Divx Player da cok guzel bir program, ve freeware. Cogu forumda smartmovie den daha iyi oldugu soyleniyor ama simdiye kadar gozume carpan cok buyuk bir fark yok. Ama denemeye deger
Ben şu ana kadar fazla program yüklemedim, Symbianda yeni olduğumdan, yüklüler: LCG Jukebox(tavsiye ediyorum)-çok marifetli bir mp3 player- ve Handy Taskman-bir nevi ctrl+alt+delete işlevi görüyor-, başka kullanışlı programlar varsa yazar mısınız?
arkadaşlar bu telefonu almayı düşünüyor ancak bulamıyorum, uzun süredir ilk defa online satıcıların daha pahalı olduğu bir ürün görüyorum. o nedenle internetten satın alma ihtimali ortadan kalkıyor. iş güç dolayısıyla da dükkan gezebilme ihtimalim yok, şöyle istanbulda merkezi bir yerlerde kvk vs garantili 650-750 YTL civarında satan bir yer yok mu acaba?
Laptop: Asus A8JE: C2D 1.83 GHz, 1GB DDR2 Ram, ATI x1450 ekran kartı, 100 GB 5400rpm HDD, 14" glare ekran, DVD-RW, 6cell pil [Hafif, Hızlı, Ucuz, ama fanı sürekli çalışıyor ve şarjı biraz az gidiyor] Telefon: Nokia N95 : [Şarjı üç gün gitseydi telefon olayı bitmişti, ama gene de mükemmel]
Aopen Nouveau A07 BlackCase Asus Power Supply A-45GA 450W PSU GIGABYTE GA-965P-DQ6 (rev. 3.3) INTEL Core2 DUO E6600 (2.4GHz,1066MHz,4MB,LGA775) BOX İşlemci Team Xtreem DDR2 800MHz Dual Channel SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11- LG Süper Multi DVD YazıcıGSA H22 N ASUS DVD ROM 17" PHİLİPS LCD 170X6FB 8 MS
smartmovie film seyrederken takılma yapıyordu bende o yüzden divxplayer i kullanıyorum,gayet iyi. ayrıca bendeki programlar autopilot,mlock,lcg jukebox,internetradio,handy programları,worldmate,opera,profimail...vs... oyun olarakda zuma ,superminers,skyforce babinokia dan temaları kullanıyom @laconf piyasada 1 aydan beri yok,şirketler kendi elemanları için toplamış diyorlar,çok zor olarak eski fiyattan satan telefoncularda belki bulabilirsin ama burada ya da gittigidiyorda 600-700 aralığında e61 ler çıkabiliyor...
Dogru diyosun Kirli dostum ama bu aralar 3rd edition piyasasinda ciddi bir duralama var. Uygulama bulma guclugu cekiyorum ben de. Su anda gayet stabil ve cogu istedigimi yapabildigim bir kurulum olusturdum. Onalr yazayim sonra kullanimlari ile ilgili bilgi paylasimi yapabiliriz
Uygulamalar
1. Opera Mini : Onsuz olmaz tabiki, her mobil cihazin ihtiyaci 2. Gmail : Gmailin kendi gelistidigi java uygulamasi. Kendi native istemcisini kullanmayi sevmiyorum, cunku gmail benim yazdigim mailleri de indiriyo kil ediyo adami :) Bu cok daha hizli bir uygulama ayrica 3. Wlan Tarayici : Bir onceki sayfada linkini verdigim N80 Wlan tarayicisi, native tarayicidan daha yetenekli. 4. Papyrus : Bir Organizer. Pdadan alisik oldugum bir uygulama. Native organizer ile beraber kullaniyorum. Birbirlerinin aciklarini kapiyolar 5. Handy Safe : E tabi bi sifre veritabani lazim. Malum tonla sifremiz var 6. Office Suite : Neden yukledigimi hatirlamiyorum, cok kullanmiyorum. Yakinda kaldiririm zati 7. Auto lock : Cok gerekli olmamakla beraber tamamiyle aliskanlik meselesi. Ben zati hep tus kilidine kendim alirim. Ilk aldigimda yuklemistim. Gereksiz geldi bana tabi kullanlar olabilir. 8. Adobe PDF : Pdf okumak icin ama cok kullanisli degil. Onun yerine simdi Mobi Pocket Readeri yukledim. 9. Handy Taskman : Tabiki cok gerekli ir uygulama. Cok siklikla kullanilacak bir task manager. 