Şimdi Ara

NextStar YE 18000 HD CX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
20.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    NextStar YE 18000 HD CX ünün detaylı olamasada genel bilgi vereceğim alacaklara ön bilgi olur.

    Genel teknik özellikler

    HD ve SD kanalları aynı anda izleme
    Kart okuyucusu için gömülü nodül
    USB 2.0 girişi
    harici USB diske veya USB belleğe yayımı kaydedebilme (PVR)
    USB disk üzerinden: MP4,AVI,MKV,DIVX,XVID,MOV,DAT,VOB uzantılı video dosyalarını oynatabilme
    Time Shift(zaman kaydırma) özelliği
    HDMI bağlantısı
    RCA L/R ses çıkışı
    Koaksial SPDIF ses çıkışı
    8000 radyo ve TV kanalı
    RS232 Port'u üzerinden PC'den cihaza, cihazdan cihaza,USB diskten ve uydudan yazılım güncelleme
    1920x1080p,1920x1080i,1280x720,720x480 video çözünürlük seçeneklerii
    Altyazı ve teletext desteği
    Çoklu dil ve favori kanal listesi desteği
    Elektronik program rehberi (EPG)
    Son kanal hafızası
    Oyunlar
    Yetişkin kilidi
    400 mhz. ALI3601 ana işlemci
    8 MB flash bellek
    128 MB DDRs SD RAM


    Tek kelime ile berbat görüntü önceki mesajımda babama almış idim fazla inceleyemedim..görüntü iyi gibiydi ama incelediğimde alınacak bir ürün değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 7 Eylül 2013; 11:07:07 >







  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 7 Eylül 2013; 11:07:22 >
  • iŞLEMCİSİ neydi bu cihazın,SD görüntüleri hakında detaylı bilgi verebilirmisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sguler16

    iŞLEMCİSİ neydi bu cihazın,SD görüntüleri hakında detaylı bilgi verebilirmisin.



    GÖrüntü berbat..


    yeni öğrendiğim bilgiye göre wirelless bağlantısı ile pekçok yayınlar izlenebiliniyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 7 Eylül 2013; 11:07:55 >
  • güzel ürün de bu özelliklere yakın mini var mı acaba
  • ya bu 18000'in CX serileri sorunluymuş diye okumuştum donanım forumda görüntüsümü ne iyi değil felan diyorlardı...?

    Acaba normal FTA olan 18000 serisi nasıldır acaba hiç FTA alanınız varmı varsa SD-HD görüntüsü nasıl kanal geçiş hızı genel manada kullanan varsa FTA serisini biraz bahsetsin pleace....?
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    Bu cihazı tesadüf eseri 18 Euroya aldım, hintli bir mağazadan, sırf Arkadaşım bu ürünü Türkiyede beğenmemiş zor olduğunu söylemişti bende aldım hemde Türkiyeden bir Arkadaş görmüş kadar sevindim !

    Bu cihaz Fullhd 1080p olarak belirtilmiş özelliklerinde, kurulum vs yaptım yaklaşık 6000 üzerinde kanal buldu, daha doğrusu ne kadar Dünyada çöp kanallar varsa sinyal seviyesi değeri olmadığı için belleğe atmış, her kanaldan bazen 10 bazen 15 taneye yakın belleğe alınmış !

    Neyse uğraşılmaz dedim ayarlar menusunden sadece HD kanllar olarak neyseki listeliyor ve yaklaşık 15 taneden fazla HD kanal var şifresiz olarak, fakat kanalları açtığımda HD yayınla en ufak alakası yok SD kalitesinde dahi değiller görünüm ayarlarından belki birşey oluyordur dedim ve incelemeye başladım !

    İnanın tam bir kabus cihazın standart renk değerleri bir facia inanılmazın ötesinde, kontrast, ışık renk v.s inanın sadece ayıp olmasın diye standart olarak sabitlenmiş abartmıyorum renk değerleri ile oynanmayacak kadar berbat, ve vaz geçtim !

