Şimdi Ara

Forumdaki full araba alma zorunluluğu... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evden işe gidip gelen adam start-stop ekletiyo bide eşiyle bayi ye gidiyo 50bn verdik 54bin mi veremiycez deyip sanroof ekletiyo ve araç full oluyo.
  • Led far, cam tavan, porselen vites topuzu, geri görüş kamerası, ısıtmalı torpido kapağı, kulak memesi hava yastığı, marangoz şakülü gibi elzem donanımlar olmassa halkımız o arabayı kullanamaz. Bunlar olmassa olmaz oyuncaklar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle ilk kez araç alan veya ilk kez yüksek model araç alacak olanlarda dolu donanımlı araç alma isteği var ki bu aslında normal,adam onca sene ayağımı yerden kessin diye donanımı görece olarak boş veya mütevazi olan araçlarla idare etmiş..Eninde sonunda kredi ile ve en az 3-5 sene kredisini ödeyeceği bir araç alırken ağzına kadar dolu almak istiyor..Tabi burada mühim olan o donanımlardan hangilerine ihtiyacı var,hangi donanımlar/aksesuarlar sonradan ekletilebilir bunları da araştırmak lazım..


    Mesela;

    - Hız sabitleyici sonradan eklenebilen bir donanım değil (en azından her araçta mümkün değil olsa da sağlıklı değil) dolayısıyla hız sabitleyici kullanma alışkanlığınız varsa en başta almalısınız

    - ESP-ASR-ABS-Hillholder gibi güvenlik donanımları mutlaka ama mutlaka alınmalı (bence)

    - Cam tavan/sunroof keyfi şeyler,bana göre olmasa da olur (tek istisna 2. el araçlarda aynı fiyata cam tavanlısını bulabiliyorsam kesinlikle alırım)

    - Yağmur sensörü,far sensörü hatta park sensörü olmazsa olmaz değil..Park sensörü büyük kolaylık evet ancak sıfır alırken opsiyon olarak yüksek fiyat istenirse veya dahil olduğu sensör paketi (yada adı her neyse) pahalıysa almayıp daha sonra uygun fiyata taktırılabilir

    - Çelik jantlar (özellikle 17"-18") estetik olarak güzel ama opsiyon olarak alırken bazen gereksiz pahalı olabiliyor ve araç 16" jantlarla da gidebilir nasıl olsa Bu yüzden daha sonra taktırılabilir isteğe göre


    Bu liste uzar gider..Şahsen alacağım araçta (büyük ihtimalle 2. el) hız sabitleyici ve ESP paketi olmazsa olmaz,ilanlara bakarken bu ikisinin olmadığı araçları pas geçiyorum..Yukarıda da dediğim gibi aynı fiyat aralığında artı olarak cam tavanlı bulabilirsem olsun isterim ama şart değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 12 Mayıs 2013; 10:37:13 >




  • Napak Trendline mı alak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PewDiePie

    Napak Trendline mı alak

    Ne diyem? Mahmut mu diyem?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roque_Jn

    Kısacası forumda kaç kişi full arabaya biniyor ?

    Ben

    Fakat bazı donanımlar için bence de verilen fiyat farkına değmiyor.

    7 yıldır kullanmaktayım aracımı, bu süre zarfındaki izlenimlerime göre bir sonraki aracımda "olmasa da olur" diyebileceğim donanımlar :

    - yağmur sensörü
    - lastik basınç sensörleri
    - far sensörü
    - soğutmalı torpido
    - 5'li cd değiştirici (gerçi artık cd diye bir şey de kalmadı, devir usb devri )
    - xenon farlar & otomatik far yükseklik ayarı (bir süre sonra beyniydi, ampulüydü derken masraf kapısı olmaktan başka bir işe yaramıyorlar)

    "olmazsa olmaz" diyeceğim donanımlar :

    - ESP ve bilimum güvenlik donanımları
    - Süperkilitleme (aracı iki defa soyulmaktan kurtardı)
    - Otomatik klima
    - Sunroof (cam tavan da olur )
    - Ön-arka park sensörleri
    - Alaşım jantlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Dün akşam sadece 1 dakikalığına ,bir arkadaşın C-Max'ini inceledim. Arabaya baktım...''Vay be ne araba!'' dedim. Hele ki benim Corolla'dan sonra...
    İkinci çocuğu da beklediğimiz için özellikle...Bu sabah farkettim ki akşamki araç Trend donanımmış. İkinci el ilanları ise otomatik park sistemli full C-Max'lerle dolu.

    Benim için sensörler hiç bir şey ifade etmiyor. Otomatik klimalı araç hiç kullanmadım. Ama faydalı bir donanım. Geri kalan , hoşuma giden çoğu özellik aslında kozmetik. Cam tavan, led...Hele ki 205-55-16 üstü ebattaki lastik demek ,önümüzdeki sonbahar daha çok acıtacak bir kış lastiği fiyatı demek.

