Şimdi Ara

UV-C ışık ve lambalar ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
39.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • google a yazınca ilk çıkan sitelerden birisihttp://www.ultraviyole.net/ burada basitçe anlatılmış yardımı dokunabilir

  • Commodore63'ün yazdıklarını dikkate almayın, çok sayıda yanlış-eksik-yanıltıcı bilgi var! Sterlizasyon-dezenfeksiyon farklı şeylerdir, bunları da karıştırmış en başta!
    Bakkaldan veya Necatibey Caddesinden lamba alınmaz, medikal düzeyde bir lamba bulup onu satın almaya çalışın, bakkal lambaları Ultraviyole C derler, ama bolca Ultraviyole A ve B de ışıyabilirler!
    Mikro organizmaların UV-C'nin ışımasının bozduğu DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır, teknik olarak " üremeleri dursa " veya " ölseler " bile bu mekanizmalarla tekrar canlanabilirler.
    Zamanım olursa uzunca yazarım konuya.
  • the_point kullanıcısına yanıt
    İşin pratik tarafı yani şu anda nasıl uygulandığı hakkında fazla bilgim yok bunu baştan söyleyim. Ama radyasyonlu çayı içen veya tüpgazı çakmakla kontrol edenlerden de değilim.

    Ultraviyole, A-B-C hepsinin sonuçta kanserojen özelliği var, foton başına en yüksek enerjili olanı ise dalga boyu da en küçük olan dolayısıyla en zararlısı Ultraviyole-C.
    Sterlizasyon ve dezenfeksiyon farklı kavramlar. ( bu konu genellikle bilmeyenlerce karıştırılır ve sizin için değil bu yazdıklarım ) Dezenfeksiyonda zararlıların ( bakteriler, virüsler vs. ) sporlarının öldürülmeleri gerekmiyebiliyor, veya zararlı olmayan canlı dokuların öldürülmemesi söz konusu olabiliyor. Sterlizasyonda tüm canlıların virüs sporları dahil öldürülmeleri, bu arada tabii yararlı olabilecek canlılarında öldürülmeleri ve hatta bu öldürülenlerin artlarında bırakacağı toksik maddelerinde sterlize edilen malzemeden veya bölgeden uzaklaştırılmaları söz konusu olabiliyor.
    Ultraviyole ışınlarının hepsi benzer mekanizmayla çalışıyorlar. Zararlının DNA zincirinin çalışmasını bozuyor ve üremesinin engelliyorlar! Yaygın inanışın aksine ultra viyole ışınları bir virüsü vs. çoğunlukla doğrudan öldürmez, üremesini engeller ve eceliyle öldürür! Bunun yanında birçok zararlı mikroorganizmanında kendi DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır ve bunları kullanarak sağ kalmayı başarabilirler. Bu yüzden UV ışınları ciddi ve çok kesin etkili sterlizasyon işlemlerinde tercih edilmezler.
    Uygulanan ışık dozu, süresi önemlidir, virüs sporlarının ölmeleri için sıradan virüslere göre 10 kat fazla ışın gerekirken, bazı mikroorganizmalarında yüksek dozlarda sağ kalırlarken düşük dozlarda öldükleri de gösterilmiştir. Ultraviyole C'nin dokulara ve maddelere girişimi ( tıbbi deyimle penetrasyonu ) düşüktür, çabucak etkisi düşer. Ve süte Ultraviyole C uyguladık diye süzme yoğurt oluşmasını beklemeyin. Ultraviyole bazı polimerleri çözse de ve genellikle bazı organik reaksiyonlarda çözülmeyi hızlandırsalarda etkileri abartılmamalı.

    1) Mutlaka medikal kökenli bir yerlerden bulmaya çalışın, en azından size " harbi ultraviyole C bu abi " denilerek kertenkelelerin vücutlarında kalsiyum emilimini sağlamakta kullanılan bir UV lamba ( muhtemelen UV-B lamba ) kakalanmazsınız. Yukarda @C2H5OH'nin verdiği link iyi bir yere benziyor, yoksa medikal lambalar satan medikal-biyomedikal firmalarını araştırın.

