Şimdi Ara

HD 7870 XT Oyunlarda 75 Derece!... 'Çözüldü'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
1
Favori
6.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemi geçen cuma %30 indirimle aldım.

FX8350 işlemci yanında Cooler Master 212X soğutucu
    HD7870 XT sapphire
    Corsair 300R

Oyun oynarken 15 dakika sora ekran donuyor ve hiç bir şekilde masaüstüne dönemiyorum. GPU sıcaklığı 70-75 dereceyi gösteriyordu bir ara baktığımda. Sorun ne olabilir yardım eder misiniz?

Metro 2033 ve Crysis 2 oynuyordum. Bu sorun moralimi çok bozdu bilgi verirseniz sevinirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biryeregitmiyoruz -- 24 Haziran 2013; 13:25:41 >

• Soğutucuyu düzgün monte ettiğinizden eminmisiniz?
  • Bence bu tarz sorunlar kullanıcıya bağlı düzgün montaj yapamıyorsunuz.Pinleri falan düzgün takmak lazım.
  • Ramlerin slot larını değiştir bi, 70-75normal sıcaklıkta sorun yok. Cpu sıcaklığında normalse ram donma yapabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatanda monte ettiler. İşlemci soğuk ama GPU 75-77 arası!...
  • Dediğim gibi bana normal geldi sıcaklıklar, farklı bir sorun olabilir her oyunda mi atıyor? Ramleri söküp takın bir

• LPRNTRK L kullanıcısına yanıt
    Aynen her oyunda 15-20 dkk sonra pat donuyor. Geri getiremiyorum. Ram'de hiç sökmedim :) Soğutucu var yanında çok sorun olmaz umarım!...

Sıcaklık 75 nasıl normal oluyor anlamadım :D

Sıkıntı yaratan yükseklik değeri nedir. Bir de bu ekran kartı çift fanlı!.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o sıcaklıklar normal sayılır, 85-90 olsa neyse diyeceğim de..

işlemcinin ısısını falan da kontrol et, o sıcaklıklar o kart için pek birşey değil

ramlerin yerini değiştir, çift modül varsa tek tek dene sırayla hepsini

olmadı işletim sistemini baştan kur
  • bu kartta daha çok sorunlar çıkacak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: biryeregitmiyoruz

Aynen her oyunda 15-20 dkk sonra pat donuyor. Geri getiremiyorum. Ram'de hiç sökmedim :) Soğutucu var yanında çok sorun olmaz umarım!...

Sıcaklık 75 nasıl normal oluyor anlamadım :D

Sıkıntı yaratan yükseklik değeri nedir. Bir de bu ekran kartı çift fanlı!.....

Ben de geçen imzamdaki sistemi topladım.
    Benim de başıma seninkine benzer bir sorun geldi.
    Oyun bir dondu, hiç bir şey işlemedi.
    Klavye fare her şey devre dışı kaldı.
    Kasa serin çalışıyor.
    Sıcaklıklar 60'ı geçmedi oyunda.
    Ram'lerden olabilir mi acaba?
    Çünkü benim işlemci soğutucusu biraz büyük ve ram'e çok hafif temas ediyor.
    50 dk'lık Orthos testinde işlemci maksimum 52 dereceyi gördü bu arada.

• O kart için arkadaşin dediği gibi 85-90 sıcak sayılır. Ramleri bir deneyin başka bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Ram leri ve slotlari kontrol ederek deneyin bana kalirsa

• MIKROP DOGAN kullanıcısına yanıt
    Akşam ramlerin yerini değiştiricem. Olmazsa sistemi tekrar kurucam. Merak ediyorum sorun ne acaba?

"Propecia" iletişimde kalalım sorun neyse çözelim olmazsa vatan geri götürcem. Sorun neyse halletsinler.
  • quote:

Akşam ramlerin yerini değiştiricem. Olmazsa sistemi tekrar kurucam. Merak ediyorum sorun ne acaba?

"Propecia" iletişimde kalalım sorun neyse çözelim olmazsa vatan geri götürcem. Sorun neyse halletsinler.

Hocma ben de bu akşam metro last ligtı kuracağım.
    Gerekli updateleri yapıp bir kaç saat oyunda kalırım.
    Bakalım donma falan olacak mı?
    Olursa ramlerle uğraşacağım.
    Benim ramler GSkill ripjwasX 1600 mhz.
    Ramlerden bir tanesi işlemci soğutucusuna hafif temas ediyor.
    Olmazsa ramlerin soğutucusunu çıkarıp denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propecia

quote:

Hocma ben de bu akşam metro last ligtı kuracağım.
    Gerekli updateleri yapıp bir kaç saat oyunda kalırım.
    Bakalım donma falan olacak mı?
    Olursa ramlerle uğraşacağım.
    Benim ramler GSkill ripjwasX 1600 mhz.
    Ramlerden bir tanesi işlemci soğutucusuna hafif temas ediyor.
    Olmazsa ramlerin soğutucusunu çıkarıp denerim.

Bence Ramlerin soğutucusunu çıkarmayın. Zahmetli iş. Başka slota taksaniz kurtarmiyor mu?

• LPRNTRK L kullanıcısına yanıt
    Hocam dual çalışması durumunda işlemci soğutucusuna temas ediyor hafif.
    Ama ramleri en sağdaki yere taktığımda tabi temas etmiyor ramler;fakat bu sefer de dual çalışmayacaklar.
    Dual olmayınca sıkıntı olur mu?
  • Propecia kullanıcısına yanıt
    Ramlerle alakalı ise sıkıntı olcak. Soğutucuya temas ediyor benimkide hafif. Yerlerini değiştircem bu akşam. Ben Metro 2033 ikinci oyununu oynuyodum. Kafayı yedi resmen bilgisayar. Çok sinir bozucu.
  • quote:

Ramlerle alakalı ise sıkıntı olcak. Soğutucuya temas ediyor benimkide hafif. Yerlerini değiştircem bu akşam. Ben Metro 2033 ikinci oyununu oynuyodum. Kafayı yedi resmen bilgisayar. Çok sinir bozucu.

Bende de sizinkine benzer bir soğtucu var. Cooler Master 212 Evo
    Ramler de aynı.
    Ekran kartı da aynı.
    İkimizin durumu aynı hocam.
    Bu akşam her şey netleşir.
    Bir de hocam, sizde oyuna girip 15-20 dk oynadığınızda kessinlikle donuyor değil mi?

Edit: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propecia -- 18 Haziran 2013; 11:08:14 >
  • Dual channel kullanmak önemli tabi, ama sorunu anlamak açısından single channel kullanabilirsiniz bi süre test aşamasında. Anakartlariniz çift slot mu dört slot mu ram olarak?

• Propecia kullanıcısına yanıt
    Aynen oyuna giriyorum pat 15-20 sonra bilgisayar kilit. Bu sorunu çözemezsem vatanda hallederler umarım. Siz ne zaman aldınız. Hangi vatandan aldınız.
  • @LPRNTRK

Anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3 kullanıyorum.
    4 slot var.

Ben bilgisayarımı Diyarbakır Vatan'dan topladım hocam geçen cumartesi.@biryeregitmiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propecia -- 18 Haziran 2013; 11:19:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.