Şimdi Ara

AKIM KORUMALI PRİZ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdiki beyaz eşyalar akıllı sınıfına giriyor, elektronik kart vs hassas özellikleri var acaba(mesela LED,Plazma vs tvlerde mutlaka akım korumalı priz kullanın diyorlar) bunlarda da akım korumalı priz kullanmak gerekiyor mu?



  • çoğu yeni beyaz eşyada akım koruma özelliği var ama bence akım korumalı priz kullanmakta faydalı. 3-5 lira fazla verip kendimizi garantiye almak en iyisi bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

    çoğu yeni beyaz eşyada akım koruma özelliği var ama bence akım korumalı priz kullanmakta faydalı. 3-5 lira fazla verip kendimizi garantiye almak en iyisi bence.

    cevap için teşekkürler, kullanalım o zaman
  • Selam arkadaşlar. Sonorous es-08 i led tv, modem ve tivibu takılı kullanıyordum. bugün ütüyü de takınca priz korumaya geçti ve elektriği kesti. fakat bundan sonra bir daha kendine gelemedi. şu anda protection lambası yeşil yanıyor ama priz kesinlikle elektrik vermiyor. yardımcı olabilecek veya kullanıp da aynı duruma düşen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ktlcn

    Selam arkadaşlar. Sonorous es-08 i led tv, modem ve tivibu takılı kullanıyordum. bugün ütüyü de takınca priz korumaya geçti ve elektriği kesti. fakat bundan sonra bir daha kendine gelemedi. şu anda protection lambası yeşil yanıyor ama priz kesinlikle elektrik vermiyor. yardımcı olabilecek veya kullanıp da aynı duruma düşen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim...

    diyot patladı çöp oldu amacı zaten o prızlerın dengesızlıkte patlıyor kendını ımha edıyor cıhazlara akım gıtmedıgı ıcın koruyor yenısını alın.
  • Akım koruması neye yarar anlamıyorum. Zaten evimizdeki sigortalar belli akımı geçince pat diye atıyor. Bu prizler cihazları voltajdan korumuyor ki? Akım korumalı değil de, voltaj korumalı priz olsa hiç düşünmeden alırım.

    Bu prizler cihazı sadece arıza sonucu aniden yüksek akım çekerse veya yıldırım vb. düşerse korur. Yoksa voltaj düzenlemesi yapmaz. İnsanlar akım (A)ile voltajı (V) karıştırıyorlar.

    Kısacası bu prizler belli bir akımda devreyi açan dirençten ibaret bildiğim kadarıyla.
  • Voltaj yükselmelerinden korunmak zor değil. Özellikle yıldırım yada bağlı olduğunuz hatta herhangi bir sebepten ani yükselme durumlarında MOV kullanarak yüksek voltajı kısmen tutabilirsiniz. (= metal oxide varistor)
  • Voltaj dalgalanması ( elek kesinti sonrası gelmesi sırasındaki ani yükselme ki bu zara verir) icin klasik Regulator kullanılması lazım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak, elektrik işinden hiç anlamadığım için yardımınıza ihtiyacım var.

    sony lcd+hd uydu alıcısı+denon avr+dvd player 'ım var ve beşli priz kullanıyordum.

    sağdan soldan akım korumalı priz kullan, elektrik işi bu. cihazları yakarsın falan diye laflar söylenince
    tunçmatik marka 5'li bir priz aldım.

    fakat akşam cihazları kapatıp prizin kırmızı ışıklı düğmesini kapatınca tv den çıt çıt diye belli aralıklarla ses geliyor.
    sebebi nedir, olması gereken birşeymidir?

    Bende direk duvardaki prizden çekiyorum.

    yardımcı olur, bilgi verirseniz sevinirim...
  • led tv kapattıkdan sonra çıt çıt diye gelen ses benim bildigim normal. lg katoloğunda da yazıyor
  • Evimin her yerinde akım korumalı prizler kullanıyorum.
    Nasıl koruyor diye soranlara:
    Benim gibi 3 büyük sanayi sitesine komşu oturuyorsanız elektriğiniz sürekli dalgalanır. Siz bunu ancak akşam ampülü yaktığınızda anlayabilirsiniz. Ampül zaman zaman göz kırpar.
    Akım korumalı priz olmadığı zaman bu göz kırpmalarda TV kendini kapatıyor. Priz olduğunda TV ve bağlı cihazlar hiç etkilenmiyor.
    Birkaç defa dalgalanma belki zarar vermez ama sürekli olursa o kapanan TV bir daha açılmayabilir yada evin tepesinde çakan şimşek buzdolabı motorunu yakabilir.
  • Peki akım korumalı prizlerin değerleri ne işe yarıyor???

    Sözgelimi kimisinde 1w yazıyor kimisinde 2500w
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.