Şimdi Ara

Fujifilm ve Panasonic'in yeni organik sensör teknolojisi, sunduğu dinamik aralık ile dikkat çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Fujifilm ve Panasonic'in yeni organik sensör teknolojisi, sunduğu dinamik aralık ile dikkat çekiyor




     

    Fotoğraf dünyasının önemli isimlerinden Fujifilm ve Panasonic'in birlikte geliştirdikleri yeni organik CMOS sensör hakkında bilgiler ortaya çıktı.

     

    İki önemli isim tarafından fotoğraf makineleri için geliştirilen yeni sensör, geleneksel CMOS sensörlerin aksine kullanılan organik fotoelektrik dönüşüm malzemesi ile elde edilen 88db sinyal-gürültü oranıyla 14.6 durak (Örneğin Nikon D800E 7.7 durak) gibi oldukça yüksek bir dinamik aralık değeri ortaya koyabiliyor. Sunduğu bu aralık ile gölge ve parlak alanların çok daha iyi oranda yakalanmasına/görüntülenmesine ve fotoğrafların daha etkili olarak işlenmesine imkan veren Organik CMOS teknolojisi, ayrıca Organik fotoelektrik dönüşüm tabakasının geleneksel silisyum foto diyot tabakasına oranla (0.5 mikron vs 3.0 mikron) çok daha ince olması sayesinde, normal sensörlerin 30-40 derece olan ışık tespit açısı, 60 derece seviyesine çıkabiliyor.

     

    Işık alma alanının tamamının kullanılması sonucu sensör içerisinde yer alan her pikselin hali hazırda kullanılan sensör teknolojilerine oranla 1.2 kat daha hassas olduğu belirtilen organik CMOS teknolojisi, bütün bu teknik özellikleri sayesinde düşük ışık koşullarında yüksek renk/doku koruması, düşük kumlama oranı ve yüksek bir fotoğraf kalitesi sağlayabiliyor.

     

    Birçok test aşamasının başarı ile tamamlandığı belirtilen organik CMOS sensör teknolojisi, Fujifilm ve Panasonic'in gelecekte piyasa sunacakları yeni dijital fotoğraf makineleri içerisinde karşımıza çıkabilir.

     


     

     








  • Nikon ve Canon fena tosladı.20 milyarlık dslr kameralar birden yüzde elli indirime girerse hiç şaşırmayın

  • 2-3 yıldan önce vermezler bu teknolojiyi. Önce en pahalı ürünler sonra yavaş yavaş diğerleri. Pahalı derken Fuji ve Pana pahalı ürünlerde hakikaten kanırtıyor yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacak

    Nikon ve Canon fena tosladı.20 milyarlık dslr kameralar birden yüzde elli indirime girerse hiç şaşırmayın

    Keşke %50 ye inse de alsak o toslamışları...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesincır

    2-3 yıldan önce vermezler bu teknolojiyi. Önce en pahalı ürünler sonra yavaş yavaş diğerleri. Pahalı derken Fuji ve Pana pahalı ürünlerde hakikaten kanırtıyor yani.

    Bence bunu X Pro 2 olarak lanse edecekler, sonra da daha kısıtlı özelliklerle XE-1 e adapte edeceklerdir. Çıkış fiyatı o kadar abartı olmaz, çünkü fiyatlar oturmaya başladı, sensör APS-C olacağı için 1500 USD seviyesinde olur.
  • Nikon 1'deki 10MP'lik algılayıcının dinamik aralığı 84db. İnanmayan baksın:
    http://www.aptina.com/products/image_sensors/ar1011hs/
    Sayfada sağ taraftaki tabloda duruyor.

    Nikon 1 V1 bu algılayıcıyı kullanıyor. Şimdi D800 ile yanyana koyalım:

    Fujifilm ve Panasonic'in yeni organik sensör teknolojisi, sunduğu dinamik aralık ile dikkat çekiyor


    Eğer bu yeni Fuji-Panasonic D800'ün iki katı dinamik aralığa sahipse, V1 neden bu kadar geride? İnternet camiası çok hızlı atladı bu rakam oyunlarına




  • Yanlış biliyorsam düzeltin ancak nikon v1 2.7 yada 2.3 gibi aşırı yüksek bir orana sensör oranı vardı. Buda etki edebilir. D800 kullanan arkadaşlarım dinamik aralığını övüyorlardı.Makinede sensör küçücük karşısında tam kare bi sensör mevcut aynı orandaki sensör boyutları karşılaştırılabilirse idi. Tam bir fikir elde edilebilir.
  • Fark olacağı kesin çünkü tasarım farklı ama somut verilere ulaşmak biraz zaman alır m 4/3 kullanıcısı olarak panasonicin işin içinde olmasına sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fukarakoala

    Yanlış biliyorsam düzeltin ancak nikon v1 2.7 yada 2.3 gibi aşırı yüksek bir orana sensör oranı vardı. Buda etki edebilir. D800 kullanan arkadaşlarım dinamik aralığını övüyorlardı.Makinede sensör küçücük karşısında tam kare bi sensör mevcut aynı orandaki sensör boyutları karşılaştırılabilirse idi. Tam bir fikir elde edilebilir.

    Çok haklısın. Üreticiler böyle iki-üç rakam atıyorlar ortaya, hemen üzerine atlıyoruz (zaman zaman ben de böyle yapıyorum).
  • Fuji çok farklı şekilde algılayıcı ile uğraşıyor sürekli . Diğer üreticiler genelde makinalarına gps video yada hızlı çekim vs gibi geliştirmeler yapar iken ve 600D ile 650D arasında hiç bir fark yok iken tebrik etmek lazım . xpro1 ile zaten tebrik koydum kendilerine . Bence her firma şu algılayıcıları büyükleştirme yerine (FF yapma ) onlara geliştirme yapsa daha iyiyi sunsa çok iyi olacaktır . Mesela ben xpro1 in FF sensör ile geliştirilmesini isterdim . Keza böyle bile çok iyi iken .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.