Şimdi Ara

Ses Kartları Geri Döndü 'Soundblaster Z - ZX ve ZXR' Test Masamızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Her ne kadar anakartlar üzerinde ses kartları tümleşik olarak sunuluyor olsa da müzik ve oyunlarda üst seviye ses deneyimi isteyen kullanıcılar harici çözümleri tercih etmekteler. Uzun bir süredir sessiz olan harici ses kartı piyasasında Z serisi ses kartları ile fark yaratmayı hedefleyen SoundBlaster'ın Z - ZX ve ZXR ses kartı modelleri test masamızda.

     


     

     





  • 10:18 , 3 Ekran Kartıda :))) Dili Sürçtü .
  • Donanım Haberu takip etme nedenim bu iki adamdir.

  • Beklediğim bir incelemeydi teşekkürler DH bende tam oyun için ses kartı alacaktım aslında ilk önce Asus Rog Xonar Phoebus alaamyı düşünüyordum fakat fiyatı çok pahalı geldi bende Creative'nin Zx ses kartını almaya karar verdim bence oyuncular için en iyi f/p ses kartı Zx hem özel kontrolcüsü bu var hemde Zx'de altın kaplamalı kapasitörler var

  • Bu sefer olmuş gibi duruyor. Daha önceki recon 3d lerin sesi beni pek tatmin etmemişti. yılların x-fi sinin sesi daha berraktı.

  • sesi anlatmanın zor olduğunu söylüyorsunuz ama bi okadar da anlamakta zorluk çektim.bu kadar karışık kuruşuk terimler içerisinde bir ses örneğini çalmanızı beklerdim.yada başka bir ses kartıyla ard arda karşılaştırılmasını.

    tabi diğer yandan ses kartında katı kapasitörün olmaması bence büyük bir handikap.hani gereksiz olsa bile o kadar görünüş kasmışsın yanına dandik kapasitör koymuşsun.oldumu bu şimdi creative?


    genel olarak yorumlara baktığımda bu kart için iyi bir ses sistemi tavsiye ediliyor.bi ara düşündüm de orta sınıf ses sistemi + onboard sanırım işimi fazlasıyla görecektir.düğün salonu işletmiyorum nede olsa.





    son olarak da video için teşekkürler.çeşitlendirme yapacaksanız videolarınızda bu şekilde devam etmenizi temenni ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 31 Mayıs 2013; 23:11:32 >
  • Özür dileyerek konuyla ilgisi olmayan bir şey yazacam, saat 17.00 dan beri 4 gözle 2si1'in yeni bölümünü bekliyorum,bu hafta yayınlamayacak mısınız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    sesi anlatmanın zor olduğunu söylüyorsunuz ama bi okadar da anlamakta zorluk çektim.bu kadar karışık kuruşuk terimler içerisinde bir ses örneğini çalmanızı beklerdim.yada başka bir ses kartıyla ard arda karşılaştırılmasını. tabi diğer yandan ses kartında katı kapasitörün olmaması bence büyük bir handikap.hani gereksiz olsa bile o kadar görünüş kasmışsın yanına dandik kapasitör koymuşsun.oldumu bu şimdi creative? genel olarak yorumlara baktığımda bu kart için iyi bir ses sistemi tavsiye ediliyor.bi ara düşündüm de orta sınıf ses sistemi + onboard sanırım işimi fazlasıyla görecektir.düğün salonu işletmiyorum nede olsa. son olarak da video için teşekkürler.çeşitlendirme yapacaksanız videolarınızda bu şekilde devam etmenizi temenni ediyorum.


    Arkadaş cevap vermim kimseye bulaşmim diyorumda olmuyor. Adamlar anlatmış güzel güzel nesini beğenmedin ? Adam ses anlatılmaz diyor biz burda ses deneyi yapsakta sizin evinizdeki kıytırık kulaklıklarınızdan ses sistemlerinizden anlayamicaksınız diyor. Bi alın ya da biyer de test edin diyor. Adam test yapsa ses açsa sesin kalitesini mi anlicaksın kulaklığınla ? Hadi sendeki sistem on numara diyelim bu adamlarda senin için deney yaptılar diyelim. Sesi kaydeden cihaz birebir orjinalini kaydetmicek konuşma sesi bile net gelmiyor videodaki. Birde bu videoyu upload ederken ses kalitesi düşüyor hepten gitti ses. Birde ukala ukala marka beğenmeyişleriniz yok mu . Adam 4 çekirdek koymuş sadece ses çipine videoda rakipsiz diyorlar adam kapasitörlere laf sokuyor.





  • İşe yaramaz DTS HD MA ve DOLBY TRUE HD yi çözemiyorlar hala. Adam üstüne bir de hdmi giriş portu koyardı.

  • Adamın dibisiniz, güzel bir inceleme.

  • Bu aralar hiç ses sistemi tanıtımı yapmıyorsunuz ?