    2) Sıkı tedbirler almalısınız, hem kendiniz için ve hemde izleyecekler için. Altta Türkçe bir belge var, Ameliyathanede kullanımı ve alınması gereken tedbirler hakkında epeyce bilgi var. Başta gözünüzü yansımaları da önleyecek şekilde yanlardan da tam kapatan UV geçirmeyen gözlükler, ve vücudun ışık görecek her yerini örtecek elbise dahil bir sürü tedbir gerekiyor.

    3) Nesne içine doğru etkisi çok azalır. Sütün çok iyi filtre edilmesi gerekir, ve hatta bir bardak yerine UV'nin çok rahat geçebildiği bir kuvartz bardakta olması gerekebilir iyi bir sterlizasyon için. Her şart altında bir bardak sütün tam bir sterlizasyonu imkansız gibi görünüyor, UV giremez yeterince derinliğe.

    Alttaki linklerden de yararlandım; ( bazıları ingilizce )

    Cidden geçerli bilgi olan Türkçe kaynak;

    http://www.das.org.tr/kitaplar/kitap2007/yazi/nuri.ozkutuk-das-2007-yazi.pdf

    https://www.meducation.net/community_notes/3035-Ultraviolet

    UV-C ile harekete geçen korunma mekanizmaları hakkında bir yazı;

    http://www.academicjournals.org/ajmr/PDF/pdf2011/9Nov/Said%20et%20al.pdf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    Commodore63'ün yazdıklarını dikkate almayın, çok sayıda yanlış-eksik-yanıltıcı bilgi var! Sterlizasyon-dezenfeksiyon farklı şeylerdir, bunları da karıştırmış en başta!
    Bakkaldan veya Necatibey Caddesinden lamba alınmaz, medikal düzeyde bir lamba bulup onu satın almaya çalışın, bakkal lambaları Ultraviyole C derler, ama bolca Ultraviyole A ve B de ışıyabilirler!
    Mikro organizmaların UV-C'nin ışımasının bozduğu DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır, teknik olarak " üremeleri dursa " veya " ölseler " bile bu mekanizmalarla tekrar canlanabilirler.
    Zamanım olursa uzunca yazarım konuya.

    Karıştırdığımı nereden çıkarttın! amacın zaten bilgi vermek değil kendini tatmin etmek anladığım kadarı ile. Gözlük almalıymış her öğrenci için gözlük alır arkadaş tonla paraya.

    Sterilizasyon:
    Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmektedir. Bu işlemi hafif, orta, ileri derecede sterilizasyon gibi ayırma imkanı yoktur. Bu işlem sonucunda sporsuz bakteriler, viruslar, mantarlar gibi tüm mikroorganizmalar ortadan kaldırılır. Sterilizasyon ya yapılmıştır ya da yapılmamıştır. Bu işlemin dereceleri ya da uygulama farklılıkları yoktur. Amaç ortamdan tüm mikroorganizmaların kaldırılmasıdır.

    Sıkıysa deneyi siz gözlüksüz, öğrencisiz yapıverin bi zahmette kör olun!
    Aman yapmayın şakadır, belli olmaz ciddi sanırsınız belki, uyarayım!
    UV-C sterlizasyonun tam olarak sterlizasyonu sağlamıyabileceğini anlayabiliyormusunuz yukarda yazdıklarımdan?
    Gogıllayıp ilk satırda çıkan Anadolu Üniversitesinin muhtemelen Sağlık teknisyeni veya Hemşirelere öğretilen sterlizasyon tanımını lütfen buraya koymayın! Benim yukarda verdiğim yayını şayet okursanız çok daha yüksek bilimsel kalitede olduğunuz görebilirsiniz, sağlık vs. hakkında bilginiz olmadığı belli ama Bilimsel yayın okuyabildiğinizi var sayarak söylüyorum, ki bundan da çok kuşkuluyum!
    Yanlışlarınızı ve karıştırdıklarınızı yukarda belirttim zaten. Ruhumu tahlil etmeniz iyiydi doğrusu, aman boğulmayın ruhum Darth Vader'in kinden de karanlıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    acaba corona virüs için etkisi ne olur
    Yok edici olması çok muhtemel. UV ışınlar organik varlıklar için çok zararlı. Virüsler zaten Güneşsiz soğuk havayı tercih ederler. Güneşli sıcak hava = Bol UV.
  • Hocam pm attım size
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Sagolun tesekkurler cevap icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abtmusic

