Şimdi Ara

Karşılaştırmalı Lastik Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar...

    Aracıma lastik almıcam ve araştırmayı sevdiğimden bahane ile tyrereviews.com ve adac.de sitelerinden aldığım karşılaştırma verileri ile size de bir sormak istedim. Fiyatları birbirlerine yakın lastikleri seçtim daha çok. Acaba siz ne düşünürsünüz?

    Şuan itabari ile bridgestone turanza t001 modeline yakınım gibi. İşte karşılaştırmalar:

     Karşılaştırmalı Lastik Tercihi


     Karşılaştırmalı Lastik Tercihi







  • arkadaşlar yukarıdaki test sonuçlarında belirtilen kriterlerden "wear" ve "progressiveness" in ne anlama geldiğini bilen var mıdır acaba ?
  • Wear : Aşınma

    progressiveness : Aşama , Artan gibi
  • @Hurts teşekkürler
  • Kullananlardan bridgestone ve goodyear yorumları okumak karar vermek için çok iyi olurdu. Daha önce symbol arabamda lassa attracta vardı. Araba zaten savurabilen bir araba olduğu için latikleri tam anlayamadım. Şimdi Astramda hangisini almalıyım? Islak zemin ve fren performansı önemli. Ayrıca yumuşaklık sertlik faktörüde var...
  • Kullanıcı yorumlarına bakarken çok sayıda kullanıcının yüksek km sonunda kararlarına bakmak gerekir. Bu yüzden iki kişinin toplamda 1300 millik kullanımı ile verdikleri karar doğru sonuçlar vermeyebilir. En güzeli tarafsız testlere bakmaktır. Teste bakarken de ne aradığını bilerek bakmak gerekir. Benim gibi yılda 10-15 bin km yapan bir adamın ilk bakacağı şey lastiğin aşınması olmamalıdır.
    güvenlik unsurları göz önüne alınırsa, özellikle de ıslak yol tutuş, yokohama c drive 2 bu testte benim için en uygun lastiktir.
  • Bayağı bir araştırmadan sonra "goodyear efficient grip performance" kararı aldım.

    Bu kararı almamda AB Lastik Etiketi uygulaması da işime yaradı. İşte Karşılaştırmalar:

     Karşılaştırmalı Lastik Tercihi
  • Aslında bu testlerin de nasıl yapıldığı önemli...Mesela bu etiket değerleri nasıl bulunuyor?
    Avrupa'daki bir yol ile ülkemizin kriterleri bir değil ki...Orada hava daha soğuk,daha yağışlı...Bizde daha sıcak,daha kuru...gibi...
    Lastik almak bile zor bu ülkede...En güzeli taksicilere sormak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Aslında bu testlerin de nasıl yapıldığı önemli...Mesela bu etiket değerleri nasıl bulunuyor?
    Avrupa'daki bir yol ile ülkemizin kriterleri bir değil ki...Orada hava daha soğuk,daha yağışlı...Bizde daha sıcak,daha kuru...gibi...
    Lastik almak bile zor bu ülkede...En güzeli taksicilere sormak...

    Taksicilere sorarsan Bridgestone B330 Evo önerirler (taksicilerin favorisi). Beton gibi lastik, 100.000km gidiyormuş ...
  • @NafirKeyh hangi siteden faydalandın hocam ?
  • adac listesinde neden michelin yer almıyor ?
  • http://www.rezulteo-lastik.com.tr faydalandım. Ama her bir lastiğin ab etiketini de doğruladım. sitelerinde var. LASSANIN YOK!!!
  • 2004 Corolla verso (1.8 MMT) aracıma 205/55/16 lastik almak istiyorum. 3 yıldır petlas imperium kullanıyorum. İlk aldığımda bir kasise sert girmemle sağ arka lastikte balon oluşmuştu ama şimdiye kadar büyümedi. Öyle aman aman frenlik bir durumla karşılaşmadım ve fren mesafesini ölçme durumum olmadı bu nedenle. Yorumlara göre goodyear efficient grip performance güzel bir lastiğe benziyor.
    Lastikten beklentilerim:
    Güvenlik
    Yakıt tasarrufu
    Sessizlik

    Good yearı tavsiye edermisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thorondor06

    2004 Corolla verso (1.8 MMT) aracıma 205/55/16 lastik almak istiyorum. 3 yıldır petlas imperium kullanıyorum. İlk aldığımda bir kasise sert girmemle sağ arka lastikte balon oluşmuştu ama şimdiye kadar büyümedi. Öyle aman aman frenlik bir durumla karşılaşmadım ve fren mesafesini ölçme durumum olmadı bu nedenle. Yorumlara göre goodyear efficient grip performance güzel bir lastiğe benziyor.
    Lastikten beklentilerim:
    Güvenlik
    Yakıt tasarrufu
    Sessizlik

    Good yearı tavsiye edermisiniz?

    Aynı ebatta Efficient Grip Performance kullanıyorum,l güvenlik, yakıt tasarrufu ve sessizlik yönünden piyasada daha iyisini bulamazsın. Çok memnunum lastikten, Yaklaşık 4500 km 3 aydır kullanıyorum. Frenleme, yola tutunma, sessizlik olarak oldukça iyi bir lastik. Fiyat olarak da muadillerine göre uçuk değil daha makul.




  • valla ben astrama kumho aldım sessiz,yumuşak konforlu,yol tutuşuda iyi,en önemlisi çok ekonomik,4 lastik 500 tl kargo bedava kliksada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.