Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.149
Cevap
295
Favori
1.543.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytin45

    1.6 92 hp dizel active titanyum grisi aracımı geçen hafta teslim aldım navigasyon+geri görüş kamerası paketi ile.Görüşlerim ortalama bir kullanıcıya aittir yani hız kurallarına uyan,ne ilgisiz ne de araba aşığı olan birisiyim bu yüzden yorumlarıma bu açıdan bakarsanız sevinirim :)

    Öncelikle itiraf etmeliyim ki araç alım sürecinde aklımda hiç peugeot yoktu.Manisa'da peugeot bayisi bulunmaması ve sağda solda okuduğum bazı yorumlar bunda etkendi sanırım.Manisa'da bulunan tüm bayileri ikişer kez gezmiştim ve C sınıfı 60-70 bin arası araçlarla ilgili karar aşamasına gelmiştim.Benimle beraber araç alma sürecinde olan yakın bir arkadaşımın önerisi ile gittim peugeot bayiine (aslında öncelikli amacım izmirde bulunan toyota bayine gitmekti ) ve şimdi yeni peugeot 308 sahibiyim :)Açıkçası aracı ilk görüp test etmem ile kesin alma kararı verme aşamasında çok araştırma yaptım ancak aracın yeni olması sebebiyle pek fazla kullanıcı yorumuna ulaşamadım.

    Aracın dış görünümü ve iç konsol kalitesi kişiden kişiye farklılık gösterecek bir şey zaten arabayı almayı düşünüyorsanız beğenmişsiniz demektir.Ancak şunu söylemeliyim aracı gören ve sürücü koltuğuna oturan çevremdeki kişiler gerçekten beğendiklerini ve kaliteli bulduklarını belirttiler.Özellikle karar sürecinde fikrini sorduğum ve peugeot hakkında olumsuz fikir beyan eden arkadaş ve akrabalarım bu kadarını beklemediklerini söylediler (nezaketen de söylemiş olma ihtimalleri de var elbette :) )

    Ufak direksiyon ve daraltılmış camlar bende spor kullanım hissi yarattı uzun yolda kulllanırken.Panel ile tamamen uyumlu ve paneli görmeye hiç bir engel taşımıyor.Dokunmatik ekran hassas ve kullanışlı ancak klima yönetimi manuel yapılsa daha iyi olurdu bence.Özellikle alışana kadar biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim.Bir başka eleştrim de yine klima ilgili olacak,aslında bu durum benim gözümden kaçmış ancak active donanım seviyesinde çift taraflı klima olmasını beklerdim ancak tek programlı çıkması beni şaşırttı.Ön kısım kesinlikle ferah,rahat ve yormayan bir kullanım sunuyor.Dokunmatik ekran haricinde direksiyon üzerindeki tuşlar ve sinyal kolunun altındaki kol ile müzük sistemini ve cruise control-hız sabitleyiciyi tek tuşla yönetebiliyorsunuz.Bir başka eleştirim de bu versiyonda 5 ileri vites olması bu segmentte bir çok rakip 6 vitese geçmiş iken yeni tasarlanmış bir aracın 5 viteste kalmış olması güzel değil.6 vites avantajını 115 hp alanlar yaşayabiliyor sadece.

    Arka kısım ise sınıftaki diğer araçlara göre daha dar.Sanırım bunun sebebi arka diz mesafesinden alınıp bagaja eklenmesi çünkü C sınıfı hatchbackler içinde daha büyük bagaja sahip bir arabaya rastlamadım.Benim için öncelik bagajdı çünkü arkada sadece küçük oğlum oturuyor ve bazı yolculuklarda annesi eşlik ediyor ona ve arkada geniş diz mesafesindense bagaj daha önemli idi benim için.Şunu belirtmeliyim ki arkada 1.80 ve üstü yetişkinler sık sık oturacaksa sıkıntı yaşayabilirler.Bagaj genişliği vs arka diz mesafesi tercihi burda belirleyici etken.