    Merhabalar benimde bir sorum olacaktı br satış sitesinde bende 30w uvc lambası satın aldım pakette sağlam bir şekilde geldi fakat şöyle bir durum var lamba koyu beyaz yanıyor ilk önce çok şüphelendim ve etiketinde de farklı marka yazıyor satıcı bana bu lambalar yurtdışından girmesi yasak ondan dolayı farklı marka yazılmış dedi neyse lambayı taktım ve odada koku meydana geldi ve odaya girdiğimde cildim de bir yanma oldu sizlerden ricam bu uvc lamba mıdır yoksa UVA veya UVB lambamı kafama takıldı gerçekden . bir arkadaşımız uzakdan kumandalı modeli alınmasını tavsiye etmiş pahalı olabilir ben zaman ayarlı priz aldım on / off yapıyor ama lambanın gerçek anlamda UVC olup olmadığı kafama takıldı yardımlarınızı rica ediyorum örnek lamba markası ve lambanın ışık yanan kısmını foto ekledim aşağıdaki linkte
    Geçmiş olsun, cilt kanseri yolda.. Retinalarında yanmıştır farkında olmadan. Çok tehlikeli ve zararlı ışındır, 265nm dalga boyunda olmalı lambanın üstünde üretici ve model kodu varsa googleden bak. Uv-c oldugu anlamanın en kısa yolu şeffaf olmasıdır. Koku meydana geldiğine göre havadaki o2 molekulleri parçalayıp o3 (ozon) gazına çevirmiş. Uv-C oldugu kesin. 30w çok ciddi güç, 9-15watt gayet güçlü oldugu bilgisi vardır. UV-A lamba siyah rengindedir, gözle görülmesi zor olan mor ışık verir, fosforlu boyaları vs parlak gösterir ve discolarda bunlardan kullanılır. UV-B lamba beyaz görunumundedir, ışık ise hafif mavimsi beyazdır. Bunlar akvaryumda ve akvaryum canlıların kalsiyum, D vitamını emilimi için kullanılır.

    30w uv-c olduguna göre odada olmadıgı sürece yakarsan, 20-30dakikaya kadar dezefenkte edicektir ve ışığı kapattıktan sonra odayı havalandırmalısın. o3 yogunlugu nedeniyle solunum yollarını tahriş edicektir.
  • okulda öğrencilerimle yapacağım bir proje çalışması için UV-C ile ilgili bilgi edinmem gerek.

    evvela bildiklerimi sıralayayım, sonra sorularımı sorarım.
    -UV-C ışık yüksek enerjili olduğundan kanserojen özelliğe sahip.
    -bu özelliğinden ötürü bir çok alanda sterilizasyonda kullanılıyor.
    - bunun için özel lambalar üretiliyor.
    - ışığın etkisi tüm parazitlere karşı aynı değil.
    - ışığın etkisi karesiyle ters orantılı.


