Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.230
Cevap
294
Favori
1.549.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sunshine İzmir S kullanıcısına yanıt
    Ne demek bende uzun süredir pasif takipçiydim 3-4 yıldır ama 308 beni yazmaya teşvik etti. Tebrik ederim hayırlı olsun. Araç teslim alma süreci forumdaşlarımızda çok heyecanlı geçiyor sayın @gznfrhmaslmz de beklemede her gün daha da heyecanı artıyor :D yazılarından anlaşılıyor ^^ Siz alın yorum ekleyin konumuz zenginleşsin muhabbet olsun bizlerde sorularımızı soralım soru işaretlerini kaldıralım. Ben mecbur bir süre beklemek durumundayım yoksa şu an sıra bekleyenlerden olmuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Bir de beni çok kararsızsın diye eleştiren arkadaşlar, şimdi yazdıklarım yanlış mı değil mi yani; her araçta saçma bir noksanlık, kusur var, farz edin kendinizi zorlayıp bir araç alıyorunuz, orta vadede de satacaksınız ve parayı değerlendireceksiniz. Paranızı çok eritmeden bu süreçte düzgün bir araç sürmek istiyorsunuz.

    Bakın şimdi değerlendirelim. Vw'de ne var?

    Adam sana 3 donanım seçeneği veriyor, 2-3 motor seçeneği veriyor, ve her motoru ister manuel, ister otm seçebiliyorsun. Sınırlama yok. Yetmiyor aracın iç döşemesini 2-3 farklı renk seçebiliyorsun. Yani bütçene, zevkine göre aracını yapabiliyorsun. Motor ve şanzımanlar çok iyi. Dsg kusurlu o ayrı ama düzgün çalıştığı zaman yağ biliyorsunuz. Ayrıca golf gayet kaliteli ve rafine bir araba, ciddi eksisi yok. Peki sorun ne? Fiyat. .oku çıktı resmen, çok pahalı. O parayı zor hak ediyor ya da etmiyor. İkinci problem donanım. Adamlar sizi highline'a zorluyor, yoksa araba rakiplerine göre kabak gibi boş. La 2015 olmuş 75binlik arabada cruise control park sensörü yok, clio bakıp bir tarafıyla gülüyor golf'e. Son olarak da çıkalı kaç sene oldu artık hem yüzü, hem içi rakiplerine göre eskidi.

    Geçiyoruz ford'a. Ne var? focus. Farz edin turbo motor ve otm şazıman gerekliliğiniz. Adam ne yapıyor? Ne güzel 1litre ödüllü turbo motor yapmış, a ah otm şanzıman yok. Dizel alayım diyorsunuz yine yok. ille sizi o eski atmosferik motoruna zorluyor otm istiyorsanız. Bir şekilde bu adımı aştık diyelim, bu sefer iç mekana geliyor kapkara iç mekan. Hiç bir opsiyon sunulmuyor açık döşeme anlamında. Nadir arabaya tam siyah iç mekan yakışıyor ve focus onlardan değil. Zaten içi dar bir araç, siyah olunca iyice boğucu oluyor. Bir de düzgün motora, otm şanzımanı inatla vermemesi, sanki golf satsın diye özel uğraş veriyorlar. Ya da kafayı filo satışlarına takmışlar. Bireysel müşterinin ihtiyaçlarını pek iplemiyorlar.

