Şimdi Ara

IBM yeniden yapılanma gereği yaklaşık 8000 kişiyi işten çıkaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • IBM yeniden yapılanma gereği yaklaşık 8000 kişiyi işten çıkaracak





    Teknoloji tarihinde çok önemli bir yeri olan ve sayısız yeniliklerde imzası olan IBM firması ekonomik durgunluktan nasibini aldı ve yeniden yapılanma gereği binlerce çalışanının işine son vermeye başladı.




    IBM çalışanları sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre milyar dolarlık global yeniden yapılanma gereği, IBM 6000-8000 arası çalışanını işten çıkaracak. Şu anda ABD'de 1300 işçinin işine son verilmiş durumda. Çalışanların pozisyonları yöneticiden işçiye kadar değişik seviyelerde.




    Nisan ayında kötü bir ilk çeyrek mali tablosu açıklayan IBM'in işten çıkarma kararı gecikmedi. Karardan global olarak tüm merkezler etkilenecek. Avrupa'da da işten çıkarmalar başlamış durumda. Ay sonuna kadar işten çıkarma sürecinin tamamlanması hedefleniyor.




    Yeniden yapılanma sonrasında IBM masrafları bir miktar daha kısmayı ve karını artırmayı planlıyor. İşten çıkarma sayıları firmanın 430 binlik iş gücü düşünüldüğünde yüzde 2'lik bir kısma denk geliyor.

     








  • yarım milyon insan çalışıyor

  • aklıma silikon vadisi korsanları filminde bill gatesin dos u ibm e lisanslaması geldi.

  • Bilişim dünyası donanım ağırlıklı pazardan yazılım ağırlıklı pazara geçiyor.ucuz üretim maliyetli asya ülkeleri donanım pazarından aldığı payı artırınca abd avrupa hatta japon devleri sıkıntı yaşamaya başladı.Bugün adb deki bilişim firmaları gücünü koruyorsa yazılım sayesindedir.apple ın kendine özgü yazılımı olmasa ibm den çok farklı olmazdı.microsoft bile kötü rakamlara rağmen ayakta ise sebebi yazılım firması olmasındandır.olurda gelecekte birgün abd dışında güçlü yazılım firmaları çıkarsa işte o zaman google microsoft falan işten çıkarmalara başlar şimdilik çok zor tabi.

  • ibm son kullanıcıdan kopmayacaktı. tamam çok güzel işler yapıyorlar fark etmesek bile her alanda ibm sistemler kullanılıyor fakat intele bir rakip daha olsa fena olmazdı. hemde güçlü bir rakip.

  • ibm teknolojik temel taslarini bulup gelistiren bir firma. bu yuzden etrafimizdaki son tuketici urunlerinde ismini cok duymasakda aslinda kullandigimiz cogu seyi ibm e borcluyuzdur. su anda bile uretim asamasina gelmek uzere olan devrimsel yeni teknolojileri mevcut. sadece benim bildigim bir kaci bile yaygin uretime gectiginde ibm e cok buyuk gelirler sagliyacaktir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramit

    Bilişim dünyası donanım ağırlıklı pazardan yazılım ağırlıklı pazara geçiyor.ucuz üretim maliyetli asya ülkeleri donanım pazarından aldığı payı artırınca abd avrupa hatta japon devleri sıkıntı yaşamaya başladı.Bugün adb deki bilişim firmaları gücünü koruyorsa yazılım sayesindedir.apple ın kendine özgü yazılımı olmasa ibm den çok farklı olmazdı.microsoft bile kötü rakamlara rağmen ayakta ise sebebi yazılım firması olmasındandır.olurda gelecekte birgün abd dışında güçlü yazılım firmaları çıkarsa işte o zaman google microsoft falan işten çıkarmalara başlar şimdilik çok zor tabi.


    soylediklerinize katilmakla beraber, bati donanimdan cekildi diyemeyiz. su an korkunc bir hizla yeni teknolojiler gelistiriyorlar. yakinda ibm in yeni nesil optik chipleri piyasaya surulcek. farklari klasik 90nm yari iletken silikon chip uzerine hatta elektrikle calisan cmos transistorlerle beraber uretilmesi ki bu optik elektronik elemanlarinin cok ucuzlayip, internet ve bilgisayarlarin korkunc hizlanamasini sagliyacak. bugun internet omurgalarinda olan fiberoptik data hatlarini evdeki cihazlarin arasinda hatta icinde kullanmak mumkun olacak. demek istedigim bati donanimdan cekilmedi, sadece uretimden cekildi. ibm bu projesi gibi optik ve quantum bilesenleri uzerine cok yeni tasarimlari var. bunlar olgunlastiginda gene guney dogu asyada uretimleri ucuza gerceklesecek. ama fikir haklarindan bati surekli para kazanacak. mesela bugun bile cin de uretilen her dvd player basina philips belli bir lisans aliyor.





  • steve jobs'un ıbm yorumu
    ıbm'de çalışan insanlar takım elbise giymiş birer robot
    orjinal düşünceleri yok,fikirleri yok,sanatları yok

  • nerede bu yazının facebook'taki gibi BEYEN +1 butonu :D

  • Yanlış anlaşılmasın amacım size cevap yetiştirmek değil ancak çok özür dilerim ıbm dünyada bilişimin bir çok temelini atıp aynı zamanda yön verirken Bill gates ve Steve jobs kısa donla dolaşıyorlardı ayrıca Steve jobs'un orijinal düşünce,fikirleri yok dedikleri adamlar nerdeyse her yıl patent listesinde tepede duruyorlar apple ile karşılaştırmak bile bu konuda abes
    http://ificlaims.com/index.php?page=misc_top_50_2012

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • %2den bir şey olmaz. Niteliksizleri at yola devam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: evetbenim

    steve jobs'un ıbm yorumu
    ıbm'de çalışan insanlar takım elbise giymiş birer robot
    orjinal düşünceleri yok,fikirleri yok,sanatları yok


    ibm onca patentin yaninda arastirmalariyla simdiye kadar 5 kere nobel almis bir kurum. bugun kullandigimiz ve gelecekde kullanacagimiz cihazlarin temel teknolojilerini gelistiriyorlar. bu teknolojiler olmasa bugun bildigimiz anlamda bilgisayarda olmazdi. steve jobsun appleinin yaptigiysa bu teknolojilere arayuz yazip albenili tasarimlarla kitlelere sunmak. acikcasi steve jobdan bu sozleri duymak beni hic sasirtmadi, cunku kendisi hic bir zaman iyi bir muhendis olmamistir. iyi bir lider ve vizyonerdir ama vasat bir muhendisdir. ilk mac modelleri steve wozniak'in dehasi sayesinde ortaya cikabilmistir. bu yuzden ibm de yapilan isleri steve jobsun anliyamamasi cok normal.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.