    Yeni Peugeot 308 benim ilk dizel aracım açıkçası dizel motor sesi beni rahatsız eder diye endişelerim vardı ancak araç gerçekten sessiz bu yönden çok memnunum.130 km hıza çıkmama rağmen içeride yol ve rüzgar sesi hissetmedim,ses yalıtımı konusunda çok memnun kaldım.Haftasonu Manis-Aliağa arası 150 km gidiş dönüş yolculuk yaptım çok rahat bir yolculuk oldu.

    Performans açısından değerlendirmem gerekirse en başta belirttiğim gibi ortalama bir kullanıcıyım.Bu yüzden 115 hp lik versiyonu değil de 92 hp lik versiyonu tercih ettim.Ara hızlanmaları benim için fazlasıyla yeterli.Gerektiği anda gaza bastığımda sırtımın koltuğa yapıştığını hissettim.Bunun haricinde 90-110 km arasında araç 1800-2000 devir bandında idi.İzmir-Manisa arası Sabuncubeli rampalarını bilenler için söyleyeyim rahatlıkla 90 km hızla gittim daha da yüksek hızlara çıkardı araba ama benim için gereksizdi.Yol tutuşu benim gibi bir sürücü için çok iyi.aracı çok zorlamayan ve virajlara çok hızlı girmeyen biri olarak zorlu şartlarda ne tepki verdiğini daha öğrenemedim.90-100 ile girdiğim tatlı virajlarda çok rahattım bunu söyleyebilirim.Ortalama bir kullanıcı için 92 hp lik versiyon fazlasıyla yeterli bir kullanım sunuyor performans açısından bence.

    Son olarak yakıt konusuna değineceğim.Araç daha 230 km de.Bunun çoğunluğu haftasonu Manisa-Aliağa arası yapıldı.Öğlen arabayı çalıştırınca yol bilgisayarını sıfırladım ve Manisa'ya geri döndüğümde aldığım ortalama değer 4.2 l/100 km idi.Araçta 2 yetişkin ve bir çocuk vardı ve ortalama hız 58 km/h.Gidiş öğlen idi ve sıcaklık 14 derece idi ve gidişte ortalama 4 l ancak gece geç saatte dönüş sırasında sıcaklık -1 idi ve ortalama demek ki 4.4 e çıkmış.Şehir içi tüketimi için net bilgi verecek kullanımım olmadı daha.

    Şu an için belirteceklerim bu kadar.Genel anlamda aracımdan çok memnunum tabi ilerleyene zamanlar neler getirir bunu bilmek imkansız.Aracı düşünenler için tavsiyem ön yargıları ve sağda solda söylenenleri kenara atıp aracı gidip görmeleri ve test sürüşü yapmaları.

    Diğer marka ve modeller ile ilgili forum sayfalarını okursanız,her araca yeterince eleştiri yapılmış. Bir forumda passat eleştirilip yerine bmw mercedes yüceltilmişken bu markaların yorumlarını okuduğunda bunlarda eleştirilerden kurtulamamışlar.
    Sonuç itibarıyla 308 den pişman olmazsınız, iyi bir tercih,iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orca_kaos O kullanıcısına yanıt
    Sahip olduğunuz modeli bilmiyorum fakat ben 6 yıldır 308 kullanıyorum,bir sıkıntı,arıza,sorun,problem yaşamadım. Araç dökülmedi de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanmeral H kullanıcısına yanıt
    Yukardaki cevabımı sizlere adıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yivlik kullanıcısına yanıt
    satınalmak isteyen kişilerin "peugeot araç döküluyor" yorumlarına kulak asmamalarını bunu göz önünde bulundurarak araç değerlendirmelerini rahatlıkla söyleyebilirim.

    ayrıca ilgilenenlere güzel bir inceleme birçok da kullanıcı yorumu içermektedir.