    Panleden belki görüntüyü biraz düzeltirim dedim panel ayarlarından gama ıvır zıvır ne varsa bu cihazdan görüntü kalitesini yükseltmeye çalıştım malesef cihaz sanki demirden duvar banamısın demiyor !

    Yanımda Arkadaşım var devamlı soruyor bu nedir neden bakıyorsun neden uğraşıyorsun çok samimiyim hani diyorlar ya %100 Türk malı Arkadaşıma Çin malı bir cihaz dedim Türkiyeden rica ettiler bakmam için tek sebeb bu diye açıkladım !

    Bir şeyi merak ediyorum, ve çok ciddi şekilde soruyorum !

    Kendi sitemde panel tavsiyesi yapıyorum ve İnsanlar bana bu tür cihazlar üzerinden görüntü soruyorlardı bende inanın bu tür cihazları Hayatımda ilk defa denedim ve Türkiyedeki Arkadaşlar bu cihazlarla nasıl televizyon izleyebiliryorlar yine inanamadığım nokta Panel tavsiyesi isteyenlerin SD ve Hd kalitesindeki şikayetlere bu cihazı gördükten sonra hak verdim !

    Size net bir tavsiyede bulunmak istiyorum asla abartıda yapmıyorum, bu cihazlar Türkiyede galiba 100 lira civarıdır bu cihaza 100 lira vereceğinize 1000 lira taksite girin iyi bir recivier alın, 1000 liraya acımayın ama bu cihaza verceğiniz 100 liraya cidden acıyın !

    Cihazın internet bağlantısı vs ıvır zıvırlarıda varmış onları denemedim bile çunki bu cihazla bu vasat ötesi resim performansıyla hiç birşey izlenmez !




  • Ben de bu cihazı Mart ayında almıştım. Ama bir türlü İDMAN AZERBAYCAN yani BISS li kanalı açtıramamıştım. Şifre değiştirmiş. Bana dediler yeni yazılımı var onu yüklerseniz bu sorun ortadan kalkar diye. . neyse dedikleri yerden yazılımını yükledim. İdman Azerbaycan kanalı açılmıştı ama bu sefer başka bir sorun ortaya çıktı. iki günde bir 3 günde bir UYDU KAFAYI YİYORDU. kumandadan komut veremiyordum. mecburen cihazı açıp kapamak zorunda kalıyordum. en son geçen gene durumu söyledim bana temmuz ayında çıkan yeni yazılımı yükle dediler. yükledim sorun hala devam ediyor. iki 3 günde bir mecburen cihazı arkasında açma kapama düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor.

    bunun haricinde

    HD kanalları sorunsuz gösterebiliyor. ama gerçek HD kalitesinden az buçuk uzağında. ama fiyatına bakılırsa bu gözardı edilebilir.

    güncelleme yaptıktan sonra BISS şifreli kanalları sorunsuz açabiliyor bir tek TRT HD tam o esnada şifreye girerse ses gidiyor. bi kanal yukarı bir kanal aşağı yaparak sorunu giderebilirsiniz (zaten bazı bissli kanallar türksattan ayrıldı idman tv, sinema tv aşk,aksiyon)

    Pahalı uydu alıcılarının görüntüsü bundan ne derece iyidir bilemem ama HDMI ve güzel bir TV ile gayet hoş bir SD kanal görüntüsü elde edebilirsiniz. Ben de SD uydu alıcıda var. onla scart ile bağlantı yapabiliyorum. benim HDMI bağlantı ondan daha iyi gösteriyor.