    Geçtik hyundai'ya. Yeni i30 ne yaptı? dizeli geliştirdi, bir de güzel dct şanzıman verdi, o şikayet alan şanzımandan kurtuldu. Üstüne elite versiyon gırtlak dolu misali arabalardan. Panaromik sunroof piyasadaki en güzel örneklerden vs. Ama o direksiyon nedir allah aşkına? sonataya konulacak, geniş, bayık görünüşlü, emekli daire başkanı stayla 4 kollu direksiyon. Dıştan böyle dinamik görünen bir arabaya bunu koyuyor. Yetmiyor iç mekanda 90lar dönemi ucuz cd çalarların ekranından bozma ekranlar var orta konsolda. Çağdışı ve ucuz görünüyor, göstergelerle de tezat. Halbuki arabanın kalanına uğraşılmış, açık iç mekan çok ferah ama o direksiyon ve orta konsol işi mahvediyor. Sahipleri daha 10uncu günde cam tavandan gacur gucur ses gelme şikayetindeler, su da alıyormuş kronik. Bir de araç çok ağır 1500 kilo. Dizeli test ettik 9litre gösteriyordu. Hala çok yüksek. Bu 6litreler civarına inmeyecekse dizel diye i30'a 70küsür bin parayı kim niye versin?

    Opele bakıyoruz. Tam kasa değişme zamanı araç alınmaz şu an. Zaten dizeline de otm vites vermiyor. Halbuki 136hplik motora herkes bayılıyor. Koy şuna güzel şanzıman. Yok. Neymiş yeni kasada gelecekmiş. Geçiniz.

    Citroen, bana hitap eden anca ds4 olur bu ayarlarda. Onda da rezil bir otm şanzıman var. Geçen gittim sordum, peugeot şanzımanını güncelledi, citroen de bu tip bir planı var mı diye, yok dediler. Memnunlar demek ki o abuk şanzımanlarından. Zaten bayide bakacak ds araç bile yoktu.

    Peugeot, allure dedik, donanımlı dedik, motor güzel, şanzımanda mis gibi aisin olmuş dedik. Ama o fiyatlar ne, baya golfle kafa kafaya gibi. O iç tasarımla hayatta golf parasını vermem ben o paraya. Hem tasarım hem kalite anlamında tutmadı. Kalite de şu, bazı araçlar vardır kalite dengelidir çoğu parçada, yani hemen her parça iyi ya da kötü ama aynı kalitedir. Bazıları vardır dengesizdir. Bir yeri çok kaliteli özenilmiştir. Bir yeri çok kalitesizdir. Bir kere fark edince çok batar. 308de bana bu battı. Belli noktalarda o kalitesizlik rahatsız etti. Orta konsol çok boş ve yamuk geldi, kadranlara boyum yetmedi vs vs. Isınamadım. Zaten ısınsam bile 80e yakın para versem orta vadede değer kaybım sağlam olacaktı.

    Leon diyoruz, olsa fr olacak. 150lik tsi, dsg süper kombo. Donanım çok dolu. Şekil belki piyasanın en yakışıklı 1-2 hatch'inden biri şu anda. Ama insanlarda ciddi önyargı. Alacaksın 75'e, satarken istediğin fiyat diliminde herkes "oaoovv o paraya ikinci el golf alırım ben" diyecek golfte .ok varmiş gibi. Yalan mı? Sen stres olacaksın. Ama öbür yandan sürdüğün müddetçe 150lik motor ve dsg ve o tasarım çok iyi kombinasyon.

    Renault bozması nissanda c sınıfı hatch araç yok. Renault düzgün bir megan'a 70binli rakamlar talep ediyor, üstelik plasitk kalitesi hala leğenden bir molekül farklı.

    Skoda rapid kalite anlamında düşük ekonomik amaçlı bir araç, bunlara rakip değil.

    a, 1, v40, a3 aşırı pahalı sıfırda.

    Şimdi bu yazdığım eksilerde haksız mıyım? Hiç bir araç bir kerede herşeyi makul fiyata vermiyor. Uzun yıllar sürmeyecekseniz de bazı modelleri almak ikinci el açısından akıllıca değil. Şimdi ben mi kararsız oluyorum yoksa araba yapan bu adamlar mı böyle basiretsiz? En çok talep edilen motorlara otm vites koymazlar, dizelleri sadece manuel verirler. İç mekanda döşeme opsiyonu bile sunmazlar. Kiminin 10. günden sıkıntıları başlar. Kiminin tasarımı genele hitap etmeyen tiptedir, kiminin şanzımanı muadillerine göre çok vasattır vs vs. Hal böyle olunca paranızı harcayacak tabi araba bulamazsınız.

