Şimdi Ara

XBOX....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende yakın bir zamana Xbox almayı düşünüyorum ancak kafamı kurcalayan epey bir soru var bunları sormak istiyorum konunun ilk sayfasındaki bilgiler kafamdaki soru işaretlerini gidermek için yeterli değil.
    Sorularım biraz fazla arkada kalmadan bildiğiniz kadarını cevaplarsanız sevinirim. :helal:

Şimdi Xbox 360 korsana elverişli ve donanımsal olarak PS3'ten daha güçlü bir konsol olduğu için PS3 mü Xbox 360 sorusunu direk atladım. Ayrıca Xbox 360 daha kolay hacklenebilen bir konsol bu da var.
    Ancak Xbox 360 her ne kadar korsana daha elverişli ve PS3'e göre daha dıştan müdahaleye açık bir konsol olsa da çeşitli donanımsal sorunları olması ve daha zor bulunabilir olması bana göre bu işin negatif kısımlarını oluşturuyor.

Bu yüzden şunları sormak istiyorum

Edit:Tüm sorular cevaplanmıştır cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. :helal:

Cevaplanan sorular sayfada kirlilik oluşturmaması için cevaplanan sorular kısmına alınmıştır. :helal:

İlk önce satın alma ve genel kullanım ile ilgili sorularımı sormak istiyorum.
    Sahibinden.com'daki ilanlara baktığımda ilanların çoğunda JTAG+FW+50 Oun vs. tarzı şeyler yazıyor.

1-)JTAG ile FW aynı şey midir, Chip takılmadan JTAG ve FW işlemi yapılmaz mı ?
    2-)Chip takmanın Xbox'a donanımsal olarak büyük bir zararı var mıdır varsa nelerdir ?
    3-)Konsolu internet üzerinden aldığım kişinin bana kargolamadan önce içine JTAG+FW+Oyun attık, Chip taktık bahanesi ile 2.el kullanılmış, yada daha önce bir-iki parçası değişime uğramış bir Xbox 360 gönderme ihtimali nedir ne kadar güven olur.
    4-)Bir diğer ihtimalde Xbox'ı Teknosa, Vatan gibi yerlerden almak olacaktır ancak buralarda da konsol garantili olacağı için herhangi bir FW yada JTAG işleminde cihaza donanımsal müdahale olduğu gerekçesi ile garanti kapsamından çıkma ihtimali nedir.
    5-)Bir takım yerlerde bazı FW ve JTAG sürümlerinin Xbox için çıkmış çeşitli oyunları oynatmadığı söylenmektedir bu doğru mudur ? (Sanırım Xbox Live Arcade oyunlarıydı.)
    6-)Kinect güzel bir sistem ancak benim bırakın şuan Kinectli Xbox'a Kinectsiz haline verecek param bile yok Kşnect'i daha sonra ek ekipman olarak tek başına satın alabilir miyim ? Sahibinden.com'da bu tarz bir ilana rastlamadım.
    7-)Son çıkan FW ve JTAG'ların online oyun oynamaya da elverişli olduğu yazıyordu bu ne kadar doğrudur. (Mulit seven biri değilim, korsan oyunlada online oynamak gibi bir yüzsüzlükte yapmayacağım bunu sadece meraktan soruyorum.
    8-)Peki Xbox 360 kendinden önce çıkan ilk nesil Xbox'a ait oyunları çalıştırır mı ? Midtown Madness 3 oynamayı çok isterim şahsen ;)
    9-)Xbox'ta oyun dışında kullanabileceğimiz medya oynatıcı, internet tarayıcı vs. yazılımlar var mıdır ? Varsa nelerdir.
    10-)LIVE'dan ban yiyen bir Xbox cidden internete bir daha hiç giremiyor mu en azından Internet Explorer'a.
    11-)JTAG'la HDD'ye yüklenen oyunlar silinebilir mi ?
    12-)Bir takım yerlerde Xbox 360 bağlanan Harici disk ve belleklerin biçimlendirilmesi gerektiği söyleniyor doğru mudur ? Öyleyse içinde 800 GB'a yakın oyun ve film bulunan 1 TB taşınabilir HHD'mi ve 500 GB'lık Film arşivimin bulunduğu HDD'min içindekileri yedeklemem mi gerekecek. Yedeklemediğim takdirde silinecek mi ?
    13-)Bazı Xbox'larda ki HDD boyutu 4 GB bu ne anlama geliyor. 4GB'lık bir Xbox'un HDD boyutunu arttırmak için dahili bir HDD'mi yoksa harici bir HDD'mi gerekiyor.
    14-)Xbox'ın 250 yada 320 GB'lık HDD'sini bölüp Windows kurma şansı var mı ? (Saçma bir soru biliyorum)
    15-)Peki Xbox 360'ın çalıştırdığı medya türleri nelerdir MKV, AVI, MP4 vs. çalıştırır mı ?
    16-)İnternetten aldığım bir Xbox bana Türkçe menü ile gelir mi. ?
    17-)JTAG'lı bir Xbox'a DVD üzerinden oyun yüklenir mi ? Peki film, müzik yükleme şansımız nedir.
    18-)Xbox'a taktığım harici bir HDD üzerinde oyun oynayabilir miyim ?