    link

    yorumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Granddde -- 14 Ocak 2015; 22:21:11 >
  • Araç alım sürecinde neredeyse bütün marka başlıklarını okudum forumdaki anladım ki kimileri için araba markaları futbol taraftarlığından öte :)Gerçekte görmediği bir arabayı çöp ilan edenlerden tutun,kendi kullandığı marka haricinde başka markaları araba bile saymayanlara kadar neler neler :)

    Aracı ilk çıktığında lansman fiyatları ile alanlar gerçekten çok şsnslıymış,o fiyatlara alındığında f/p olarak mükemmel bir tercih olmuş,kıskanmadım değil :)
  • Bende birşeyler yazma gereği dudum arkadaşlar. Bu araca kalitesiz diyen arkadaşlar acaba hangi arabalara biniyor.
    Objektif olmaya çalışıyorum ama gerçekten yeni 308 kaliteli olmuş, iç mekana oturduğunuzda kaliteyi hissediyorsunuz.
    Banada 308 aldım diye laf söyleyenler oldu, ama aracın içine oturup kullanınca fikirleri değişti.
    Daha önce Yeni Astra vardı 2012 model 1.3 dizel ardından onu satıp yeni Seat Leon aldım 2013 model 1.2 dsg.
    Son olarakta 308 aldım ama bu 3 araçtan en iyisi 308 kalite olarak, teknoloji olarak diğer araçların üstünde.
    Sonuçta avrupada yılın otomobili seçilmiş bir araba. Adamlar rastgele seçmiyorlar.Golf seçilince süper mükemmel, Peugeot seçilince
    eh işte seçildi de ne oldu halen aynı Peugeot diyip duruyorlar. Ama emin olun aynı Peugeot değil.
    Benim aracım Allure modeli geçenlerde de resim paylaştım sedefli beyaz olan araç.
    Şu aralar SMEG ekranda video oynatma ya da internete girmek için uğraşıyorum umarım hallederbilirim.Yapan olursa buradan bilgilendirirse sevinirim.
  • ozanakbulut134 O kullanıcısına yanıt
    peki merak ettim 1.2 dsg motor olarak ve performans olarak nasıl. pejo nun yeni motoru 1.2 iyi düzeyde o motorla kıyaslamak istedim de
  • Hocam 105 beygir 1.2 tsi dsg performans olarak çok iyi hocam o konuda hakkını yiyemem :)
  • Full opsiyonlara sahip bir 308 bence çok şık . Hatta , bana göre dış tasarımda premium bir otomobilmiş gibi gözüküyor . Önüne ve arkasına dört halkalı bir logo takılsa kimse yadırgamaz . Açıkçası güncel A3 den bile çok daha güzel gözüktüğünü söylemeliyim. Sahibi olan arkadaşlara kazasız belasız sürüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 16 Ocak 2015; 14:47:07 >
  • Bencede şık bir araç 308..
  • ozanakbulut134 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ben işin açıkcası 1.2 golf de düşünebilirim aslında 308 1.2 otomatik allure cam tavan istek Listem de çünkü ben de pejocuyum ama şu An ki fiyat politikası ben ce biraz fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tazcan kullanıcısına yanıt
    Bence yanıldığınız nokta 1.2 308'in rakibi 1.2 105 hp'lik golf değil, 1.4 122 hp'lik golf'tür. Teknik özelliklerini yanyana bırakıp bakabilirsiniz.
  • 308'in golf ile karşılaştırıldığı bir inceleme araştıranlar için yararlı olabilir.

    http://kimgecer.com/peugeot-308-ve-vw-golf/

    Bu da 308 golf ve mazda 3'ün karşılaştırıldığı bir inceleme sayfa sonunda puanlama ile özet verilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Granddde -- 16 Ocak 2015; 23:12:34 >
  • 2014 ocak eylül arası avrupa c sınıfı araç satış rakamlarında 308'in yeri Türkiyeden çok farklı LEON i30 Auris ve Megane'den çok satmış.
    Bizdeki yanlış peugeot algısı