    Mecburen ya golf alıyorsunuz, ya focus dizele otm bekliyorsunuz. Ya da leon mu, i30mu, alsam mı-almasam mı ikilemi yaşıyorsunuz gayet doğal. Pazarda araç çeşitliliği açısından 6-7 sene öncesine göre ciddi bir sıkıntı var. Pug tasarımı bozdu, citroen şanzımanda .ıçtı, honda civic'i rezil etti o tasarımla, atmosferikte tutturdu yıl olmuş 2015 otm aracın 0-100 değri 12.2..., toyota cvt'de tuturdu, mazda sıkayaktüüv, sıkayaktüüüv diye beynimizi yedi, yüksek sıkıştırma oranlı atmosferik motordan başka bir şey çıkmadı vs. Yani adamlar biz satmayalım golf satsın diye 40 takla atıyorlar resmen. Doğuş ta meydanı boş buldu, 3 ayda bir zam yapıyor fast food restoranı misali.

    "Nasıl olsa alıyorlar panpa, ver zamı, vur kırbacı"

    Haksızsam eksileyin, Kara Murat benim.

    o kadar haklısınız ki. ben de kendi 1.33 aurisimi değiştirmek için alternatif bakıyorum. değiştirme sebebim bebeğim olduğu için aracın artık küçük gelmesi. o yüzden belki size nazaran şanslıyım çünkü c sınıfı hb düşünmüyorum. marka takıntım yok mitsubishi den vw ye kadar hepsini değerlendiriyorum. c sınıfında 3 adayım var octavvia: arka süspansiyon torsiyon, 1.2 tsi elegance i illa dsg ile vermek derdindeler onun dışında favori arabam. astra sedan 1.4t cosmo, full donanım içi biraz kasvetli bagajı sedana göre düşük ama donanımlar harika. jetta highline, açıkçası makyajdan sonra çok hoşuma gitti xenon far ilave edilebiliyor satıcı 4 ay beklersiniz diyor işime gelir 4 ay daha para biriktirmiş olurum. bunların alternatifleri insignia 1.4t eksisi yok gibi artıları açıklamaya gerek yok. passat trendline+6000 tl lik opsiyon ile cillop gibi araba highline almaya gerek yok. skoda superb. yenisini görmek isterim. bunlara da alternatif:
    mistubishi asx, cam tavanı harika,benzinli suv için tüketimi düşük güzel bir araç. ford kuga, inanılmaz bir güven veren yapısı var geniş iç hacimli. kia sportage, uygun fiyat, fiyata oranla gayet yeterli kalite. kimse kararsızlıkla suçlamasın sizin dediğiniz gibi c sınıfında kimse dört dörtlük araç yapmıyor belki de bu yüzden d sınıfı var. benim ikinci el takıntım yok yılda 8000 km yaptığım için dizel derdim yok ki isteyen yukarıdaki araçlara da alternatif ekleyebilir şaşırtıcı olmaz.
    quote:

    Golf highline bile boş ne ledi var ne xenonu. Cam tavan opsiyon. Dsg yağ gibide aksa birgün patlama riski olacağından almam. Malzeme kalitesi 308e göre düşük


    açıkçası 308 in malzeme kalitesini golften iyi olduğunu belirttikten sonrasını okumadım. golfün sınıfının en kaliteli (dikkat edin süper kaliteli demiyorum sınıfının en kalitelisi) iç mekanına sahip olduğunu dünya kabul ediyor.

    quote:

    8. Son olarak yine "compromise" kelimesine dönelim. Tüm iyi şeyler aynı zaman ve mekanda çok zor bir araya getirilebilir. Bazı şeylerden taviz vermek zorunda mutlaka kalacaksınız. Mutluluğunuzdan taviz vermeyin.


    valla kusura bakmayın ama c sınıfı bir araca 70.000+ tl bağlayacaksam compromise kabul etmem. az para değil. compromise ancak eski ikinci el araçlar için söz konusu olabilir.

