Şimdi Ara

Araştırma : Modifiye edilmiş dock istasyonları ile iPhone modelleri hacklenebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Araştırma : Modifiye edilmiş dock istasyonları ile iPhone modelleri hacklenebiliyor





    Apple'ın iOS cihazlarına yönelik olarak çok çeşitli ve ilginç aksesuarlar bulmak mümkün. Bunların büyük kısmı enerji harcadığı için entegre bir şarj istasyonunu da beraberinde sunuyor. Ancak Georgia Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları, bu istasyonlar yoluyla iPhone modelini hacklemeyi başardı. 




    Gelecek ay bir güvenlik konferansında sunumu yapılacak olan araştırmada, BeagleBoard adı verilen minik bir kart bilgisayar şarj istasyonunun içerisine yerleştiriliyor. Entegre yazılım ile de son iOS versiyonunu çalıştıran iPhone modeli kolaylıkla hack edilebiliyor.




    Bu işlem kartın sığabileceği her istasyonda yapılabiliyor. Ayrıca daha küçük kartlar kullanmak da mümkün. Araştırmanın amacı iOS cihazlarının modifiye edilmiş Dock üniteleri ile ne kadar kolay hack edilebileceğini göstermek. Ekip Apple ile konu ile ilgili irtibata geçmiş durumda. 







     








  • Güvenlik apple ın başına büyük işler açıyor her sefer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar yatmamış, uyumamış Apple ı soymak için araştırma yapmış. Para bol ya üç beş ne tırtıklasak kar diye.
  • iyi ki böyle bişey keşfedildi. apple gerekli önlemi alacaktır. bu arada güvenlikle ilgili komik birşey aklıma geldi. geçen gün s4ü incelemek için taksim demirören avm deki elektronik mağazasına gitmiştim. teşhir ürününe bi baktım ki birçok facebook bildirimi gelmiş. adamın teki facebook una girip çıkış yapmadan telefonda öylece bırakmış. başka biri görse kim bilir ne yapardı. demem o ki en büyük güvenlik önlemi en başta ne yapıp ne yapmayacağını bilmektir. telefonunuzu evinizde başka bir yerde dock ünitesine bağlamazsanız asla böyle bir sorun yaşamazsınız..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: savinelli

    iyi ki böyle bişey keşfedildi. apple gerekli önlemi alacaktır. bu arada güvenlikle ilgili komik birşey aklıma geldi. geçen gün s4ü incelemek için taksim demirören avm deki elektronik mağazasına gitmiştim. teşhir ürününe bi baktım ki birçok facebook bildirimi gelmiş. adamın teki facebook una girip çıkış yapmadan telefonda öylece bırakmış. başka biri görse kim bilir ne yapardı. demem o ki en büyük güvenlik önlemi en başta ne yapıp ne yapmayacağını bilmektir. telefonunuzu evinizde başka bir yerde dock ünitesine bağlamazsanız asla böyle bir sorun yaşamazsınız..

    aynen öyle başka yerde dock a neden bağlasın ki bi insan. belki teknomarketlerde deneme ürünleri varsa takarsın cihazı adamlar senin bilgilerini umursamaz bile.




  • Pratikte son kullanıcıya zarar verebilecek bir şey değil gibi. Sonuçta cihazınızı gidip de bilmediğiniz bir dock'a takacak değilsiniz. (ki normal şartlarda etrafta dock'u bile nereden bulacaksınız zaten)
    Artık bilindiğine göre bir sonraki ios versiyonunda açık falan kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.