Ayrıca bu konulardan bağımsız olarak sormak istediğim bir kaç sorun daha var.
    Diğer Sorular;
    1-)Xbox 360'a Klavye yada Fare bağladığımda oyunları klavye yada fare ile oynama şansım var mı ?
    2-)Xbox 360 gamepad'e ve Kinect sistmeine alışmam ve ustalaşmam ne kadar sürer ?
    3-)Gamepad'i PC'mde kullanabilir miyim ?
    4-)PC'ler için çıkmış direksiyon setleri Xbox 360'da çalışır mı ?

Bununla birlikte donanımla da ilgili bir takım sorularım olacak.
    Ama öncelikle almak istediğim versiyonun Slim olduğunu belirtmek isterim ve Slimler'de de Trinity (Valhalla) ve Corona model ana kartlar kullanlıyor ve bunlar Xbox'larda bulunan en son model ana kartlar.

Bu kartlarla ilgili olarak okuduğum şeylerden biri ise önceki kartlarda kullanılan 3K kırmızı ışık sistemi yerine başka bir ikaz sistemi kullanılıyormuş.
    1-)Peki 3K yerine kullanılan bu sistemin adı nedir.
    2-)3K yerine kullanılan bu sistem en son seviyesine ulaştığı takdirde 3K'daki kadar tehlike arz eder mi ? Yani konsol kullanılamaz hale gelir mi ? (DH'de okuduğum kadarı ile son nesil Slimler sıcakta saatlerce oyun oynamaya bile elverişliymiş.)
    3-)Konsolu bu yaz alsam bile yaklaşık bir sene boyunca kullanma şansım olmayacak bu yüzden yazın oynadıktan sonra konsolu ve tüm ekipmanları hava almayacak şekilde poşetleyip daha sonra nem, toz ve rutubetten uzak bir yere kaldırsam bir daha ki sene oynamak istediğim de 3K yerine gelen uyarı sistemi ile karşılaşma ihtimalim nedir. Yada şöyle sorayım kullanılmayan ve temzi muhafaza edilen konsol donanımsal olarak yıpranır mı ?

2)Zannetmiyorum. Tabiki orjinal hali daha iyidir.

3)Bunu kimse bilemez. Güvenilir bir firmadan alman lazım. İnternette yorumlarını oku mesela. Ben SYDden almıştım güvenilir deniyor.

4)Garantisi gider.

5)FW li konsollarda sadece DVD üzerinden oyun oynayabildiğinden Xbox Live Arcade ( kutulu olarak satışa çıkmamış dijital olarak satışa çıkan) oyunları oynayamazsın. Ama JTAGda Xbox Live Arcade oyunlarını da oynayabilirsin.

6)Tek başına kinect satılıyor. Hızlıalda 340, SYD de 300 liraydı mesela.

7)FWli konsollarda eğer Live aboneliği alırsan online oynayabilirsin. Tabi microsoft bazen bu şekilde oynayanları banlıyor. JTAGda ise online oynamak yok. Sadece COD Black Ops 2 için bir sistem vardı ama uğraştırıcı. Çoğu oyun desteklenmiyor ve serverlar boş.

8)JTAG li konsollarda emülatorler aracılığıyla bu mümkün.

9)Müzik oynatıcı falan var ben de pek bilmiyom

10)Bilmiyorum

11)Evet.

12)Xbox sadece FAT32 formatını tanıyor. Eğer diskin NTFS ise biçimlendirmen şart.

13)2si de olur.

14)Yok. Ama JTAGlı konsollarda linux falan kurulabiliyor.

15) Bilmiyorum

16)Son sürümlerde Türkçe desteği var. Muhtemelen Türkçe gelir. Türkçe gelmezse güncellersiniz.

