Şimdi Ara

Samsung'dan 3200 x 1800 piksel ekrana sahip üst seviye ultrabook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung'dan 3200 x 1800 piksel ekrana sahip üst seviye ultrabook


     

     


    Ultrabook dünyasının iddialı oyuncularından Samsung, Londra’da düzenlediği Premiere 2013 etkinliği çerçevesinde, üst seviye yeni ultrabook modeli olan ATIV Book 9 Plus’ı duyurdu. Güney Kore merkezli üreticinin en dolu modeli olan yeni ultrabook, 13.3-inç büyüklüğünde ve 3200 x 1800 piksel çözünürlüğündeki ekranı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Windows 8 işletim sistemini kullanan ve Intel platformundan güç alan yeni Ultrabook’ta, Haswell mimarisinden güç alan çift çekirdekli Core i5-4200U işlemcisi kullanılıyor. Aynı zamanda sistemin grafik yükü de işlemciye entegre HD 4400 entegre grafik biriminden sağlanıyor. Yüksek oyun performansı beklenmemesi gereken grafik birimi, günlük işler ve video hızlandırma için gerekli performansı sağlamakta ise herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.

     

    Bellek kapasitesi 8GB olarak açıklanan ve depolama için 256GB SSD sürücüsüne yer verilen ATIV Book 9 Plus, 13.6mm kalınlığı ile böylesi bir donanımı ultra-ince bir kasa içerisine sığdırmayı başarıyor. 1.39Kg ile aynı zamanda hafif te bir bilgisayar olan yeni Ultrabook, 12 saate kadar pil ömrü sunmayı da başarıyor. Bu açıdan bakıldığında daha yüksek çözünürlüklü ekranına rağmen, Apple’ın MacBook Air modelleri kadar pil ömrü sunacak gibi görünüyor. Kart okuyucusu, iki adet USB 3.0 portu, microHDMI ve miniVGA konnektörlerü ile adaptör üzerinden RJ45 kablolu internet bağlantısı, mikrofon ve kulaklık girişi gibi detaylara sahip olan ultrabook, şu anki bilgiler doğrultusundan en azından ilk etap için siyah renk seçeneği ile pazara girecek gibi görünüyor. Benzer ekran çözünürlüğüne sahip bazı Ultrabook modelleri daha önce lanse edilmiş olsa bile, Samsung ATIV Book 9 Plus, muhtemelen dünya genelinde sunulan ilk QHD+ Ultrabook modeli olacak. Fiyata gelirsek, Samsung’un en donanımlı Ultrabook modeli olan ATIV Book 9 Plus’ın, Avrupa’da 1500 Avro civarı bir fiyatla sunulması bekleniyor. 











  • - İşte budur. Daha uygun fiyatlı 15.6 inç 3200*1800 piksel destekli notebook/ultrabook karışımı "M" işlemcili modeller de bekliyoruz.

  • Normal kullanım için,bu çözünürlülüklerde oyun için büyük ekran kartları optimize değil ağır oyunlar oynanmaz.Çözünürlülük işine geçtiler samsung tv'lerde 4000 küsürlerde çözünürlülük çıkardı üstelik üzerinde kendi ekran kartıo mevcut bu çözünürlülüğü desteklemesi açısından bu teknolojiler yüksek çözünürlülüğe bu seneden itibaren geçişi gösteriyor 2 senede bu dahada yaygınlaşacak ekran kartlarıda ona göre üretilecek tabiki oyun bilgisayarlarında bu çözünürlülükleri henüz konumlandırmazlar zorlanmaması açsından diye düşünüyorum ekran kartından verim alınmaz,bu konuda ekran kartı üreticilerin hamlesini beklemek lazım.
  • mcbook killer
  • Marka fan boyluğu yapmak doğru değil teknolojiden bahsediyoruz foruma üye olduğumdan beri okuduklarımdan sonra apple markasından nefret ettim sırf bu yüzden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedalOfMode

    Bu neyin tüketimi arkadaş Titan SLI bile 2Kda ultra açamıyor daha.


    zaten ultrabook ekranı 800*600 bile olsa kimse onu crysis oynamak için almaz.

  • Magnezyum kasa kalite 10 numara.

