Şimdi Ara

MediaTek ilk gerçek 8 çekirdekli yongasetini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • MediaTek ilk gerçek 8 çekirdekli yongasetini duyurdu





    Samsung, NVIDIA, Qualcomm, Apple gibi firmalar mobil pazarın önemli işlemci tasarımcısı veya üreticisi iken alt seviye mobil cihazlarda ise MediaTek, Allwinner gibi uzak doğulu tasarımcıları görüyoruz.




    Tayvanlı MediaTek firması, Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdekli yongada sistemleri ile Asyalı ucuz mobil cihaz üreticileri arasında oldukça popüler. Ayrıca Acer, Sony gibi devler de MediaTek'i tercih etmeye başladı. Bu popülerliği sayesinde firma alt seviye pazarda Qualcomm'a kafa tutabilecek seviyeye geldiı.




    MediaTek'in bir süredir ARM'ın big.LITTLE tasarımını barındıran 8 çekirdekli bir yongada sistem hazırladığı konuşuluyordu. Firma bugün beklenen açıklamayı sürpriz bir gelişme ile yaptı.




    Firmanın bugün lanse ettiği MT6592 yongaseti Esynox 5 Octa gibi 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Ancak farklı olarak 8 çekirdeğin tamamı COrtex-A7 tabanlı ve hepsi aynı anda çalışıyor. 2GHz saat hızına kadar çıkabilen MT6592, 28nm fabrikasyon sürecine sahip. İlk AnTuTu benchmark skorları ise 30 000 seviyesinde ve performans anlamında Exynos 5 Octa yongasetini geride bırakabileceği belirtiliyor. 




    MediaTek yeni çözümünü ay sonunda test süreci için üretim ortaklarına göndermeye başlayacak. Aralık ayında ise yongasetinin hacimli üretime geçmesi bekleniyor.




    MediaTek'in geleneği bozmadan yine uygun fiyatlı olarak yeni yongasetini pazara sunacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl 4 çekirdekli akıllı telefonların yaygın kullanımda olması analizler tarafından öngörülüyordu. Ancak MediaTek'in bu önemli hamlesi ile birlikte özellikle Çinli akıllı telefonlar olmak üzere 8 çekirdekli uygun fiyatlı modelleri piyasada görmek mümkün olacak. Bu sayede modellerin pazarda daha hızlı yaygınlaşmasının da önü açılacak.




    MediaTek ayrıca Cortex-A7 tabanlı 1.3GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli MT6582 yongada sistemi ile 1.7GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli MT6588 yongada sistemini de aynı dönemlerde piyasaya sürecek.




     








  • Tüm çekirdekler aynı anda çalışıyor yani yalancı tek amacı göz boyamak olan samsung işlemci gibi yarısı çalışıp yarısı tembellik yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilde 8çekirdek
  • Cortex A-15 tabanlı olsaydı o zaman ne olurdu acaba
  • Avuç dolusu çekirdek koyun bakalım. Aynen devam.
  • son 5 senede geldiğimiz yere bakarmısınız arkadaşlar, teknolojinin hızını gerçekten anlamak mümkün değil.

    çok geç değil ya 5 sene önce iphone 3g 3gs vardı , çekirdekten anlamazdık, grafik kartına bakmazdık,

    şimdiki geldiğimiz durum üzüyor beni

  • mobil cpu yu piyasasına bakmam ama pek bunlar bi cpu çıkartıyolar 2 gün sonra yenisi çıkıyo bunların değeri kalmıyo

    hiçbiri bi 2500k gibi hala ayakta dik durabilen bi cpu yapamadılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Cortex A-15 tabanlı olsaydı o zaman ne olurdu acaba


    pil 2 saatte biterdi..

  • O 8 çekirdeğide aynı anda kullanan oyun varsa anca işe yarar çekirdek önemli değil
    önemli olan onları özelleştirmek yani tamamen göz boyamak

  • Evet bu haberle de öğrenmiş olduk ki Samsung uzak doğulu değil?

  • Yakinda telefonu alirken bize menu sunarlarsa sasirmayin kac ram olsun, ekran karti bu gibisinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thermal throttling yokmuymus 8 cekırdek aynı anda nasıl stabıl calısıyor telefon kaynar resmen:)

  • Gereksiz buluyorum açıkcası, 8 çekirdek çok fazla günümüz mobil cihazları için.
    8 çekirdek geliştirmeye harcayacakları zamanı yazılımı optimize etmeye harcasalar hem sarj sürelerini düşürür hem daha güzel bir deneyim sunarlar.
  • bıraz sacma olmus yada soru ısaretı var dıyelımm .. samsung exynos octa 8 cekırdek ancak 4 a15 ve 4 a7 bu 27.000-28.000 goruyor.. ancak medıatek her 8 cekırdekte a7 ve 30.000 alıyor... e A7 ler A15 gıbı de performanslı olmadıgına gore YOKSA LAN MEDIATEK.....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf silver

    bıraz sacma olmus yada soru ısaretı var dıyelımm .. samsung exynos octa 8 cekırdek ancak 4 a15 ve 4 a7 bu 27.000-28.000 goruyor.. ancak medıatek her 8 cekırdekte a7 ve 30.000 alıyor... e A7 ler A15 gıbı de performanslı olmadıgına gore YOKSA LAN MEDIATEK.....


    Samsung'un Octa işlemcisi yüksek performansta sadece aynı anda 4 tane a15'i çalıştırarak o skoru alıyor. 4+4 ile birlikte değil.

  • Çok hızlı gelişiyoruz, hayırlısı bakalım.

  • La dunkoflar abi bunlar kör mu acaba köy çift çekirdek a15 köy çift çekirdek a7 koy adam akıllı mali t657 sonra piyasanın altını üstüne getir.a7 hiç gerek yok ama pil tasarruf açısından gerekli sanırım

  • İşte sentetik testlerin sonucu. Peki o işlemci sıra gerçek uygulamalara geldiğinde 8 çekirdeği tam olarak kullanabilecek mi? Cep telefonunda Cinebench çalıştırmayacağımıza göre 8 çekirdek bir pazarlama hilesi, kullanıcıyı aldatmak değil mi?

  • Bunlar 10 sene once amd ıle ıntel arasındakı rekabete donuyor ıyıce cekırdek teknolojısı hızlı gelısıyor fakat o cekırdeklerden randıman alınacak yazılımlar oyunlar mevcut degıl,bılakıs ram dar bogazı olusuyor telefonlarda,A 15 kraıt sınfta bıle halen 1 GB ram hakım pıyasada.Ustelık mobıl cıhazlrda her zaman batarya ve hafıflıkte cok onemlı olacagı ıcın gereksız gelısmeler bır nevı,mılyonlarca akıllı telefon takıpcısı kullanıcılara sorsalar bence acık ara batarya surelerını cozun ıstegı cıkar.
    Bugun ornegın S3 ya da xperıa Sp ya da HTC one. Icıne aynı ebatları aynı agırlıgı gecmeyecek sekılde 3500 - 4000 mAh batarya ıcad edıp koyabılseler cok cok buyuk kıtleler ıcın dha onemlı,daha yararlı bır teknolojık gelısım olur kanaatımce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzakdogulu ureticileri takdir etmek gerek. Cok dusuk fiyatlardan cok kuvvetli islemciler cikariyorlar. Yeni cikardiklari 4 cekirdek islemcilerden bir kacini denedim performanslari gercekden goz doldurucu. En guzel yani bu performsin boyle makul fiyatlarla gelebilmesi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.