Şimdi Ara

Windows 8.1 önizleme sürümü indirmeye sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  •  

    Microsoft'un uzun süredir beklenen ve özellikle tablet donanımlarına önemli yenilikler getirecek olan Windows 8.1 güncellemesi nihayet önizlemeye sunuldu.




    Güncellemenin getirdiği en önemli yeniliklerden bir tanesi ekran boyutu konusunda. Artık tablet cihazları 7 inç boyutlarına kadar olabilecek. Zaten bir süre önce Microsoft'un prototip 7 inçlik tableti görücüye çıkmış, Acer da 8 inçlik bir Windows 8 tablet modeli hazırlamıştı.




    Diğer bir yenilik ise çözünürlük alanında oldu. Artık çok daha yüksek çözünürlüğe sahip Windows tabletler Chromebook Pixel veya Retina iPad gibi modellerle rekabet edebilecek. 




    Windows 8.1 güncellemesi aslında biraz daha tablet donanımlarını desteklemek amacını taşıyor. Snapdragon 800 gibi üst seviye çözümlerle desteklenecek Windows RT tabletler yıl sonunda pazarda sıkı bir rekabete tutuşacak. 

     

     




    Güncellemede kilit ekranı ve başlangıç ekranında da değişiklikler var. Kilit ekranına fotoğraf veya slayt şov koyabilmek, başlangıç ekranına kişiler, uygulamalar ve sitelerden karolar ekleyebilmek, daha fazla renk ve tema seçeneği, daha fazla boyut seçeneği sunan karolar bunlar arasında sayılabilir. İsterseniz canlı karoları gruplayabilir, isterseniz tek olarak da tutabilirsiniz. Ayrıca Windows 8'de çok tartışılan Başlat butonu ve doğrudan masaüstüne başlatma da kullanıcının Ayarlar menüsünden erişimine açıldı.




    Arama özelliği de yeni güncellemede yneilenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Bing ile desteklenen arama özelliği siz harfleri yazmaya başladığınız andan itibaren; PC, Skydrive, Windows Store veya web'de arama yaparken, dökümanların içeriklerine kadar erişebiliyor ve arama sonuçlarından uygulama, müzik, video gibi içerikler başlatılabiliyor. Arama sonuçlarının önizlemesi ise sağ kısımdan takip edilebiliyor.

     

     




    Güncellemenin diğer bir önemli artısı ise Internet Explorer 11. Önceki sürüme daha hızlı ve daha az enerji tüketen bir yapıda olacak IE11, tamamen dokunmatik arayüzler için optimize edildi. Tarayıcı etkinlikleri Microsoft hesabınıza kaydediliyor ve diğer Windows 8.1 cihazlarından da tarayıcı ayarlarınıza erişilebiliyor. Microsoft IE11 sürümünü Windows 7 için de sunacak.




    SkyDrive güncelleme ile artık sisteme daha fazla entegre olacak. Dosya kaydetme işleminde SkyDrive hesabınız varsayılan kaydetme konumu olarak ayarlanmış. SkyDrive üzerinde düzenleme yaptığınız bir dosyayı çevrimdışı moda alarak internetin olmadığı zamanlarda da düzenlemeye devam edebiliyorsunuz. 




    Ayrıca gelişmiş kamera yazılımı, Galeri uygulamasında daha gelişmiş düzenleme seçenekleri, DreictX11 desteği, WebGL desteği, yeni önyüklü uygulamalar, yenilenmiş uygulama mağazası gibi pek çok yenilik de güncelleme ile birlikte sunuluyor. Güncellemenin önizlemesini kaynak linkinden indirebilirsiniz.

     

     















     








  • windows phone 8.1 daha fazla merak edilen kısım bence o nezaman lensa edilir acaba?

  • Ben hala mağazadan indiremedim...Bekliyor diyor sonra bir ara indiriliyor diyo sonra biraz ilerleme oluyo bi bakıyorsun en başa dönmüş...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vefa_18

    windows phone 8.1 daha fazla merak edilen kısım bence o nezaman lensa edilir acaba?

    Belki haklısın ama windows bilgisayarların sayısını küçümseme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outspoken -- 27 Haziran 2013; 9:03:51 >
  • Bakalim win 8 deki sorunlari giderebilmisler mi?

  • Ben güncellemeyi yükledim başlat menüsü gelmedi. Ayarlarının yapılması mı gerek acaba.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Başlat menüsünü artık unutun.
  • Market haricinde inmiyor mu ya. Bu ne böyle. Bir de yükleyince ingilizce falan olmaz umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebanuba

    Başlat menüsünü artık unutun.

    Haberi okumadın galiba? başlat menüsü ve direk masaüstü ekranının gelmesi ayarlanabiliyor diyor, kısaca kullanıcıya bırakıldı diyor.
  • arakdaşlar bende windows 8 orjinal var indirimde aldım şimdi merak ettiğim konu 8.1 güncellememi yani ben güncellemeleri açarak kurabilirmiyim?

  • Arkadaşlar ben çıktığından beri Windows 8 kullanıyorum, Start8 programıyla da start menümü geri getirmiştim, gayet memnun kullanıyordum, dün 8.1 i kurdum, kendi start menüsünü kurduğu için benim start8 gitti. Kendi start menüsü bildiğiniz metro arayüzünü açıyor, onun haricinde herhangi bir şey değil, ve sistemde birçok bug ile karşılaştım. Açıkçası adı üzerinde "preview", daha bir beta kıvamına gelmemiş, şahsen pek tavsiye etmiyorum.

  • Başlat menüsünü niye bukadar takıyor insanlar anlamıyorum.
    Logo + F yapınca zaten arama geliyor ki bu başlat menüsünden bence kat be kat hızlı birşey.

    Ayrıca iki tane masaüstünüz var sayılır ki kurduğunuz uygulamaların bir çoğu masaüstüne gelir. Arayüzede gelir. Ben bir sroun görmüyorum...

    Takıntılı hale getirmemek lazım...

  • Adam masaüstünde açık ara en çok kullanılan işletim sistemine sahip ama gidiyor tablete ağırlık veriyor. Heyecan istiyor heralde. Sistem inşallah 8.1 ile durduk yere res atmayı bırakır. Birde başlat menüsü koysun başka birşey istemem.

  • İsolar ne zaman çıkacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güncellemeyi alırsak RTMye geçişte windowsu yeniden yüklememiz gerektiği doğru mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    İsolar ne zaman çıkacak?

    Sitesinde ertesi gün çıkıcak yazıyor ama daha sanırım hazır değil kontrol ettim ama...
  • Ben sitesinden indirdiği aracı olan msu uzantılı doyayı çalıştırıken sisteminiz için geçerli değil diyor acaba sorun ne olabilir ?
  • Market üzerinden windows 8.1 e güncellemeye çalışıyorum ama belli bir yere gelince tekrar başa dönüyor :( bir türlü olmadı nedense İSO'da yayınlanmadı daha birde geri dönüş nasıl olacak her windows 8 kullanıcısı ücretsiz olarak final sürümüne geçebilecek mi ?
  • Ms indirmeyi o kadar zorlu hale getirmiş ki mübarek yeni sistem kursam 15 dk bunu 2 saat uğraştım nasıl indireceğimi bulamadım. mağaza bildiğin fos bildirm bekliyoruz 12 saattir gelecek diye. iso gelsinde onu indirip yapalım artık.

  • nasıl iş bu yaa marketten indirdim kurulum başladı ama yarıda kaldı 3 kere denedim olmadı. yapacağın işe başlayayım senin microsoft güncellemen yüklenemiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.