  • o kadar çözünürlüğe sahip içerik bulmak çok zor ama video editlerken işe yarar ikonlar nasıl gözükür acaba bu kadar küçük ekranda merak ettim doğrusu

  • şu kasa kalitesini galaxy telefonlarında görmek istiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    o kadar çözünürlüğe sahip içerik bulmak çok zor ama video editlerken işe yarar ikonlar nasıl gözükür acaba bu kadar küçük ekranda merak ettim doğrusu


    Forumda nihayet bu sıkıntıyı görebilen bir arkadaş çıktı. 13.3 inç ekranda 3200*1800 için özel bir ölçekleme güncellemesi gerekiyor. 13.3 inç 1366*768 çözünürlük sunan monitörde ikonlar ve diğer görsel bileşenler nasıl görünüyorsa 275 ppi yoğunlukta da aynı görünmeli. Retina ekrandaki gibi ikonlar ve metinler ultra keskin görünmeli.

    İlk test videolarına göre win 8'in giriş ekranı 3200*1800 piksele göre optimize edilmiş ancak masaüstü yine es geçilmiş gibi...





  • aynen notebook ta full hd de bile ikonlar yazılar minicik oluyor. bu çözünürlükte asla kullanılmaz. Yazılımsal olarak ta düzenleme yapılması lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    aynen notebook ta full hd de bile ikonlar yazılar minicik oluyor. bu çözünürlükte asla kullanılmaz. Yazılımsal olarak ta düzenleme yapılması lazım.


    +1

  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanner48

    quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    aynen notebook ta full hd de bile ikonlar yazılar minicik oluyor. bu çözünürlükte asla kullanılmaz. Yazılımsal olarak ta düzenleme yapılması lazım.


    +1

    +1
  • 1500 euro bizim da liradan aşağı olmaz
  • allahın bir kuluda sormuyor arkadaş ivy bridge ve haswell'deki termal macun ve sıcaklık sorunları notebook modellerindede varmı hic merak eden varmı yada arastıran bu konuyu dunyanın parasını verip avrupa ve amerikadakı fiyatının 3 misli fahis fiyatlarla notebook alacaksın aylarca yıllarca para biriktirip ama gel gelelim işlemciler cehennem atesi gibi yanıp 1 yıl icinde çöp yeni notebook alacak arkadaslar mutlaka bunu dikkate alsın ve acele etmesinler

  • - 1500$ ya da €'luk ve 3200x1800 çözünürlük olan bir bilgisayarda HD5000 yerine HD4400 kullanılması tam bir saçmalık.
    - 12 saat pil ömrünü işletim sistemini çöpe çeviren markaya ait yazılımların sağladığını düşünüyorum. Yani bir cihazı alır almaz temiz kurulum yapan bizim gibi insanlar için 9-10 saat batarya ömrünü zor görür bu cihaz.
    -256GB SSD'si olmasını, Samsung'un ultrabook tasarım dilindeki istikrarını, TouchPad'in tuşsuz ve geniş olmasını, ekranının ise mat yerine camlı olmasını çok çok beğendim.

    Ayrıca firmaları masaüstünde yüksek çözünürlük optimizasyonu yapmaya iteklediği için Samsung'u ve bu tür yüksek çözünürlükte bilgisayar tanıtan firmaları ayrıca tebrik etmek lazım.
  • Güzel bir ürüne benziyor, ekran kartının zayıf kalacağını düşünmekle birlikte. Yalnız 1500 avro dediğimiz şey vergisiz vs 3800 lira yapıyor ugün itibariyle. Eğer bu ürün öyle 4 bin liraya filan satılacaksa çarşı karışır. Yeni nesil ailr'lar varken bilinçli tüketici el sürmez bu samsung'a.
  • MacBook air konusu altında haswell işlemciler ile birlikte ultrabookların pil ömürleri de MacBook air ile aşağı yukarı aynı olacak dediğimde beni eksiye boğmuştu arkadaşlar. Bir de bunu daha yüksek bir çözünürlükte yapıyor.

  • Oyun için full hd'ye devam, ama grafik işleri için yüksek dpi ideal olmuş. Oyunları 1920x1080'de oynarken 1:1 pixel mapping olmayacağı için görüntü full hd ekrandan
    daha kötü duracaktır. Kısacası her kullanım olanağında kendi native çözünürlüğü kullanılmalı. Dolayısıyla cihazın kullanım amacı ortaya çıkıyor : Grafik işleri ve oyun harici eğlence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai

    şu kasa kalitesini galaxy telefonlarında görmek istiyoruz


    Bu Samsung bir acayip zaten beyaz eşya, tv, pc tasarımlarına bak bir de cep telefonu adamlar tuhaf

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.