Şimdi Ara

Analiz : Gelecek yıl 1600p ekranlı üst seviye akıllı telefonlar görebileceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Gelecek yıl 1600p ekranlı üst seviye akıllı telefonlar görebileceğiz





    Geçen yıl 1280x720 piksel çözünürlüğü tarif eden 720p ekranlı akıllı telefon modellerini sıkça piyasada görürken, bu yıl trend 1920x1080 piksel çözünürlüğü ifade eden 1080p ekranlara kaymış durumda. Gelecek yıl hangi çözünürlüğün ön plana çıkacağı merak edilirken, bazı işaretler gelmeye başladı.




    Yapılan bir analize göre, gelecek yılın üst seviye akıllı telefonlarında 2560x1600 piksel çözünürlüğü ifade eden 1600p ekranlara rastlamaya başlayacağız. 




    WQXGA şeklinde de tanımlanan bu ekranlar aslında 2011 yılından bu yana geliştiriliyor. 2011 yılında Toshiba 6 inçlik 1600p çözünürlükte ekran prototiplerini tanıtmıştı. 500ppi yoğunluk değerinin de üzerine çıkan bu prototip sonrasında geçen yılın sonlarına doğru Sharp ve Japan Display de benzer ekranlarla görücüye çıktı.




    Piksel yoğunluğunun artması demek metinlerin kristal berraklığında olması ve resimlerin daha keskin hale gelmesi anlamına geliyor. Bu da gözleri ekrana bakarken çok fazla yormuyor. Bu açıdan yüksek ppi değerlerinin göze daha az zararlı olduğu belirtiliyor.




    Şu an 1080p ekrana sahip ancak çok uygun fiyatlı Android akıllı telefonlar görmek mümkün. 1600p ekranlarda da en tepeden başlayarak aşağılara doğru inen bir maliyet süreci olacağı tahmin ediliyor. 

     








  • Ekran boyutları büyük telefonlar artacak sanırım.
  • Tamam da görmek isteyen kim full hd yeterli değil mi bence ekran yerine pil stabilite güncelleme konularına önem verilmeli

  • Keşke ilk donanımı arttırıp en azından 1080p ekranda frame düşmesi yaşamayan telefon üretselerdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar amaçsız ve lüzumsuz bir girişim olamaz. Ben ısınmayan, pil sorunu olmayan, tasarrufa yönelik telefon istiyorum. Bu sadece rekabetten ötürü amaçsızca yapılan bir girişim başka bir şey değil. Resmen gözleri dönmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 18 Haziran 2013; 17:36:03 >
  • 1080p bile gereksizken bu nedir şimdi. 15 inc laptop kullanıyoruz 700p çözünürlük. 19 inc monitor kullanıyoruz 900p cozunurluk. 55 inc televizyon kullanıyoruz 1080p cozunurluk. ama iş 5 inc telefona gelince illa 1080p olsun. ne gerek var? 720p neye yetmiyor ki. hayır eksi sonuçları oluyor birde. tamam yaptınız 1080p telefon o çözünürlüğü kaldırsın diye dayadınız donanımı ee sonucu? yetersiz pil süreleri, menüde dolaşırken bile ısınan telefonlar. donanım da yetmiyor ya neyse. xperia z ile xperia sp nin oyun performansını karşılaştırın bakın duruma.

  • 6" üzeri teller için olabilir de önce adam akıllı düzgün gpu koysunlar

  • 6" ekranda 4k görüntü biraz saçma olmaz mı?

  • ben hala 720p'nin yeterli olduğunu duşunuyorum. 4.7" 720p RGBW oled ekran en uygunu.