17) Hayır. Film yükleniyor diye biliyorum

18)Evet. Tabi FAT32 formatındaysa HDD.

Diğer sorular

1)Zannetmiyorum.

2)1 hafta

3)Evet. xbox 360 gamepad wireles alıcı diye aratın internette. 30 tl olması lazım.

4)Muhtemelen çalışmaz. Direksiyonun kutusunda xbox360 uyumludur yazıyorsa çalışır.

1)İlk defa böyle bir şey duydum Slim cihazlar sağlam cihazlar olarak bilinir. Fazla endişe yapma.
    2-)Bilmiyorum
    3)Madem bu yaz oynamayacaksınız seneye alın hem fiyatlar da ucuzlar.

• Güzel sorular , güzel cevaplar , üst konu yapılsın : )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Malının esiri olanlara üzülüyorum.
  • Ciddi Kedii kullanıcısına yanıt
    Saolasın Hocam Allah Razı Olsun...

-FW (Firmware) X360'ın DVD'sine yazılım atılarak (hacklenerek) korsan oyun oynama yöntemidir. JTAG ise (şu anki adı RGH) X360'ın tamamen hacklenerek, X360'da oyun oynama yöntemidir. FW'de DVD ile oynarsın RGH yapılmış bir konsolda HDD üzerinden de oynarsın, istediğini yapabilirsiniz. PC yerine yine kullan.

2-)Chip takmanın Xbox'a donanımsal olarak büyük bir zararı var mıdır varsa nelerdir ?

-Orjinalliğini tamamen bozar. Donanımsal olarak zararı olduğunu sanmıyorum.

3-)Konsolu internet üzerinden aldığım kişinin bana kargolamadan önce içine JTAG+FW+Oyun attık, Chip taktık bahanesi ile 2.el kullanılmış, yada daha önce bir-iki parçası değişime uğramış bir Xbox 360 gönderme ihtimali nedir ne kadar güven olur.

-Parça değişimi yapabilmeleri zor. Sonuçta Xbox'da nesil dediğimiz anakart modelleri farklı. (Falcon,Jasper,-Slim olanların ismini hatırlayamıyorum.) Bu sebeple her parça her anakarta uyumlu değildir.

4-)Bir diğer ihtimalde Xbox'ı Teknosa, Vatan gibi yerlerden almak olacaktır ancak buralarda da konsol garantili olacağı için herhangi bir FW yada JTAG işleminde cihaza donanımsal müdahale olduğu gerekçesi ile garanti kapsamından çıkma ihtimali nedir.

-Evet, garantiden çıkar. iPhone'deki JB işlemi gibi düşünebilirsiniz.

5-)Bir takım yerlerde bazı FW ve JTAG sürümlerinin Xbox için çıkmış çeşitli oyunları oynatmadığı söylenmektedir bu doğru mudur ? (Sanırım Xbox Live Arcade oyunlarıydı.)

-FW ile sadece X360'a çıkan oyunları oynayabilirsin. Arcade oyunlarını oynayamazsın, sebebi sadece DVD ile oynayabilmendir. JTAG(RGH) ise arcade oyunlarını oynar istersen emulator atar Mame32 oyunlarını dahi oynarsın.

6-)Kinect güzel bir sistem ancak benim bırakın şuan Kinectli Xbox'a Kinectsiz haline verecek param bile yok Kşnect'i daha sonra ek ekipman olarak tek başına satın alabilir miyim ? Sahibinden.com'da bu tarz bir ilana rastlamadım.

-Ayrıyetten satılıyor Kinect. İlla Kinect bundle almanıza gerek yoktur.

7-)Son çıkan FW ve JTAG'ların online oyun oynamaya da elverişli olduğu yazıyordu bu ne kadar doğrudur. (Mulit seven biri değilim, korsan oyunlada online oynamak gibi bir yüzsüzlükte yapmayacağım bunu sadece meraktan soruyorum.

-RGH de online oynayamazsınız. Ancak FW'de oynayabilirsiniz. Tabi banlanır mısınız orasını bilemeyeceğim.

8-)Peki Xbox 360 kendinden önce çıkan ilk nesil Xbox'a ait oyunları çalıştırır mı ? Midtown Madness 3 oynamayı çok isterim şahsen ;)

-Ne yazıkki.

9-)Xbox'ta oyun dışında kullanabileceğimiz medya oynatıcı, internet tarayıcı vs. yazılımlar var mıdır ? Varsa nelerdir.