    Alıntıları Göster
    açıkçası 308 in malzeme kalitesini golften iyi olduğunu belirttikten sonrasını okumadım. golfün sınıfının en kaliteli (dikkat edin süper kaliteli demiyorum sınıfının en kalitelisi) iç mekanına sahip olduğunu dünya kabul ediyor.


    Kalite anlayışı kişiden kişiye göre değişir. Ama bazı hususlarda kalite tektir.

    Her ikisini de incelemiş biri olarak, 308'in iç malzemesinin golfden bir tık daha iyi olduğunu söylüyorum. İç malzeme kalitesinde herkesin kalite anlayışı farklıdır. Ama İş sürüş konforuna gelince kalite tek oluyor ve 308 3 tık daha önde. Aracımı almadan önce test ettiğim 308 10000 km'deydi. Açıkçası golfden gelen trim sesleri 308'den gelmiyordu. Çukurdan geçtiğimde vida düşmüş gibi gelen ses 308'den gelmiyordu. Aracımla 3000 km'yi geride bıraktım ve her hafta uzun yol yaptım. Ankara-İzmir. Yorgunluk hissi hiç yoktu. Misafir odasından oturma odasına geçmiş gibi hissettim.

    308 piyasaya girmeden önce evet golf sınıfının en iyisiydi, ama 308'den sonra üzgünüm ama düzen bozuldu.




  • mry_82 M kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz her marka için genel fiyat artışlarından dolayı olan bir durum peugeot ya göre değil, aynı dediğiniz benim başıma geldi örnek vereyim 2013 martta 55 bin tl ye Golf 7 1.2 tsi dsg comf. +sürüş konfor+ bi xenon aldım. 2014 şubatta 62 bin tl ye 11000 km deyken sattım. Bende yurtdışına gittim 6 ay kadar onun için satmıştım. Şimdi sizce golf aldığım için kar etmedim mi? talep vardı çünkü araca ve hemen satıldı.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    açıkçası 308 in malzeme kalitesini golften iyi olduğunu belirttikten sonrasını okumadım. golfün sınıfının en kaliteli (dikkat edin süper kaliteli demiyorum sınıfının en kalitelisi) iç mekanına sahip olduğunu dünya kabul ediyor.


    Kalite anlayışı kişiden kişiye göre değişir. Ama bazı hususlarda kalite tektir.

    Her ikisini de incelemiş biri olarak, 308'in iç malzemesinin golfden bir tık daha iyi olduğunu söylüyorum. İç malzeme kalitesinde herkesin kalite anlayışı farklıdır. Ama İş sürüş konforuna gelince kalite tek oluyor ve 308 3 tık daha önde. Aracımı almadan önce test ettiğim 308 10000 km'deydi. Açıkçası golfden gelen trim sesleri 308'den gelmiyordu. Çukurdan geçtiğimde vida düşmüş gibi gelen ses 308'den gelmiyordu. Aracımla 3000 km'yi geride bıraktım ve her hafta uzun yol yaptım. Ankara-İzmir. Ne vida düşmüş gibi gelen ses nede trim sesi yok. Yorgunluk hissi ise hiç yoktu. Misafir odasından oturma odasına geçmiş gibi hissettim.

