Şimdi Ara

Yeni MacBook Air: Haswell, %45 daha hızlı Flash birimleri ve 12 saate varan pil ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni MacBook Air: Haswell, %45 daha hızlı Flash birimleri ve 12 saate varan pil ömrü

Apple, WWDC 2013 etkinliğinde sevilen dizüstü bilgisayar modeli MacBook Air'ı güncelledi. Yeni nesil MacBook Air'lar, daha hızlı bileşenleriyle tüketicilerin üst noktadaki isteklerini karşılayabilecek güçte.

Intel'in 4.nesil Core ailesi (Haswell) işlemcilerinin güç verdiği yeni MacBook Air, özellikle sunduğu pil ömrü ile herkesin dikkatini çekiyor. Haswell işlemcilerinin düşük güç tüketimi ile Apple'ın yazılım tarafındaki üstün güç yönetiminin bir araya gelmesiyle birlikte MacBook Air, 10 saati aşan pil ömrü sunarken; Wi-Fi 802.11ac ve %45 daha hızlı flash birimler ile daha hızlı veri transferine imkan veriyor.

MacBook Air'ın şu ana kadar pazarın açık ara önde olduğunu söyleyen Apple'ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, yeni nesilde sundukları pil ömrü ile birlikte çıtayı çok daha yukarı taşıdıklarını söyledi. Schiller, daha hızlı flash birimleri, daha güçlü grafik yeteneği ve 12 saate kadar pil ömrü ile MacBook Air'ın yüksek performans ile kullanıcıların çok sevdiği dayanıklı ve portatif tasarımı bir araya getirdiğine dikkat çekti.

Apple'ın geçtiğimiz seneki fiyat politikasını sürdürdüğü MacBook Air'ın belirlenen konfigürasyonlardaki fiyat farkı sadece SSD kapasitesinden kaynaklanıyor. Geçtiğimiz sene 999 dolarlık baz modelde 64GB'lık SSD'ye yer veren Apple, bu sene ise kapasiteleri 2 katına çıkarmış durumda. Buna göre 11" MacBook Air'ın 128GB'lık SSD'ye sahip baz modeli 999 dolardan, 256GB'lık SSD'ye sahip modeli ise 1199 dolardan satışa sunulurken; aynı kapasiteler için 13" MacBook Air'ın fiyatları ise sırasıyla 1099 ve 1299 dolar olarak belirlenmiş.

İşlemci tarafında, fiyatlarını belirttiğimiz tüm modellerde, Intel'in 1.3GHz dual-core Intel Core i5 çözümüne yer verilirken; ram kapasitesi ise bir önceki modelde olduğu gibi 4GB olarak belirlenmiş. Ancak tüketiciler isterlerse işlemciyi 1.7GHz dual-core Intel Core i7 olarak değiştirebilecekleri gibi, bellek kapasitesini de 8GB'a yükseltebilmekteler.

Pil konusunda ise 11" MacBook Air, 9 saate kadar kablosuz internette gezinme, 8 saate kadar iTunes'dan film oynatma ve 30 güne kadar bekleme sunarken; 13" MacBook Air ise 12 saate kadar kablosuz internet gezinme, 10 saate kadar iTunes'dan film oynatma ve 30 güne kadar bekleme sunuyor. (Kıyaslama yapabilmek açısından: geçtiğimiz yılın 11 inçlik modeli 5 saate kadar internette gezinme, 13 inçlik model ise 7 saate kadar internette gezinme imkanı sunuyordu.)

Apple'ın bu verileri hangi test ortamında gerçekleştirdiğini de belirtmekte fayda var. İnternette gezinme testleri kablosuz bağlantı açık, ekran parlaklık seviyesi 12'de ve tıklamalar %75 olacak şekilde yapılırken; iTunes'dan film oynatma testi ise yine parlaklık 12'de ve tıklama %75 olacak şekilde iTunes'un 720p'lik içeriği oynatılarak gerçekleştirilmiş.

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkelerde hemen satışa sunulan yeni MacBook Air'ın 1 ay içerisinde (Haziran sonu-Temmuz ortası) ülkemizde 2000 - 3300 TL bandında değişen fiyatıyla satışa sunulması bekleniyor.