    şimdi soruları:
    - UVC lambayı nerden nasıl temin edebilirim?
    - kullanım sırasında ne gibi tedbirler almalıyım?
    - UV-C ışın nesnelerin sadece dış yüzeyinde mi etkilidir? nesnelerin içine doğru öldürücülük etkisi azalır mı?
    - örneğin bir bardak sütü sadece dışardan uygun uzaklık-yoğunluk-zaman süresince ışın verdiğimizde tüm sütü sterilize edebilir miyiz?


    teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_point

    okulda öğrencilerimle yapacağım bir proje çalışması için UV-C ile ilgili bilgi edinmem gerek.

    evvela bildiklerimi sıralayayım, sonra sorularımı sorarım.
    -UV-C ışık yüksek enerjili olduğundan kanserojen özelliğe sahip.
    -bu özelliğinden ötürü bir çok alanda sterilizasyonda kullanılıyor.
    - bunun için özel lambalar üretiliyor.
    - ışığın etkisi tüm parazitlere karşı aynı değil.
    - ışığın etkisi karesiyle ters orantılı.


    şimdi soruları:
    - UVC lambayı nerden nasıl temin edebilirim?
    - kullanım sırasında ne gibi tedbirler almalıyım?
    - UV-C ışın nesnelerin sadece dış yüzeyinde mi etkilidir? nesnelerin içine doğru öldürücülük etkisi azalır mı?
    - örneğin bir bardak sütü sadece dışardan uygun uzaklık-yoğunluk-zaman süresince ışın verdiğimizde tüm sütü sterilize edebilir miyiz?


    teşekkürler.

    http://www.necatibeycaddesi.com/asp/show_stock.asp?product=L240

    Pek ucuz değil güçleri arttıkça fiyatta artıyor.
    Göz retinasına kalıcı zararları olabilir direkt ışına bakmamak gerekiyor, kapalı bir sistemde çalıştırmanızı tavsiye ederim oyuna gelmez.
    Evet kısmen dış yüzeye etki ederler hava ve temiz sudan geçer, normal cam ve plastik gibi maddelerden kısmen geçebilirler. Nesne çok saydam yani ışın için geçirgenliği var ise ancak iç kısımlara etkisi olabilir onun haricinde gücü azalacağı için iç kısımlara etkisi daha az olacaktır örneğin su da.
    Sütün yüzeyine etki eder büyük ihtimalle ve sütün yapısını bozacağından deneyde süt kullanmak yerinde olmayacaktır.

    Kullanım alanları UVC için
    Yüzey sterilizasyonu
    Hava sterilizasyonu
    Alet ve ekipman dezenfeksiyonu.
    Su dezenfeksiyonu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 28 Haziran 2013; 2:05:29 >
  • üstünden yıllar geçti tam hatırlamıyorum morötesi ışınlar ı dalgaboyuna göre sınıflandırıyorlar. uv-a , uv-b ve uv-c olarak. Genellikle uvb biyokimyasal tepkimeler için endotermi enerjisi etkisinden dolayı yararlı sanırım a da spesifik olarak diğerleri için. Fakat c nin dalgaboyundan dolayı moleküllerin parçalanması nı sağladığı için canlılığı öldürüyor.
    uvb sterilizasyonu hali hazırda kullanılıyor misal kasaplarda , berber lerde mevcut adamlar satırları makasları kullanmadıkları zaman koyuyorlar.
    Su sterilizasyonunda çok efektif olmadığını biliyorum, bir çevre mühendisi arkadaş ile bu konu üzerinde konuşmuştuk su içindeki bakterileri öldürüyor sağlıklı olarak fakat sonrasında %100 geçirgen olmadığı için farklı mineraller yahut nano büyüklükte gölgeler partiküllerden dolayı uvc ile sterilize edilen su da bir süre sonra tekrar bakteri üremesi başlayabiliyor.
    Süt içince şöyle bir fikrim var (konu hakkında bilgim yok ama fikir yürütüyorum) , organik maddeler bulunur sütte bu molekülleri de parçaladıktan sonra sütün sütlüğü kalmayabilir mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 28 Haziran 2013; 12:55:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    Commodore63'ün yazdıklarını dikkate almayın, çok sayıda yanlış-eksik-yanıltıcı bilgi var! Sterlizasyon-dezenfeksiyon farklı şeylerdir, bunları da karıştırmış en başta!
    Bakkaldan veya Necatibey Caddesinden lamba alınmaz, medikal düzeyde bir lamba bulup onu satın almaya çalışın, bakkal lambaları Ultraviyole C derler, ama bolca Ultraviyole A ve B de ışıyabilirler!
    Mikro organizmaların UV-C'nin ışımasının bozduğu DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır, teknik olarak " üremeleri dursa " veya " ölseler " bile bu mekanizmalarla tekrar canlanabilirler.
    Zamanım olursa uzunca yazarım konuya.

