Slmlar, Öncelikle çok güzel bir inceleme olmuş, diğer kullanıcıların da katılımı ile çok aydınlatıcı bir başlık haline gelmiş, başta knight olmak üzere herkesin ellerine sağlık.
ben de telefonu 2-3 gün içerisinde alacağım ama kafama takılan bir kaç konuda yardım bekliyorum: 1- daha önce bahsi geçmemiş hiç: Dosya transferi nasıl? bazı başlıklarda 3-4 mp3'ü 5-6 dakikada atabiliyor, çok yavaş gibi yorumlar gördüm. benim içim taşınabilir disk fonksiyonu çok önemli. Bu transfer hızını takılı olan bellek ne kadar etkiler. hangi marka kart kullanılmalı?
2- hangi kart kullanımalı? Adaptör içine başa tip kart performansı etkiler mi? fason marka performansı çok düşürür mü? fiyatları ne kadar yaklaşık? (bana teknoramadan 2gb sony hafıza için 168 euro+kdv dediler)
3- telefonu 2 gb olarak kullananlar nasıl geçtiler 2gb'a. Telefonu alırken yanında gelen hafıza kartını değiştirme gibi bir seçenek var mı(+para ile). yoksa yeni bir hafıza kartı almak mı lazım.
4- son olarak da telefonunu 5-6 ay önce almış olan arkadaşlar, pil ne derece laçkalaşıyor? hala aynı orana gidiyor mu?
şimdiden teşekkürler. bu sorulara gelecek cevaplar doğrultusunda ya paraya kıyıp 810 alacağım, yada hmm değmezmiş buna bu kadar vermeye, walkman olsun w300 olsun diyeceğim.
yav bende de var bu telefondfan şöle diyorum kaliteli bi kulaklık alsam ama cok pahalı olmuyacak bide yaygın kullanılan yani kolay bulabilecegim ne önerirsiniz bana bakimm
Öhm, hoşbulduk öncelikle :) Daha bugün aldım w810i'yi. Ben de klüpte yer almak istiyorum ;) İlk sorum: Memory stick pro duo ile memory stick duo arasında ne fark vardır? Aldığım yeni telefonla memory stick pro duo kullanılabilir mi? Şimdiden teşekkürler :)
Öhm, hoşbulduk öncelikle :) Daha bugün aldım w810i'yi. Ben de klüpte yer almak istiyorum ;) İlk sorum: Memory stick pro duo ile memory stick duo arasında ne fark vardır? Aldığım yeni telefonla memory stick pro duo kullanılabilir mi? Şimdiden teşekkürler :)
Selamlar,
W810i'de Memorystick PRO Duo desteği bulunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 2 Aralık 2006; 9:39:38 >
@Knight: Memory stick bilgisi için teşekkür ederim. Şimdi gönül rahatlığıyla 2 GB Sony pro duo bellek alabilirim :)
@rahmi2253: Tam iki gün önce Ankara'dan aldım, peşin fiyatla 625 liraya. Biraz daha saldırgan bi pazarlık yapmanı öneririm. Bu arada K.V.K. garantili ve faturamı da aldım.
quote:
Orjinalden alıntı: rahmi2253
arkadaşlar peşin ödeme ile bana w810i için 670 ytl fiyat verildi ne dersiniz
Bağlantı Adı: Turkcell MMS Veri Taşıyıcı (Data Bearer): GPRS Erişim Noktası Adı (Access Point Name): mms Kullanıcı Adı (UserName): mms Şifre (Password): mms Şifre sorma (Prompt Password): Hayır Doğrulama (Authentication): Normal Ağ Geçidi IP Adresi (Gateway Ip Address): 212.252.169.217 Port Numarası: 8080 Anasayfa (HomePage): http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms Bağlantı Güvenliği (Connection Security): Kapalı
Merhabalar garu. Nereden aldığını öğrenebilirmiyim. Verdiğin fiyat internetteki en ucuz fiyatın bile altında. Pakette neler vardı? (ör: Hafıza kartını verdilermi) Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: garu
@Knight: Memory stick bilgisi için teşekkür ederim. Şimdi gönül rahatlığıyla 2 GB Sony pro duo bellek alabilirim :)
@rahmi2253: Tam iki gün önce Ankara'dan aldım, peşin fiyatla 625 liraya. Biraz daha saldırgan bi pazarlık yapmanı öneririm. Bu arada K.V.K. garantili ve faturamı da aldım.
