Şimdi Ara

Replika jantların balans bozma sorunları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aramızda replika diye tabir edilen orjinal olmayan jantları kullanan bir çok arkadaşımız var. Benim merak ettiğim bu jantlar sık sık balans bozma problemleri yaratıyor mu? Kastettiğim şey ilk başta balans ayarı yaparken balans tutmama problemi değil, jantın daha sonraki aşamada, aracı kullandıkca balans bozması. Aranızda bu tür bir sorunla karşılaşan ya da bilgisi olan var mı? Orjinal olmayan jant tavsiye eder misiniz?



  • Balans sorunu yaşayan arkadaşım var bizzat arabasına bindim otoyolda zamanla artıyordu. Jant takarken plastik bilezik miydi neydi o zımbırtı yüzündenmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyBlue

    Balans sorunu yaşayan arkadaşım var bizzat arabasına bindim otoyolda zamanla artıyordu. Jant takarken plastik bilezik miydi neydi o zımbırtı yüzündenmiş.

    Valla ben de işte bu yüzden güvenemiyorum çakma jantlara. Napsam bilmiyorum. Beğendiğim orjinal jantın fiyatı replikasına göre iki kat daha pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Life Jecket


    quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyBlue

    Balans sorunu yaşayan arkadaşım var bizzat arabasına bindim otoyolda zamanla artıyordu. Jant takarken plastik bilezik miydi neydi o zımbırtı yüzündenmiş.

    Valla ben de işte bu yüzden güvenemiyorum çakma jantlara. Napsam bilmiyorum. Beğendiğim orjinal jantın fiyatı replikasına göre iki kat daha pahalı.

    orjinal olsun kafan rahat olsun. inan çakmasına verdiğin para seni daha çok rezil edecek. sorun sorun illahlah diyeceksin. sonuçta can taşıyorsunuz. heleki janttaki gramaj farkı bile aracın tüm düzenini bozuyor.
  • Ben de bu orjinal-replika ikilemide çok gittim geldim ancak, neticede

    22.000-KM dir raplika jant kullanıyorum, ne balans bozulması ne vernik atması en ufak sıkıntı yaşamadım.
  • Herkes maşşalah yetkili servis gibi burda , piyasadaki aracların yarısı replika jant o kadar problem çıkaran birşey değil takmadıysam 5 tane arabaya replika jant taktım bi problem yaşamadım ....Millet bmw ye mercedese orjinal olmayan 18-19 inç jant takıyor ama önemli olan muadil lastik ebadı ile beraber kaliteli markaları tercih etmek yoksa opel corsaya 18 inç takarsan araba maymun olur elbette....
  • Beğendiğim jantın henüz tam olarak replikasını bulamadım. Bulduklarımda bazı ufak değişiklikler var. Vw bayide alman malı 15 inç jant takım 1310 tl, herhangi bir jantcıda bir takım jant 600 tl. Sanırım herşeye rağmen orjinalden yana kullanacağım tercihimi.
  • GM tekerlek çeperinde herhangi bir yönde en fazla 1 mm kaçıklık tavsiye ediyor. Bu karar vermek için bir gösterge olabilir bence. Bazı iyi süspansiyonlar hissettirmese de, ayrıca bu bozukluk balans ağırlığıyla kolaylıkla hissedilmez hale getirilebilse de daha fazla yalpalamalarda radyaller veya başka şeyler bozulabilir.
  • Jant konusunda bir alt kaliteye düşerim 2 alt kaliteye düşerim replica almam. Adı belli : çakma
  • Bozma değil hiç balans tutmuyor. bende paradelik mangels vardı 80 den sonra direksiyonu tut tutabilirsen..
  • Plastik mi bu jantlar ? Arkadaşlar demirden çelikten daha ucuz ne var ? niye balans tutmasın ?
  • Arkadaslar e65 kasa bmw aracim var 18inc replika jant aldim 6 kere balansa gittim inanin 1 gunum gitti toplasaniz...bu replika isinden illallah ettim.eger bana basta soylenseydi bu durum gidip cikma orjinal alirdimda yine bulasmazdim bu replikaya.benimki zorunluluktu 19inc takmis daha onceki sahipleri oda replikaydi ondan 18e cevirdim aracimi.yoksa orjinalciyimdir.siz siz olun orjinal jantlarini sakin bozmayin aracin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen beyler replika işine bulaşmayın , Advan RG 2 jant aldım , o kadar balans yaptırdım , 130'u geçince titremeye başlıyor , çözümü yok galiba...
  • Passat'a 16 inç interlagos model jant aldım kışlıklar için, Kormetal'in ürettiği replika jant. Alırken çok çekincelerim vardı benimde bu konu hakkında. 13 bin kilometreden fazla oldu kullanıyorum, 210 km hıza kadar çıktım denemek için. En ufak titreme yahut rahatsızlık yok şimdilik. Birkaç sene sonra ne olacak bakalım,bekleyip göreceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.