  • MESUT ÇEVİK VE ERDİ ÖZÜĞ ABİ İKİNİZİDE ÇOOOK SEVİYORUM SİZ ÇOK İYİ İNSANLARSINIZ

  • ZxR'yi türkiye de nerede bulabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katratzi

    Özür dileyerek konuyla ilgisi olmayan bir şey yazacam, saat 17.00 dan beri 4 gözle 2si1in yeni bölümünü bekliyorum,bu hafta yayınlamayacak mısınız?


    Computex fuarı nedeni ile bu haftaki 2si1 yetiştirilememiş...

  • Bizzat Creative Z kullanıyorum, fazlasıyla fiyatını hakediyor, 265 TL 'ye süper ses.

  • creative isterse saf altından ses kartı yapsın.. bir sonraki nesil işletim sisteminde bilinçli olarak yeni sürücülerle özelliklerini, işlevlerini kademe kademe kısacak. bunu şimdiye kadar hep böyle yaptı ve zannetmiyorum bundan sonrada bu değişecek. o yüzden gider daha alt sınıf Türkiyede henüz yaygınlaşmaya başlayan asus ses kartlarına yönelirim daha iyi.. daniel kawakami olmasaydı bu firmayı müşterileri kesin işgal eder, yönetimi rehin alırlardı :) Allahtan bi adam çıktıda kartlara tüm firmanın tehditlerine rağmen sürücü yazdı.. yoksa bu karta sahip olan bir kesimde infial duygularına yol açacaktı.. THX setifikasına sahip bir ses kartına sahip milyonlarca insan kartın ancak bazı özelliklerini firma tarafından değil duyarlı bir vatandaş tarafından yazılan sürücülerle kullanabiliyor. Git THX sertifikasına güven tonla para dök, firma sürücü yazabilecekken yazmasın bunu başkası yapsın , sonra yeni kart çıkardım bakın güzel mi de ve satmaya çalış.. ancak bunlardan haberi olmayan bir nesle satarsın o kartı creative.. hatta bu firmanın sadece ses kartları değil mp3 çalarlarından tutun her bir ürünün sürücü tarafında hep sıkıntı var. zamanında en yüksek fiyattan aldığım mp3 çalar hala sapa sağlam durmasına rağmen, yeni bir firmware günceelemesi nedeniyle ne şarj adaptörüyle nede PC üzerinden şarj olabiliyor. bu mp3 çaları şarj etmek için ihtiyacınız olan şey windows XP SP2 ve media Player 10.. bu 3ü bir arada olmadımı olmuyor. mutlaka bu üçlünün olması şart.. şimdi sırf bu yüzden de Xpye geçecek değilim ya.. neyse dedim ya adamlar her işletim sisteminde size ayrı bir ürün sattırmanın peşinde. olurda bu kadar olmaz.. PC donanım dünyasının en karanlık ve uzak durulası firması..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    creative isterse saf altından ses kartı yapsın.. bir sonraki nesil işletim sisteminde bilinçli olarak yeni sürücülerle özelliklerini, işlevlerini kademe kademe kısacak. bunu şimdiye kadar hep böyle yaptı ve zannetmiyorum bundan sonrada bu değişecek. o yüzden gider daha alt sınıf Türkiyede henüz yaygınlaşmaya başlayan asus ses kartlarına yönelirim daha iyi.. daniel kawakami olmasaydı bu firmayı müşterileri kesin işgal eder, yönetimi rehin alırlardı :) Allahtan bi adam çıktıda kartlara tüm firmanın tehditlerine rağmen sürücü yazdı.. yoksa bu karta sahip olan bir kesimde infial duygularına yol açacaktı.. THX setifikasına sahip bir ses kartına sahip milyonlarca insan kartın ancak bazı özelliklerini firma tarafından değil duyarlı bir vatandaş tarafından yazılan sürücülerle kullanabiliyor. Git THX sertifikasına güven tonla para dök, firma sürücü yazabilecekken yazmasın bunu başkası yapsın , sonra yeni kart çıkardım bakın güzel mi de ve satmaya çalış.. ancak bunlardan haberi olmayan bir nesle satarsın o kartı creative.. hatta bu firmanın sadece ses kartları değil mp3 çalarlarından tutun her bir ürünün sürücü tarafında hep sıkıntı var. zamanında en yüksek fiyattan aldığım mp3 çalar hala sapa sağlam durmasına rağmen, yeni bir firmware günceelemesi nedeniyle ne şarj adaptörüyle nede PC üzerinden şarj olabiliyor. bu mp3 çaları şarj etmek için ihtiyacınız olan şey windows XP SP2 ve media Player 10.. bu 3ü bir arada olmadımı olmuyor. mutlaka bu üçlünün olması şart.. şimdi sırf bu yüzden de Xpye geçecek değilim ya.. neyse dedim ya adamlar her işletim sisteminde size ayrı bir ürün sattırmanın peşinde. olurda bu kadar olmaz.. PC donanım dünyasının en karanlık ve uzak durulası firması..

