Şimdi Ara

FİREFOX İŞLETİM SİSTEMİ 'Firefox OS' PİYASADA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mozilla ve Foxconn arasında ‘tablet’ işbirliği

İnternet tarayıcısı Mozilla ile elektronik ürün montajcısı Foxconn, sürpriz bir işbirliğiyle mobil dünyasına yeni bir cihaz sunmaya hazırlanıyor. Kaynaklar, Firefox işletim sistemiyle çalışacak olan tablet bilgisayarın 3 Haziran’da tanıtılacağını öne sürdü.

Firefox adını taşıyan işletim sistemini Şubat ayı başında duyuran Mozilla, ‘Apple’ın montajcısı’ olarak ün yapan Foxconn ile tablet bilgisayar üretmek için işbirliğine girri.

Focus Taiwan sitesinin verdiği bilgiye göre, Firefox OS (işletim sistemi) ile çalışacak olan cihaz Haziran başında teknoloji dünyasına tanıtılabilir.

Konuya yakın bir kaynak,Focus Taiwan sitesine yaptığı açıklamada, ‘sunulacak cihazın muhtemelen bir tablet bilgisayar olacağını’ belirtti.

Mozilla, İspanyol Geeksphone şirketiyle Firefox OS kullanan iki telefonu Nisan sonunda sunmuştu. Ucuz akıllı telefon sınıfına giren Keon (110 Euro) ve Peak (179) Euro, ilk olarak İspanya’daki cep telefonu operatörleri tarafından sunuldı.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARI SEÇTİ
    CNET’in verdiği bilgiye göre, Firefox OS taşıyan telefonların ardından Mozilla şimdi de tablet bilgisayar sektörüne adım atmak istiyor. Mozilla, mobil alandaki ittifaklarını da hızla artırarak bugüne kadar LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE ve Deutsche Telekom şirketleriyle Firefox OS için anlaşma yaptı. Şirket, Şubat ayında düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde 18 cep telefonu operatörü ve dört telefon üreticisiyle işbirliği yapmayı hedeflediğini belirtmişti.

Mozilla’nın işbirliği yaptığı şirketler, şirketin mobil sektörde gelişmekte olan piyasaları gözüne kestirdiğini de ortaya koyuyor.

Kar amacı gütmeyen bir şirket olan ve hissedarlarını memnun etmek yerine internetin açıklığına önem veren Mozilla, hızla gelişen mobil piyasada geliştiricilere de kapı aralamak istiyor.

Apple ve Samsung, Firefox işletim sistemine kırmızı ışık yakmıştı.

Kaynak :
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25445550/
    http://www.chip.com.tr/haber/mozilla-ve-foxconn-firefox-os-icin-anlasti_40641.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 5 Temmuz 2013; 12:26:29 >

• Google ve Apple'ın yeni rakibi: Firefox

Yazılım ve internet tarayıcısı şirketi Mozilla, mobil cihazlar için işletim sistemi geliştireceğini açıkladı. Mozilla, MWC 2013’te yaptığı açıklamayla Google ve Apple’a karşı en yeni rakip olarak belirdi.

Kar amacı gütmeyen bir firma olan Mozilla, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2013) Google ve Apple’a mobil işletim sistemi piyasasında rakip olacağını duyurdu.

Firefox internet tarayıcısı ile küresel alanda tanınan şirket, işletim sisteminin geliştirilmesi aşamasında küresel çapta 18 ağ operatörü ve dört cep telefonu üreticisiyle çalıştığını belirtti.

Mozilla, Alcatel, LG ve ZTE’nin Firefox OS (işletim sistemi) kullanan ilk markalar olacağını, Huawei’nin de 2013 içinde aynı hamleyi yapacağını belirtti. Mozilla, yeni dönemdeki sloganını 'Tilkiyi serbest bırak' olarak belirledi.

AÇIK İNTERNET STANDARTLARI
    Mozilla, Firefox OS yazılımının, açık internet hareketi kapsamındaki web standartlarına uygun olarak geliştirildiğini belirtti.