    Şimdi ben cihazın sorununu söyleyemiyorum melesef çünkü 2-3 günde bir kere yaptığı bir olay. ayrıca next eğer yazılım yüklerseniz garantiyi iptal ediyormuş diye duydum bu da çok saçma bir olay. zaten yazılım yüklerken oluşan sorunda next hiçbir destek vermiyor. dedikleri sana bir kablo alman ve o kabloyu pc ye bağlayıp sorunu kendin halletmen. kaldıki ben yazılımı yüklerken sorun yaşamadım cihaz 2-3 günde bir sapıtıyor sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disection -- 9 Ekim 2013; 5:05:19 >




  • Disection D kullanıcısına yanıt
    pekı aynı cıhaz bendede var
    http://www.nextdestek.com/Next-18000-HD-CX.html
    bu cıhazın suankı yazılımı nedır ve ben cıhazı aldıgım tarıhten buyana hıc guncellemedım guncelleme yapmalımıyım ve yaparsam bı sorun yasarmıyım bu konularda bana yardımcı olursanız sevınırım ...bu cıhazı tam anlamıyla nasıl kullana bılırım bazıları goruntu kalıtesını yerden yere vurmus bence okdar kotulıycek bı cıhaz deyıl hdmı ıle saglam bı let tv ye baglayın ve goruntu kalıtesını 720.60 HD GETİRN cok net bı goruntu elde etceksınız SD yayınlarında bile bence saglam bı cıhaz ama bu son yazılımı yuklemelımıyım bunu bılemıyorum eskı randımanı bozulurmu dıye korkuyorum :)
    yenı bılgılere ıhtıyacım var sevgıler...




  • nmQ N kullanıcısına yanıt
    yazılım kendisi buldu ve yükledi daha güzel eskiye göre..kurmanda bir sıkıntı yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nmQ

    pekı aynı cıhaz bendede var
    http://www.nextdestek.com/Next-18000-HD-CX.html
    bu cıhazın suankı yazılımı nedır ve ben cıhazı aldıgım tarıhten buyana hıc guncellemedım guncelleme yapmalımıyım ve yaparsam bı sorun yasarmıyım bu konularda bana yardımcı olursanız sevınırım ...bu cıhazı tam anlamıyla nasıl kullana bılırım bazıları goruntu kalıtesını yerden yere vurmus bence okdar kotulıycek bı cıhaz deyıl hdmı ıle saglam bı let tv ye baglayın ve goruntu kalıtesını 720.60 HD GETİRN cok net bı goruntu elde etceksınız SD yayınlarında bile bence saglam bı cıhaz ama bu son yazılımı yuklemelımıyım bunu bılemıyorum eskı randımanı bozulurmu dıye korkuyorum :)
    yenı bılgılere ıhtıyacım var sevgıler...

    Görüntü kalitesini yerden yere vuranların TV lerinin SD yayın kalitesi kötüdür de ondan yere vuruyordur. Vestel LG LA860V samsung F8000 in TV lerini yanyana koyun ve hepsine bu uydu alıcıyı takın 3 TV de de farklı farklı SD görüntü kalitesi elde edersiniz. Ayrıca SD görüntü kalitesi kanaldan kanalada değişiyor. Mesela FOX TV yi izliyorum SD mi HD mi izliyorum anlayamıyorum. Çünkü FOX un SD yayını HD kadar kaliteli. Ama TRT 3 ü izliyorum bariz SD yayın olduğunu belli ediyor. Farda TV yı hiç söylemiyorum. en berbat SD yayın kalitesi onda.

    Ben Next le bağlantı kurdum bu konu hakkında. Beni bir siteye yönlendirdi. Bu sitede bu cihazın bu zamana kadar çıkan bütün yazılımları mevcut. Eski zamanın yazılımlarını yükleyin eğer düzelmezse en yakın Servise götürün dedi. Ben de Farda TV için eski yazılımı yüklemek istemedim. Çünkü eski yazılımında Farda TV arızalı çıkıyor. Neyse şimdilik böyle kullanıyorum. Belki bir sonraki çıkaracakları yazılım durumu düzeltir diye umuyorum ama zannetmiyorum.

