Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.487
Cevap
102
Favori
469.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hacı dayı o işler çok karışık.
    Aslında karışık değil de bir kaç ayar yapıp makineye ışık şartlarına veya yapmak istediğin şeye göre daha önceden yaptığın kurulumu seçmen gerek.
    Misal;

NR : -2
    HighLight Tone : -1
    Shadow Tone : -1
    Sharp : 0
    Color : -1

Bu ayarları tüm kullandığım makinelerde bu şekilde yaparım :) Kimisinde kontrastı kısarım kimisinde siyahlıkları :) Neden bu şekilde kullanıyorum. Sebep zaten Jpeg çekiyorum fotoğraf işlemeye zamanım olmadığı için :) Koyu alanların daha koyu olması , parlak alanların göz alıcı şekilde parlaması fotoğrafta detayları ve dinamik aralığı zayıflatıyor. Photoshop ile küçük müdahalelerde de çabuk bozulmasını sağlıyor.
    Bu yüzden makinelerde bu tarz işlemlere çok yüklenmemek lazım :) İnce ayarları fotoğraf düzenleme programlarıyla yapmak en sağlıklı sonucu verecektir. Tabi ince mokunu çıkartmadan :D Moku çıkartılacaksa zaten Jpeg çekmek saçma :)

Film modu genel olarak STD/Provia kullanıyorum. Portre çekeceksem Pro Neg.Hi yada Pro Neg.Std kullanıyorum.Cilt rengi gerçekçi oluyor. Yani gözünün gördüğüne yakın :)Oynamak istersen yine PS ile müdahale daha rahat oluyor.

Farklı ışık şartlarında farklı kombinasyonlar denemek lazım. Ve beğendiğin kurulumları o şekilde kayıt etmek gerek.

quote:

Üst seviyeler de dahil birçok DSLR markası JPEG çıktılarına NR yapıyor zaten, Fujifilm'de görünce neden bu kadar tepki verildi anlamadım :)

5D Mk II, III mesela oldukça fazla NR yapar, ki Mk II'nin taban ISO'da bile JPEG'lere çok fazla NR yaptığı konuşulmuştu. Aynı şeyi Olympus ve Sony de çıktılarında yapıyor. Zaten makinelerin performansı gösteriyor ki, elinizde Nikon D4, Canon 6D gibi yüksek isonun kralı makineler olmadığı sürece loş veya yetersiz ışık altında 6400 ISO'da "cillop" ve detaylı bir hazır çıktı alamayacaksınız. Ancak RAW işleyerek ve de küçülterek mümkün olacak bu. Hal böyle olunca makinelerin yaptığı Noise'in, NR açıksa da yapılan NR işleminin verdiği çıktılarının gözü rahatsız edip etmediği ön plana çıkıyor.

Şiddetle katılıyorum. Bu yüzden takılmıyorum ben NR olayına -2 de alet canavar :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 27 Şubat 2014; 2:07:06 >

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f

• Ben de faydali buldugum bir blogu paylasayim. Eleman tone control ve film simulation modlari ile ilgili guzel paylasim yapmis hepsine ornek fotlar koymus etkiyi gorebileceginiz.

tone controls

film simulation
    D750 + Bower 14mm f2.8 + 20mm f2.8d + 35mm f2d + Sigma 50mm f1.4 art + Rokinon 85mm f1.4 + Tamron 90mm f2.8 Macro + 300mm f4d + tc 14 ii + 24-120 f4g Manfrotto 190xprob + Manfrotto 322rc2 + KS-0 Ball Head + Mefoto GlobeTrotter

Nikon fm2n

Lenovo Y50 4k

• bir adet pro1 almış bulunuyorum.hayırlı olsun.cihazlar sıfır üstelik..gerçekten iyi bir kampanya olmuş..

Su akar yolunu bulur..
  • 14mm kullanmaya calistim biraz, gunluk kullanim icin cok genis bence 23mm daha mantikli gibi.

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 27 Şubat 2014; 3:35:49 >
    D750 + Bower 14mm f2.8 + 20mm f2.8d + 35mm f2d + Sigma 50mm f1.4 art + Rokinon 85mm f1.4 + Tamron 90mm f2.8 Macro + 300mm f4d + tc 14 ii + 24-120 f4g Manfrotto 190xprob + Manfrotto 322rc2 + KS-0 Ball Head + Mefoto GlobeTrotter

Nikon fm2n

Lenovo Y50 4k

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

14mm kullanmaya calistim biraz, gunluk kullanim icin cok genis bence 23mm daha mantikli gibi.

14 mm nin tadı dar sokaklarda çıkıyor bence, 18-55 in yetmediği yerlerde kurtarıcı bir lens.