  • Size katılıyorum türk insanını anlamak zor yalnız i30 bir sene satmadı fiyat düşürdü ve piyasaya girdi belki peugeot aynı stratejiyi uygulama lı sonuçta 308 çok iyi bir araç çok satar bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulilka azadi K kullanıcısına yanıt
    evet teşekkürler haklısınız. belki pejo golf kıyaslaması yapmak istemiyordum ama pejo fiyatları küçük daha düşürebilirdi golfle başa çıkmak açısından .ben de pejo kullanıcısıyım 308 i almadan önce pejo aracı almak hiç aklımda yoktu fakat bu aracı alacağım zaman astra auris tercih listemdeydi fakat 2. elleri pahallı idi aynı özellikte pejo 308 aldım ve daha uygun fiyata . ama almadan önce 308 i biraz araştırdım. ve sağlam bir araç olduğunu söylediler tabiki bilenler.bilmeyenler çamur attı. ama piyasada pejo 2. eli biraz zayıf. almakla pişman değilim. mutlaka eksileri vardır ama abartılacak eksiler değil. ve yeni 308 ile eksileride düzeltmişler.eğer fiyat politikasını düzeltirlerse arkadaşında üstteki listede verdiği avrupa satış rakamlarında ki gibi burada da artacaktır.ayrıca pejonun yetkili servis fiyatları bence vw ye göre uygun. bunu da göz ardı etmemek lazım
  • güzel bir test olmuş siz bunuda izlediniz mi
    http://www.youtube.com/watch?v=yFnlqb8yYBg
  • Yaklaşık iki aydır yeni 308 kullanıcısıyım. 1.6 e-hdi 115 beygir allure olan aracımda; cam tavan, anahtarsız giriş ve 18" jant opsiyonları bulunmakta. Yakıt olarak henüz tam test edemesemde ekranda gözüken ortalama yakıt tüketim değerini 6.1'in altına indiremedim. Sürüş zevki ve verdiği güven gerçekten çok iyi fakat bir önceki aracım eski kasa 308'in virajlarda daha iyi olduğunu söylemeliyim. Bu araçta, Peugeot araçlardaki ufak kasistlerde dahi gelen küt sesinin olmadığını söylemeliyim. Çok şükür bu problem giderilmiş. Ses izolasyonu hiç fena değil fakat lastiklerin attığı ince çakıl taşlarının aracın altına vurarak oluşturduğu ses rahatsız edici düzeyde fazla. Aracım belirttiğim gibi en üst donanım, fakat gösterge panelinde hızın dijital olarak gösterildiği ekran iki renk (siyah-beyaz). Sanırım, animasyonlu renkli ekran navigasyonlu modellerde var. İşte burda çok ayıp etmiş Peugeot.
    Ön tarafta şoför ve yolcu konforu hiç fena değil fakat arka tarafta diz ve baş mesafesi yetersiz. Gönül isterdi ki bagajdan azıcık feragat edip arka yolculara biraz daha diz mesafesi açılsaydı.
    Araç full led biliyorsunuz. Led farlarda ön kısa farların yükseklik ayarı manuel olarak yapılamıyor. Sensörler vasıtası ile bu ayarı araç kendi yapıyor. Fakat kısa farlarım önümde seyreden araçları rahatsız ediyorki dörtlülerini yakıyorlar. Umarım serviste çözerler.
    iPhone 6 kullanıyorum. Smeg ekranda ne yaptıysam bu telefonla İnternet'e bağlanamadım. Ne kadar araştırdıysam da smeg ekran versiyonunun cep telefonları gibi güncellenip güncellenemeyeceğini bulamadım. Cihazın versiyonunu ayar tuşuna yaklaşık 3-4 saniye basılı tutarak görebiliyoruz.
    Aracı ilk çalıştırmada hafif bir sallantı var. Bu derece teknolojik bir araçta olmasa daha iyi olurdu kanısındayım.
    Ses sistemi ne iyi ne kötü. Denon opsiyonlusunu test edebilme imkanım olmadı.
    Araç iç ve dış tasarım olarak harikulade. Fakat bu kısım göreceli olup zevklere göre değişeceği için pek değinmiyorum. Ama ben çok sevdim ve severek kullanıyorum.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 115hp e-hdi allure yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. düğünümde gelin arabası yapmak istemiştim ve allaha şükür kısmet oldu. belki araştırma yapan arkadaşlara faydalı olur diye tespitlerimi yazmak istiyorum.

