Şimdi Ara

VW POLO KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.544
Cevap
61
Favori
1.337.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben kendimden şöyle söyleyebilirim. Şehir içi gün içerisinde yaptığım yol miktarı 13 - 20 km arası ve 20 gunde 100 liralık benzin tüketiyorum iş gününden hesaplarsak 15 gün falan

    Ha şu da var bu yaz istanbuldan şarköye gittik evimin çok yakınında benzin istasyonu var. sabah 5 te yola çıktık araba malzemeler ile full dolu iki kişi. 90 km sabit hızla şarköye kadar gittim. şarköyün içinde tekrar benzin aldım ve 39 lira ödedim. 220 km süren yolda 39 lira ödemiş olduğuma göre km de 0,177 kuruş yakmış. Ama şehir içinde düzgün bir hesap yapamıyorum. bir ara km saatini sıfırlayıp denerim

    2007 model comfortline otomatik vites polo aracım

    Artıları eşin çok rahat kullanıyor. sende çok rahatsın aynı zamanda...

    Eksileri

    1.Yokuşta park ettin sonra kalkarken şanzımanı çok zorluyor. çünkü (P) de bıraktığın araç şanzuman kilitliyor ve (P) den (R) ye geçerken şanzumanı parçalayacakmışsın gibi geliyor, kendi kendime ben şöyle yapıyorum (doğrumu yanlışmı bilmiyorum) yokuşta park ediyorum araç çalışır vaziyette iken frene basılıyken elfrenini çekiyorum ve ardından (N) ye alıyorum ayağımı frenden bırakıyorum o esnada bilgisayar otomatik olarak şanzumanı kilitliyor, ardından tekrar frene basıyorum (bu esnada bilgisayar şanzumanı serbest bırakıyor) ve (P) ye alıyorum sonra motoru kapatıyporum.
    2. Manuallere göre pahalı ve benzin tüketimi fazla
    3. Şanzumanı otomatik olduğundan bir sorun çıktığında masrafın çok oluyor. ve bir şey ne kadar otomatikse o kadar sorun çıkartma ihtimali artıyor.
    4. Manuellere oranla daha pahalı.
    5. Yokuşlarda olmadık zamanda vites büyütüyor. o zaman kendin (D) den alıp 1 2 3 şeklinde kullanmak zorunda kalıyorsun.
    6. Şehir içerisinde benzin tüketimi fazla (bunu demiştim sanırım :))
    7. çok dik yokuşlarda kalkarken azda olsa geriye kayıyor. bu corsa astranın otomatiklerinde oldukça fazla oluyor poloda çok az kayıyor. Yeni pololarda DSG li şanzumanlarda muhtemelen halletmişlerdir bunu.


    Ben araç tercih ederken artıları eksilere oranla ağır basmıştı :) bu sebeple otomatik vites aldım.

    Bu arada arka cam sileceğini buldum

    Volkswagen 2007 Polo 9n2 arka cam sileceği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 1 Aralık 2009; 17:42:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yucel_kandemir

    Merhaba arkadaşlar donanımhaber'e üye olalı çok oldu ama araç konularını hiç incelememiştim. bende 2007 model comfortline (OTM Vites) polo var 39700 Km de (aldığımda 33 bindeydi) araç ile ilgili genel olarak çok memnunum ama bazı sıkıntılarım var.

    1. motor soğukken çalıştırdığımda soğutma suyu lambası yanıyor, Kitapçığında soğutma suyu ya çok az ya da çok fazla olduğunda yandığından bahsediyor. motoru durdurup yeniden çalıştırıyorum geçiyor. bazen 2 3 kere durdurup yeninden çalıştırmak zorunda kalıyorum.

    2. otomatik vitesli başka araçlarda görmedim ama benimki hızlı kalkışlarda patinaj çekebiliyor. bu benim için sıkıntı yaratmıyor ama otomatiklerde görmemiştim. bunda bir sorun varmı?

    3. freni yavaşça bırakırken veya durduğum yerde vites (D) de iken frene basarak direksiyonu çevirdiğimde ön disklerden inanılmaz gıcırdama sesi geliyor. mantıken araç gitmeye çalışıyor ve balatalar disklere sürtüyor ses oradan geliyor biliyorum ama başka araçlarda görmedim. bunda bir sıkıntı varmı?