• Değerli üyeler,

burada da daha önce Fuji X-Workshoplardan bahsetmiştim ve bana bu konuyla ilgili farklı bölgelerden talepler geliyor. Tüm talepleri tek tek cevaplıyorum vaktim oldukça ama burada bu X-Workshoplar hakkında genel bilgiler vereyim.

Şöyleki :
    X-Workshoplar yıl içinde yaklaşık 140 - 150 kez arasında planlanmakta/düzenlenmekte ve workshop ileri amatörlere yönelik yapılıyor. (yani temel fotoğraf bilgilerine hakim olmak gerekir)
    Bu çalışmalarda yaklaşık 12-15 kişilik gruplar oluşturuluyor ve tüm katılımcılar kendisine workshop için teslim edilen X-Serisi bir makine ile şahsi çalışıyor.
    Bu etkinlikler Fuji X-modeller ile yapılsa da, bu çalışmalar bir makine tanıtım toplantısı değil , aksine fotoğrafçılık eğitimi/çekim teknikleri üzerine kurgulanmış bir akışı var.
    Workshoplarda genelde bir profesyonel fotoğrafçı refakat ediyor ve biraz da amaç burada tanışmak ve fotoğrafçılık ile ilgili çevre edinmek oluyor katılımcılar için.

X-Workshop düzenlemesini sizde bulunduğunuz il/ilçe içinde talep edebilirsiniz - Bunun için [email protected] ye yazın veya bana PM atın lütfen.
    Anadolu da bulunan fotoğrafseverler de Workshop ekibinden faydalanabilir kesinlikle ve çekinmeden workshop talep edin. Önemli olan (ileri) amatör olan grubun bir araya gelmesi, aksi taktirde
    X-Workshop un akışını pek anlamazlar. Yani "entantane nedir hocam?" diye bir soru gelmemesi lazım eğitimciye.

Bilgilerinize...

Aşağıda ayrıca düzenlenen bir workshop akışı...
    Tüm fotoğrafseverler - kullandığınız markaların satıcılarından ABD fiyatlarını talep edin. Yüksek fiyatlara kayıtsız kalmayın. Ülkemizde uygulanan ÖTV nin düşürülmesi sizin satıcılara gösterdiğiniz tepkilerle mümkün olacaktır.

• @Fujifilm Türkiye Mrk.

Geçen haftalarda taksimdeki gruba rastladım :D :D O kadar kalabalıklardı ki korktum valla :)

Hatta ben bir sokakta pusu kurmuştum istediğim kareyi yakalamak adına elemanlardan bir tanesi beni gördü tam çekecekken göz göze geldik başka bir yere bakıyormuş numarası yapıp fotoğraf çekmekten vazgeçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 27 Şubat 2014; 12:46:05 >

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    O grup benim de üyesi olduğum "Mirrorless-Aynasızlar" grubu olabilir, geçen haftaki rotamız Karaköy-Galata idi, her haftasonu İstanbul' un bir noktasına foto safari yapıyoruz, grup kalabalık başlıyor ancak kadraj heyecanıyla kopmalar başlıyor :))

fotoğrafların konuşmasına fırsat verilmeli o konuda haklısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ed -

Üst seviyeler de dahil birçok DSLR markası JPEG çıktılarına NR yapıyor zaten, Fujifilm'de görünce neden bu kadar tepki verildi anlamadım :)

...........................................

Malesef lenslerin MTF tablolarına, sensörlerin DXOMark puanlarına, ISO performanslarına, dinamik aralıklarına vs'lerine fazla takılmış durumdayız. Malesef derdimiz artık %100 büyütmede burun gözeneklerini görebilmek, 6400 isoda tuğla duvarın üzerindeki milimetrik izleri görebilmek olmuş gibi görünüyor. Fotoğrafla ilgili tek kriterimiz "PİKSEL" olmuş gibi.

.........................................................
    Ha niyetim herhangi bir markayı savunmak değil. Son mesajlarda böyle gereksiz detaylara doğru bir gidiş gördüğüm için bunu yazdım. Böyle eleştiri yapasım geldi bu akşam. Ortaya bırakayım, kim isterse üzerine alsın

@Ed -
    Siz ortaya bıraktınız ama ben üstüme aldım.
    Üstelikte ne anlatmak istediğimde mesajımda hiç mi hiç anlaşılamamış !
    İşte bu nedenle neredeyse 4 yıldır tüm teknik araştırma ve incelemelerimi "gereksiz bulunduğu için" kendime saklıyorum büyük bir egoistlikle.
    "Gereksiz detaylar" ise Sn @oztuert ve @zommby' nin yapacağı incelemenin ne anlamı kalıyor?
    Zaten merak edenler yada bu "gereksiz detayları" dikkate alanlar bana bir şekilde ulaşıyorlar.
    EEEEE '! @jimi1984. Ben size bir başka ortamda bu durumu detaylıca anlatmıştım.

