Değerli arkadaşlar, daha bu konunun ilk açıldığında ben de bilgilerimi vermiştim...
Sizlere bir soru sormak istiyorum, sürekli ilaç olarak halen kullanmakta olan veya bir süre kullanmayı bırakmış olan biri kan verebilir mi? Bu konuda gerçekten bilgilenmek istiyorum...
Örneğin tiroit ilaçları, romatizma, depresyon ilaçları gibi...Çünkü şöyle düşünüyorum, sürekli ilaç kullanan birinde normal bir kana göre farklı bir madde kanda belirli bir seviyeye ulaşır ve bileşimi farklı mı olur?
Eğer böyle bir durum varsa sürekli ilaçları kan vermeden ne kadar önce bırakması gerekir?
Aynı soruyu sigara için de sormak istiyorum, sigara içen birinin kan bileşimi farklı mı olur? kan vermeye engel midir?
Cevaplarınız için teşekkürler, herkese sağlıklı günler dilerim.
Sigara konusunu bbilmiyorum ama ilac konusunda bayag hassas davraniyorlar. Surekli ilaclar da degil sadece gecici bi sure kullandigin ilaclarin dahi cok etkisi var. Agri kesici vb. gunluk kullanilan bir ilac icin bir hafta beklemen gerekiyor. Bu kizilayin genel uygulamasi. Acil durumlarda ne olur onu bilemem. Umarim yardimci olabilmisimdir.
tabi ki yardımcı oldun, esasen böyle bir uygulamananın varlığını merak ediyordum...teşekkürler...
| divx/emule/altyazı | Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir, Onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir. Johann Wolfgang von Goethe
"1-Asra yemin olsun. 2-İnsan ziyândadır. 3-Ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." (Âsr, 103)
A rh(+) izmir balçovadayım.Dilediğiniz zaman vermeye hazırım.Öm den ulaşmanız yeterli.Allah ihtiyaç bırakmasın ama dünya hali işte
ABD nedir? ABD;sömürge,ezilenhalklar,saldırganlık,devlet terörü demektir.ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.ABD;Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan,unutturmayan sinsi hafıza demektir.ABD;"Yeşil Kuşak","Ilımlı İslam", BOP, BİP,BM, NATO,IMF demektir.ABD; Pentagon,CIA ve uzantıları,kirli sermaye,Ermeni diasporası,Yahudi lobisi,loca,Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir.ABD;İsrail, MOSSAD demektir.ABD;Muavenet'e atılan füze,Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu,pkk kampı,pkk mayını, pkk silahı demektir.ABD;Kandilli dağı demektir.ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi,başa geçirilen çuval,kürt bölücüye uzanan dostça el,"Sayın Başkan(!)" diyen dildir
merhaba, kangrubu B RH negatif (-) olan babam yakında kalp ameliyatı olacak B- kangrubunun nekadar zor bulunduğu nu bilirsiniz. istanbul avrupa yakasında bulunan ve kan vermeye müsait arkadaşlar 22.06.2007 cuma gününe kadar çağlayan Florance Nightingele hastanesi kan merkezinde Mustafa Yanar adına bağışlarını bekliyorum. Kan merkezinin çalışma saatlari haftaiçi sabah 09:00 - akşam 19:30 haftasonu sabah 09:30 - akşam 17:00 dir Herkese teşekkür ederim.
arkadaslar yillardir donanimhabere uyeyim aktif bir uyeyim, ilgi alanima giren bir cok sey tartisildi :) Böyle bir topikin açılması beni başka bir türlü mutlu etti. Bana kan bankaciliği alaninda merak ettiginiz sorulari sorabilirsiniz vakit buldukca cevaplandirmaya calisacagim kafanıza takılan her türlü soruyu cevaplandırmaya hazırım :)
yalniz her seyden sunu soylemeliyim: Duzenli ve gonullu kan bagisi her seyin onundedir. Bunun hic dusunmeyeceginiz onemli taraflari var inşallah en kısa zamanda bilgi verecegğim önümüzdeki bir kaç gün meşgulüm ve nete giremeyeceğim. Eğer herkes yılda 2 kez de olsa düzenli kan bağışlasa zaten hastanelerde kan aranmak zorunda kalmayacak. Hele acil durumlardaki riskler hiç olmayacak. Aslında acil kan aranıyor anonslarının çok büyük bir bölümünde acil bir durum yoktur ya neyse.. Kızılay Kan Merkezleri de şu anda Türkiye'deki en ileri kan bankalarıdır diyebilirim. 99-2000 yıllarındaki haline göre çok büyük ilerlemeler var Kızılayda... şimdi yarım bilgilendirme yapıp kafanızı karıştırmak istemiyorum ancak bu alanda merak ettiğiniz her şeyi buradaki herkesin anlayacağı şekilde vermek beni mutlu edecektir. görüşmek üzere Dr. Levent
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 3 Ağustos 2007; 22:47:31 >
merhaba, kangrubu B RH negatif (-) olan babam yakında kalp ameliyatı olacak B- kangrubunun nekadar zor bulunduğu nu bilirsiniz. istanbul avrupa yakasında bulunan ve kan vermeye müsait arkadaşlar 22.06.2007 cuma gününe kadar çağlayan Florance Nightingele hastanesi kan merkezinde Mustafa Yanar adına bağışlarını bekliyorum. Kan merkezinin çalışma saatlari haftaiçi sabah 09:00 - akşam 19:30 haftasonu sabah 09:30 - akşam 17:00 dir Herkese teşekkür ederim.
hadi ya gec kalmisim. ama ins. iyilesmistir baban. bnm kanim uyusuyor. bu kangrubu cok zor bulunuyor. ins. kimsenin basina gelmez b - kangrubu aramak. allaa bi gun bnmde basima gelirse yandim ben :P :P
arkadaslar yillardir donanimhabere uyeyim aktif bir uyeyim, ilgi alanima giren bir cok sey tartisildi :) Böyle bir topikin açılması beni başka bir türlü mutlu etti. Bana kan bankaciliği alaninda merak ettiginiz sorulari sorabilirsiniz vakit buldukca cevaplandirmaya calisacagim kafanıza takılan her türlü soruyu cevaplandırmaya hazırım :)
yalniz her seyden sunu soylemeliyim: Duzenli ve gonullu kan bagisi her seyin onundedir. Bunun hic dusunmeyeceginiz onemli taraflari var inşallah en kısa zamanda bilgi verecegğim önümüzdeki bir kaç gün meşgulüm ve nete giremeyeceğim. Eğer herkes yılda 2 kez de olsa düzenli kan bağışlasa zaten hastanelerde kan aranmak zorunda kalmayacak. Hele acil durumlardaki riskler hiç olmayacak. Aslında acil kan aranıyor anonslarının çok büyük bir bölümünde acil bir durum yoktur ya neyse.. Kızılay Kan Merkezleri de şu anda Türkiye'deki en ileri kan bankalarıdır diyebilirim. 99-2000 yıllarındaki haline göre çok büyük ilerlemeler var Kızılayda... şimdi yarım bilgilendirme yapıp kafanızı karıştırmak istemiyorum ancak bu alanda merak ettiğiniz her şeyi buradaki herkesin anlayacağı şekilde vermek beni mutlu edecektir. görüşmek üzere Dr. Levent
Sevgili Dr. Levent, kan vermenin faydaları anlatılırsa ve vurgulanırsa çok daha fazla rağbet göreceğine inanıyorum. Bu konu üzerinde durulursa çok aşama kaydedilebilir.