Şimdi Ara

Intel IRIS Pro: Entegre bellekli en hızlı Intel GPU'sunu kullandık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel'in şimdiye kadar ürettiği en güçlü grafik işlemci olma sıfatını taşıyan IRIS Pro ya da bilinen kod adlarıyla Crystalwel - GT3e'ü, en yüksek kalite ayarlarında GRID 2 oynayarak dizüstü bilgisayar üzerinde deneyimledik. Detaylar videomuzda.

     

     





  • Laptop alacak olursam kesin bu videodaki grafik biriminden olsun.

  • Bu mimarideki gelişmeler oldukça güzel haberler çünkü artık günümüzde oyun işlemcisi kavramı yerle bir olma yolunda gidiyor. Bu şekilde içinde dahili güçlü bir gpu bulunduran cpu lar yakın zamanda benim de tercihim olabilir.

    Haber için teşekkürler bu arada ne ara çekip ne ara montajlıyorsunuz orada gerçekten büyük emek veriyorsunuz.
  • Daha iyisi gelecek, bekleyin..

  • Bu arada müjdeli haberi de ilk defa buradan duyurayim; Intel muhtemelen bir sonraki jenerasyon ile birlikte kendi bellegine sahip entegre grafik birimini Core serisi tum islemci modellerinde sunabilir.

  • yeni jenerasyon çok iyi duruyor grafik performansı konusunda özellikle ulrabooklarda ileri düzey fiyat /performans arayışında olanlara mükemmel çözüm olacaktır. uzun zaman boyunca masaüstü sistemde amd kullanmış biri olarak (şimdi notebook'a geçmeseydim yine amd olacaktı) walla amd için üzüldüm açıkcası intel amd ve nvidia ya göre çok çok daha büyük bir firma olduğundan intel yazılım konusunda da çok iyi işler yapacaktır. umarım amd biran önce kendini toparlarda ikinci bir apple vakası yaşamayız

  • Bir sorun var :D 2:34 ten sonra araç yol dışına çıktığında duman bildiğin kare kare geliyor :D Şimdi baktım bende öylebir sorun yok. (GTX 560)

  • Erdi Abi oynarken sanki frame düşmesi gördüm acaba videodan mı kaynaklanıyor?

  • En yüksek kalite ayarlarında değil.

  • AMD nerde yaw yeni nesil APU ları merak ediyoruz.

  • Beyler bu mu iyi ya dumanlar kare kare 02:35 02:40 arasına bakın

  • neresı akıyor arkadaki oyunun

  • Hem fiyatı ateş pahası hem de 650m'in yanına bile yaklaşamıyor. Üstelik çözünürlük arttıkça, 1600*900 gibi 650m farkı daha da açıyor. Anandtech'teki testlere bakınca daha az güç tüketimi dışında bir albenisi olmadığı ortada.

  • bazı arkadaşlar demişte kare kare oluyor en yüksek değil gibisinden eleştiriler fakat bir noktayı atlamışlar bu titan değil yada başka bir kart ultrabook içerisinde gelen ve oyun oynatabileceğini vadeden bir gpu ki bence çokta başarılı . insanların ultrabookları tercih etmemesinin birincil sebebi grafik performansıydı ki bununla birlikte üreticilerde kullanırsa artık tercih değişebilir yani ben bir ultrabook almayı düşünebilirim artık.

  • Hızlı gelişiyor bu IGP'ler ama hâlâ harici kartların tırnağı olamaz.
  • 8800 gt var duman efektleri o kadar fazla ki etrafımda spin attığımda ekran komple duman oluyordu video daki dumanlarıda görüyoruz.

  • Süper haber Windows 8 tabletler uçar o zaman
  • bi 75 x daha gelişsin.Anca o zaman bize yarar.

  • Fark etmedığiniz nokta bu grafik çipi işlemciye gömülü geliyor olması. Yani işlemci alırken içinden çıkan gpu. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ultrabooklar için çok iyi bir gelişme zira orada Nvidia yada Amd ye yer yok.



    Tamam 60 kare vermeyebilir ama bilmeyen için çok çok yeterli.

  • Yanlış konuya mı mesaj attık, ultrabook diye?

    GT3e ultrabooklarda olmayacak.

    GT3e'nin olduğu işlemciler TDP'si yüksek olanlar, fiyatıda 500$ üstü olan işlemciler.

    Anandın testinde, max detayda 650m'yi geçmiş gibi duruyo ama videoda hiç de iyi durmuyor.
    http://anandtech.com/show/6993/intel-iris-pro-5200-graphics-review-core-i74950hq-tested/13

    Ultrabook için :


    Ultrabook sadece portatiflik için tercih ediliyor başka bişey için değil. Ultrabookların grafik performansları hepsinde berbat, hepsi hd4000 içeriyor. Çok çok çok ender olarak 1 2 tane istisna var o kadar.

    Haswell Ultrabooklarda, ULT işlemcilerde harici PCI-e bağlantısına izin vermiyor, yani bundan sonra kesinlikle harici GPU'lu ultrabook olamayacak.

    Ultrabooklarda en yüksek hd5000 olacak galiba, videodaki da o ise vay haline.

    Takılıo edio diyenlere neyin eleştrisini yapıyorsunuz, takılıyosa takılıodur o kadar basit. Ne harici GPU'ya rakip nede süper tatmin edici performansa sahip. Yok iyiymiş gibi mi davrnacaz, öyle işinize geldiği gibi yorum yapmak olmaz.

    hd4000'e göre nefes aldırır olayı o kadar. Gerisi aynı halt. Adam gibi performansı bi tek gt3e ler gösteriyor anladığım kadar.

    Pil konusunda da malesef insanlar hep yanlış yerden bakıyorlar. İşlemcinin verimi faln istediğin kadar artmış olsun. Intel dayanamamış, artık Ultrabook'u yapanlara iyice dayatma yapmış 6 saati aşan pil süresi olacak diye. Ne yaparsan yap platformun güç verimlilğini senin üstüne yüklüyor. Ona göre pil parça vs. topla diyor.

    Şimdi bile 6 saati aşan ultrabooklar faln var, wireless ile web surf şeklinde gerçekçi sayılacak testlerde. Öyle bakınca Anandın sitesindeki Ultrabook incelemesi hiç iç açıcı değil. rakip olarak koydukları Acer'ın Battery Eater / Reader testinde de 3:30 saat dayandığını biliyoruz. PC Mark8 Creativity ile aynı :http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-S7-391-Ultrabook.83561.0.html

    Samsungun Series 9'u var, aynı testte 6:47 saat dayanıyor?? Elma armut karşılaştırması mı? Series 9 900X3C-A04DE modeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 10 Haziran 2013; 12:18:26 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.