Mozilla Kıdemli Başkan Yardımcısı Jay Sullivan, “FireFıx OS uygulamalar ile web arasındaki duvarı yıkacak çünkü HTML5 gibi web teknolojileri üzerine kurulu... İnternet, artık ağırlıklı olarak yazıloım geliştiriciler tarafından sürdürülüyor.Firefox OS için birçok etkileyici uygulama hazırlanacağından eminim” dedi.

Firefox OS, açık internet standartları kapsamında yazılım geliştiricilere açık olacak. Geliştiriciler Apple veya Google ile gelir paylaşımı yapmaksızın Firefox için yazılım hazırlayıp satabilecek.

Mozilla, Firefox OS kullanacak ilk cihazların Temmuz ayında Brezilya, Kolombiya, Macaristan, Meksika, Karadağ, Polonya, Sırbistan, İspanya ve Venezülla’da satışa sunulacağını belirtti. Firefox kullanacak cihazları benimseyecek 18 operatörün isimlerini ise şöyle: América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, TMN ve VimpelCom.

Kaynak :http://www.ntvmsnbc.com/id/25424832/

• Samsung'dan Firefox'a olumsuz cevap

Mozilla, Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde yaptığı açıklamayla, yazın mobil işletim sistemi sektörüne adım atacağını duyurmuştu. Firefox OS için LG ve ZTE gibi cep telefonu üreticilerinden destek aldığını açıklayan Mozilla’ya, Samsung’dan olumsuz cevap geldi. Xperia serisiyle yükselişte olan Sony ise yeni işletim sistemine yeşil ışık yaktı.

İnternet tarayıcısı Firefox ile tanınan yazılım şirketi Mozilla, Temmuz ayında dokuz ülkede Firefox OS mobil işletim sistemini hayata geçirecek. MWC 2013 kongresinde yaptığı açıklamayla mobil sektöründe Apple ve Google’a yeni bir rakip olarak beliren Mozilla, Firefox OS’nin başarısı için dünya çapında 18 cep telefonu operatörü ve dört telefon üreticisiyle çalıştıklarını açıklamıştı.

Optimus serisiyle akıllı telefon piyasasında yer edinen Güney Koreli elektronik üreticisi LG, Firefox OS kullanacağını belirtse de, bir diğer Asya devi Samsung, ‘yeni işletim sistemini kullanmayacağını’ belirtti.

CNET’in haberine göre, ‘Samsung’un üst düzey bir yöneticisi MWC 2013’te çeşitli kaynaklara Firefox kullanmayacaklarını’ ifade etti. Bu karar, Google’ın Android işletim sistemiyle büyük bir başarı kazanan Samsung adına şaşırtıcı olmazken, Xperia Tablet Z bilgisayarını görücüye çıkaran Sony, Firefox’a yeşil ışık yaktı.

EŞZAMANLI ARAMA YAPACAK

Sony, dün yaptığı açıklamayla 2014’te piyasaya süreceği mobil cihazlarında Firefox OS kullanacağını belirtti.

Sony Mobile Communications Başkan Yardımcısı Bob Ishida, ‘Sony mühendislerinin Firefox ile çalışacak cihazların geliştirilmesi için Mozilla ile çalıştığını’ belirtti. Sony, açık internet standartların dayalı olan Firefox OS’nin, ‘kullanım kısıtlaması olmadığı için’ tercih edildiğini belirtti. Sony böylece, LG, Huawei, Alcatel, ve ZTE’nin ardından Firefox OS kullanacak beşinci şirket oldu.

Firefox OS, yapılan aralamalarda eşzamanlı olarak internet ve mobil uygulamalardan bilgi toplayabilme özelliğiyle öne çıkacak. Ayrıca, kullanıcılar hızlandırılmış aramalar için arama terimlerinden uygulama oluşturabilecek. Mozilla, hayata geçtiği zaman Firefox OS’nin Twitter, Facebook, AccuWeather gibi standart uygulamaları içerceği sözünü verdi.

Çin’in ZTE ve Huawei, Güney Kore’nin LG, Fransa’nın Alcatel ve Japonya’nın Sony şirketiyle anlaşan Mozilla, Firefox OS ile hem gelişmekte olan hem de gelişmiş mobil cihaz piyasalarında başarı sağlayabilir.