    Dediğiniz gibi sürücülerde çok sorunlu creative ler. Ancak modlu yazılımlar ile Audigy LS kartı Win 7 ve 8 de doğru düzgün kullanabiliyorum yoksa onu da kullanamayacaktım. Kötü realtek ve via bile sürücülerini sürekli güncelliyor. Aslında Creative ses kartlarına, hoparlör sistemlerinde olduğu gibi, Logitech in rakip gelmesi lazım. O zaman adam gibi sürücüler yazmasın da görsün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SrhtCnr44

    quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    sesi anlatmanın zor olduğunu söylüyorsunuz ama bi okadar da anlamakta zorluk çektim.bu kadar karışık kuruşuk terimler içerisinde bir ses örneğini çalmanızı beklerdim.yada başka bir ses kartıyla ard arda karşılaştırılmasını. tabi diğer yandan ses kartında katı kapasitörün olmaması bence büyük bir handikap.hani gereksiz olsa bile o kadar görünüş kasmışsın yanına dandik kapasitör koymuşsun.oldumu bu şimdi creative? genel olarak yorumlara baktığımda bu kart için iyi bir ses sistemi tavsiye ediliyor.bi ara düşündüm de orta sınıf ses sistemi + onboard sanırım işimi fazlasıyla görecektir.düğün salonu işletmiyorum nede olsa. son olarak da video için teşekkürler.çeşitlendirme yapacaksanız videolarınızda bu şekilde devam etmenizi temenni ediyorum.


    Arkadaş cevap vermim kimseye bulaşmim diyorumda olmuyor. Adamlar anlatmış güzel güzel nesini beğenmedin ? Adam ses anlatılmaz diyor biz burda ses deneyi yapsakta sizin evinizdeki kıytırık kulaklıklarınızdan ses sistemlerinizden anlayamicaksınız diyor. Bi alın ya da biyer de test edin diyor. Adam test yapsa ses açsa sesin kalitesini mi anlicaksın kulaklığınla ? Hadi sendeki sistem on numara diyelim bu adamlarda senin için deney yaptılar diyelim. Sesi kaydeden cihaz birebir orjinalini kaydetmicek konuşma sesi bile net gelmiyor videodaki. Birde bu videoyu upload ederken ses kalitesi düşüyor hepten gitti ses. Birde ukala ukala marka beğenmeyişleriniz yok mu . Adam 4 çekirdek koymuş sadece ses çipine videoda rakipsiz diyorlar adam kapasitörlere laf sokuyor.


    neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum merak etme..benim kastettiğim deney gibi düşünürsek aynı şartlarda başka kartlar ile denemeler yaparak sunulsaydı en azından referasn alınan karta göre (mesela onboard) ses farkı belkide tokluğu hakkında bir öngörümüz olabilirdi..youtube de bir sürü ses testi yada örneği var.hepsi salak değil ya...

    bu kartlar ucuz kart değiller.dolayısı ile elbetde kullanılan materyaller önemli.elbetde kapasitörleri eleştireceğim.

    asus da yapıyor mesela



    o kadar para verip arıza yapması muhtemel bir cihazı eleştirmek elbetde en doğal hakkımdır bir teknolojisever biri olarak.yazılım desteği konusunda zaten kara bir sicili olan creative markasının donanım anlamında taviz vermesi elbetde eleştirilecek.eleştirmezsek millet gider senin gibi vauvv 4 çekirdeği var diye hoplar karta sonuç: windows 9a desteği olmayan yada 2 sene sonra arıza yapmış bir kart




  • ne bu, ne asus. newegg'de ht claro var keşke buralarda satılsa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    sesi anlatmanın zor olduğunu söylüyorsunuz ama bi okadar da anlamakta zorluk çektim.bu kadar karışık kuruşuk terimler içerisinde bir ses örneğini çalmanızı beklerdim.yada başka bir ses kartıyla ard arda karşılaştırılmasını.

    tabi diğer yandan ses kartında katı kapasitörün olmaması bence büyük bir handikap.hani gereksiz olsa bile o kadar görünüş kasmışsın yanına dandik kapasitör koymuşsun.oldumu bu şimdi creative?


    genel olarak yorumlara baktığımda bu kart için iyi bir ses sistemi tavsiye ediliyor.bi ara düşündüm de orta sınıf ses sistemi + onboard sanırım işimi fazlasıyla görecektir.düğün salonu işletmiyorum nede olsa.





    son olarak da video için teşekkürler.çeşitlendirme yapacaksanız videolarınızda bu şekilde devam etmenizi temenni ediyorum.

    attığın resmi yanlış algıladım evet eski parafinli kondansatörler hoş görünmüyor yalnız o belirttiğin kondansatörler de katı kondansatörler değil kılıf farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 1 Haziran 2013; 22:19:39 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.