Şimdi Ara

NSA, internet devlerine sınırsız erişim skandalını ortaya çıkaran kişinin peşine düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Geçtiğimiz hafta NSA ve CIA gibi güvenlik kurumlarının PRISM adlı güvenlik programı kapsamında Facebook, Apple, Google, Microsoft gibi 9 internet devinin sunucularına sınırsız erişerek kullanıcılar ile ilgili her türlü bilgiyi elde ettikleri iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.




    İnternet devleri bu konudaki iddiaları kesin bir dille yalanlarken, sadece mahkeme kararları gereği bazı kullanıcıların özel bilgilerini sağladıklarını açıklamıştı. Ancak bu güvenlik kurumları ve teknoloji devlerine dava açılmasının önüne geçemedi.




    Bu bilgileri internete sızdıranın ise eski CIA çalışanı İsrail asıllı Edward Snowden olduğu ortaya çıktı. Aslında Snowden bir suikaste kurban gitmemek için kendini açığa verdi ve bu sızdırmayı bizzat kendisinin yaptığını itiraf etti. Snowden son olarak çalıştığı şirkette sistem analiz uzmanı görevini kullanarak bu gizli belgeleri elde etti.




    İstihbarat tarihindeki en büyük skandallardan birisi olarak kabul edilen olay sonrasında ABD Adalet Bakanlığı, geçen ay Hong Kong'a yerleşen Snowden'in iadesi için hukuki iletişim süreci başlattı.




    Savcılar Snowden'in ispiyon, hırsızlık ve devlet sırrını ifşa suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. 60 gün içerisinde Snowden'in dosyası tamamlanarak Hong Kong yüksek mahkemesine gönderilecek. Ancak iade sürecinin oldukça uzun sürebileceği belirtiliyor.




    Cuma günü ise İngiltere'nin bir istihbarat biriminin fiber optik ağlar üzerinden telefon görüşmesi ve internet trafiğini takip ettiği ve elde ettiği bilgileri NSA'ya gönderdiği gündeme gelmişti.

     

     








  • Bunlar da rahat durmuyor ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en çok merak ettiğim şey 11 eylülde devletin kendi insanlarını kasten planlı öldürdüğü ortaya çıkınca ne yapacakları

  • Tabi benimde zoruma giderdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "İspiyon ve devlet sirrini aciga cikarma" demek ki iddialar doğruymuş. Kendi kendilerine iplerini çektiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gün, bu olayların sonu çok kötü bitecek. Öyle bir yerden öyle bir sızıntı olacak ki, kimse önünü alamayacak ve bu müttefik ülklerin çoğunda aynı anda hükümetlerin değişmesine sebep olacak. Böyle bir değişim söz konusu olursa, bana göre, değişim sonrasında çapı için bir şey diyemeyeceğim ama savaş çıkartır.

  • İnternetteki bilgilerim çok önemliyse ben izin veriyim kullanmalarına onlar da bana bedava internet versin aramızda sorun kalmasın :D

  • Şu emperyalizmin çökeceği günleri de görebilecek miyiz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quad core

    İspiyon ve devlet sirrini aciga cikarma demek ki iddialar doğruymuş. Kendi kendilerine iplerini çektiler.


    NSA resmi olarak kabul etti zaten iddiaları. Hatta şifreli dosya alışverişi yapılıyorsa şifreli dosyaları hiçbir zaman silmediklerini de söylediler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardabeyim

    en çok merak ettiğim şey 11 eylülde devletin kendi insanlarını kasten planlı öldürdüğü ortaya çıkınca ne yapacakları


    tabi gerçekleri de efsanelerden ayırmak gerek.

  • 2 ay sonra bu adamı sustururlar gibime geliyor.

    Ayrıca ABD istihbaratının son zamanlardaki hareketleri çok amatörce olmaya başladı. Acaba bir devrin sonu mu geliyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

    quote:

    NSA resmi olarak kabul etti zaten iddiaları. Hatta şifreli dosya alışverişi yapılıyorsa şifreli dosyaları hiçbir zaman silmediklerini de söylediler.




    Acaba söylediklerinin kaynağını göndermen mümkün mü? Link filan olursa çok sevinirim. Kaçırmışım o haberi. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnkrt -- 23 Haziran 2013; 12:45:10 >
  • adam en son koreyi terk etti diyorlar büyük ihtimalle ekvadora sığınacak assange gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Person of interest in bu döneme denk gelmesi çok enteresan oldu. Sanki insanları bu habere alıştırmak istediler. Yoksa diziyle bu olayın bu kadar eşleşmesi çok zor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: umtcnkrt

    quote:

    Orijinalden alıntı: onbeskarakterli
    quote:

    NSA resmi olarak kabul etti zaten iddiaları. Hatta şifreli dosya alışverişi yapılıyorsa şifreli dosyaları hiçbir zaman silmediklerini de söylediler.
    Acaba söylediklerinin kaynağını göndermen mümkün mü? Link filan olursa çok sevinirim. Kaçırmışım o haberi. Teşekkürler



    Yine bazı gündemden habersiz koyunlar eksiyi basmış ama buyrun.