    Karıştırdığımı nereden çıkarttın! amacın zaten bilgi vermek değil kendini tatmin etmek anladığım kadarı ile. Gözlük almalıymış her öğrenci için gözlük alır arkadaş tonla paraya.

    Sterilizasyon:
    Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmektedir. Bu işlemi hafif, orta, ileri derecede sterilizasyon gibi ayırma imkanı yoktur. Bu işlem sonucunda sporsuz bakteriler, viruslar, mantarlar gibi tüm mikroorganizmalar ortadan kaldırılır. Sterilizasyon ya yapılmıştır ya da yapılmamıştır. Bu işlemin dereceleri ya da uygulama farklılıkları yoktur. Amaç ortamdan tüm mikroorganizmaların kaldırılmasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 29 Haziran 2013; 2:57:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    Commodore63'ün yazdıklarını dikkate almayın, çok sayıda yanlış-eksik-yanıltıcı bilgi var! Sterlizasyon-dezenfeksiyon farklı şeylerdir, bunları da karıştırmış en başta!
    Bakkaldan veya Necatibey Caddesinden lamba alınmaz, medikal düzeyde bir lamba bulup onu satın almaya çalışın, bakkal lambaları Ultraviyole C derler, ama bolca Ultraviyole A ve B de ışıyabilirler!
    Mikro organizmaların UV-C'nin ışımasının bozduğu DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır, teknik olarak " üremeleri dursa " veya " ölseler " bile bu mekanizmalarla tekrar canlanabilirler.
    Zamanım olursa uzunca yazarım konuya.

    Karıştırdığımı nereden çıkarttın! amacın zaten bilgi vermek değil kendini tatmin etmek anladığım kadarı ile. Gözlük almalıymış her öğrenci için gözlük alır arkadaş tonla paraya.

    Sterilizasyon:
    Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmektedir. Bu işlemi hafif, orta, ileri derecede sterilizasyon gibi ayırma imkanı yoktur. Bu işlem sonucunda sporsuz bakteriler, viruslar, mantarlar (bk. ünite 1) gibi tüm mikroorganizmalar ortadan kaldırılır. Sterilizasyon ya yapılmıştır ya da yapılmamıştır. Bu işlemin dereceleri ya da uygulama farklılıkları yoktur. Amaç ortamdan tüm mikroorganizmaların kaldırılmasıdır.

    biri bu adamı durdursun!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirefokkes

    quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    Commodore63'ün yazdıklarını dikkate almayın, çok sayıda yanlış-eksik-yanıltıcı bilgi var! Sterlizasyon-dezenfeksiyon farklı şeylerdir, bunları da karıştırmış en başta!
    Bakkaldan veya Necatibey Caddesinden lamba alınmaz, medikal düzeyde bir lamba bulup onu satın almaya çalışın, bakkal lambaları Ultraviyole C derler, ama bolca Ultraviyole A ve B de ışıyabilirler!
    Mikro organizmaların UV-C'nin ışımasının bozduğu DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır, teknik olarak " üremeleri dursa " veya " ölseler " bile bu mekanizmalarla tekrar canlanabilirler.
    Zamanım olursa uzunca yazarım konuya.

