Şimdi Ara

Zalman VF-900 ekran kartı soğutmasının yeni kralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zalman, uzun zamandır Arctic Cooling'e kaptırdığı en iyi ekran kartı soğutması tahtını, fanlı soğutuculardaki ikinci denemesinde geri aldı. Ürün klasik Zalman kalitesini, mühendisliğini ve sessizliğini içermekte. VF-900'ün önceki soğutucu modelinden en büyük farkı, çiçek soğutucusunun içinden tabana monte edilmiş iki adet soğutucu ısı pompasının geçiyor olması. Ürün, yaprakların inceltilmiş ve yüzey alanının arttırılmış olmasınında etkisi ile Arctic Cooling Accelero, Zalman VF-700 ve tabii ki stok soğutmaların hepsinden daha sessiz ve daha etkili soğutma yapabilmekte.

    Bu modelin en ilginç yanları, eski modele göre 80 gr daha hafif olması, aynı fiyata satılması ve çok daha iyi performans getirmesi. Ancak en büyük artısı, sık sık ekran kartı değiştirdiğimiz bugünlerde çıkmış veya çıkacak nerdeyse tüm ekran kartlarına, paketten çıktığı gibi uyumlu olması. Bu sayede tek ekran kartına uyumlu olan Arctic Cooling soğutucularına göre ciddi avantajlı olan soğutucu konu fiyat olunca sağladığı avantajı kaybetmekte. Zira VF-900'ün yurtdışındaki satış fiyatı, Arctic Cooling'e göre %50 oranında daha pahalı.

    Soğutucu ülkemizde de satışa sunulmuş durumda. VF-900, ülkemizden 50$+KDV civarı bir ücret karşılığında temin edilebilmekte. Ürün, 500$ seviyelerindeki ekran kartları için çok harika bir çözüm. Zira 50$ bir farkla daha iyi bir soğutmaya daha sessiz bir şekilde sahip olabiliyorsunuz. Fakat konu 200$ seviyesindeki kartlara gelince 50$ fiyat etiketi biraz abartı durabilir.

    Bu seviyedeki ekran kartlarında sessizleştirme için tavsiye edebileceğimiz bir ürün zira daha sonra ekran kartınızı değiştirdiğinizde VF-900 bu ekran kartıyla da çalışmaya devam edecektir. Bu arada stok soğutması oldukça ileri seviyede olan ekran kartları yok değil fakat bu ekran kartlarına sadece daha iyi soğutmaları olduğu için ödenecek ek ücret yerine, daha sonraki ekran kartlarınızda da kullanabileceğiniz VF-900'ü tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır.

    Ürünün karşılaştırmalı testleri için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.








  • urun su anda turkiyede satılmakta mavi bilgisayar da var 46 dolar civarlarında ama onumuzdeki aydan itibaren sanırım butun tukanlarda cok daha ucuza bulunabilecek
  • Yakında Fatal1y olanı da gelir Computex 2006'de tanıtıldı

    Zalman VF-900 ekran kartı soğutmasının yeni kralı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DjiNN

    urun su anda turkiyede satılmakta mavi bilgisayar da var 46 dolar civarlarında ama onumuzdeki aydan itibaren sanırım butun tukanlarda cok daha ucuza bulunabilecek


    Teşekkürler DjiNN, haberde gerekli değişiklik yapıldı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Bu modelin en ilginç yanları, eski modele göre 80 gr daha hafif olması, aynı fiyata satılması ve çok daha iyi performans getirmesi. Ancak en büyük artısı, sık sık ekran kartı değiştirdiğimiz bugünlerde çıkmış veya çıkacak nerdeyse tüm ekran kartlarına, paketten çıktığı gibi uyumlu olması.