quote:
Orjinalden alıntı: rahmi2253
arkadaşlar peşin ödeme ile bana w810i için 670 ytl fiyat verildi ne dersiniz
Kutu içeriği; buradaki incelemedeki içerikle aynı, değişen birşey yok. Necatibey Caddesi'nde başlangıçta bi yerlerdeydi. İsim vermem sakıncalı olur sanırım, ama o tarafta ararsan, biraz da pazarlıkla alabilirsin benim aldığım fiyata ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garu -- 2 Aralık 2006; 2:49:32 >
Kutu içeriği; buradaki incelemedeki içerikle aynı, değişen birşey yok. Necatibey Caddesi'nde başlangıçta bi yerlerdeydi. İsim vermem sakıncalı olur sanırım, ama o tarafta ararsan, biraz da pazarlıkla alabilirsin benim aldığım fiyata ;)
arkadaşlar bende w810i almak üzereyim ama biraz daha bekleyip beklememe konusunda kararsız kaldım..
sebebi ise çözünürlüğü yüksek telefonların yeni yıldan itibaren piyasaya giricek olması ve şu an yaşanan fiyat indirimleri,, gerçi walkman telefonlar kolay kolay fiyat indirimine gitmiyo, ne yapmalı fikri olan varsa yazsın lütfen
arkadaşlar bende w810i almak üzereyim ama biraz daha bekleyip beklememe konusunda kararsız kaldım..
sebebi ise çözünürlüğü yüksek telefonların yeni yıldan itibaren piyasaya giricek olması ve şu an yaşanan fiyat indirimleri,, gerçi walkman telefonlar kolay kolay fiyat indirimine gitmiyo, ne yapmalı fikri olan varsa yazsın lütfen
Yeni nesil walkman telefonlar 2007 yılında duyurulacak. Beklemenizi tavsiye ederim. Ancak W810i gibi hem fotoğraf (autofocus, macro modu) hem de müzik (megabass, walkman menüsü) özellikleri ön planda olan bir model şu an için üretilmeyecek.
Aslında benim derdim fiyat konusunda yeni nesil telefonlar gelse bile onları alamam herhalde, tek iyi yanı fiyatların düşmesi olur.. özellikler bakımından w810i yeterli benim için, bu özelliklerde yeni bir walkman telefon üretilmiycekse de geriye fiyatın biraz daha düşmesini beklemek kalıyor galiba.. w800i den sonra w810i de kalırmı? w820,830 diye gitmez umarım çünkü öyle olursa w810i ler gerçekten sağlam indirime girebilir..
Aslında benim derdim fiyat konusunda yeni nesil telefonlar gelse bile onları alamam herhalde, tek iyi yanı fiyatların düşmesi olur.. özellikler bakımından w810i yeterli benim için, bu özelliklerde yeni bir walkman telefon üretilmiycekse de geriye fiyatın biraz daha düşmesini beklemek kalıyor galiba.. w800i den sonra w810i de kalırmı? w820,830 diye gitmez umarım çünkü öyle olursa w810i ler gerçekten sağlam indirime girebilir..
W850i ve W950i modelleri şu anda piyasada bulunuyor.
EDGE özelliğinin kullanılabilir durumda olduğunu belirtiyor.yani gprs ten yaklaşık 3 kat daha hızlı internete girebilirsin o yazı çıktığında.özel bi ayar gerektirmez bunuda bil.normal gprs bağlantı ayarların olsun yeter...türkcellden wap ayarlarını almak için WAP yazıp boşluk bırakıp telefonunun modelini yazıp yani mesela: WAP W810i şeklinde 2222 ye mesaj at.sana ayar yollicaklar.gelen ayarı kaydet de,şifre olarakta 1234 yaz.bu kadar.tabi ayar mevcut değilse bunu yap.budur yani.