10. Mobile Weather : Yine linkini verdigim Yahoo Apisi uzerinden calisan hava tahminleyicisi 11. Google Maps : Olmasa da olur, good to have! 12. Mim Msn Live Messenger : Yakinda suresi dolacak. Sanirim 30 gun limiti var. Hala adam gibi bir IM client beklentisindeyiz. Agile parali oldu mertlik bozuldu 13. Bir iki sozluk uygulamasi 14. Divx Player ve Smartmovie : Divxi yeni buldum tekrardan nolur nolmaz diye smartida tutuyorum elimde 13. Resco Photo Viewer : Cok kullanisli bir fotograf goruntuleyicisi 15. Y-Browser : Bu programsiz bir symbian telefon dusunemiyorum. Dosya yoneticisi
Oyunlar
1. ScummVM : Super! 2. S-Tris 2 : Tetris turevi 3. 3d Worms Forts 4. Heli Strike 5. BantumiGL : Eski nokiacilar bilir bunu
Simdilik elimdeki kurulu programlar bunlar. Bircok isimi gorebiliyorum. Birkac eksigim var onlari da yakinda toparlarim artik. Kullanimlari konusnda her turlu yardimci olurum. Bilgimizi paylasalim buyusun
Saygilar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myung -- 15 Ocak 2007; 23:47:48 >
slm arkadaşlar.. Foruma az önce üye oldum... Gerçekten çok güzel şeyler yapmışsınız, ellerinize sağlık. Bir yılların 6310i kullanıcısı olarak 6310i nin üzerine koklanacak gül bulamamıştım. ve bir gün E60 ile karşılaştım çok düşünmeden satın aldım. E60 ı yaklaşık 1 hafta-10 gün kullandım. çok şık bir telefon olmasına rağmen şarjının 2 gün gibi (helede 6310i kullanıcısı olan ve telefonunu ayda 4 defa şarj eden biri için) kısa bir süre dayanabilmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. E60 word-excel dosyalarını çalıştırdığı için çok hoşuma gitmişti.. Fakat ne yazık ki şarj süresinin kısa oluşu beni telefonu satmaya zorladı. Evet sattım ve şimdi bir E61 Aldım :) Bu gerçekten de çok güzel bir telefon. Gerçi ben yeni aldığım için henüz çok fazla inceleyemedim ama word-excel dosyalarını okumasının yanı sıra düzeltme de yapıyor olması bu telefonun gerçekten de diğerlerinden iyi olduğu sinyallerini verdi bana.. Arkadaşlar ben telefonumun versiyonunu güncelledim ve hiç bir problem yaşamadım. aslında benim versiyon güncellemekteki amacım farklıydı; türkçe dil paketi :( Benim telefon ingilizce. ve türkçe yüklemek için yardıma ihtiyacım var. Nokia phone software updater ile bunu başarabilir miyim biliyorum.. Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler.. (bu arada ben tahtakalede cep telefonu aksesuarı toptancılığı yapıyorum.. aksesuarlarla ilgili her konuda forumdaki arkadaşlarıma yardımcı olabileceğimi düşünüyorum..)
Hemen bir düzeltme.. bir önceki mesajımda aldım ve şarjı uzun gitediği için 1 hafta sonra sattım dediğim telefon E60 değil E50 idi.. Kameralı olan model yani.. Çok özür dilerim..
Hmm valla ben telefonlarimi genelde ingilizce kullandigim icin hic dikkat etmemistim. Ama simdi baktim guncellemeden sonra da yine Turkce gorunuyor dil seceneklerinde. Senin telefonun Turkiye girisli degil mi acaba? belki bundan kaynaklanabilir. E serisi icin daha dil paeti gormedim piyasada ama yakinda duser. Sen yine bi dil seceneklerini gezin belki bulabilirsin.
Bu arada aksesuar toptanciligi yapiyormussun. Ben AD-41 kulaklik ariyorum uzun suredir ama bi turlu bulamadim. Orjinal olmasi lazim tabi. Senin elinde var mi ya da bulabilecegin bi yer varsa cok sevinirim..
Saygilar