    Mpv sınıfında cam tavani led yada yağmur sensörü ile bir tutmayın. O koca aracin tavani kapalı olunca icerisi magara gibi oluyor.

    Ben hava sicakken bile cam tavan perdesini açıyorum. Arabada müthiş ferahlık.

    Bana kalırsa Oto park ise çoğumuz için en gereksiz oyuncak. Fiyat faydası bence çok kötü. Bunu söylerken c max forumlarında herkesin bunu 1-2 defa denemek için kullanmış olduğunu okuduğum için söylüyorum. Ailemizden birinde de ix35 var, onlarin da hiç kullandığını görmedim.

    Neden bilmiyorum ben araçlarda brosure yazilmayan ufak tefek ince düşünülmüş özellikleri daha çok seviyorum.

    Örneğin geri vitese taktığında yan aynanın aşağıya bakması. Yağmur yagiyorsa arka silecegin kapalı olsa bile devreye girmesi. Müzik sesinin kisilmasi.

    Park sensörü nun sesinin kapatılması*bebekli aileler için çok iyi birşey.

    Araç içinin ve bagajin çok iyi aydinlatilabilmesi.

    Belli soğuk şartlarda yol bilgisayarının size yol buzlu uyarısı yapması.

    Bunlar benim için far ve yağmur sensorunden daha önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adam B segmenti araba almak istiyor ve bir kaç B segmenti arabayı yazıp hangisini alayım diye soru soruyor. Ama bizim forum üyeleri genelde "ya o paraya B segmenti alınırmı, git C segmenti şu arabayı al diye yorumlar yapıyorlar. Sanki mecbur C almaya.

    Birde şu hız konularında genelde tüm forum üyeleri hız sınırını geçmez. 70'e, 110'a ve 120'ye sadık kalırlar. Ama biri kalkıp 0.9 veya 1.2 yada ne bileyim 1.0 veya 1.4 benzinli araba alacağımdesin hemen "o motorlar gitmez, çekmez, v." diye sıralarlar yorumları.
  • ben bu konuda citröen'i çok tebrik ediyorum açıkcası.
    2013 model berlingo aldık.
    tabiki 2006 model vito var elimizde donanım olarak esp felan var ama klasik bir araç gibi geliyor berlingo'dan sonra.
    uzun süredir böyle donanımlı araç kullanmamıştım kimse yanlış anlamasın.
    bluetooth ile telefonu arabaya girer girmez bağlar ve müzigi oradan açarım, biri aradıgı zaman arabanın hoparlörlerinden konuşuyorum.
    yağmur yağdığı zaman kendi kendine ayarlar hızını ve ona göre devam eder yağmur sensörü.
    esp var.
    ayrı olarak otomatik ışıklandırma ile tünellere girdigim zaman veya akşam oldugu zaman direk kendi yakıyor.
    cruise control var bu şimdilik işime yaramıyor, ama memlekete artvine giderken baya işe yaracak gibi :)
    yol bilgisayarı anlık tüketim buda güzel birşey tabiki.
    usb girişi ile istedigimiz film'i izleyebiliyoruz , ayrı olarak 10' lik bir ekran taktırdım.
    aynalar elektrikli kendi katlanıyor.
    bunları neden yazdım bir ticari araçta fazlası var :)




  • Genele yaymamak lazım. Baz donanım kulübü, 1.2 kullananlar kulubü vs. de var ve pek çok insan da baz donanım alıyor benim gibi. Bazen o donanımlar aradaki farka değmiyor. Ama Türklerde hep almışken şöyle olsun mantığı var haklısınız. Ben önce güvenliğe baktım, sonra ön ve arka koltuklara sığabiliyor muyum diye baktım ve zaten bütçeme göre pek seçenek kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roque_Jn

    Bu konuyu uzun zamandır açmayı düşünüyordum.. Forumda sürekli araç kıyaslamalarda olsun fiyat karşılaştırmalarında olsun hep full donanımlar referans alınıp devam ediliyor. Bir araç üzerinden konuşurken "ama o araba 70.000 TL etmez" gibi yorumlar alıp başını gidiyor, iyi de aslında o araba 40.000 TL değil mi dediğinde "ben full ünden bahsediyorum" diye kestirip atılıyor. "Ben o arabaya 60.000 TL vermem" diyor.. Kısacası forumda kaç kişi full arabaya biniyor ?

    C sınıfı arabalara o paraları verenin aklından zoru vardır zaten de,arabanın fullü değil sizin işinize yarayan donanımı içermesi önemlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roque_Jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    Demek istediğiniz kısmen doğru.
    Misal Golf'ün 70 bin lira olması gibi.