    Karıştırdığımı nereden çıkarttın! amacın zaten bilgi vermek değil kendini tatmin etmek anladığım kadarı ile. Gözlük almalıymış her öğrenci için gözlük alır arkadaş tonla paraya.

    Sterilizasyon:
    Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmektedir. Bu işlemi hafif, orta, ileri derecede sterilizasyon gibi ayırma imkanı yoktur. Bu işlem sonucunda sporsuz bakteriler, viruslar, mantarlar (bk. ünite 1) gibi tüm mikroorganizmalar ortadan kaldırılır. Sterilizasyon ya yapılmıştır ya da yapılmamıştır. Bu işlemin dereceleri ya da uygulama farklılıkları yoktur. Amaç ortamdan tüm mikroorganizmaların kaldırılmasıdır.

    biri bu adamı durdursun!

    işin gücün yoktur konuları gezip şikayet et, bilgi paylaşımı yapmak yerine mesajları alıntıla.
  • commodore63 kullanıcısına yanıt

    Kör eder, gözlük kullanın mutlaka ve özel gözlüklerden, yansımalarıda engelliyen yanları tam kapalı olanlardan. Dolaylı ışık bile zararlıdır.
    Temiz sudan yeterince varsa geçmiyebilirler, miktara akış hızına vs. bağlıdır.
    Zaten 1. cümleyi 2. cümle iptal etmiş, düzeltmeye gerek yok!
    Sütü süzme yoğurt yapmadığının bilinmesi yararlıdır. Zaten geçmez tarifteki haliyle bardak içinde.
    Neyin " yüzey sterlizasyonu? ", kolumuzun yüzeyinin mi örneğin?
    " Alet ve ekipman sterlizasyonu " olmalı, dezenfeksiyonu değil çünkü işe yarar canlılarıda öldürebilir.
    Su sterlizasyonu dezenfeksiyonu değil!

    Hiçbir şey bilmediğiniz konu hakkında yazıyorsunuz ve tıbbi kavramları birbirine karıştırıyorsunuz. Ve sizden daha iyi bilenleri de küçük görme alışkanlığınız var, İnsaf doğrusu!
  • pirefokkes kullanıcısına yanıt
    Sizinle tamamen aynı fikirdeyim! Bu hızla giderse KB'de aklı başında atılmadık kimse kalmıyacak, ne de olsa bizde insanız değilmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    Commodore63'ün yazdıklarını dikkate almayın, çok sayıda yanlış-eksik-yanıltıcı bilgi var! Sterlizasyon-dezenfeksiyon farklı şeylerdir, bunları da karıştırmış en başta!
    Bakkaldan veya Necatibey Caddesinden lamba alınmaz, medikal düzeyde bir lamba bulup onu satın almaya çalışın, bakkal lambaları Ultraviyole C derler, ama bolca Ultraviyole A ve B de ışıyabilirler!
    Mikro organizmaların UV-C'nin ışımasının bozduğu DNA zincirlerini tamir eden mekanizmaları vardır, teknik olarak " üremeleri dursa " veya " ölseler " bile bu mekanizmalarla tekrar canlanabilirler.
    Zamanım olursa uzunca yazarım konuya.

    Karıştırdığımı nereden çıkarttın! amacın zaten bilgi vermek değil kendini tatmin etmek anladığım kadarı ile. Gözlük almalıymış her öğrenci için gözlük alır arkadaş tonla paraya.

    Sterilizasyon:
    Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmektedir. Bu işlemi hafif, orta, ileri derecede sterilizasyon gibi ayırma imkanı yoktur. Bu işlem sonucunda sporsuz bakteriler, viruslar, mantarlar gibi tüm mikroorganizmalar ortadan kaldırılır. Sterilizasyon ya yapılmıştır ya da yapılmamıştır. Bu işlemin dereceleri ya da uygulama farklılıkları yoktur. Amaç ortamdan tüm mikroorganizmaların kaldırılmasıdır.