  • quote:

    Şu an 1080p ekrana sahip ancak çok uygun fiyatlı Android akıllı telefonlar görmek mümkün


    1500 TL nin altında full hd telefon mu var? 1500 TL ye mi çok uygun fiyatlı diyorsunuz ?

  • 1080p e bile donanım yetmiyor 1600p bilinçsiz müşterileri kandırmaktan başka bir işe yaramaz.Şuan S4 almamamın sebebi 1080p olması yetmiyor işte o donanım illa kağıt üzerinde iyi gözükecek.
  • Tv ve Pc'lerde bile 4k çözünürlük çok nadir kullanılırken gelip küçücük telefona böyle bir şey yapmak şu an çok gereksiz olur. Bunlardan önce yapılması gereken telefonların daha dayanıklı olarak üretilmesidir. Tabi bu firmaların elbette işine gelmez. Telefon kırılacak ve bozulacak ki onların da cepleri para görsün.
  • pil yapın pil pixelle derdimiz yok
  • 720p kesinlikle yeterli. Note gibi 5.5-6 inç civarı telefonlarda 1080p küçük bir miktar daha iyi olacaktır ama şarjdan götürecekse, daha çok ısıkacaksa ben 720p ile mutluyum. Pentile olmayan bir 720p ekran her şekilde iş görür.

    Bu arada haberde bahsedilen çok uygun fiyatlı 1080p telefonu buldum galiba:

    http://dx.com/p/s4-mtk6...d-dual-sim-black-216305



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Haziran 2013; 16:07:26 >
  • Zaten ınsan gozu aradakı farkıcep telefonu ekranında algılamada o kadarda yeteneklı degıl,kaldıkı bugun bıle full hd ekran ceplerde gereksız ıslemcıye yuk bınıyor,bugun ıtıbarıyle once cpu ve gpu ozellıklede bataryaya egılmelerı gerkıyor.ornegın 5 ınc ekranda 1080 p den daha ust cozunurlukle akıcı oyun oynayabılmek ve bunu gun boyunca bıtmeden saglayabılcek batarya bence 2014 tete pıyasada olmayacaktır.buyuk batarya ıcın telefonun ebatları buyuyor halıylende daha buyuk ekran oluyor ve yıne daha cok enerjı harcanıyor.
  • amacları ney yahu.. farklı şeyler geliştirmeye çalışşsınlar "en büyük bizde biz en iyisiyiz" demekmi amaç 720 yeterli dir bundan sonrasında daha az güc harcıyan ekranlar yapmaya uğraşmalılar.. şuan zaten sinirliyim bide bunları okuyup daha çok sinirleniyorum.

    benim laptobun bile daha 1080p değil adamlar ne kafa yaşıyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: z0rr0nur

    quote:

    Şu an 1080p ekrana sahip ancak çok uygun fiyatlı Android akıllı telefonlar görmek mümkün


    1500 TL nin altında full hd telefon mu var? 1500 TL ye mi çok uygun fiyatlı diyorsunuz ?

    Haberde bahsedilen telefonu buldum:

    http://dx.com/p/s4-mtk6589-quad-core-android-4-2-1-wcdma-bar-phone-w-5-0-fhd-wi-fi-gps-and-dual-sim-black-216305




  • Cihazları sürekli üst fiyat seviyesinde tutmak için çabalıyorlar. Ve çok da başarılı oluyorlar. İtiraz edenler bir süre sonra ikna olurlar ki itiraz ettiklerini kendileri bile hatırlamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mordeaur

    Bu kadar amaçsız ve lüzumsuz bir girişim olamaz. Ben ısınmayan, pil sorunu olmayana, tasarrufa yönelik telefon istiyorum. Bu sadece rekabetten ötürü amaçsızca yapılan bir girişim başka bir şey değil. Resmen gözleri dönmüş.

    Siz üst seviye telefondan ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama o "büyük" ekranli s2 olmasaydı bugün 5 inç full hd telefonlar olmazdı. Yok 4 çekirdek gereksiz yok 8 çekirdek gereksiz, e o zaman çift çekirdek ten sonra geliştirme dursaydı da onlar hep üst seviye kalsaydı 2 bin TL ödemek zorunda kalsaydık. Bugün 600 e çift çekirdek telefon var.
    Performansı napayim enerji tasarrufu lazım diyorsunuz. Teknoloji gelistikce zaten verimlilik de artıyor. Bugün a7 a9 dan daha iyi performansa sahip ve daha az güç çekiyor. A15 olmasaydı a7 de olmazdı.
    Kısaca üst seviye yol acıyor , bugün üst seviye olan yarın orta seviye oluyor ve fiyatıda ona gore uygun oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tabletlerde olabilir ama daha bir gpu gelişimi olmadı gpu gelişimini destekleyece kpil yok soğutma yok.bir yüryün gidin allah aşkına

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.