Şimdi Ara

Masa üstüne ve sunucularda güvenli ve hızlı RAID çözümü: NetCell'in SyncRAID'i

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Masa üstü bilgisayarlarda hep görmeye alışık olduğumuz anakart üzerindeki Raid'ler önümüzdeki bir kaç yıl içersinde büyük gelişmelere gebe. Bunların başında Raid seçenekleri arasına RAID 3'ünde girecek olması. Netcell firması kendi geliştirdiği RAID XL adını vermeye tercih etmiş nedeni ise bütün işlemlerin okuma/yazma (XOR hesaplaması dahil) donanımsal olarak yapılabilmesi ve işlemciye yük bindirmemesi.

    Raid 3'ü RAID 1 ve 0+1'e üstünlüğü şöyle. RAID 1'deki iki diske yazma olayı olduğu gibi disklerden birinin kaybı durumunda ondaki bilgileri hesaplayacak "Doğrulama" diskide ilave mevcut. Bu sayede sistemdeki herhangi bir disk bozulursa sistem çökmüyor ve işinize devam edebiliyor olmanız. Siz diski değiştirdiğinizde eski halinize güvenliğinize dönüyorsunuz. RAID 0+1'den üstünlüğü ise bu olayları 4 yerine 3, 8 disk yerine 5 disk ile yapabiliyor olması çünkü her zaman "Doğrulama" diski (kapasiteden düşülen) bir adet.

    RAID XL'in avantajlarından biriside herşey donanımsal olarak yapıldığından bir disk kaybı olduğu zaman hızın bile düşmemesi ve sabit kalabilmesi. Kontrolcü o kadar hızlı ve optimize çalışıyor ki 3Ware'in 450$'lık modelini aynı disk adedi ile %74 oranında geçiyor. Mesela 3 disk ile 5 disk'lik 3Ware'e hala %18 oranında geçebiliyorsunuz. Netcell'in böyle bir kartının maliyeti ise 250$ civarında olduğundan 2 disk artı 200$ gibi bir maliyet azaltması bile söz konusu.

    Firma şimdilerde SATA destekli modellerini ve yakında anakartalar entegre edilebilecek çiplerini piyasaya sürecek bu sayede üst seviye anakartlarda entegre olarak geleceğini düşünmek doğru olacaktır. Kapasite, güvenlik, hızın hepsinin bileşiminin olduğu bu teknoloji gerçekten çok hoş. Yalnız her teknolojide olduğu gibi 10000 devir/dk dönen disklerin düşük erişim süreleri herzaman için büyük dosyalar ile çalışmayan kişiler ve güvenliğe ihtiyaç duymayanlar için her zaman en iyi seçim olacak.


    Sayfanın Linki : http://www6.tomshardware.com/storage/20031128/








  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>RAID XL, on the other hand, seems to be the ideal solution: with three hard drives, the performance of a RAID 0 with two drives can be achieved, while only a third of the total memory has to be sacrificed. This makes it the most interesting variation from the point of view of price.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    RAID 0 performansı ve beraberinde 3. diski ile data güvenliği getirecek.anakartlara chipset'in enetegrasyonu ile gelecek yıllarda standart raid çözümü seçeneği haline gelebilir.
  • PATA desteği yok heralde.
  • pata ya bakan yok artık
  • Pata desteği şimdiki modellerinde aslında taban.

    Bu arada belirtmeyi unuttum buraya özel olsun. Basit bir hesap yapalım ve 5 diskli bir sistem kuralım ;

    55$'a 40 Gb disk alınabiliyor. 5x40=200 Gb bir disk doğrulama diski ve geriye kalır 160 Gb. Normal bir kapasitede.

    Maliyette şöyle 275$ diskler, 275$ kotnrolör. 550$'a saniyede 85 Mb ortalama 125 Mb maksimum hız çok çok iyi bir değer. Normal sistemden güvenliğide daha fazla.

    Yada şöyle yapalım SATA kontrolör 220$ . 200 Gb'lık üç Seagate alalım 160$'dan 480$. Toplamda 600$'a 120 mb/sn maksimum hız, 85Mb ortalama hız böyle birşeyi istesenizde alamazsınız. Toplamda 400 Gb kapasite. Hitachi'nin 400 GB'ı ise 400$ filan oda normal hızda bir disk kısaca büyük kapasite ve hız isteyen video editingle uğraşan kişiler için harika bir şey.

    Bu çip anakartlarda yerini almaya başladığında şimdiki anakartlardan sadece 40$ daha pahalı olacaktır buda bügünün fiyatları ile ilerde belki 200$'lık bir anakart ile beraber çıkacaktır. Özellikle sunucu anakartlarına entegre edilebilir kim demiş SATA'lar güvensiz diye işte bir tanesi bozulsa bile bir sorun çıkmıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.