Şimdi Ara

*** GENERAL MOBILE DISCOVERY - SIK SORULAN SORULAR - TEKNİK REHBER - KULLANICI KULUBÜ *** (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56.565
Cevap
328
Favori
3.374.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavuzselimyilmaz

Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, böyle bir problem yok. Öğleden sonra sim ve şebeke geçişlerini içeren bir video yayınlayacağım, burda herşey daha şeffaf şekilde anlaşılacaktır.

Saygılarımla

Son nokta..

Bu arada operatör olarak keşke avea ile deneseniz..

Bekliyoruz..
  • AVEA 3G konusunda o kadar lanetki Beylikdüzü'nde 7.Katta 3G çekmiyor...!!! Aynı yerden Vodafone ve Turkcell yardırırken Avea çekmiyor....!!!

Bence Sim 1'e turkcell veya Vodafone takılmalı.. Ben aldığımda öyle yapmayı planlıyorum. Bu arada hattım AVEA 6 yıldır... İnternet ile işim olmadığından pek enterese etmiyordum ama şimdi edicem... :)
  • hocam telpadan başka bir yerde satılmıyor mu ? satıldığı mağazardan bahsedebilir misiniz?
  • YavuzSelim Bey telefona next browser ya da farklı browser yükleyerek browser performansını kullanılabilirliğini test eden bir video yayınlayabilir misiniz? Ayrıca ekran kalitesini görmek için s3 ya da benzeri telefonlar ile yan yana resmini atabilir misiniz son parlaklıkta? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu alan arkadaşlara telefonun iyi ya da kötü yanlarını bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Hat sorunu çok büyük bir sorun bence. Seyehat halinde telefon görüşmemin kesildiğini düşünemiyorum bile. Herhalde o telefonu camdan atardım. :)

Ama umarım böyle bir sorun yoktur ve buradaki herkes pişman olmadan aldıkları telefonu mutlu bir şekilde kullanabilirler.

"Ucuz bir malı 10 kere alacağınıza sağlam bir malı 1 kere almak kadar mantıklı bir şey olamaz heralde."

Bende almayı düşünüyordum ama 1-2 ay geçmeden almamaya karar verdim. Sorunlar kullandıkça ortaya çıkıyor.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilginon

"Ucuz bir malı 10 kere alacağınıza sağlam bir malı 1 kere almak kadar mantıklı bir şey olamaz heralde."

teknolojik ürünlerde buna katılmıyorum.

en pahallı en kaliteli telefonuda alsanız 1 sene sonra fiyat nerdeyse yarı yarıya düşüyor. yeni model çıktıkça elinizdeki teknoloji eskiyor.

dolayısı ile büyük paralar yerine küçük paralar ile teknolojiyi takip etmek zararı azaltır ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

Orijinalden alıntı: t-mac03

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semantik41

quote:

3g problemi neden bu kadar büyütülmüş anlamıyorum burdaki herkes cebinde telefon 3g açık mı geziyor acaba ben mi farklıyım ben lazım olmadığı sürece 3gyi açmıyorum hem geçişlerde telefon çekmiyor (bildiğim kadarıyla her telefonda böyle) hem de boşuna fazladan şarj tüketiyor. Bu bana göre çok ufak bir problem bir ideos x5 kullanıcısı olarak gerek burdaki gerek xda daki arkadaşların ne sorunlara ne çözümler bulduklarını gördükten sonra bu ancak gülüp geçilecek bir sorun olabilir ki şayet varsa sorun olduğu bile kesin değil

dostum e-mailerimi nasıl kontrol edeceğim 3g olmadan, siz barzo gibi kullanıyorsanız telefonu biz napalım. 3gsiz al balkondan at bu telefonu. 3310'dan ne farkı kaliyor o zaman.