    308 piyasaya girmeden önce evet golf sınıfının en iyisiydi, ama 308'den sonra üzgünüm ama düzen bozuldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir_vatansever -- 1 Nisan 2015; 14:42:34 >




  • Wolqun kullanıcısına yanıt
    bende onu diyorum işte temiz bakımlı bir araç markası ne olursa olsun değerini bulur.burda adam 80 bine 308 almış birisi yok 55-60k"ya zor satarsın demiş.bu kadar değer kaybı mümkün değil.
  • Arabam gemiye girmiş. Haftaya salı Çarşamba Perşembe kavuşuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf dahamı kaliteli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Abi eski aracım da SUV du keyfi harika keşke ASX otomatiği olsa da düşünsek ama maalesef getirmiyorlar heralde. Şöyle 308 donanım ve iç görsel kalitesinde SUV yok ki. Yoksa var mı ?
  • JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
    3008

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benim kendi incelemelerimde bir bütün olarak, genel manada iç mekan kalite hissiyatı sıralamam:

    golf>focus 3.5>leon fr>i30=308=c'eed>astra>auris

    Leon style'lar o kadar yüksek kalite hissiyatı vermiyor ama durum fr'da farklı. Fakat fr ile ceed, i30, 308 arasındaki kalite farkı çok bariz değil. Birinde bir yer daha iyi geliyor, diğerinde bir yer daha iyi geliyor. Birbirlerine net üstünlükleri yok. Ama golf ve focus makyajlı bunlardan biraz sıyrılıyor bana göre. İncelemeyenler makyajlı focusu incelesin, makyajsızına göre malzeme kalitesi çok güzel geliştirilmiş.

    Genel anlamda iç mekan çekicilik, dinamiklik anlamında sıralamam

    leon fr>focus 3.5>308>c'eed>golf>astra>i30>auris

    Modernlik, günümüze uygunluk anlamında sıralamam

    focus 3.5>308

    Kalan diğer iç tasarımların artık günümüzde biraz eski gözüktüğü düşünüyorum. Tabi bunlar benim düşüncelerim, değerlendirmelerim.




  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    pejo araba yapmış pahallı diyorsunuz siz araba alamazsınız o zaman mercedes alın.araç değer kaybedebilir bence araç iyi türk insanı bunu anlamıyorsa yapacak birşey yok.insanımız gibi clio alacaksın. tamam golf te güzel ama dsg sorunlu ayrıca bana göre golf ve 308 aynı ayar vw tutuluyor diye sorunlu şanzımanın elimde patlamasını istemem.adamlar kaliteli araba yapmış parasını isteyecek tabi 308 golf ten aşağı bir araç değil. ayrıca vw servisi fiyatlarda insanları öpüyor.
  • gznfrhmaslmz kullanıcısına yanıt
    haydi gözün aydın abi darısı teslim almaya
  • Öncelikle burası karşılaştırma sayfası değil. Karşılaştırma yapmak isteyen gitsin konu açsın. Yok golf iyi, i30 iyi, focus daha iyi, 308 kötü. Tamam kötü olsun. Ben sınıfındaki en kötü arabaya binmekten zevk duyacağım. bu sayfada aracı kullananlar ve almak isteyenler aracın +'sını -'sini öğrenmek istiyor. Gelip golf şöyle 308 böyle i30 güzel gibi konular bu sayfada kabak tadı vermeye başladı. Arada kıyaslama yapmak güzel ama sonuçta 308 forumu burası. Hemde gidip orta donanımlı modellerle allure kıyaslıyorlar Yahu bayiye gittiğiniz de bir sorun; full donanımlısı kaç para. Ben size söylüyorum; Focus=90.000tl, İ30=80.000tl, Megane=86.000tl, Golf = 97.000tl

    Şimdi aracın +'sını -'sini öğrenmek isteyen varsa sorsun!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gznfrhmaslmz -- 1 Nisan 2015; 16:41:37 >




  • JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gznfrhmaslmz

    Öncelikle burası karşılaştırma sayfası değil. Karşılaştırma yapmak isteyen gitsin konu açsın. Yok golf iyi, i30 iyi, focus daha iyi, 308 kötü. Tamam kötü olsun. Ben sınıfındaki en kötü arabaya binmekten zevk duyacağım. bu sayfada aracı kullananlar ve almak isteyenler aracın +'sını -'sini öğrenmek istiyor. Gelip golf şöyle 308 böyle i30 güzel gibi konular bu sayfada kabak tadı vermeye başladı. Arada kıyaslama yapmak güzel ama sonuçta 308 forumu burası. Hemde gidip orta donanımlı modellerle allure kıyaslıyorlar Yahu bayiye gittiğiniz de bir sorun; full donanımlısı kaç para. Ben size söylüyorum; Focus=90.000tl, İ30=80.000tl, Megane=86.000tl, Golf = 97.000tl

    Şimdi aracın +'sını -'sini öğrenmek isteyen varsa sorsun!!