    Harika

    Bence, bu kalitede bir ürün için fiyatı da cazip
  • quote:

    Orjinalden alıntı: psy_dreams

    Yakında Fatal1y olanı da gelir Computex 2006'de tanıtıldı

    Zalman VF-900 ekran kartı soğutmasının yeni kralı



    e o zaman ondan alırız gerçi bana suyun yolları taştan gibi ama

    @speed-step
    onemli deil ben tesekkur ederim




  • taha abı bırlıkte alalım ya
  • zalman tahtı geri aldı desenize
  • hala isiyi kasanin icine atiyor. iyi havalandirma gerekiyor kasada...
  • fc-zv9 bizim fs-v7'ye yol gözüktü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarab -- 14 Haziran 2006; 21:48:34 >
  • 500$ ekran kartına verecek parası olan elbette 50$da soğutmaya verir...üst sınıf için ideal ama denildiği gibi 200$ seviyesindeki bir ekran kartı için 50$ soğutucu abartılmış olur...
    sınıfındakilere göre çok başarılı olduğuda belli oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R4V3N -- 14 Haziran 2006; 22:45:07 >
  • Önceleri bu tarz ürünlere para harcardım,biraz fantazi biraz oc yapayım diye,,,ama performans artışı oc için para harcamaya (çok makul olmadığı sürece) hiç sıcak bakmıyorum.
    Bu tarz soğutma aparatlarının fiatının üstüne koyulabilecek veya feda edilebilecek bir 50$ ile,bir üst seviye ekran kartı almanın daha mantıklı olacağı kanısındayım.
  • fatality ile arasında hiç bir fark yok deilmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CanDostum

    Önceleri bu tarz ürünlere para harcardım,biraz fantazi biraz oc yapayım diye,,,ama performans artışı oc için para harcamaya (çok makul olmadığı sürece) hiç sıcak bakmıyorum.
    Bu tarz soğutma aparatlarının fiatının üstüne koyulabilecek veya feda edilebilecek bir 50$ ile,bir üst seviye ekran kartı almanın daha mantıklı olacağı kanısındayım.


    kesinlikle katılıyorum...
  • fatality ile arasindaki fark vf900-cu'nun kesinlikle daha sessiz calisip fatality'nin daha sesli calismasi sonraciima vf900-cu'nun daha hafif ama fatality'nin daha agir olmasi vb...bide daha pahali fatality :)
  • tabı 1800 veya x850 ın warsa o fan sesıne dayanmak ımkansız gıbı bısey
  • 200$ lık ekran kartına bu fanı almak abartı mı geliyor. Valla ben geleceğe yatırım yapıp bu fanı almayı düşünüyorum. Ekran kartım her ne kadar 120$ lık bir şey olsa da...
  • bende fx5700 ün üstene bir zamanlar almak istemiştim o/c için .ama sonradan ona verecem 50$ ile daha ust bir ekran kartı alırım dedim ve biraz daha koyarak x800gto fireblade almıstım.
    aynı şey x800 için de geçerlidir(model yükseltmek daha mantıklı).bence " 7800.7900-1800.1900 " serisi için alınmalı.tabi bu benim görüşüm.
    ürün de çok kaliteli tabi.onun da hakkını yemeyelim
  • ürün kaliteli ona diyecek bir şey yok benim gibi 100 ytl ye kart alıpta sonra 50 $ kimse soğutucuya para veremez çalışsın 60 derecede ne olacak (yanacak biliorum ama olsun)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CemQ_313

    200$ lık ekran kartına bu fanı almak abartı mı geliyor. Valla ben geleceğe yatırım yapıp bu fanı almayı düşünüyorum. Ekran kartım her ne kadar 120$ lık bir şey olsa da...



    bu yalnış bir mantık işte
    bugün aldığın en iyi soğutucu 1 ay sonrasının ihtiyacını karşılamayabilir
    vf900ün dx10 kartlarını destekleme ihtimali bence %10
    o yüzden giriş seviyesinde bir ekran kartı sahibiyseniz bence gereksiz masraf olur böyle bir soğutucu
    ses sorununuz varsa daha ucuz çözümleri öneririm arctic cooling'in.

    birde candostum'un dediği gibi
    x1900ü soğutan bir soğutucuyu en ucuz ekran kartına taktığınız zaman çok soğutur çok iyi overclock yaparım düşüncesi çoğu zaman ters tepiyor
    kartın üstündeki ramlerin /gpunun hızı belli zaten son noktayı biliyorsunuz.soğutucunun bir etkisi olmuyor. 9550ye fatality takmıştım ordan biliyorum




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.