    Sıkıysa deneyi siz gözlüksüz, öğrencisiz yapıverin bi zahmette kör olun!
    Aman yapmayın şakadır, belli olmaz ciddi sanırsınız belki, uyarayım!
    UV-C sterlizasyonun tam olarak sterlizasyonu sağlamıyabileceğini anlayabiliyormusunuz yukarda yazdıklarımdan?
    Gogıllayıp ilk satırda çıkan Anadolu Üniversitesinin muhtemelen Sağlık teknisyeni veya Hemşirelere öğretilen sterlizasyon tanımını lütfen buraya koymayın! Benim yukarda verdiğim yayını şayet okursanız çok daha yüksek bilimsel kalitede olduğunuz görebilirsiniz, sağlık vs. hakkında bilginiz olmadığı belli ama Bilimsel yayın okuyabildiğinizi var sayarak söylüyorum, ki bundan da çok kuşkuluyum!
    Yanlışlarınızı ve karıştırdıklarınızı yukarda belirttim zaten. Ruhumu tahlil etmeniz iyiydi doğrusu, aman boğulmayın ruhum Darth Vader'in kinden de karanlıktır.

    Gözlük haricinde perdeleme de yapılabilir boş boş kendinizi gülünç hale sokmayın. Ayrıca senin uğraşmadığın yüksek enerjili ışınlarla uğraştım her türlü tedbiri biliyorum.

    Bir kere kavramlar tartışılır sen benimkini çürütürsün bende seninkileri, kullanım yerleri ve uygulamaları amaca göre değiştiği için net tanımları yoktur şunun için bunun için kesin olarak kullanılır diye. Çok kesin bir tabiri olsaydı zaten belirtilirdi. kendi yazdıklarını bile anlamakta zorluk çekiyorsun galiba.

    Oradan buradan bakıp sonra gel yaz hala da diretiyorsun. Yok zaten bilen adam başkaları ile uğraşmaz ama kendisini tatmin etmek isteyen birisi başkaları ile her daim uğraşmak ister. Bir kere amacın fesat, söylediklerin doğru olsa ne olur. Ayrıca "Ve sizden daha iyi bilenleri de küçük görme alışkanlığınız var, İnsaf doğrusu!" bu cümleyi yazmışsın ama çekirge gibi konuya zıplayıp alıntı yapıp laf sokmaya çalışan sensin yani bir aynaya bakıyorsun aslında.

