Giriş | |
|
|
|
4 Haziran 2007; 11:26:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rehauner -işletim sistemi kesinlikle yavaş p990'dan sonra işletim sistemi bana inanılmaz hızlı geldi. gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. yalnız theme yüklediğim zaman komutlara verdiği tepkiler ve program açılışlarında gözle görülür bir yavaşlama meydana geliyor. firmware ile düzeltilebileceğini umuyorum.
|
|
4 Haziran 2007; 12:11:22
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: canakp quote:
Orjinalden alıntı: rehauner -işletim sistemi kesinlikle yavaş p990'dan sonra işletim sistemi bana inanılmaz hızlı geldi. gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. yalnız theme yüklediğim zaman komutlara verdiği tepkiler ve program açılışlarında gözle görülür bir yavaşlama meydana geliyor. firmware ile düzeltilebileceğini umuyorum. temaları hafıza kartına mı yüklüyorsunuz? telefonun kendi hafızasına tema yüklemenizi ve fazla temalardan da kaçınmanızı öneririm. bu sadece E61/i için değil diğer telefonlar içinde geçerli.
AMD X2 64 3800+ / ASUS N2N-SLI Deluxe / 2x1024MB KINGSTON Dual / ASUS 512MB 7950GT Extreme / 640GB SAMSUNG SATA II +WD EXT. / CREATIVE Audigy2 ZS / Creative Megaworks THX 550 5.1 / SAMSUNG 19'' 960BF LCD/COOLERMASTER Modlu/ TAGAN Easycon 530Watt PSU / LOGITECH G15 IPHONE 3G
|
|
|
|
|
4 Haziran 2007; 13:12:33
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mageji temaları hafıza kartına mı yüklüyorsunuz? telefonun kendi hafızasına tema yüklemenizi ve fazla temalardan da kaçınmanızı öneririm. bu sadece E61/i için değil diğer telefonlar içinde geçerli. Vipracing'in tavsiyesi ile temaların tamamını telefon hafızasına yükledim. Ancak toplam 5 tema yüklemiştim. Herhalde yavaşlama bundan oldu. Gerçi telefonun içinde olup da kullanmadığı temaları neden yavaşlamaya sebep olsun pek anlamıyorum. Bu akşam tek bir tema yükleyip deneyeceğim. Tavsiyeye teşekkürler.
|
|
4 Haziran 2007; 13:28:59
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Vipracing Şu anda hatırlamıyorum tam ama menünün içinde basit bir ayarı var onun ses ile kumanda gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyor isem onu kapatmak lazım. quote:
Orjinalden alıntı: face1tr rehbere kayıtlı biri aradığında zil sesi çalarken aynı zamanda arayanın ismini söylüyor telefon.. bunu nasıl kapatacaz, sinir oldum 2 gündür.. hayır türkçeyi doğru düzgün telafuz etse varsın söylesin.. ?!? sorunu hallettim.. benim hatam ayarar bölümü altından bu özelliği kapatmayı denemem, tercihler bölümü altından düzeltiliyormuş..