EDGE özelliğinin kullanılabilir durumda olduğunu belirtiyor.yani gprs ten yaklaşık 3 kat daha hızlı internete girebilirsin o yazı çıktığında.özel bi ayar gerektirmez bunuda bil.normal gprs bağlantı ayarların olsun yeter...türkcellden wap ayarlarını almak için WAP yazıp boşluk bırakıp telefonunun modelini yazıp yani mesela: WAP W810i şeklinde 2222 ye mesaj at.sana ayar yollicaklar.gelen ayarı kaydet de,şifre olarakta 1234 yaz.bu kadar.tabi ayar mevcut değilse bunu yap.budur yani.
teşekkür ederim 2 sorum var : 1-ayrıca bi ücret tabi oluyo mu daha hızlı olduğu için? 2-w700i ye olur mu?(telefonun özelliklerine şimdi bakıom )
w810 da ışık sensörü ne işe yarıyo ekranda bi değişiklik görmüyorum ben
Aydınlık mekanda ekran parlaklığı artar ve tuş takımı ışıkları söner. Loş mekanda ise ekran parlaklığı azalır tuş takımı ışıkları yanmaya başlar. Bunu dikkatlice bakarak görebiliriz.
"knight" kardeşim bugün bimeksten kaptım w810i yi güzel kampanyaydı kaçırmayalım dedim.. kvk olmasıda ayrı bi güzel oldu,, fiyat olarakta "588 ytl"ye patladı, artı 6 taksit de var tabi çekmem gereken önemli bi ayar,ilk şarj süresi hakkında bilgi ve tavsiyelerin varsa bekliyorum kanka şarjdan sonra başından kalkmıcam büyük ihtimal..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeys -- 18 Aralık 2006; 19:22:42 >
knight" kardeşim bugün bimeksten kaptım w810i yi güzel kampanyaydı kaçırmayalım dedim.. kvk olmasıda ayrı bi güzel oldu,, fiyat olarakta "588 ytl"ye patladı, artı 6 taksit de var tabi çekmem gereken önemli bi ayar,ilk şarj süresi hakkında bilgi ve tavsiyelerin varsa bekliyorum kanka şarjdan sonra başından kalkmıcam büyük ihtimal..
Yeni nesil lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda 9-16 saat arası şarj kesinlikle gerekmiyor. Telefonun ekranında ''TAM DOLU'' yazısını gördükten sonra telefonu şarjdan çıkarabilirsin. İlk 5-6 şarjı pili tam boşaltıp yapmanı tavsiye ederim. Diğer şarjlarda ise bataryanın %0 seviyesine düşmesini beklememelisin.
İlk günlerde batarya tam performansını göstermeyebilir. Bir kaç şarj sonrası batarya tam performansına kavuşacaktır.
"knight" yaw tel. inceledim memory stick 462 mb gözüküyo acaba bu da normal harddiskler gibi tam gözükmüyomu, yani tel. ilk açıldığında 512mb memory 462mb gözükmesi normal mi ? bir de tel. uygun tema ve wallpaper nerden bulabilirim yada elimdeki resim dosyalarının uzantısı ne olmalı tel. atmak için ? yardımcı olursanız sevinirim..
knight" yaw tel. inceledim memory stick 462 mb gözüküyo acaba bu da normal harddiskler gibi tam gözükmüyomu, yani tel. ilk açıldığında 512mb memory 462mb gözükmesi normal mi ? bir de tel. uygun tema ve wallpaper nerden bulabilirim yada elimdeki resim dosyalarının uzantısı ne olmalı tel. atmak için ? yardımcı olursanız sevinirim..
Hafızanın 462 MB olarak görünmesi tamamen normal bir durumdur. Örneğin 40 GB'lık bir harddisk 37.2 GB olarak görünür.
www.myw810.lasyk.net adresinde yüzlerce tema ve resim bulabilirsin. Telefon GIF ve JPEG uzantılı dosyaları destekler.
evet arkadaşlar bende w810'lular kervanına katıldım. k790'la w810 arasında kalmıştım fakat müzik için w810 seçtim ve de hiç pişman deilim... çünkü telin müzik yönü
arkadaslar bnm w810umun yan tarafındaki kamera tusu k750 we w800e gore bayaa iceride.acaba tum w810lardamı ole yksa k750 gbi onunkininde dısarya doru bi cıkıntılıgı warmı?
