Şimdi Ara

İddia : Microsoft, tüm Windows bölümlerini birleştirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Metro arayüzü adını verdiği daha sonra da modern Windows arayüzü olarak değiştirdiği yeni yaklaşımı ile tüm hizmetlerine farklı bir tasarım ve anlayış kazandıran Microsoft; sunucu, PC, tablet ve mobil sektör ile ilgili önemli atılımlar yapıyor. 




    Mobil ve masaüstü işletim sistemlerini ayrı bölümler olarak yöneten Microsoft'un önemli bir yeniden yapılanmaya gideceği iddia edildi. 




    Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre paylaşılan tek bir çekirdek kavramı üzerinde yoğunlaşan Steve Ballmer, Windows ve Windows Phone bölümlerini birleştirerek tek bir bölüm altında yönetecek.




    Ballmer'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı projede Microsoft 4 farklı bölüme sahip olacak. Bunlar; kurumsal bölüm, donanım bölümü, uygulama ve servisler bölümü ve işletim sistemleri bölümü şeklinde olacak. 




    Yeniden yapılanma sürecinde işletim sistemi bölümü Windows Phone şefi Terry Myerson ve Windows mühendis ekibi şefi Julie Larson-Green liderliğinde faaliyetlerine devam edecek. Bu süreçte bazı üst düzey yöneticilerin işten çıkarılabileceği belirtiliyor.




    Ballmer'ın yeni projesini tüm yöneticilere açıklamadığı belirtiliyor. Ancak elini çabuk tutan Ballmer'ın yeniden yapılanma kararını 1 Temmuz'da açıklaması bekleniyor. 

     

     








  • Bilinen ve beklenen bir şeydi. Donanım olarak Akıllı telefonlar, Tabletler dizüstü ve ultrabooklara adım adım yaklaşmaya başladı. Tek çatıda birleşme olduktan sonra yeni ürünler hayatımıza girip yaygınlaşacak. Benim düşüncem, akıllı saat ile başlayacaklar daha sonra ekran büyüte büyüte onu da diğerlerine dahil edecekler. Fakat o arada bayağı para kazanacaklar o ayrı.
  • HODOR

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    HODOR

    eskidi
  • iyi olur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olacağı belliydi adamlar o kadar uğraşıyor. Win 8 beyenmeyenler bir manada haklılar fakat hepsi birleşti mi ve gerekli optimizasyon yapılınca bence çok güzel olacak. Bakalım ben umutluyum. Lumia 920 kullanıyorum çok memnunum win8 de iyi fakat gelişmesi gereken yönleri var

  • Capraz platform kodlamaya kadar gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten amaçları bu da bence iyi olmaz çünkü telefon tablet ve pc nin gerek özellikleri gerek kullanım alanları çok farklı. optimize edicez derken hepsinin içine etmek var işin ucunda

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Bilinen ve beklenen bir şeydi. Donanım olarak Akıllı telefonlar, Tabletler dizüstü ve ultrabooklara adım adım yaklaşmaya başladı. Tek çatıda birleşme olduktan sonra yeni ürünler hayatımıza girip yaygınlaşacak. Benim düşüncem, akıllı saat ile başlayacaklar daha sonra ekran büyüte büyüte onu da diğerlerine dahil edecekler. Fakat o arada bayağı para kazanacaklar o ayrı.

    Akıllı telefonlar hicbir zaman dizüstü performansina ersimeyecek, sadece yavas yavas yaklasmayla yetinecek.
    Ha birleştirirler belki, ama ayrim ve kisitlama cok fazla olur. Belgeleri, basit uygulamalari senkronize etmede ise yarar sadece. Onun disinda ultrabook la tableti tek sistemde calistirmanin pek bir anlami yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl sonra x86 da birleşin

  • Ben Microsoft'un Metro ara yüzü ile bilerek hata yaptıklarını düşünüyorum! Evet bilerek ve kullanıcılardan tepki alacaklarını bilmelerine rağmen bunu yaptılar!

    Amaçlarına da ulaştılar!

    Amaçları windows'da dokunmatikten uzak bir işletim sistemi değil, bizim böyle de bir arayüzümüz olabilir dediler ve tüm windows kullanıcılarına zorla bu arayüzü kullandırttılar. Wİndows'un alternatifi olmadığı içinde kullanıcı kaybetme riskleri yoktu. Sadece Windows 8'i 1 sene az satacaklardı ve 1 sene sonra start menüsü geri gelecekti.

    Ve bu süper bir tanıtım oldu, yani reklam.

    Şimdi bu metro arayüzünü tüm telefon ve tabletlerde kullanılabileceğini herkes biliyor ve PC kullanıcıları bile bu arayüzün nasıl birşey olduğunun farkında. Deneyim kazandırıldık mecburen!

    Bence pazarın durumu gö önüne alındığında microsoft süper bir strateji izledi!

    Herkes de kandı "Wİndows hata yaptı" diye.

    Şimdi ise ufak bir özür ve hooop başlat butonu geri gelecek :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: butze

    nedense hep iddaa haberlerini ekrem71 paylaşıyor

    Sesli
  • İddia : Microsoft, tüm Windows bölümlerini birleştirebilir
  • PC'lerde dokunmatik ekran varmış gibi başlat menüsü yerine metro arayüzünü koydunuz, batırdınız. Sonra niye win8 kullanımı çok düşük kaldı, yok efendim ne diye win8'li PC satamıyoruz diye ağlıyorlar... Zaten Microsoft'un üst üste 2 kez düzgün iş yaptığını görmeye ömrüm yetmeyecek.

  • mantikli bir strateji. microsoftun en buyuk gucu pc deki tekeli. pc ile mobil cihazlari birbirine yaklastirarak pc deki ustunluklerini mobile yansitmak istiyorlar.

  • vaayyy

  • buram buram ekrem71 kokuyor misss

  • HODOR

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon

    HODOR

    Hodor ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon

    HODOR

    Hodor ne ?

    HODOR
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.