    Yönlendirdiği site de buhttp://www.nextservis.com/




  • Arkadaşlar merhaba,

    Cihazın aynı modeli ben de mevcut ve satın alalı 5 ay falan oldu. Son zamanlarda kumanda dan kanal değiştirmek istediğimde PR+ ya bastığımda kendi kendine sesi kapatıyor, sürekli kapatıp açıyor 2-3 kez.Kanal listesini açıyorum aşağılara inmek için PR- ye bastığımda kendiliğinden bir kaç kanal aşağı iniyor.
    Sorun yazılımda olabilir diye güncellemek istedim ama en güncel yazılım yüklü şuan. Uydu kafayı yemiş durumda şuan, kaç gündür delirtti beni. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bi yardımcı olabilir mi acaba?
  • E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    cihazı sıfırlama imkanı var ise fab.ayarlarına dönüp deneyin şu anda ancak bunu yapabilirsiniz..son yazılım siyah temalı olan sanırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: computeron

    cihazı sıfırlama imkanı var ise fab.ayarlarına dönüp deneyin şu anda ancak bunu yapabilirsiniz..son yazılım siyah temalı olan sanırım..

    Evet hocam siyah temalı yazılım mevcut şu anda. Öyleyse ilk olarak fabrika ayarlarına dönüp deniyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.w.i.f.K

    Arkadaşlar merhaba,

    Cihazın aynı modeli ben de mevcut ve satın alalı 5 ay falan oldu. Son zamanlarda kumanda dan kanal değiştirmek istediğimde PR+ ya bastığımda kendi kendine sesi kapatıyor, sürekli kapatıp açıyor 2-3 kez.Kanal listesini açıyorum aşağılara inmek için PR- ye bastığımda kendiliğinden bir kaç kanal aşağı iniyor.
    Sorun yazılımda olabilir diye güncellemek istedim ama en güncel yazılım yüklü şuan. Uydu kafayı yemiş durumda şuan, kaç gündür delirtti beni. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bi yardımcı olabilir mi acaba?

    Ben de onu diyorum. cihazın siyah menülü yazılımında sorun var. cihaz 2 3 günde bir sapıtıyor. kumanda kanal değiştirecen ses kapatıyor mesela(mute). tuşlar senin komutunda çalışmıyor. Mecburen cihazın arka tarafındaki açma-kapama düğmesinden kapatıp açmak gerekiyor. Cihazı fabrika ayarlarına getirmek bence çözüm değil. Bir sonraki yazılımı sorunsuz yapmaları lazım ki doğru düzgün kullanabilelim. Yoksa eski sürümünü indirmek gerekiyor ki bu seferde Farda TV bozuk çıkıyor.




  • Disection D kullanıcısına yanıt
    bende sorun yok son yazılım..
  • Cok televizyon izleyen birisi degilim gunde 5 dk ya bakarim ya bakmam pek de anlamam uydudan ama ben tv izlerken de ayni sorun olunca sinir etti beni. Farda tv nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.w.i.f.K

    Cok televizyon izleyen birisi degilim gunde 5 dk ya bakarim ya bakmam pek de anlamam uydudan ama ben tv izlerken de ayni sorun olunca sinir etti beni. Farda tv nedir?

    Farda farsça yayın yapan ve maç yayınlarını veren yabancı kanal ve her uyduda açmıyor eski yazılım olması yada yazılımların fardaTV göre uyarlanması gerekli olan kanladır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peer16401

    quote:

    Orijinalden alıntı: E.w.i.f.K

    Cok televizyon izleyen birisi degilim gunde 5 dk ya bakarim ya bakmam pek de anlamam uydudan ama ben tv izlerken de ayni sorun olunca sinir etti beni. Farda tv nedir?

    Farda farsça yayın yapan ve maç yayınlarını veren yabancı kanal ve her uyduda açmıyor eski yazılım olması yada yazılımların fardaTV göre uyarlanması gerekli olan kanladır...

    Bilgi için teşekkürler
  • teskkurler anladıgm şu eski yazılımla devam yeniye hayır... :) durduk yere iş acmıyalım başımıza yok dondu yok acmadı yok bıseyler oldu gerek yok eskı yazılım super ozaman .... saygılar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.