"memory card adaptörü" ne işe yarar nasıl kullanılır çözebilmiş değilim ??? ayrıca kamera lensi üzerinde herangi koruyucu bir bant göremedim, çok ince bi bant varda ben mi farkedemedim bilmiyorum ???
6233 düşünürken 6 mb hafıza ve rds siz radyo ağır ve büyük ebat nokia dan sonra ilkkez sony aldım ve bikaç günde alıştım çok güzel W810i bu ebata bu özelliklerle harika ya ,
otomobillerde ses yetmeyip anfi tesiat takanlara telin sesi az gelebilir ama dışarıya ses havası atmayı değil kendin dinlemeyi dikkate alıyosan kalite ses var tam puan verdim
şarz çok gidiyo sorun yok ses kaydıda yüksek çalıyo teşekkürler sony
kapasite kalite ve verdiğin fiyatı hakeden üreten çalışan kazansın teşekkürler sony
W810i üretim malezya hristiyan avrupaya karşı yaşasın kazansın müslüman malezya
en iyiyi en ucuza almak akıl işidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 20 Aralık 2006; 13:35:26 >
merhaba arkadaslar w810i için yeni sürüm çıkmadımı acaba halan?
Telefon için bulunan en son sürüm R4EA031'dir. Yeni sürüm kısa süre içinde çıkacaktır.
quote:
evet arkadaşlar bende w810'lular kervanına katıldım. k790'la w810 arasında kalmıştım fakat müzik için w810 seçtim ve de hiç pişman deilim... çünkü telin müzik yönü
Telefonunuz hayırlı olsun.
quote:
arkadaslar bnm w810umun yan tarafındaki kamera tusu k750 we w800e gore bayaa iceride.acaba tum w810lardamı ole yksa k750 gbi onunkininde dısarya doru bi cıkıntılıgı warmı?
Deklanşör tuşu dışarıya doğru çıkıntı değil.
quote:
''memory card adaptörü" ne işe yarar nasıl kullanılır çözebilmiş değilim ??? ayrıca kamera lensi üzerinde herangi koruyucu bir bant göremedim, çok ince bi bant varda ben mi farkedemedim bilmiyorum ???
Memorystick adaptörünü kart okuyucuyla veri aktarımı sırasında kullanıyoruz. Hafıza kartı adaptörün içerisine yerleştiriliyor.
quote:
6233 düşünürken 6 mb hafıza ve rds siz radyo ağır ve büyük ebat nokia dan sonra ilkkez sony aldım ve bikaç günde alıştım çok güzel W810i bu ebata bu özelliklerle harika ya ,
otomobillerde ses yetmeyip anfi tesiat takanlara telin sesi az gelebilir ama dışarıya ses havası atmayı değil kendin dinlemeyi dikkate alıyosan kalite ses var tam puan verdim
şarz çok gidiyo sorun yok ses kaydıda yüksek çalıyo teşekkürler sony
kapasite kalite ve verdiğin fiyatı hakeden üreten çalışan kazansın teşekkürler sony
W810i üretim malezya hristiyan avrupaya karşı yaşasın kazansın müslüman malezya
en iyiyi en ucuza almak akıl işidir.
Telefonunuzu güle güle kullanın. Yorumlarınız için teşekkürler.
Arkadaşlar Az Önce w810i mi aldım :) bu memory stick adaptör ne işe yarıyor... Bide Kutu içinden ufak kare şeklinde film gibi birşey çıktı buna ben anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim :)
telefonun içindeki 512mb memory stick pro kartını ileride foto makinası, kart okuyucu yada benzeri bi başka cihazda kullanmak isteyebilirsin. ancak o cihazın memory stick pro desteği yoktur. bak şu allahın işine ki sadece memory stick duo desteği vardır ( böle bişeyin olma ihtimali bana kalırsa milyonda bir)
he işte bu gibi durumlarda sendeki memory stick pro kartı adaptöre takarak stick duo ya dönüştürüyorsun. kartın kullanım alanı artıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 25 Aralık 2006; 20:10:50 >
merhaba benim merak ettiğim bu telefonda nokialarda çaldıgımız wav dosyalarını yani gerçek sesleri çalabiliyormuyuz mp3 demiyorum wav dosyaları bunu ögrenebilirmiyim bende almak istiyorum ama karasızım
merhaba benim merak ettiğim bu telefonda nokialarda çaldıgımız wav dosyalarını yani gerçek sesleri çalabiliyormuyuz mp3 demiyorum wav dosyaları bunu ögrenebilirmiyim bende almak istiyorum ama karasızım
Telefonda .wav uzantılı dosyalarda bazen problemler çıkabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 6 Ocak 2007; 23:10:04 >
Hoparlörden müzik dinlerken arada bir dııııııtttt die cızırdama oluoo****ü dedğiştirince düzelio.çok ender oluo.neden olur ki?bi de ekolayzr ayarları yaparken yaşadım bu sorunu...