Kaynak :http://www.ntvmsnbc.com/id/25424986/

• çok kasar yapmasınlar öyle birşey bence.

Mozilla’nın geliştirdiği Linux tabanlı mobil işletim sistemi Firefox OS, geliştiriciler için sunulan ilk modellerin ardından bugün ilk telefonuyla piyasaya sürüldü.

Firefox OS, bugün akıllı telefon piyasasıdaki rekabete resmen adım attı. İşletim sistemini kullanan ‘ZTE Open’ ve ‘Alcatel OneTouch Fire’ telefonları, İspanya’da 69 Euro’ya, yani yaklaşık 90 dolara satılmaya başlandı.

8,9 cm (3,5 inç) ekran genişliğinde standart özelliklere sahip düşük fiyatlı modellerle mobil piyasaya giren Mozilla’nın, 2013 sonuna kadar Firefox tabanlı akıllı telefon sayısını artırması ve tablet bilgisayar sunması bekleniyor.

Kar amacı gütmeyen Mozilla, Nisan ayında geliştiriciler için İspanya’nı Geeksphone şirketiyle Keon ve Peak modellerini sunmuştu.

Yazılım geliştiriciler için Firefox OS uygulama platformunun kapılarını ardına kadar açan Mozilla, yaklaşık 8 milyon geliştiricinin HTML 5 tabanlı uygulamalar geliştirmesini umuyor.

CNN’e konuşan Firefox OS ürün biriminin lideri Chris Lee, “Akıllı telefonla yeni tanışacak kullanıcıların birçoğu, Firefox tabanlı ürünleri tercih edecek” dedi.

Kaynak :http://www.ntvmsnbc.com/id/25452761/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 5 Temmuz 2013; 12:29:49 >

• Bakalım nasıl olacak...
    Hearthstone : DarkEternal#2641
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasım telefonuna kurmus bile.

http://forum.donanimhaber.com/m_77311209/f_//tm.htm#77313036

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 5 Temmuz 2013; 18:42:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Arkadasım telefonuna kurmus bile.

keşke teli acık silseydim amma pis çıkmış be

||Sony Xperia XZ Premium||with LiveSound HiFi/Sony SBH80|WH-1000XM4|||Android|9.0||
    DELİORMANLI.............İzleniyorsun Tıkla Öğren

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

aga gozumden kacmadi degil :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

aga gozumden kacmadi degil :D

rezil rüsva olduk ya iyi mi ama canavar gibi sistem herşey html5 javascript felan filan :D
    facebook bile kafayı yedi firefox sistem mi tarayıcı mı kestiremiyo

quote:

Bu cihaz hesabınıza eklendi.
    İşletim Sistemi: Unknown
    Tarayıcı: Firefox

||Sony Xperia XZ Premium||with LiveSound HiFi/Sony SBH80|WH-1000XM4|||Android|9.0||
    DELİORMANLI.............İzleniyorsun Tıkla Öğren

• bu akıllı telefonlar için w3c gibi ortak bir yazılım alt yapısı oluşturulmalı.

ben ios da kullansam androidde kullansam ortak arabirimde geliştirilmiş yazılımları kullanabilmeliyim.

kimse bana java demesin :))

bu arada nukemania tebrik ederim.
    Turkçe &amp;amp;#39;yi koru.
    Kontrol; &amp;amp;#39;Bakmak-Gözatmak-Denemek-Yoklamak-Kullanmak-Denetlemek.
    Versiyon; &amp;amp;#39;Sürüm&amp;amp;#39;.
    Stabil; &amp;amp;#39;Kararlı&amp;amp;#39;.
    Opsiyon; &amp;amp;#39;Seçme-Seçenek&amp;amp;#39;.
    Alternatif; &amp;amp;#39;Seçenek-Başka-Diğer&amp;amp;#39;.
    Performans; &amp;amp;#39;Başarım&amp;amp;#39;.
    Google ve Meta gömülü yazılımsal dayatmalarına hayır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.