    İşte kaos buradan doğuyor zaten.. Golf'ün 50.000 TL olanı da var.. Neden Golf sadece 70.000 TL gibi bir hava yaratılıyor, ben bunu anlamıyorum! Adam B sınıfı arabadan referans veriyor o paraya C sınıfı araç alınır diyor, iyi de B sınıfı araç senin sunduğun fiyatta satılmıyor ki sadece..

    Sorun baz donanım diye bomboş araba satmaktan kaynaklanıyor. 2005 model symbolde direksiyondan kumanda standartken 2013 jettada standart değil. Sen 55000 ver araba al sonra teybi nasıl ayarlayacağım diye uğraş, gözünü yoldan ayırmak zorunda kal. O yüzden baz donanım referans değil. Bir firmanın baz donanımı diğerinin orta hatta üst donanımında olmayan özelliklerle gelebiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    quote:

    Orijinalden alıntı: optiSpice

    Şimdi şöyle ki forum ahalisi olarak araç kullanırken ''uzay gemisi kaptanı'' edasıyla sürekli tuşlara basarak birşeyleri çevirerek seyahat ediyoruz.

    Bu yüzden hayati önem taşıyor arabanın full olması.

    Bu devirde insanlar yağmur sensörü olmayan araba alıyor inanabiliyor musunuz?Bir arkadaşım var yağmur yağınca silecek devrini falan kendisi ayarlıyor.Rezillik.



    Durum bundan ibaret işte.Kendi adıma konuşursam uygun fiyata ''ağzına kadar dolu'' araba tabiki iyidir.Ama sırf araba dolu olacak diye bi araba parası da donanıma ödemenin anlamı yok.

    ESP, ABS ve türevi güvenlik sistemleri olsun.Klima olsun, hava yastıkları tam tamına olsun, sık kullanılan tuşlar direksiyonda olsun yeterli benim için.

    Ha hayalimdeki araba bu değil ama bu tarz bir araca da seve seve binerim yani.İlle de ıvır zıvır bir sürü oyuncak olmasına gerek yok.

    Şahsen ben öyle aracımda yağmur/far sensörü abidik kubidik sensörü falan aramayan bir tipim...

    Arabamın kendi farını açamıyor muyum ? Yoksa araba benden daha iyi mi anlıyor ortamı bulunduğum mekanı...

    Bana çok abartı geliyor böyle şeyler...

    Günde max bir sefer hadi bilemedin kapatmak için iki sefer kullanacağın far için bana kalırsa tamamen fantazi...

    Bayi fiyatlarının sırf bu saçma sapan sensörler yüzünden fiyat artırımı da daha cabası.

    Hava yastığını kapatmak için kilit bile koyan zihniyet var... Yan hava yastığını niye kapatayım ben ya.. Kaza anında ekonomiyi düşünüyoruz... Madem ekonomiyi düşünüyorsun airbagleri yamalayıp yamalayıp kullanabilelim... Emniyet kemeri bipi, şu sinyali zart sinyali zurt sensörü , ... Hele bir de otomatik park diye saçma bir olay çıkardılar... Park etmen için tır sokabileceğin bir aralık olacak... Sende trafiğe durun bekleyin otm parkı çalıştırıyorum diye durduracaksın ki araç park edecek... Tam bir saçmalık bana göre...

    Benim gözümde en gerekli donanımlar , otomatik kapanır elektirikli aynalar, otm camlar, far ayarı, ön arka cam rezistansı gibi elzem şeyler...

    Firmalar tam bir fantazi ile soygunlarına kılıf uyduruyorlar o kadar işte...

    Yan havayastığı ekonomi için kapatılmaz, yolcu yoksa zaten açılmaz ama önde zorunlu bir şekilde çocuk taşımak zorunda kalırsanız( çocuk koltuğu ile özellikle) hava yastığını kapatın ki çocuk zarar görmesin. Bu benim için çok önemli bir özelliktir. Arada sırada kullanmak zorunda kalıyorum. Corsa'da yoktu Laguna'ya geçince en önemli donanımlardan biri oldu benim için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ucuza donanım almak isteyen ticari veya aile arabası türü araç almalı. En mantıklısı o fiyatlarına göre. Tabi her yıl Tüvtürk gibi eziyetleri yok değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optiSpice

    quote:

    Orijinalden alıntı: elfiasis

    quote:

    Orijinalden alıntı: optiSpice

    Şimdi şöyle ki forum ahalisi olarak araç kullanırken ''uzay gemisi kaptanı'' edasıyla sürekli tuşlara basarak birşeyleri çevirerek seyahat ediyoruz.

    Bu yüzden hayati önem taşıyor arabanın full olması.