Yeni MacBook Air: Haswell, %45 daha hızlı Flash birimleri ve 12 saate varan pil ömrü

• Pil ömrü iyiymiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 256 gb 13'' modeli alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aşkacısı -- 11 Haziran 2013; 12:06:19 >
  • Abi herşey çok iyi de retina niye gelmedi ve ekranın kenarlarındaki boşluğu niye azaltmadılar ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Retina,pil ömrü düşünüldüğünden gelmedi tahminimce... Ancak yinede kıskandıran bir ürün gerçekten, ki Macbook air 13 inc lik modelini alıp,vazgeçip gittigidiyordan geri gönderdiğim için mutluyum şuan.

Birde konferansa iOS dan çok önce duyrulmuş bir konunun,yani Macbook Air'ın,DH'de iOS 7 den yaklaşık 4-5 Apple haberinden sonra girilmesi,kullanıcıların ve dolayısıyla DH'nin ne kadar mobil'e kaydığını gösteriyor. Ki bahsettiğimiz,-bana göre- şuan piyasadaki en taşınabilir notebook...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 11 Haziran 2013; 12:42:49 >
  • MacBook Air'da yaptığın şarj iyileştirmelerini telefonlardada yapsalar müthiş olur.

• Yeni MacBook Air: Haswell, %45 daha hızlı Flash birimleri ve 12 saate varan pil ömrü
  • Şimdi kimse üzerime çullanmasın ama MacBook air alacağıma kaliteli bir ultrabooku tercih ederim. Pil Ömrü aşağı yukarı haswell ile onlarda da aynı olacak. Olay donanımı aşıp tamamen yazılım tercihine döndü. Mac OS seven bunu Windows seven ultrabook alacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: vankomisin

Şimdi kimse üzerime çullanmasın ama MacBook air alacağıma kaliteli bir ultrabooku tercih ederim. Pil Ömrü aşağı yukarı haswell ile onlarda da aynı olacak. Olay donanımı aşıp tamamen yazılım tercihine döndü. Mac OS seven bunu Windows seven ultrabook alacak.

12 saati goremez bence digerleri. macbook'un 7 saat giden bir onceki nesillere windows kurunca 5 saate dusuruyor omur. bu da os x mountain lion'un windows'dan daha az enerji harcadigini gosterir.

ki apple, yeni gelen os x mavericks, mountain lion'dan daha az enerji tukettigini acikladi dun. yeni nesil islemci ile bu da bu 12 saati yakalamaya neden olmus.

ayrica ultrabooklar hic de ucuz degil. macbook air cok daha sik ve ucuz oluyor digerlerine gore.

son olarak 12 saat diyorlarsa biraz ekran kisma ve bosta iken filan cok rahat 15 - 16 saat seviyelerine cikar o sure. 7 saat gidenler bu sekilde 9 10 saati goruyor cunku;.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 11 Haziran 2013; 15:24:03 >

• quote:

Şimdi kimse üzerime çullanmasın ama MacBook air alacağıma kaliteli bir ultrabooku tercih ederim. Pil Ömrü aşağı yukarı haswell ile onlarda da aynı olacak. Olay donanımı aşıp tamamen yazılım tercihine döndü. Mac OS seven bunu Windows seven ultrabook alacak.

kesinlikle haklısın. ama ultrabooklara dokunmatik zorunluluğunu da unutmamak gerek. bu da onları bence 1 adım öne çıkarıyor...ki win 8 in beğenisi de ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: volkans33

quote:

kesinlikle haklısın. ama ultrabooklara dokunmatik zorunluluğunu da unutmamak gerek. bu da onları bence 1 adım öne çıkarıyor...ki win 8 in beğenisi de ortada

Acer Aspire S7 ultrabookum var 3,5 saat zor dayanıyor.

Apple bazı konularda çok üstün, bunu kabul etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CommandPrompt

Retina,pil ömrü düşünüldüğünden gelmedi tahminimce... Ancak yinede kıskandıran bir ürün gerçekten, ki Macbook air 13 inc lik modelini alıp,vazgeçip gittigidiyordan geri gönderdiğim için mutluyum şuan.