cok on yargili yaklasiyosun bence telefonun arizasi yok bence sebekelerde yada o ana cekmemistir sanki 3g bundan once yokken mailerine bakmiyodun sana bise soyliyimi buyuk sehirler haris 3g 2g den daha yavas

maillerinizi sadece 3g ile kontrol edebildiğinizi ve akıllı telefonların sadece mail kontrolü için kullanıldığını düşünmenize üzüldüm. kaldı ki sorun telefonda 3g bulunmaması değil telefonda 3g açık olarak ayarlandığında 2g ye otomatik olarak geçememesi sizin mantığınızla 2g olan bir yerde zaten 2g ile mail kontrolü yapamayacağınız için 2g ye geçse de geçmese de sizin için aynı şey oluyor konuşma tarzınızdan zaten fazla bir şey söylemenin gereksiz olduğu anlaşılıyor o yüzden açıklama için fazla uğraşmayacağım

bak ne dusundugun umrumda degil ben burda sadece insanlar bazi seyleri bosuna kafalarina takmasinlar diye yazdim telefonun hic bi problemi yok telefon 3g dede calisoy pasalar gibi 2gdede calisoy bukadar basit

ben de aynı şeyden bahsediyorum hocam yani büyütülecek problem değil bu ilk gönderidede yazdığım gibi şurda kullanan kaç kişi var ki zaten bir tanesinde bir sorun olsa kronik arıza dedikodusu çıkacak ben gerekmedikçe 3g açmam burda biri söylemese ben aylarca bunun olduğunu bile fark etmem bunu bu kadar uzatmanın üstüne de ortamı germenin ne gereği var anlamıyorum ortamı bozduğunuzda burda telefona sahip olan insanlar konudan çıkıyor lütfen bir şeyler yazarken biraz daha dikkat edelim

bende onun icin yazidim zaten insanlar gercek olmayan yanlis seylere kulak asmasin diye

Bir önceki mesajımda telefonla ilgili sıkıntıları paylaşmamızın yeni alacak olan arkadaşlar için ne kadar önemli ve forum amacına uygun olduğunu yazmıştım, şimdi görüyorum ki bazı arkadaşlar duygusal davranarak cihazı test edip sorun bildirenleri yalan yanlış bilgi vs. diyerek susturmak istiyorlar. Öncelikle cihaz TR'ye yeni geldiği için, bu cihazı alan arkadaşlar beta tester gibi davranıp paralarını riske attılar (benim gibi) cihazları kullanıyorlar ve sorunları buradan aktarıyorlar. GM Discovery'nin özelliklerini övmek için foruma ihtiyaç yok çünkü satılan her yerde f/y olarak kağıt üzerinde hiçbir telefonun şu an için yaklaşamayacağını biliyoruz. Öyleyse bırakın da telefonu kullananlar sıkıntıları akratsınlar. Yok 3G zaten kullanmıyorum!, çekmediği yerde edge kullanırım! diye duygusal düşünmeyin, eğer yeni nesil telefonunuzun hızlı bir interneti yoksa, basit mail gönderimi hariç o sadece görüşme yapabilir ve oyun oynanabilirsiniz ki bence en azından donanımhaber kitlesi olarak çoğumuzun beklentisi S3 ayarında bir telefonu 600TL ye alarak f/y performansı yakalamak olmalı. @idyle bahsedilen 3G sorunu ciddi gözükmekte. Çünkü 3G bulamadığı yerde hattınız kapalı gözüküyorsa bu Avea'dan kaynaklı olsa bile avea hattı olan arkadaşların almadan önce durup bir düşünmeleri gerekir. Ben de bu telefondan 4 adet daha sipariş etmeyi düşündüğüm için konuyu önemsiyorum , lütfen hata tespit edenlere kulak verelim ve testlere devam edelim...
  • @ugurdeniz1992

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum.3g denen şeye avea da pek rastlamadım.Vodafone kullanan bir arkadaş yanımda telefonuyla 700mb lik oyunu 10 dakikada indirince hakikaten aveanın ne kadar aciz bir şebeke olduğunu anladım.

@mrsilver

Bencede durum dediğiniz gibi.Teknoloji grip gibi sarıyor.Aldığınız bir ürünü 1-2 yıl kullanmak hayal gibi.İlla yenisi çıkıyor ve gözünüzü yeni çıkandan alamıyorsunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andelip -- 25 Haziran 2013; 11:56:57 >
  • mrsilver M kullanıcısına yanıt
    aynen telefonu kullanmakta olan arkadaşlar acaba sadece sim 1 hattını kullanıp 3g - 2g geçişlerindeki durumu paylaşabilirler mi ? eğer sim 1 de sorun yaşanmıyorsa bu yeterli gelecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemacarak

aynen telefonu kullanmakta olan arkadaşlar acaba sadece sim 1 hattını kullanıp 3g - 2g geçişlerindeki durumu paylaşabilirler mi ? eğer sim 1 de sorun yaşanmıyorsa bu yeterli gelecektir