    Bu devirde insanlar yağmur sensörü olmayan araba alıyor inanabiliyor musunuz?Bir arkadaşım var yağmur yağınca silecek devrini falan kendisi ayarlıyor.Rezillik.



    Durum bundan ibaret işte.Kendi adıma konuşursam uygun fiyata ''ağzına kadar dolu'' araba tabiki iyidir.Ama sırf araba dolu olacak diye bi araba parası da donanıma ödemenin anlamı yok.

    ESP, ABS ve türevi güvenlik sistemleri olsun.Klima olsun, hava yastıkları tam tamına olsun, sık kullanılan tuşlar direksiyonda olsun yeterli benim için.

    Ha hayalimdeki araba bu değil ama bu tarz bir araca da seve seve binerim yani.İlle de ıvır zıvır bir sürü oyuncak olmasına gerek yok.
    bunlar bide akşam utanmadan farları elleri ile açıyolardır. klimayıda elleri ile çeviriyolardır hele bide camları çevirerek açmıyolar mı inan midem bulanıyo.

    Motor kaputunu açınca demir çubukla sabitleyen adam biliyorum ne diyosun sen?Bi de kimisinin torpido gözü soğutmalı olmuyor ya, vurasım geliyor ağzının üstüne üstüne.

    bende o silecek hizini kendisi ayarlayanlardanimallah benim belami versin, ne rezilmisim ben ya bu devirde olacak sey degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roque_Jn

    Kendi aracımda orta donanımlı zaten.. Benim şaşırdığım sanki sadece o araç full donanım olarak satılıyormuş gibi bir hava yaratılıyor forumda..

    herkes full donanımlı araç almaya çalışıyor nedenini ben de bilmiyorum,
    babamın da dedemin de önceki arabaları en boş modellerdi,
    ikisi de yeni araba aldılar son 6 ay içinde;
    Babam, Full Linea aldı
    Dedem, Full Auris aldı.
    ikisinin toplam donanıma verdikleri parayla bir tane 0 km araba alınabiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Bu Forumdaki tüm benzinli otomobiller şehiriçi 100 km de en fazla 7 litre yakar aksini iddia edenleri linç ederler.

    Çıkıp mert bir şekilde her şekilde 50 kuruş diyen bir tek ben varım heralde.

    Findik kadar toyota yarisi sehir icinde adam gibi trafikte 8 lt nin altina indiremiyorum ustelik ankaradaillet istanbulda c sinifi araclara 6 7 yaktiriyor ya nasil inanacagimi sasirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OuL


    quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Bu Forumdaki tüm benzinli otomobiller şehiriçi 100 km de en fazla 7 litre yakar aksini iddia edenleri linç ederler.

    Çıkıp mert bir şekilde her şekilde 50 kuruş diyen bir tek ben varım heralde.

    Findik kadar toyota yarisi sehir icinde adam gibi trafikte 8 lt nin altina indiremiyorum ustelik ankaradaillet istanbulda c sinifi araclara 6 7 yaktiriyor ya nasil inanacagimi sasirdim.

    yalan dolan işte hocam.
    ben 1.6 corolla ile en düşük 9 lt gördüm,
    onu da işten gelince gezmeye kullanıyodum sadece, yani trafiksiz zamanda.
    adamlar işe git gel 6-7 lt diyolar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    quote:

    Orijinalden alıntı: OuL


    quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Bu Forumdaki tüm benzinli otomobiller şehiriçi 100 km de en fazla 7 litre yakar aksini iddia edenleri linç ederler.

    Çıkıp mert bir şekilde her şekilde 50 kuruş diyen bir tek ben varım heralde.

    Findik kadar toyota yarisi sehir icinde adam gibi trafikte 8 lt nin altina indiremiyorum ustelik ankaradaillet istanbulda c sinifi araclara 6 7 yaktiriyor ya nasil inanacagimi sasirdim.

    yalan dolan işte hocam.
    ben 1.6 corolla ile en düşük 9 lt gördüm,
    onu da işten gelince gezmeye kullanıyodum sadece, yani trafiksiz zamanda.
    adamlar işe git gel 6-7 lt diyolar

    Bir arabaya 1.5 araba parasi verip aldiysan otomatik olarak az yakmasi ya da az yaktiginin soylenmesi durumu olusuyor. Biz sasece ne gorduysek onu soyluyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi adıma konuşayım; kör nokta uyarı sistemi, yarı deri döşeme, ön sensörler, 17'' jant a gerek duymadığım için en fullünü almadım. Orta donanım ama fulle yakın confort plus aldım ama hız sabitleyicisinden, yağmur sensörüne, hill holder, ESP, far sensörüne kadar sayamadığım bir çok donanımlar mevcut. Araç üzerinde kullanmadığım donanım neredeyse yok gibi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.