-Vardır. Hepsi vardır. Live üzerinden Youtube,Vevo,Internet Explorer vs. kullanabilirsiniz. (Ülkemizde destek veren bütün servisleri kullanabilirsiniz.) RGH yaparsanız uyumlu Linux yazılımlarını da kullanabilirsiniz diye biliyorum.

10-)LIVE'dan ban yiyen bir Xbox cidden internete bir daha hiç giremiyor mu en azından Internet Explorer'a.

-Hayır. İnternetle olan bütün bağı kesilir.

11-)JTAG'la HDD'ye yüklenen oyunlar silinebilir mi ?

-Siz silmediğiniz sürece veya HDD'ye bir zarar gelmediği sürece silinmez. Neden silinsin.

12-)Bir takım yerlerde Xbox 360 bağlanan Harici disk ve belleklerin biçimlendirilmesi gerektiği söyleniyor doğru mudur ? Öyleyse içinde 800 GB'a yakın oyun ve film bulunan 1 TB taşınabilir HHD'mi ve 500 GB'lık Film arşivimin bulunduğu HDD'min içindekileri yedeklemem mi gerekecek. Yedeklemediğim takdirde silinecek mi ?

-Hayır. İstediğiniz miktarda bölümü X360 için biçimlendirebilirsiniz. Tabi orjinal kullanacaksanız lazım olur. Ancak RGH'de sıkıntı arz etmemekte diye biliyorum.

13-)Bazı Xbox'larda ki HDD boyutu 4 GB bu ne anlama geliyor. 4GB'lık bir Xbox'un HDD boyutunu arttırmak için dahili bir HDD'mi yoksa harici bir HDD'mi gerekiyor.

-HDD boyutu oyun savelerini, DLC leri kurmak için vs. gerekli. Orjinal kullanımda. Ancak HDD ile de aynı görevi yapabilirsiniz. Max 16 GB destekliyor diye biliyorum orjinal kullanımda.

14-)Xbox'ın 250 yada 320 GB'lık HDD'sini bölüp Windows kurma şansı var mı ? (Saçma bir soru biliyorum)

-RGH işleminden sonra Linux kurabilirsiniz.

15-)Peki Xbox 360'ın çalıştırdığı medya türleri nelerdir MKV, AVI, MP4 vs. çalıştırır mı ?

-Media center özelliklerinin hepsinden faydalanabilirsiniz orjinal kullanımda. RGH'de ise hepsini destekliyor.

16-)İnternetten aldığım bir Xbox bana Türkçe menü ile gelir mi. ?

-Sanmıyorum. İlla update yapmanız lazım. Türkçe dashboard için. Eğer RGH li alırsanız update yapmanıza gerek yok zaten. İnternete bağlanamayacaksınız.(Live sistemine) 3. parti sistemler var. Ancak kullanışlı değildir.

17-)JTAG'lı bir Xbox'a DVD üzerinden oyun yüklenir mi ? Peki film, müzik yükleme şansımız nedir.

-Hepsini yaparsınız.

18-)Xbox'a taktığım harici bir HDD üzerinde oyun oynayabilir miyim ?

-Orjinal ve fw'de oynayamazsınız,(hdd'ye kopyalayabilirsiniz stabile ve performans açısından ancak oyunu oynamak için yine oyunun kendisine ihtiyacınız vardır.) RGH'de oynarsınız.

Ayrıca bu konulardan bağımsız olarak sormak istediğim bir kaç sorun daha var.
    Diğer Sorular;
    1-)Xbox 360'a Klavye yada Fare bağladığımda oyunları klavye yada fare ile oynama şansım var mı ?

-Gerekli aparatlarla var elbette.

2-)Xbox 360 gamepad'e ve Kinect sistmeine alışmam ve ustalaşmam ne kadar sürer ?

-Kısa sürede çok seveceğinizden emin olabilirsiniz.

3-)Gamepad'i PC'mde kullanabilir miyim ?

-Aparatla evet.

4-)PC'ler için çıkmış direksiyon setleri Xbox 360'da çalışır mı ?

-Destekleyeni var, desteklemeyeni var direkt Xbox için ama belirli aparatlarla G27 çalıştıran bile var. RGH'de bu durum nasıl bilemiyorum.

Bununla birlikte donanımla da ilgili bir takım sorularım olacak.
    Ama öncelikle almak istediğim versiyonun Slim olduğunu belirtmek isterim ve Slimler'de de Trinity (Valhalla) ve Corona model ana kartlar kullanlıyor ve bunlar Xbox'larda bulunan en son model ana kartlar.