Birde konferansa iOS dan çok önce duyrulmuş bir konunun,yani Macbook Air'ın,DH'de iOS 7 den yaklaşık 4-5 Apple haberinden sonra girilmesi,kullanıcıların ve dolayısıyla DH'nin ne kadar mobil'e kaydığını gösteriyor. Ki bahsettiğimiz,-bana göre- şuan piyasadaki en taşınabilir notebook...

Haklisiniz dh mobile dogru gidiyor. Halbuki ben encok macbook yeniliklerini merak ediyordum. Tamam ios 7 cok guzel bir heyecan oldu. Ama sonucta isletim sistemi yani. devrim niteligi olmayan ozellikler. İosu kotulemek icin soylemiyorum iosun kendisi zaten bir devrimdi zamaninda.. Belki bataryada devrim yapip bir ay giden piller veya hologram vs. seyler olacaktir ilerde. Fakat donanim kasma ve isletim sistemi arayuz gibi yenilikler devrim olamaz bana gore. İlk iphone devrimdir. İphonedaki dokunmatik hassasiyet devrimdir. Macbook air bir devrimdir. Beni en cok heyecanlandiran gelismelerden bi tanesidir macbook air. Ve yine haklisin su an alinacak en guzel en sik en tasinabilir en hizli ultrabook yine macbook airdir. Digerleri plastik cop gibi karmasik ve goze hitap etmeyen oyuncaklar gibi duruyor. Neyse uzattim iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: akmac

quote:

quote:

Acer Aspire S7 ultrabookum var 3,5 saat zor dayanıyor.

Apple bazı konularda çok üstün, bunu kabul etmek lazım.

iyide ikisininde fiyatı, ssd ile ekran aynı mı o da önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: akmac

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vankomisin Şimdi kimse üzerime çullanmasın ama MacBook air alacağıma kaliteli bir ultrabooku tercih ederim. Pil Ömrü aşağı yukarı haswell ile onlarda da aynı olacak. Olay donanımı aşıp tamamen yazılım tercihine döndü. Mac OS seven bunu Windows seven ultrabook alacak.
    Acer Aspire S7 ultrabookum var 3,5 saat zor dayanıyor. Apple bazı konularda çok üstün, bunu kabul etmek lazım.

haswell ile dedim farkettiysen. Zaten intel pil ömrüne de bir alt sınır getirdi diye biliyorum. 8 saat filandı sanırım

• volkans33 V kullanıcısına yanıt
    pil ömrü denince, eğer ikisininde donanımı aynı olursa mac'ın arkasından anca el sallar win makinalar. mesele sadece haswell değil, Advanced Technologies diye bir olayda var
  • İşletim sistemi daha da az enerji tüketiyordur.
    Kullanılan SSD'ler daha az enerji tüketiyordur(1 Watt ise 0.3 Watt olmuştur).
    Ram'de değişiklik yoktur(standart tanesi 1,5 Watt).
    Haswell ise mimari değişmediği için enerji tasarrufuna çok bir etki etmez. Zira TDP değerlerinde pek bir fark yok. 2 Wattcık.

Sonuç olarak en büyük etken ya pilde oynama yapıldı ya da işletim sisteminde enerji tasarrufu için değişik yapıldı. Bu seviyeye Windows'un gelmesi mümkün değildir. Ultrabook'lar 12 saate biraz zor çıkar..

• Param olsa alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Joey

İşletim sistemi daha da az enerji tüketiyordur.Kullanılan SSDler daha az enerji tüketiyordur(1 Watt ise 0.3 Watt olmuştur).Ramde değişiklik yoktur(standart tanesi 1,5 Watt).Haswell ise mimari değişmediği için enerji tasarrufuna çok bir etki etmez. Zira TDP değerlerinde pek bir fark yok. 2 Wattcık.Sonuç olarak en büyük etken ya pilde oynama yapıldı ya da işletim sisteminde enerji tasarrufu için değişik yapıldı. Bu seviyeye Windowsun gelmesi mümkün değildir. Ultrabooklar 12 saate biraz zor çıkar..

Zaten tanıtımda yeni işletim sisteminin arka plandaki uygulamaları maximum düzeyde pasif tutarak ciddi batarya koruması sağladığıı söyled adamlar.

• sakarboy S kullanıcısına yanıt
    dinleyen yok, okuyan yok. sen anlatırsın basarlar - yi, bırak
  • macbook pro lar ne zaman guncellenecek arkadaslar?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.