|
|
4 Haziran 2007; 13:39:15
|
|
|
telefonla gelen hafıza kartındaki programları şuan kullandığım karta nasıl aktarabilirim. ( golf pro, world mate..vb bi kaç program vardı) telefona nasıl format atabilirim, menü tuşuna basınca 8 saniye bekliyorum gerçi bunu bilerek yaptım, telefonun sınırlarını keşfetmemk için şuan telefon hafıazsında en az 25 -30 program, aynı şekilde 15-20 tane tema yüklü.. sorun sadece bundan da olmayabilir, bi nevi telefonun sınırlarını belirleyebilimek için oldukça ser kullandım telefonu( sotfeare kısmını tabi , kasa ışıl ışıl, ilk günkü gibi)
|
|
4 Haziran 2007; 15:16:23
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr telefonla gelen hafıza kartındaki programları şuan kullandığım karta nasıl aktarabilirim. ( golf pro, world mate..vb bi kaç program vardı) telefona nasıl format atabilirim, menü tuşuna basınca 8 saniye bekliyorum gerçi bunu bilerek yaptım, telefonun sınırlarını keşfetmemk için şuan telefon hafıazsında en az 25 -30 program, aynı şekilde 15-20 tane tema yüklü.. sorun sadece bundan da olmayabilir, bi nevi telefonun sınırlarını belirleyebilimek için oldukça ser kullandım telefonu( sotfeare kısmını tabi , kasa ışıl ışıl, ilk günkü gibi) Sorun bazı temaların (özellik ile son kullanıcıların yaptıklarının) bir şekilde sisteme yük bindirmesi.Bazıları 'hızlı' (yani hafif) temalar olabiliyor ken bazılarıda aşırı yavaş olabiliyor malesef face1tr: Katalog altında depolu ise yapamassın (ayrı bir sistem explorer tipi bir program kurup onunla oraya göndrebilirsin) ama tel ile gelen programlar genelde cd sinin içinde olur ya'da nokia sw/katalog altından wifi ile netten bedavaya tekrar indirebilirsiniz.En problemsiz yolu wifi ile nette indirmek.Kurulan dosyalar altından pc ye de gönderebilirsiniz oradan da karta (arada başka bir ayar segmesi varmıydı?Tam hatırlamıyorum) Telefona nasıl format atabileceğinizin kodlarını birinci sayfaya eklemiştim (ilk posta) bir kaç yolu var bir bakın derim tazelendi o sayfa Vakit yoksada : *#7780# :Soft reset (Tekrar başlatma) *#7370# :Hard reset(DİKKAT!!!HER ŞEY AYARLAR/YAZILIMLAR VB GİDER!!)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 4 Haziran 2007; 15:20:22 >
|
|
|
4 Haziran 2007; 16:15:53
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Vipracing Hayırlı olsun yeni E61i Bir kaç konuya katılmıyacağım : - işletim sistemi kesinlikle yavaş: Palm'a göre biraz yavaş olabilir ama ortalama bir smart phone'a göre gayette kabul edilebilir seviyede.(Eğer hızlı bir mini sd kullanmıyor ve bazı programları/dosayları kart üzerinden kullanıyorsanız buda neden olabilir) - resim ve video kalitesi orta: Video kalitesi fena değildir de (Sayfa başındaki program ile uygun ayarlarda decode ettinizmi bilemiyorum) fotoğraf kalitesi ve ekranın performansı benim bu güne kadar bu segmentte gördüğüm&kullandığım en iyisi. Soru : Hangi operatörü kullanıyorsunuz ?Ben Turkcell hat dışında bir kere Telsim kullanmıştım bu güne kadar konuşma kalitesi&bahsettiğiniz ses problemi ile ilgili bir şikayet duymadım E61 serisinden.Sanırım donanımsal değil arızanız en yüksek volumun bir alt kademesini denedinizmi? Değerli Vipracing, Katkılarınız için teşekkür ederim. Aslında ben daha önce bir Smartphone deneyimiz yaşamadığım için Palm ile karşılaştırıyorum. Bu nedenle biraz yavaş buldum. Ama diğer arkadaşların yorumlarından da anladığım kadarı ile bir Smartphone için hız iyi sanırım. Zaten yavaşlık çok göreceli bir kavram. Ben bu hızın yeterli oldugunu düşünüyorum. Telefon zaten çok çok iyi. Herkese tavsiye ederim. Video decode yapmadım henüz. Yakında o işlerle ilgileneceğim. Aslında şu ses meselesi dışında eleştirecek birşey yok. Turkcell kullanıcısıyım. Diğer PDA phoneumu kullanmaya devam ediyorum. Yani ses ile ilgili sorum çok somut. Bugün hem Nokia'ya hem de satın aldığın satış noktasına bir mail attım. Yanıt bekliyorum. Sizlerle paylaşacağım. Ama ben firmware oldugunu düşünüyorum. Sevgiler
|
|
4 Haziran 2007; 16:23:20
|
|
|
ben e61 in kulaklık performansından hiç memnun değilim. özellikle max ses yüksekliği anlamında.. ad-41 adaptör ve hpm-70 kulaklık kullanıyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 4 Haziran 2007; 16:45:08 >
|
|
4 Haziran 2007; 16:31:46
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr ben e61 in kulaklık performansından hiç memnun değilim. özellikle msx ses yüksekliği anlamında.. ad-41 adaptör ve hpm-70 kulaklık kullanıyorum.. Bu konuda sizin gibi dertli olan çok kişi var. USA sitelrinde "earpiece problems" türünde bir arama yaparsanız göreceksiniz.