Bu kartlarla ilgili olarak okuduğum şeylerden biri ise önceki kartlarda kullanılan 3K kırmızı ışık sistemi yerine başka bir ikaz sistemi kullanılıyormuş.
    1-)Peki 3K yerine kullanılan bu sistemin adı nedir.

-3K diye birşey yok eskidendi o hikayeler. Eski nesil anakartlardaydı. Günümüzdeki anakartlarda 3K yok. Korkmanıza gerekte yok.

2-)3K yerine kullanılan bu sistem en son seviyesine ulaştığı takdirde 3K'daki kadar tehlike arz eder mi ? Yani konsol kullanılamaz hale gelir mi ? (DH'de okuduğum kadarı ile son nesil Slimler sıcakta saatlerce oyun oynamaya bile elverişliymiş.)

-28 saat açık kaldı Slim konsol bana mısın demedi. Ki aşırı aşırı bi ısınma durumunda, arabalardaki ikaz ışığı gibi size bir bildirim veriyor ama bana daha hiç denk gelmedi, kullandım kullanalı. Rahat olun o konuda.

3-)Konsolu bu yaz alsam bile yaklaşık bir sene boyunca kullanma şansım olmayacak bu yüzden yazın oynadıktan sonra konsolu ve tüm ekipmanları hava almayacak şekilde poşetleyip daha sonra nem, toz ve rutubetten uzak bir yere kaldırsam bir daha ki sene oynamak istediğim de 3K yerine gelen uyarı sistemi ile karşılaşma ihtimalim nedir. Yada şöyle sorayım kullanılmayan ve temzi muhafaza edilen konsol donanımsal olarak yıpranır mı ?

-3K yok merak etmeyin artık.

UYARI MESAJIM OLARAK: NE OLURSA OLSUN ORJINAL KULLANMAYA BAKIN. LIVE GIBI BIR SISTEMDEN MAHRUM KALMAYIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMEA -- 25 Haziran 2013; 13:46:15 >

• Saolasın hocam bir sorum daha olucak. Hocam makina bana Hollanda'dan gelicek teyzemin oğlu yollucak pal olur diyimi bide fw 2011 sonrası oyunları çalıştirmiyor dedi kopyalayamiyorsun dedi aceba burdada öylemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • PAL Avrupa sürümü zaten. Demekki FW sürümü eski burda gidip en güncel fw'yi attırmanız gerekmektedir.

jtag'li ve 500 gb harici harddisk'ten oyunları oynuyorum. harddiskin 250 gb'ı fat32 formatlı ve oyunlar ile freestyle bu bölümde bulunuyor. diğer 250 gb ntfs olarak formatlı.

profil seçimi ile beraber oyunlara girdiğimde save dosyası için yer belirt diyor. kendi hafızasında 6 mb boşluk var o yüzden orayı kabul etmiyor. harici hdd içinde biçimlendirilmemiş diyor ve biçimlendirme için onay istiyor. burada sorularım başlıyor :)

* biçimlendir dediğimde harddiskin hangi alanını formatlayacak ? fat32 olan bölümümü yoksa ntfs olan bölümümü ?
    * fat32 'yi biçimlendirse bütün oyunlar silinecek tahmin ediyorum. o yüzden cesaret edemiyorum. diğer kısmı biçimlendirmek istediğinden de emin olamadım. o yüzden şimdilik save etmeden oyun oynuyorum.

* harddiskin fat32 bölümündeki tüm içeriği pc'ye kopyalasam ve biçimlendir desem ve herşey silinse biçimlendikten sonra pc'ye kopyaladığım herşeyi tekrar hdd'nin aynı bölümüne kopyalasam oyunları oynamaya devam edermiyim yoksa harddiskin yazılımı bozulmuş mu olur ?

xbox 4 gb olduğuna göre kendi hafızasında 6 mb yer nasıl kalmış orayı da anlamadım. sileyim dedim toplam save'lerin durduğu bölüm 25 mb gözüküyor.
    jtag yapanlar 4 gb'ı çıkarmışlar mıdır içinden ? ( soru saçma değildir umarım)

umarım sorunumu anlatabilmişimdir.

tşkler

• Baylar keske once bir arama butonunu kullansaydiniz .

Motocross İs My Life

Yamaha Yzf R-1 2009
    Akrapovic Exaust System
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.