    1-) Denon ses sitemi bir harika. yıllardır dinlediğin şarkılarda farklı alt tınıları veya detayları duymamı sağladı.
    2-) Hayatımda ilkkez hız cezası yememi sağladı bu araba. dikkatli olun nasıl 190 geldiğinizi anlamıyorsunuz.
    3-) Arabanın kalitesi bence çok iyi. umarım bu kalite uzun süre devam eder.
    4-) Arbayı insanlar beğeniyor bakıyorlar sonra pego diye burun kıvırıyorlar. ama başka bir marka olsa 10 kat beğenirler.
    5-) Tüketimi ideal. Düğün zamanı 1900 km gittim geldim. Gidiş Ort Hız : 105km 5,1L yaktı. Dönüş 101km Ort hız 4,9Lt yaktı. Yavaş gidilse 120 km ile 4-4,5 arası yakıyor. Şehiriçi 23km ort hız ile 6,5 yakıyor. İstanbul. araba az yaksın diye kasanlardan değilim zaten nasıl kasılır onuda çözemedim bir türlü. hep ben en çok yakan oldum kullandığım arabalarda.
    6-) Bu arabanın hafif olduğunu söylemişler haklılarda. Bagaj kapağı sert plastik. Eğer yanlış hissetmediysem. Arabanın hafif olmasını kusur veya eksik görenlere sadece şunu düşünmelerini istiyorum. Neden tüm otomobil firmaları arabalarını hafifletmeye çabalıyor. Birşeyin hafif olması onun güçsüz olduğu anlamına gelmez. Bakınız oluklu mukavva . Senide benide taşır ama bozulmaz :)
    7-) 308 yakıt tüketimi azaltmak ve uzun debriyaj pedalı yüzünden kalkışlarda biraz hantal kalıyor diğer hemcinslerine göre. Ama biraz hızlandıktan sonra çok atik oluyor. Bana sellektör yapan golf ve i30 lara sağ şerite geçip onlardan hızlı gitmek benim uzun yoldaki hobim oldu.
    8-) Uzun yolda temde bolu dağlarında virajlı ve inişli çıkışlı yollarda yokuş aşağı beni geçen jetta 2,0 ları keyifle izlerken, yada geçmelerine izin verirken yol sonundaki virajda 150-160 onları geçmek büyük keyif. araba virajlarda her arabayı geçiyor. viraj hakimiyeti çok iyi. birde benim ikişisel gözlemimdir jetta kullanan kişiler bu hayatta en beceriksiz ve en bencil şöferler.
    10-) Bu arabayı 10.000 km kullanıyorum. Bu araba hakkında olumsuz yazanları anlamıyorum. Benim bile daha kullanamadığım özellikleri var veya ihtiyaç olmayan. 10 km test sürüşü bile yetmezken bir arabayı anlamaya iş kötüleme olunca fotodan analiz yapıyoruz.
    11-)194 km hızla giderken araçta titreme bağırma yoktu. zaten otobanda nasıl 180 kadar çıkıyor hiç anlamıyorsunuz. yinede hız iyi birşey değil. düğün heyacanı ve eğlencesi nedeniyle hızlı gittim ama artık gitmem. 120 km neyimize yetmiyor.
    12-) Araba alım sürecinde golf,megane,astra,focus,i30,clio, qq arçalarını en iki kez test ettim. bayileri bıktırdım. Renk, Fiyat, Konfor, Beklenti, Takıntılarım derken 308de karar kıldım. Hepsi birbirinden güzel arabalar. Allah herkese daha iyisini nasip etsin.

    Sorusu olanlara mennuniyetle cevap verebilirim.
  • vizly V kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkürler aracınızı güle güle kullanın allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.