    1.4tsi dsg highline 78bin.
    tdi dsg highgline 90, iki gün önce fiyat alındı 85e veriliyor.
    dizel otm i30 liste 79bin verdikleri 73bin.
    ecoboost titanium focus 66bin
    1.6 otm titanium focus 68bin
    dizel titanium focus 76bin
    leon fr 71bin

    Bunlar en üst versiyon fiyatları, opsiyon ekletilmiş fiyatlarını konuşacaksak 1.2 eat 77bin, dizel eat 88binli rakamlara ulaşıyor.

    Konu başlığı belli bir modele ait diye, başka marka araçlar konuşulamaz, ana modelle kıyaslar, değerlendirmeler yapılamaz diye bir kaide ya da kural yok. İlave olarak bunu "gidin buradan bunları konuşacaksanız" tavrıyla yapmak da hiç hoş olmuyor. Kimse kimseye hakaret edip, trollük yapmadığı sürece insanlar forumlarda istediklerini yazmakta serbesttirler.

    Ben burada gelip 308 ile leon'u kıyaslayıp ikisi hakkında artı eksi düşüncelerimi gayette yazabilirim, beğenmediğimi de gayette belirtebilirim, buna da ne siz ne başka biri engel olabilir. Arabayı satın aldığınızda markayı satın almıyorsunuz arkadalşar, şu sahip olduğunuz araçlara eleştiri geldiğinde gösterdiğiniz tahammülsüzlük çok gereksiz, insanların düşünceleri sizin aracınızı iyi yada kötü yapmaz. Düşünceler düşüncedir sadece. Herkes de düşüncesini paylaşabilir.




  • @Lord Sparhawk ; Al golfünü ve rahatına bak.Gerginlik yaratma bu topicde.
  • metinnitem1 kullanıcısına yanıt
    Bu tip mesajlarla gerginlik yaratan ben değilim.

    İnsanlar rahatsız olduysa da yazmam zaten, sadece tutum kaba git buradan vs gibisinden.

    Ha bu arada; sizi bizim tıraş forumundan atıldığınız için bir acınız var sanırım, ikidir bana sarıyorsunuz burada. Varsa bir rahatsızlığınız özelden yazın, böyle çocukça hareketlere gerek yok.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Abi Peugeot ta Bluehdi + premium paket 83-84 liraya alanlar var peugeot ta baya indirim yapıyor.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Yahu ful donanımlı diye belirtmişim. Yazdığım araçlar dizel ve ful versiyonların fiyatları. 308'den önce 1,4 tsı dsg 140 hp golf alıyordum. 86 bin lira. 1,2 130 hp eat6 premium+alakantra döşeme+ 18 jant+ sedefli beyaz 80bine aldım. 1,4 tsı 140 hp 86 bin. 308 daha ucuz.
    Gene aynı şekilde arada kıyaslama yapmak güzel olur demişim ama iki sayfadır aynı terane. Hoş olmuyor. Arabanın neyini eleştirdiniz? Ete dişe dokunur bir eleştiriniz yok ki, ''Fiyat yüksek- golf daha kaliteli''. Fanatiklik yapacağım durumda yok. .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JusT_SmiLe

    Abi Peugeot ta Bluehdi + premium paket 83-84 liraya alanlar var peugeot ta baya indirim yapıyor.

    Doğrudur, direk bayiden fiyat almadığım için bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.