    4. Aracımın arka cam sileceği iş görmüyor artık silecek değiştirmek istiyorum (koçtaş, tekzen ve bilimum benzincilere gittim) ama 2007 Polo arka cam sileceği bulamadım. Nereden bulabilirim? yetkili servise yüksek fiyat çekeceklerini tahmin ettiğimden sormadım bile :S

    5. aracımın servis bakımı aralıkta doluyor kilometre bağımsız dolacak (45000 de normal bakımı olduğu söylenmişti) bakımını yetkili servise yaptırmayı düşünüyorum ancak malum bütçeden dolayı özel servis tavsiyesi istiyorum istanbul içi avrupa yakasında oturuyorum.




    Bir kaç tanesini cevaplamaya çalışayım. Benim araç 2004 polo. Soğutma suyu dediğiniz yani antifirizleri pembe renkli olanlardan kullanın. Bana özel servis öyle dedi. Kaldıki Vw serviside pembe kullanıyor. Ben bir defasında Petrol ofisinin yeşil antifirizini kullanmıştım. Silecekler için yan sanayi malzeme satan kişilere gideceksiniz. Polo'nun silecekleri özel yapım olduğundan hiç bir yerde bulamamıştım. Adamlar başkası kazanmasın yine biz kazanalım der gibi yapmışlar. Bende yetkili servise giderdim ancak sonunda pederin dediklerine kulak verdim. En azından Bosch yetkili servislerinde yaptırıyorum fiyatları gayet makul. Bu tür genel problemlerinizi Bosch yetkili servislere danışın bence. Yada varsa arkadaşınızın tanıdık iyi bir usta ona danışın derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fdemirkol

    Arkadaşlar selam
    2004 basicline 1,4 benzinli polom var.Yakıt tüketimi yüzünden lpg taktırmayı düşünüyorum.Araç 50000 km de yani senede ortalam 10000 km yapıyorum ama benzinli olduğu için biraz kasıyoruz.Polosuna lpg taktıran memnun mu?Bizleri bilgilendirebilirmi ?
    teşekkürler



    aleykümselam.bende 2004 poloyo lpg taktırdım.aynı model sizinkiyle.benim okulum biraz merkezden uyak oldugu için arabayla gidiyorum.mecburen taktırdım.

    arabam önceleri uzun yolda normal bir kullanım tek kişi 100 km de 5.3 lt benzin tüketiyordu. yani km de 18 kuruş yakıyordu.
    şimdi ise yaptıgım uzun ölçümler sonucu 6.4 lt lpg ve 11 kuruş yakıyor.bu durumda oldukça karlı bir iş.şehir içindede benzer durum sözkonusu.

    aracın çekişinde bir düşüşü hisetmedim.ama tabi lpg taktırınca bazı ayarlar oturması için servise gittim.şimdi bir problem yok.aracımı heryere hiç düşünmeden götürüyorum.

    kit olarak brc yi seçtim.son olarak şunuda ekleyecegim lpg işi hani çok sevdigim bir olay degil ben herzaman bir arabanın orjinal kalmasından yanayım.ama ekonomi içinde taktırılabilir.




  • Arkadaşlar Selam. Bende 1.4 2004 - 2006 Model ABS Arası Polo Almak istiyorum. Arabayı genelde şehir içi kullanıcam ama uzun yolada çıktığımda sorun yaşamak istemiyorum. Vw Dışınada çıkmak istemiyorum polonun fiyatı uygun geldi. Kullananlar varsa sormak istediğim bikaç şey var.
    1. Araba 5. vites 3000 D/d Kaç km hız yapıyor?
    2. Ne Tür sorunlarla karşılaşabilirim?
    3. Dizellerin performansları dahamı iyi? Dizel Almak istiyorum :)(Benzinlilerle Motor Gücü aynı)
    4. Arabanın içinin rengi ten renki olmasını istiyorum. Ama piyasada çok az var kendim kaplayabilirmiyim? Fiyatı ne kadar olur?
    5. Bu özelliklere sahip araba piyasa değeri nedir?
    6. 140 Kmh hız la km de ne kadar yakar?140 la giderken Motor sesi rahatsız edermi?
    7. Araba konforlumu? Yani arabaya bindiğimde sürüş keyfini çıkartabilecekmiyim?
    8. Yuvarlak Farlı olanlar dahamı iyi?
    9. Arabada kaliteli bir ses sistemi istiyorum.. Yüksek baslı felan degil. Müziği dinlediğin zaman sanki içindeymişsin gibi :) Fiyatı Ne kadardır?
    10. BU SORULARA CEVAP VEREBİLECEK BABAYİĞİT VARMI? :)

    Cevaplarınızı Bekliyorum. Teşekkürler.




