avans bonus geri alımları, geri alım tarihinde kartınızda bulunan toplam kullanılabilir bonus miktarı üzerinden yapılmaktadır.
    Avans bonus harcamaları üzerinden bonus kazanılmamaktadır.

    Detaylar;http://bonus.com.tr/9tk/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvanda86 -- 17 Nisan 2014; 11:55:31 >




  • Nuvanda86 kullanıcısına yanıt
    Money bonus u kabul etmiyor, müşteri bazında mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uuykucuu

    Money bonus u kabul etmiyor, müşteri bazında mi acaba?

    Katılım Şartları:
    Kampanyadan sadece açık ve kullanılabilir durumda olan Bonus Card sahipleri faydalanabilmektedir.
    Kampanyaya katılım için kart sahiplerinin cep telefonunun sistemde kayıtlı olması gerekmektedir. Cep telefonu sistemde kayıtlı olmadığı durumda kart sahipleri SMS yolu ile Paramatiklere ve Şubelere yönlendirilecektir.
    Her müşteri kampanyadan bir kere olmak üzere bir asıl veya bir ek kartı için başvurabilmektedir.
    Kampanyaya sadece 3340 kanalı ile başvurulabilmektedir. Müşteri SMS metninde AVANS9 yazdıktan sonra bir boşluk bırakarak kampanyaya katılmak istediği Bonus Card'ının son 6 hanesini göndermesi gerekmektedir.
    Kampanyaya katılım Avea aboneleri için KDV ve ÖİV dahil 0,40 TL, Turkcell aboneleri için KDV ve ÖİV dahil 0,50 TL, Vodafone aboneleri için KDV ve ÖİV dahil 0,40 TL olarak ücretlendirilir. Geri dönüş mesajları Garanti Bankası tarafından karşılanmaktadır.

    Sadece bonus card diyor, tüm bonus özellikli kartlar dememiş. ondan olabilir.




  • arkadaşlar, geçen ayki kacmaz vs gibi kampanyalardan bonus kazanmıştım. bu bonusu s.k. tarihi geçmeden 12 nisanda harcadım. fakat bu yaptıgım alışveriş iptal edildi. 15 nisanda kartıma bonus da iade edildi. ben de iade edilen hediye bonusu aynı gun kullandım. ancak bugün eksi 50tl bonus yansıtıldı, ibare de hediye bonus geri alımı yazıyor.
    hiç bir şey anlamadım. ne yapmam gerekir? firmayla mı bankayla mı konuşmak gerekir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hot_sauce

    arkadaşlar, geçen ayki kacmaz vs gibi kampanyalardan bonus kazanmıştım. bu bonusu s.k. tarihi geçmeden 12 nisanda harcadım. fakat bu yaptıgım alışveriş iptal edildi. 15 nisanda kartıma bonus da iade edildi. ben de iade edilen hediye bonusu aynı gun kullandım. ancak bugün eksi 50tl bonus yansıtıldı, ibare de hediye bonus geri alımı yazıyor.
    hiç bir şey anlamadım. ne yapmam gerekir? firmayla mı bankayla mı konuşmak gerekir?

    Banka ile konuşacaksınız. Kampanya şartlarına bir bakın belki bahsetmiştir. Bankanın insiyatifine kalmış bir durum.
  • İYİ günler arkadaşlar

    LUKOIL'de Bonus'a özel 3 defa 75 TL ve üzeri harcamaya 30 TL bonus! kampanyası başlamış

    bu kampanya KAÇMAZ VE KEZ kampanyaları ile birleşirmi
  • https://www.bonus.com.tr/pages/kampanyalar-bonus-kampanyalar.aspx?campaignId=2555&b=

    bonus puan olarak değil indirim olarak veriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkinali52 -- 17 Nisan 2014; 16:30:01 >
  • Siz de 85'lik alıp risk almazsınız ayrıca kampanya Mayıs sonuna kadar geçerli. Yani 2'sini bu ay, 1'ini bir dahaki ayın KEZ ve KAÇMAZ'ına saydırırsınız.

    Yalnız istasyon listesi çok az. Koca İstanbul'da Kartal-Sultanbeyli-Samandıra'daki 4 istasyon (!) Siz daha büyükşehir'de oturduğunuzdan 7 seçenek vermişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 17 Nisan 2014; 16:59:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.