Şimdi Ara

ATI Radeon X800 Pro'nun ön siparişiyle performansı da açığa çıktı ?! Donanımhaber iz peşinde : )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Allstarshop.com adlı internet üzerinden satış yapan bir site, ATI'nin R420 çekirdeğini kullanan Radeon X800 Pro'lar için ön sipariş almaya başladı. Aşağıda çok büyük ihtimalle müşterilere ulaşacak final kartın resmini görüyoruz. (Radeon X800 XT'nin resmini görmek istersenizThe Inquirer'a bir bakın, arada ufak bazı farklar var)

    Allstarshop.com'un en üstün (XT) bir altı seviyedeki Pro modeli için istediği fiyat Nvidia'nın en üst modeli GeForce 6800 Ultra için belirlediği 499$ fiyatla aynı ! Eğer 499$'lık etikette değişiklik olmazsa potansiyel Radeon X800 XT alıcıları şimdiden 599$ biriktirmeye başlayabilirler : )

    Ön siparişle beraber Pro modelinin kesin özellikleri de açığa çıkmış oldu. Beklendiği gibi 0.13 mikron üretim yöntemi, 12 pipeline ve GDDR 3 aynen yerini almış.

    Kartın teslim başlama tarihi ise çok yakın: 7 Mayıs !

    Allstarshop.com'un sayfasındaki kalın harflerle vurgulanmış ATI kaynaklı olması neredeyse kesin gibi olan esas önemli cümle ise şu: "With up to two times the performance of the acclaimed RADEON#8482; 9800 PRO ..."

    Yani ATI, Radeon X800 Pro'nun performansını Radeon 9800 Pro'nun 2 kat fazlasına kadar yüksek olabileceğini söylüyor. Yukarıdaki "up to" ifadesi bazı durumlarda 2 kat artış olabileceği gibi hiç bir artış olmayacağı anlamına da gelen yuvarlak bir genelleme sözcüğü. Ama bize en azından üst uçtaki sınırın ne olduğunu söylüyor ki 9800 Pro'nun 2 katı GeForce 6800 Ultra'yı sallamaya yetmeyecektir. Üstelik Nvidia aynı fiyata 499$) Shader Model 3.0 ve FP32 ile özellikler bakımından da üstünken.

    Özellikle son bir yıl içerisinde Nvidia'nın yüksek fiyata düşük performans sunmasından isyan eden kullanıcılardan oluşan büyük bir hayran kitlesi yaratan ATI, bu geldiği noktada Pro için verilen fiyat düşmediği takdirde yukarıdaki nedenle kazandığı müşteri grubundan büyük bir tepki görebilir.

    Üstelik bu tepkiden 599$'a 6800 Ultra'dan bir miktar hızlı olan bir kart çıkartıp (Radeon X800 XT) performans şampiyonu olsa da kendini sıyıramayabilir.

    Eğer Radeon 9800 Pro'nun performans rakamlarını hatırlamak istersenizBeyond 3D'nin ayrıntılı incelemesine göz atmanız yeterli. Türkçe inceleme isteyenler isePC Labs veDarkhardware'e bakabilirler.








  • ati cok salak ya ben akilliyim
    x800xt performansini piyasaya surerek zaten x800proyu bitirdi hemde nvidianin bi sonraki adimi icin ipucu vermis oldu.belliki ati 6800ultra hamlesi beklemedi ve ileri bi tarih icin dusunulen bi karti simdi piyasa cikartiyo ve acigi telafi etmeye calisio.Yani x800pro cikmadan x800xt den bahsediliyo(ayni koltuga oynayan kartlar).x800pro ile cuvalladi ati,ewdeki hesap carsiya uymadi.Kimsede bunu farkinda diil.Herkes aa x800xt nasi koyuyo davasinda :).Nvidia 6800 ultra ile su anda gayet basarili bir hamle yapmistir(bir sonraki hamlesi ne zaman ve nasil olur bilinmez). x800pro yu ucuz bekliyorum ben 6800 ultraya nazaran.
  • bence ati zor durumda değil ve hatta başarılı.çünkü hazırlıksız olmasına rağmen 12 pipelineli ekran kartı ile nvdia nın 16 pipeline li kartına dokundurdu.
    seneye daha pis bir darbe vurabilir..?
  • bence ati zor durumda değil ve hatta başarılı.çünkü hazırlıksız olmasına rağmen 12 pipelineli ekran kartı ile nvdia nın 16 pipeline li kartına dokundurdu.
    seneye daha pis bir darbe vurabilir..?
  • Tarihte bu ay :))
  • Türkçe incelemeli ,bakalım zaman ne gösterecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.