Evet arkadaşlar sadece sim1'de bu duruma bir bakabilir miyiz? Birde 2 sim takılı ikenki duruma da bir bakalım. Aynı zmanda 3G bağlantısı varken diğer hattın ulaşılabilirliliğinide test edelim. Bir arkadaş yukarıda test etmişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 25 Haziran 2013; 12:18:49 >
  • Arkadaşlar kötü bir haber aldık. Telpa'ya giriş yapan telefon sayısı 300 ve hiçbir firmaya öyle 50-60 tane telefon vermiyorlar. Bizim toplu alım işi yattı gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurdeniz1992

quote:

Orijinalden alıntı: erdemacarak

Evet arkadaşlar sadece sim1'de bu duruma bir bakabilir miyiz? Birde 2 sim takılı ikenki duruma da bir bakalım. Aynı zmanda 3G bağlantısı varken diğer hattın ulaşılabilirliliğinide test edelim. Bir arkadaş yukarıda test etmişti...

İstanbula donunce micro sim alarak deneyecegim. Bilgi veririm.

• Bence 3g ciddi bir sorundur. Sonuçta herkesin kullanım şekli ve beklentileri farklıdır. Sen ihtiyaç duymazken başka bir kullanıcı için çok gerekli olabilir. Zaten olması gereken de böyle bir telefonda bu tür bir sorunun var olmaması veya varsa bir şekilde çözüme ulaştırılmasıdır. Sırf bu sorundan dolayı ben telefonu kati surette almam.
    Ayrıca Telpa yetkilisi arkadaşın konuyu dikkate alıp çözüm odaklı hareket etmesi sevindirici ve de pek alışık olmadığımız bir durum...
  • Sim 1'de böyle bir sorun yok gibi duruyor. Bunun birçok sebebi olabilir. Simcard yetersizdir.Ki 3G için üretilen simcardlar daha kapsamlı ve gelişmiş yapıdadır. Telefon belki tek 2. simde hat olduğu için 3G bağlantısına izin veriyor olabilir.

Telpa yetkilisi bence tek 2.simde de hat takılı iken ki durumu izleyip bizleri bilgilendirecektir...
  • @tderida mantıhlı gonuştun gardaşım "telefonun olumsuz lerini buraya yazmayın almıyacaksanız başlığı takip etmeyin bizi yanlız bırakın" vs yorum yapan arkadaslar yoksa siz bu yorumları para karşılığı mı yapıyonuz olayınız ne sizin? ben bu teli almzyı duşunuyorum bu yuzden llumsuz yonlerini de bilmeliyim bunca zaman boşuna mi bekledim ben ?

• Arkadaşlar alım yapacaklar söylediğim duruma dikkat etsin. Biz toplu alamıyoruz da hepsibuarada filan önsatışı nasıl karşılayacak merak ediyorum. 300 telefon kime yetecek
  • Arkadaşlar önümüzdeki günlerde telefon gelince 3G ile ilgili testler yapıcam seyahat anında iken filan umarım sorun olmaz hattım avea bu arada eğer avea nın dandikliğinden kaynaklanırsa sorun turkcell ya da vodafone a geçmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzselimyilmaz

Selamlar,

Üründe Gorilla Glass 2 Ekran teknolojisi var, resmi web sitesi üzerindeki bilgiyi paylaşıyorum.

http://www.telpa.com/GeneralMobile/Cep-Telefonu/Discovery

Saygılarımla
     *** GENERAL MOBILE DISCOVERY - SIK SORULAN SORULAR - TEKNİK REHBER - KULLANICI KULUBÜ ***

ortalıkta dolaşan bazı efsanelerin satışınızı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.
    bunun olmaması için 3g sorunu , iki hattın aynı anda çalışması gibi konulara açıklık getirmenizde yarar var.
  • 300 tel mi getirceklermiiiis

• quote:

Orijinalden alıntı: prdx

300 tel mi getirceklermiiiis

Şaka gibiler ya resmen ayaklarına sıktılar...
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.