• @bipekkan

JPEG çekimlerde Agresif NR konusunda hem fikiriz hocam

X-e1'den e2'ye geçer geçmez fark ettim durumu :) Artık NR -2'de bende :) Komple kapalı.. Biraz kirleniyor ama güzel kirleniyor :D

Plastikleşmeyi hangi durumlarda yaptığını çözdüm gibi... Çok yaklaştığımı hissediyorum :D

• @Fujifilm Türkiye Mrk.

O hızlıca Eskişehir'e gelsin o kurs biraz eğlenelim gülelim fotoğraf çekelim X Serilerinin diğerlerinide deneyelim. yani gelse güzel olur :D Bu arada X-T1 ve 56mm sitede çılgın indirim bölümüne girer mi acaba ?!

Kullanıcılar tarafından yapılan ekipman incelemelerine dair bir eleştiri getirmedim. Bu incelemeler, alıp deneme imkanımızın olmadığı ekipmanlar hakkında pratik kullanıma dair bilgi sahibi olmamız açısından önemli. Hatta çeşitli seviyelerdeki kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar her zaman o çok teknik makine-lens incelemelerden daha değerlidir.

Bence sizden ziyade benim dediklerim anlaşılmamış olabilir. Zira eleştirdiğim noktanın sizin üzerinden yanıt verdiğiniz konuyla pek alakası yok :) Fotoğrafla olan ilişkimiz monitör başında dijital rakam değerleri, piksel ve MTF tabloları incelemekten ibaret olmamalı diyorum ben. Bu yorumumun nereye varacağını tahmin edersiniz, daha fazla açıklamaya gerek duymuyorum :)

---------

Bu arada Fuji'nin 18mm lensini kullanan var mı? Pancake imiş, taşınırlık açısından iyi bir şeye benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 27 Şubat 2014; 17:12:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: jimi1984

@bipekkan

X-e1'den e2'ye geçer geçmez fark ettim durumu :) Artık NR -2'de bende :) Komple kapalı.. Biraz kirleniyor ama güzel kirleniyor :D

Plastikleşmeyi hangi durumlarda yaptığını çözdüm gibi... Çok yaklaştığımı hissediyorum :D

@jimi1984,
    Zaten benim anlatmak istediğim basit noktada bu. Firmalar artık prf. cihazlarda bile kullanıcı insifiyatini NR konusunda bırakmıyorlar. Yaw Full kapatın şunu, İsterse kullanıcı istediği seviyede kullansın. Yok olmaz illa ben ISO konusunu hallettim (bir dereceye kadar) diyebilmek adına +/- gibi bir takım kafa karıştırıcı yollara başvuruyorlar Hatta daima söylerim menüde kapalı olduğu halde (Canon 40D' de olduğu gibi) ISO' yu biraz yetersiz ışıkta 800 de 1600 de ise belirgin bir şekilde arka planda çalıştığının görüyoruz. Yeni modellerinde farklı olduğunu da açıkçası düşünmüyorum.
    Bazen noise istenen bir durumdur. Şahsen ben şartlara göre detayı rezil etmemek şartıyla bu kirlenme olsun derim.Ama insiyatif bende olmalı. Diğer taraftan o mesajımda X-T1 'in ön incelemesinde dpreview'de gördüğüm ve dikkatimi çeken bir noktayı belirtmiştim. ISO konusunda yapılan testte çok başarılı gözüken makina ortam çekimlerinde o başarıyı yakalayamadığını anlatmaya çalışmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

@bipekkan

@jimi1984,
    Zaten benim anlatmak istediğim basit noktada bu. Firmalar artık prf. cihazlarda bile kullanıcı insifiyatini NR konusunda bırakmıyorlar. Yaw Full kapatın şunu, İsterse kullanıcı istediği seviyede kullansın. Yok olmaz illa ben ISO konusunu hallettim (bir dereceye kadar) diyebilmek adına +/- gibi bir takım kafa karıştırıcı yollara başvuruyorlar Hatta daima söylerim menüde kapalı olduğu halde (Canon 40D' de olduğu gibi) ISO' yu biraz yetersiz ışıkta 800 de 1600 de ise belirgin bir şekilde arka planda çalıştığının görüyoruz. Yeni modellerinde farklı olduğunu da açıkçası düşünmüyorum.
    Bazen noise istenen bir durumdur. Şahsen ben şartlara göre detayı rezil etmemek şartıyla bu kirlenme olsun derim.Ama insiyatif bende olmalı. Diğer taraftan o mesajımda X-T1 'in ön incelemesinde dpreview'de gördüğüm ve dikkatimi çeken bir noktayı belirtmiştim. ISO konusunda yapılan testte çok başarılı gözüken makina ortam çekimlerinde o başarıyı yakalayamadığını anlatmaya çalışmıştım.