    Al senin verdiğin linkte yazmakta.
    Alet dezenfeksiyonu: UVGI özellikle ısıya ve neme dayanıksız materyalin dezenfeksiyonunda kullanılabilir.
    Su dezenfeksiyonu: Son dönemlerde içme suyu elde etmede ve arıtma tesislerinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.
  • commodore63 kullanıcısına yanıt
    Yazmayı bilmiyorsunuz, " gözlük almalıymış " diyerek gözlüksüzlüğü ima eden sizsiniz ben değil.
    Bilgisizliği ve cehaleti gizlemek için klasik metoddur, " kavramlar tartışılabilir " 'miş! Temel Tıbbi tanım ve kavramlardan yoksunsunuz, ama böyle bir tartışmaya girişmekten kendinizi alamıyorsunuz, birde iddialaşıyorsunuz ki evlere şenlik.
    Önce bir ben yazıncaya kadar aklınıza gelmemiş ve bilmediğiniz sterlizasyon-dezenfeksiyon farklılığını biraz yazdıklarımı okuyup öğrenin.
    Farkındamısınız, farkında değilsinizdir bu yüzden yazayım; Yukardaki diğer arkadaşlarda bildikleri kadarıyla olaya katkı yapmışlar ama tartışma ( buna tartışmada denilmez ya ) yalnızca sizinle devam ediyor. Artık biraz kendinizden kuşkulanma zamanıdır bence!
    Sonra DNA tamir mekanizmalarını da ilk defa benden duydunuz eminim. Bunları biraz anlarsanız UV sterlizasyonunun kavramının ne olduğunu da biraz akıl yürüterek çözümlemeye çalışabilirsiniz artık.
    Sizinle uğraştığımı nerden çıkartıyorsunuz? Benim itirazım KB'de yeterlilikten dolayı olmaması gereken yazıların yazılması. Sizin gibi başkalarıyla da uğraşmışlığım var bu anlamda, KB'in daha kaliteli bir yer olması anlamında yani.
    Benim verdiğim linkteki cümleyi lütfen okumayı bilen birisine o yazıyla beraber bütünlüğü içinde okutun, ve ondan dinleyin, anlıyacaktır.
    Bilgisizliğinizi karşınızdaki şöyle böyle diyerek gizlemeye çalışmayın, gülünç oluyorsunuz.
    Hımm, yazdığınızdan röntgen teknisyeni olduğunuzu tahmin ettim, umarım radyasyon zehirlenmesi içinde " bol yoğurt ye " tavsiyeniz olmaz böyle bir konu açılırsa!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    Yazmayı bilmiyorsunuz, " gözlük almalıymış " diyerek gözlüksüzlüğü ima eden sizsiniz ben değil.
    Bilgisizliği ve cehaleti gizlemek için klasik metoddur, " kavramlar tartışılabilir " 'miş! Temel Tıbbi tanım ve kavramlardan yoksunsunuz, ama böyle bir tartışmaya girişmekten kendinizi alamıyorsunuz, birde iddialaşıyorsunuz ki evlere şenlik.
    Önce bir ben yazıncaya kadar aklınıza gelmemiş ve bilmediğiniz sterlizasyon-dezenfeksiyon farklılığını biraz yazdıklarımı okuyup öğrenin.
    Farkındamısınız, farkında değilsinizdir bu yüzden yazayım; Yukardaki diğer arkadaşlarda bildikleri kadarıyla olaya katkı yapmışlar ama tartışma ( buna tartışmada denilmez ya ) yalnızca sizinle devam ediyor. Artık biraz kendinizden kuşkulanma zamanıdır bence!
    Sonra DNA tamir mekanizmalarını da ilk defa benden duydunuz eminim. Bunları biraz anlarsanız UV sterlizasyonunun kavramının ne olduğunu da biraz akıl yürüterek çözümlemeye çalışabilirsiniz artık.
    Sizinle uğraştığımı nerden çıkartıyorsunuz? Benim itirazım KB'de yeterlilikten dolayı olmaması gereken yazıların yazılması. Sizin gibi başkalarıyla da uğraşmışlığım var bu anlamda, KB'in daha kaliteli bir yer olması anlamında yani.
    Benim verdiğim linkteki cümleyi lütfen okumayı bilen birisine o yazıyla beraber bütünlüğü içinde okutun, ve ondan dinleyin, anlıyacaktır.
    Bilgisizliğinizi karşınızdaki şöyle böyle diyerek gizlemeye çalışmayın, gülünç oluyorsunuz.
    Hımm, yazdığınızdan röntgen teknisyeni olduğunuzu tahmin ettim, umarım radyasyon zehirlenmesi içinde " bol yoğurt ye " tavsiyeniz olmaz böyle bir konu açılırsa!

    Kafamdan sallamadım kaynaklara göz attım, kavramlara takılan sensin ayrıca tartışılabilir sonucunu ben uydurmadım kaynaklarda belirtilmiş karmaşık olduğu, uv ışını ile kullanım yerleri değişebileceği için. Sonuç olarak 2 kavramın ne olduğunu biliyorum ve yanlış bir şey belirtmemişim. Ben bilgili olduğumu iddia etmiyorum ve forumda sterilizasyon işlemi uygulama gibi bir amacım yoktur.

    Ayrıca sorayım neden kaliteli bilgili bir forum istiyorsun?
  • Sharapova tenisi varken Williams kardeşleri izleyince sıkılan tiplerdenim bu yüzden kaliteli forum isterim!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.