  • 2007 polomda fabrikadan eklenmiş olan ses sistemi oldukça iyi.

    benimki benzinli otomatik olduğundan diğer soruların için birşey diyemeyeceğim.
  • merhaba. 2000 polo comfortline alalı 1 ay oldu. km 140 binde. araçtan çok memnunum fakat motor biraz gürültülü çalışıyo gibi geliyo, sanki dizelmiş gibi. özellikle ilk hızlanırken. normal mi acaba.
    araçta abart egzoz var. birde abart egzoz yakıtta nekadar farkettirir bilgisi olan var mı? uzun yolda 220bin falan yakıyo
  • @rooney628:
    2000 model otomatik vites comfortline aracım için:
    5.vitesde 3000 devirde hız 110 km/h
    140 ile giderken (benim egsozda ufak bi çatlak var) çok da rahatsız edici değil. ama araç HB olması sebebiyle lastik sesi biraz rahatsız edici. bagaj havuzu kullanırsan baya faydası olur.
    sürüş zevki otomatik olmasına rağmen beni tatmin ediyor.

    @yucelkandemir: benim araç yokuşta şimdilik (97000 km) geri kaçmıyor :)

    @sermur45: bende alalı 1 ay oldu henüz. istanbuldan gelirken 110 un altına düşmedim. genelde 120-130 geldim, 195 kuruş fln yaktı.

    ayrıca bende bu sabah LPG taktırmak iççin bırakıyorum. BRC taktırıyorum 1400 TL ye..
    bakalım hayırlısı..
  • msunlu : lpg taktıktan sonraki yakıt sarfiyatınıda paylaşırşan sevinirim
  • tabiki. akşam üzeri aracı aldım. usta test amaçlı ve projeyi almak için 20 km yol yapmış, önceden bıraktığım 20 TL ile 1,71 liradan aldığı gazla. ben aracı aldığımda gaz bitmek üzere işaret veriyordu. (benzinde işaret veriyordu) bende 50 TL (3,38 den) ve gaz 44,36 TL (1,71 den) aldım ve gaz deposunu fulledim.
    bakalım ne zaman bitecek, tüketimi paylaşcam. ama o kadar merak ediyorum ki, şeytan şimdi çık bitir diyo

    bu arada Şaşmaz da Memduh ustaya taktırdım. olumlu yorumları olan bir usta. prince servisi aslında BRC yi dışarıdan alıp kendisi monte ediyor.
    bakalım nasıl olacak umarım üzmez beni...
  • MERHABA ARKADASLAR BENDE VW POLO MERAKLISIYIM SATIYORUM ARACIMI MUHTESEM BIR ARAC ICIM GIDIYR ARABAYA AMA ISIMDE UFAK KALIYOR 1 AY ONCE İSTANBUL'DAN BARTIN ULUS ARASI KÖYÜ OLMAK ÜZRE GİTTİM GİDİŞ GELİŞ 1000KM YAPTIM 135 TL GİTTİM BİZ LPG Lİ BİR ARAC BULMAK İSTEDİK AMA GEREKMEZ DEDI ARKADASIM KULANDI 100KM VE 160 KM GECMEMEK SURETIYLE GİTTİK GELDIK 1.6 ARACIM SİZCE NASIL YUKARDA ARKADASIMIZ DEMIS 190 CIKDIM AMA GITMEZ DIYE VAZ GECTIM DIYOR BEN ARACIMDA 200 BASTIM VE İDDA EDIYORUM 6.VİTES BEKLEDI ARABAM :)))




  • arkadaslar ben lada samara kullanıyorum ama samaradan sonra üst model olarak wv meraklısıyım.size sorum 6n.6n2,9n,9n3 ne demek hangi yıllara ait.yardım ederseniz sevinirim
  • 6n : 97-2000 arası kasa olanlar
    6n2 : 2000 - 2002 arası kasa olanlar (yeni göğüslüklü)
    9n : 2002 - 2004 arası yuvarlak farlı kasası olanlar
    9n2 : 2004 den sonraki kasalar olarak biliyorum.
  • bilgilendirdiğin ve ilgilendiğin için saolasın
  • selam arkadaşlar
    98 polo'm var iç stop lambası arıyorum bir kaç poloda gördüm
    ama internette bulmadım bi daha durdurup sorucam nerden aldınız diye :D.

    resimdekine benziyo galiba arka içe takılan dikdörtgen gibi cama yapışan bi ürün
    gören yada taktıran varmı?

    teşekkürler..