Hocam benim fotoları gördüğünde kafandaki bütün sorulara cevap bulacaksın hiç merak etme...

Kafanda belirlediğin herhangi bir fujiyi şimdiden alabilirsin sıkıntı yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

quote:

@bipekkan

@jimi1984,

Hocam benim fotoları gördüğünde kafandaki bütün sorulara cevap bulacaksın hiç merak etme...

@Zommby,
    Genel olarak makinalkarda bir sıkıntı olduğunu göstermek amacıyla o örnekleri vermedim Ancak ortada şu an için nedenini az çok tahmin ettiğim bir hatalı kullanım olduğunu düşünüyorum. Örneğin o fotografları çeken NR' yi sonuna kadar açık bir konum çekmiş olabilir.
    NR aslında fotograf makinalarında hiç sevmediğim bir özellik. Örneğin sizden aynı şartlar (Yeterli ışığın olduğu ve olmadığı ortamlarda) altında menüde NR' nin çeşitli konumlarında alınmış crop örnekleri (200-6400 ISO arası en azından bana yeterli) Genellikle şu ana kadar çekilen S/B ve renkli fotografları çok kontrastlı ve/veya az pozlanmış buluyorum. Aynı durum dpreview'de de görünüyor. Nedeni kullanım hatasımı yoksa makinenin genel davranış biçimimi böyle bence araştırılmalı. Örneğin 18-55 mm kit lens didik didik edilmeli, verilen bedeli hak ediyormu? Benim açımdan çok pahalı tüm fiyat indirimlerine rağmen.
    Şahsen hiç bir makineyi aradan en az 1.5 yıl geçmeden almadım Fiyat ve yazılım güncellemeli eksik-gedik ortaya çıkmalı. Hemde ben bu arada 1850 çekimdeki 40 D' yi satmam lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@bipekkan

@jimi1984,

@Zommby,
    Genel olarak makinalkarda bir sıkıntı olduğunu göstermek amacıyla o örnekleri vermedim Ancak ortada şu an için nedenini az çok tahmin ettiğim bir hatalı kullanım olduğunu düşünüyorum. Örneğin o fotografları çeken NR' yi sonuna kadar açık bir konum çekmiş olabilir.
    NR aslında fotograf makinalarında hiç sevmediğim bir özellik. Örneğin sizden aynı şartlar (Yeterli ışığın olduğu ve olmadığı ortamlarda) altında menüde NR' nin çeşitli konumlarında alınmış crop örnekleri (200-6400 ISO arası en azından bana yeterli) Genellikle şu ana kadar çekilen S/B ve renkli fotografları çok kontrastlı ve/veya az pozlanmış buluyorum. Aynı durum dpreview'de de görünüyor. Nedeni kullanım hatasımı yoksa makinenin genel davranış biçimimi böyle bence araştırılmalı. Örneğin 18-55 mm kit lens didik didik edilmeli, verilen bedeli hak ediyormu? Benim açımdan çok pahalı tüm fiyat indirimlerine rağmen.
    Şahsen hiç bir makineyi aradan en az 1.5 yıl geçmeden almadım Fiyat ve yazılım güncellemeli eksik-gedik ortaya çıkmalı. Hemde ben bu arada 1850 çekimdeki 40 D' yi satmam lazım.

NR nin daima -2 de kalması şart o kesin... O testleri yapanlar kasten standart ''0'' da bırakmış da olabilirler... Hatalı kullanım ve Jiminin dediği gibi extradan verilen her tık renk doygunluk keskinlik anında noise olarak geri dönüyor ve makina tarafından hemen bertaraf ediliyor valla o konuda teşhisin doğru...

6400 biraz sıkıntılı ama 3200 e kadar 100 de 40-50 crop ve orta boy baskılarda ohaa bu 3200 müş laaann dedirtecek kalitede fotolar elde etmek de mümkün oluyor...

Bu kadar ipucu kafi sanırım...

• quote:

....................................
    NR nin daima -2 de kalması şart o kesin... O testleri yapanlar kasten standart ''0'' da bırakmış da olabilirler... Hatalı kullanım ve Jiminin dediği gibi extradan verilen her tık renk doygunluk keskinlik anında noise olarak geri dönüyor ve makina tarafından hemen bertaraf ediliyor valla o konuda teşhisin doğru...

6400 biraz sıkıntılı ama 3200 e kadar 100 de 40-50 crop ve orta boy baskılarda ohaa bu 3200 müş laaann dedirtecek kalitede fotolar elde etmek de mümkün oluyor...

Bu kadar ipucu kafi sanırım...

@Zommby,
    Zaten tüm sitelerde normal ışık koşullarında adeta FF' ide sollayan bir yüksek ISI kaitesi mevcut.

• Ankara'da x-workshop etkinliği var mı? Kayıt için bir ara pm göndermiştim ama gelişme yok sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.