|
|
4 Haziran 2007; 16:46:49
|
|
|
hocam peki çözüm neymiş, mesela xx marka model kulaklıkla bi nebze olsun bu sorunu aşabilirmiyiz? sorun kullandığımız dönüştürücü adaptörde mi ? ad-15 alaırım o zaman ? yeterki bangır bangır ses çıkartsın, gözlerimden yaş gelsin demiyorum ama dışardan ses gelmesin, , tatm,n edici sesi olsun biraz..
|
|
4 Haziran 2007; 16:59:10
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr hocam peki çözüm neymiş, mesela xx marka model kulaklıkla bi nebze olsun bu sorunu aşabilirmiyiz? sorun kullandığımız dönüştürücü adaptörde mi ? ad-15 alaırım o zaman ? yeterki bangır bangır ses çıkartsın, gözlerimden yaş gelsin demiyorum ama dışardan ses gelmesin, , tatm,n edici sesi olsun biraz.. Üstadım, Bu konuda değişik görüşler var. Örnegin sizin gibi AD-41 kullanıp hiç memnun olmayan ama sonra firmware yükleyip düzeldi diyen bir arkadaş var. Bir başkası ise AD-41 'in çok basit oldugunu, bu sistemde yeterli sonuç vermeyeceğini, AD-46 kullandığını ve memnun oldugunu söylemiş. Bİr diğeri ise piyasada AD-41 ile ilgili çok sahte ürün oldugunu söylemiş ki bu arkadaş hintli :). Bir başkası ise bluetooth üzerinden stereo sistemlerde mutlu aşk yoktur demiş. Ben diğerlerinin yalancısıyım ama görüyorum ki E61 ve E61i ile ilgili bayağı bir firmware'e bağlı sorun olmuş ve oluyor.
|
|
4 Haziran 2007; 17:05:52
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr hocam peki çözüm neymiş, mesela xx marka model kulaklıkla bi nebze olsun bu sorunu aşabilirmiyiz? sorun kullandığımız dönüştürücü adaptörde mi ? ad-15 alaırım o zaman ? yeterki bangır bangır ses çıkartsın, gözlerimden yaş gelsin demiyorum ama dışardan ses gelmesin, , tatm,n edici sesi olsun biraz.. Bu arada sizin yaptıgınız ad-41 hpm-70 kombinasyonundan da özgüyle sözedenler, E61 ile bir araya geldiğinde Ipod bile tanımaz diyenler var. http://www.kashmirnetwork.com/e61/index.php?doc=e61_as_an_iPod_killer Yani yine bence iş gelip şu marka bu markaya değil telefonun yazılımına dayanıyor
|
|
4 Haziran 2007; 17:40:20
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: altug92 arkadaşkar şu flashliteı siteden b i türlü indiremedim okadar üyr müye olduk zar zor yüklemeye geldik pc içinmiş deli oldum eğer aranızda birinde varsa buraya upload edebilirmi çok makbul geçersiniz şimdiden tşkler.....
|
|
|
4 Haziran 2007; 17:42:47
|
|
|
acaba ad-15+cx300 kulaklık mı kullansam diyorum, bu baya tuzlu bi yatırım olacak.. cx300 zaten tartışmasız çok güzel bi kulaklık. ad15 ise çok daha az mekanik parça kulllanıyor. direkt 3,5mm dönüştürücü sadece.. ad-41 üzerinde ayrıca mikrofon..vb var, belki kulaklığın gerçek gücünü engelliyordur.. bize normalde bangır bangır böğüren bi kulaklık lazım. eğer böyle bi kulaklık bulup e61 de denersek e61 gene sesi bi parça kı | | | |