  • arkadaşlar selamlar 98 model classıc 1.6 comfortline lpg li 12000 ytl 100.000km araç bufiyata uygun mudur araçda 3 parça güneş yanığından boya var. burda ki cevaplar benim için gerçekten önemli ayrıca ne kadar yakar, bana problem çıkarırmı yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar selam..

    2001 model 1.4 tdi - tour veya comfortline almayı düşünüyorum... 15.000 tl gibi bir bütçem var. iki modelin arasındaki farkları açıklayabilirmisiniz!????.. ve bu iki model için ortalama fiyatlar nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taran_Baba

    Arkadaşlar selam..

    2001 model 1.4 tdi - tour veya comfortline almayı düşünüyorum... 15.000 tl gibi bir bütçem var. iki modelin arasındaki farkları açıklayabilirmisiniz!????.. ve bu iki model için ortalama fiyatlar nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim...


    tour bildiğim kadarıyla trendline a karşılık geliyor.. comfortlinelarda (benzinli) 4 disk fren, ABS, yağmur sensörü standart. (trendlinelarda yağmus sensörü olmadığından eminim sadece, diğerleri de yok diye biliyorum)
    dizeller için aynı şey geçerli mi bilemiyorum. ama kesinlikle dizel al derim, benzinlisi ne kadar çok yakıyorsa, dizeli de aksine o kadar yakıyor(muş)

    quote:

    Orijinalden alıntı: adahan1

    arkadaşlar selamlar 98 model classıc 1.6 comfortline lpg li 12000 ytl 100.000km araç bufiyata uygun mudur araçda 3 parça güneş yanığından boya var. burda ki cevaplar benim için gerçekten önemli ayrıca ne kadar yakar, bana problem çıkarırmı yardımcı olursanız sevinirim.



    classicler hakkında bilgi sahibi değilim, HB olmuş olsaydı 11 e alınabilirdi 1,4 cc olanı...


    ayrıca LPG de ilk tüketim bilgilerim:
    depo tam boşalmadı ama işaret vermeye başlamıştı en fazla 5-10 km daha giderdi diye düşünüyorum.
    toplamda 240 km yol yaptım. ancak LPG ye 30-35 derece arasında geçtiği için, bu kış gününde 2,5 km yi buluyordu. dolayısıyla LPG ile 225-230 km civarı yol aldım (içinde kalanı da sayalım, 230 düz olsun) 45 TL gaz ile (1,71 den) bu da kilometrede 0,195 lira yapar. bi başka deyişle 100 km de 11,5 lt LPG tüketmiş demektir.

    NOT: tüketim şehiriçi ve aracım 2000 model otomatik vitestir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adahan1

    arkadaşlar selamlar 98 model classıc 1.6 comfortline lpg li 12000 ytl 100.000km araç bufiyata uygun mudur araçda 3 parça güneş yanığından boya var. burda ki cevaplar benim için gerçekten önemli ayrıca ne kadar yakar, bana problem çıkarırmı yardımcı olursanız sevinirim.



    4 yıldır kullanıyorum bende büyük hiç problem çıkarmadı ..

    100 tl 95 ile ortalama 350 km gidiyo
    temizini bulursan çok güzel araba bende satacaktım vazgeçtim şimdilik..
    yeni model 14-15 e dizelede bakılabilir bence..




  • arkadaslar polonun parça fiyatı ve yadek parça bulunması kolaymıdır.polonun turkıyede en çok 1.6 motorumu tutuldu
  • parça sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. özellikle istanbul aksarayda değil vw, hiç duymadığın markaların bile parçasını bulabilirsin..

    ayrıca, 1.6 polo eskilerde mevcut bildiğim kadarıyla, 1.4 polo daha fazla..
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.