Şimdi Ara

ASUS'un Laptoplara Yaptığı Çakallığı Buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • K52JC laptopum var asus marka. home basic sıktığı için ultimate'e geçmek istedim ve home basicte sistem acayip yavaştı. (p4gear laptop üzerinde geliyor) ultimate'e geçtiğimde sistem gözle görülür derecede daha kararlı ve hızlı çalışıyordu. power4gear programı buna sebebiyet veriyor. ultimate'teyken kurdum laptopunuz asus değil dedi ve bu yüzden sadece fanı kontrol ediyor. asus burda p4gear programına sistemin ısınmaması için en fazla %70 çalışma limiti koymuş. ve gpu tweakte 'sizin grafik kartınız bu uygulamayı kullanamaz' gibi bir uyarı veriyor ve e.kartı hiç ısınmamasına rağmen oc yapamiyordum. laptopu alalı 3 yıl olmuştu. açtım soğutma sistemini söktüm ne olsa garanti yok fanları vs. temizledim işlemci ve gpu'nun üzerinde ne göreyim bembeyaz termal macun diye iğrenç bir biçimde sürülen bir katılaşmış şekilde toz buldum. hemen mx-4 ile tazeledim. p4gear programının yaptığı başka iş yok. sistemim şimdi %100 load'a girebiliyor. eski home basicte işlemci %70 geçmiyordu ve 2.2ghz tıkalı kalmıştı. şimdi 2.8ghz turbo core ile çıkabiliyor. işin ilginç yanı ısı farkı oluşmadı galiba mx-4 ile yenilediğim için oc li olmasına rağmen eski sıcaklıklardan 3 kat daha serin. bios tanda overclock easy i super turbo aldım uçuyorum artık.

ss:

ASUS'un Laptoplara Yaptığı Çakallığı Buldum

• Super pcyi yenilemis gibi olmus. Hizi sabitleme olayini anlamadim ama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normaldir.bir sure sonra termal macun kurur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakallığı nerde yapmış orayaı bende tam anlamadım

net cevap verirmisiniz

@TurboCore
  • Zaten firmaların birbiriyle yaptığı anlaşmalar sebebiyle temel halde birçok gereksiz program geliyor ve kazılı recovery'den format atarsanız otomatik olarak ilgili programları tekrar yüklüyor,her aldığım bilgisayara Oem Windows sürümü ile format atarım bu yüzden.
  • Asus, pc nin uzerinde gelen windows'a p4gear ile pc ye max. %70 calisma limiti koymus. bunun sebebi pc nin isinmasini onlemek ve o macun diye surdugu seyin sogutmasini telafi etmek istemesi. bu yuzden cpu yuke girmiyor ve turbo core açmiyor. win8'e de yukselttim cekirdek park etmeyi de kapattim dirt showdown da
    medium 1366x768 15fps alirken gpu 754 mhz ve cpu 2.8ghz +win 8 26fps en az aliyorum. internetten arastirdim da bu power4gear laptopun isimasini onlemek icin bircok seyi kitliyor. isinmayinca asusa faydasi ise sogutma o kadar kotu ki isi yuzunden laptoplarin hepsi garantiye gidebilir bu durumda da zarar eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K50ID yi modlu bios atıp 2.1 ghz den fsb değiştirerek 800dü 1066 yaptım 2.8 e çektim ısı farkıda oluşmadı.Sistem derecelendirmeside yükseldi sonra orjinal biosu yükledim işlemci mhz si hala 2800 lerde garip oldu sanki sistemler çok yüksek değerlerde sorunsuz çalıştığı halde engelleniyor gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qdry

K50ID yi modlu bios atıp 2.1 ghz den fsb değiştirerek 800dü 1066 yaptım 2.8 e çektim ısı farkıda oluşmadı.Sistem derecelendirmeside yükseldi sonra orjinal biosu yükledim işlemci mhz si hala 2800 lerde garip oldu sanki sistemler çok yüksek değerlerde sorunsuz çalıştığı halde engelleniyor gibi.

paramızın karşılığını alamamak beni çok sinir ediyor asus'un TOP versiyonlara voltaj kilidi koyması gibi
  • Çakallık değil de işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.