evet cco bendede oldu aynı sorun, ama benimki şarkı geçişlerinde yaptı. Dosyada (mp3) bir sorun vardır diye üzerine düşmedim. Ama biraz zorliyim bakalım bi daha yapıcakmı...
"knight" arkadaşım yaptığın inceleme için çok teşekkür ederim diğer yorum yazan arkadaşlara da teşekkürler sayenizde aklımdaki soruların coğu cevaplandı ...... tabiki w810i
Rica ederim...
quote:
evet cco bendede oldu aynı sorun, ama benimki şarkı geçişlerinde yaptı. Dosyada (mp3) bir sorun vardır diye üzerine düşmedim. Ama biraz zorliyim bakalım bi daha yapıcakmı...
Arkadaşlar tel.i 3 gün önce 0 olarak aldım.ama ilk defa sony ericsson kullanıyorum ve bir şey fark ettim..Tel.de bi işlem yaptığımızda pil %70 i gösterirken %65 oluyo,biraz sonra kontrol ettiğimde tekrar yükseliyo.acaba bu bi problemmi yoksa tel.le ilgili bişeymi birde ilk aldığım gün pil yarısına kadar doluydu akşama kadar kurcaladım ve %0 iken çalışıyodu ve infrared gözde kırmızı bi ışık yanıp sönüyodu.?? Bi bilgisi olan varsa anlatabilirmi.tşk.
Arkadaşlar tel.i 3 gün önce 0 olarak aldım.ama ilk defa sony ericsson kullanıyorum ve bir şey fark ettim..Tel.de bi işlem yaptığımızda pil %70 i gösterirken %65 oluyo,biraz sonra kontrol ettiğimde tekrar yükseliyo.acaba bu bi problemmi yoksa tel.le ilgili bişeymi
Aslında telefonun bize gösterdiği seviye, tam olarak kalan pil seviyesi değildir. O anki işlem yoğunluğunda, telefonun dayanabileceği zamanın pil üzerinden yüzdesidir. Yani siz telefonu yoğun olarak kullanırken pil seviyesinin %65'e düşmesi demek; ek olarak yaptığınız işlemler de dahil edildiğinde, bu performansa pilin dayanma yüzdesi demektir. Siz telefonu elinizden bıraktığınızda seviyenin tekrar %70'e çıkması da; kapatılan uygulamalar veya ek işler çıkarıldığında, bu performansa pilin dayanma yüzdesi demektir. Anlatabildim mi bilmiyorum ama şöyle diyeyim: Dizüstü bilgisayarlarda da benzer bir şaşma yaşanır. Örneğin oyun oynarken bilgisayar pil seviyesi %30 olsun. Oyunu kapatınca pil seviyesi artmaya başlar ve yaklaşık %35~%40'a kadr çıkar mesela. Çünkü cihaz oyun çalışırken daha fazla efor sarfetmektedir, bekleme durumunda ise daha az..
quote:
Orjinalden alıntı: fightnight
birde ilk aldığım gün pil yarısına kadar doluydu akşama kadar kurcaladım ve %0 iken çalışıyodu ve infrared gözde kırmızı bi ışık yanıp sönüyodu.?? Bi bilgisi olan varsa anlatabilirmi.tşk.
Bu pil seviyesinin çok çok hassas bir ölçüme dayanmadığını ve şaşabileceğini hesaba katarsak; pil seviyesi %0'ken telefon çalışabilir diyebiliriz. Ancak pil "bitti bitecek"tir ve InfraRed yuvasındaki minik uyarı ledi de bu yüzden yanıp sönmektedir..