    NSA başkanının yabancıları hedef alarak gözetim yaptıklarını kabul ettiği haberi (Burada sorun her ne kadar bizi ilgilendirmese de ABD vatandaşları üzerinde de gözetim yapıyor olmaları. NSA zaten ABD'yi dış tehditlerden korumak için kurulmuş bir teşkilat):
    http://ptlb.in/clpic/?p=184

    Amerika'nın İspanya'ya internet sansürü ve gözetimi yapması için baskı yaptığı ve İspanya'nın yasayı geçirdiği haberi:
    http://www.edri.org/edrigram/number10.1/spain-adopts-sinde-law

    5 İskandinav ülkenin ABD'nin kendi vatandaşları üzerinde gözetim yaptığını yakaladığı haberi:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1329853/Spy-scandal-5-Scandinavian-governments-catch-US-watching-citizens.html

    Şifreli dosyaların kırılana kadar NSA tarafından saklandığı ve bunu resmi duyuru ile açıkladıklarını anlatan haber:
    http://www.techdirt.com/articles/20130620/15390323549/nsa-has-convinced-fisa-court-that-if-your-data-is-encrypted-you-might-be-terrorist-so-itll-hang-onto-your-data.shtml


    Yeterli sanırım.




  • bir düşünün,bulut diye bir sistem yarattılar.Nerede olduğu bilinmiyen bir sunucuda bilgileriniz saklanıyor,sözde destek verilmek için.Hepsi güvenliklimi zannediyorsunuz?dropbox,yandex vs gibi bol keseden 8-10 gb free alan veriyorlar insanlara,sırf bilgi depoları dolsun diye,takip etmek kolay olsun diye.
    Bunlardan uzak durun demiyorum zira teknolojinin içindeyseniz bunları bilmeniz lazım,sadece kullanımları bunları bilerek yapın.benimde dropbox olsun yandex disk olsun hesaplarım tabiki var ama beni sıkıntıya sokacak şeyler atmam her ne şekilde olursa olsun.En güzel depolama usb bellek yada disk benim için,ama face olsun twiter olsun yine aynı mantık,çok özel ve gizli şeyler paylaşılmamalı.Hatta ben whats up uygulamalarına bile karşıyım.
    Yani bedava olan bu güzel şeylerin aslında ne denli politik ve amaçlı bir şey için yapıldığı gün gibi aşikar.Hiç kimse bedavadan bir şeyler vermez,reklam için vs gibi safsatalar işin gerçeği beni tatminde etmiyor.Adam 8 gb free alan veriyor,1 milyon kişi abone oluyor,nerede bunun sunucuları vs altyapısı?nerden geliyor bu paralar?sadece reklamlardanmı?

    izleniyoruz ,farkındayız gerisi hikaye benim için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 23 Haziran 2013; 17:57:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardabeyim

    en çok merak ettiğim şey 11 eylülde devletin kendi insanlarını kasten planlı öldürdüğü ortaya çıkınca ne yapacakları

    O zaten ortaya cikti ve gordugun gibi hic birsey olmadi..
  • siz facebook ve twitter benzeri sözde sosyal paylaşım sitelerine üye olun hiç kimse sizin kişisel bilgilerinizi takip etmez - kontrol etmez ! insanlar seve seve şu zamanda kişisel bilgilerini paylaşıyor hiç kimseyi özel olarak takip etme gereği yok

  • faceboktan bana mesaj gelmişti bilgilerinizi istemede sızdırdık diye, bi arakasa daha gelmiş forumdan, bu yüzden miymiş....
  • Google Play'den bir uygulama indirirken uyar çıkıyor zaten bu uygulama telefon görüşmelerine sınırsız izin istiyor diye gameloft'un tüm oyunlarında gördüm facebook ve twitter uygulamarında gördüm. Watsapp'ta da gördüm yani kulladığımız nerdeyse tüm uygulamalar yapımcı şirkeler tüm telefon mesajlaşmalarımıza erişim sağlıyor,indirirkinde uyarıyor zaten ama kimin umrunda? Kendi kendimizi sunuyoruz resmen kimi Applecıyım kimi Samsungcuyum diyor o tuttukları firmaların kaynağı esasında aynı ve bunların hallerini gülerek izliyorlar. G.O.R.A daki çiplenmiş zenciler gibiyiz bizimle alay edip bilgilerimizi çalanlara iltifatlar yağdırıp onları her seferinde üste çıkarıyoruz. Onlara para yağdırıp çıkardıkları her ürünü hayranlıkla almaya devam edin ki sizi daha kolay takip etsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusac -- 23 Haziran 2013; 22:35:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.