Şimdi Ara

Sennheiser IE 800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyatıyla çok konuşulan bir kulaklık.. tasarımı güzel... özellikleri merak uyandırıcı... ama gerçekten fiyatı hakedicek mi merak ediyorum :)

    ""Sennheiser'in ie serisinin son modeli. dizayn tamamen degismis, teknoloji de farkli. kulakliklar seramikten mamul, diafram saliniminda hava sikismasi sorun yaratmasin, diafram gerektigi gibi titreyebilsin, vermesi gereken sesi versin diye her kulaklikta iki adet hava cikis portu var. kulakliklar yine tek driverli, ancak yeni driver'a xwb (extra wide band) driver demisler ve bu yeni driver ile diger ie sinifi kulakliklarin (daha dogrusu neredeyse hic bir in-ear kulakligin) saglayamadigi "full spectrum (5 - 46500 hz)" ses frekans araligina ulasabiliyor bu kulakliklar.""

    Amerika birlesik devletleri'nde 1000 usd Türkiye'de Metan tarafından henüz getirilmemiş gün itibariyle ve fiyatı da belli değil tabiki...

    http://www.kulakligim.com/pages/katalog/ie-800-368.php

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PNUB6wWrF0g



    İNCELEMELER :


    http://entechnet.com/2012/12/27/sennheiser-ie-800-review/

    http://asia.cnet.com/product/sennheiser-ie-800-46728989.htm

    http://www.trustedreviews.com/sennheiser-ie-800_Headphones_review

    http://www.tbreak.com/reviews/sennheiser-ie-800-audiophile-earphones-review

    http://www.slashgear.com/sennheiser-ie-800-earphones-hands-on-13222800/


     Sennheiser  IE 800



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 9 Mayıs 2013; 23:12:51 >







  • Millet neler kullanıyo, biz hala ep630.
  • bu nedir yauv
  • 2 tane kullanan arkadaş var ve yorumları "Güzel çalıyor". Tamam hadi dağılın
  • Şuanda aldım bende HongKongdayım burada fiyatı amerikadan çok daha ucuz bana 1500TL mal oldu i ie80 den buna geçmeden çok fazla kafamda daha nekadar iyi çalabilir olmuştu ama adamdademo varmış kendi Studio'm ile çaldım ve inanılmaz bir sesi var. Şuana kadar kulaklarımın duyduğu en iyi sahne ve ses diyebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuoresportivo

    Şuanda aldım bende HongKongdayım burada fiyatı amerikadan çok daha ucuz bana 1500TL mal oldu i ie80 den buna geçmeden çok fazla kafamda daha nekadar iyi çalabilir olmuştu ama adamdademo varmış kendi Studio'm ile çaldım ve inanılmaz bir sesi var. Şuana kadar kulaklarımın duyduğu en iyi sahne ve ses diyebilirim

    Hayırlı olsun. Deneyimlerinizi detaylı aktarırsanız seviniriz.
  • Parası olan alır olmayan da cx200 ile idare eder. Bazı görmemişler gibi ellerindeki paranın tamamını akıllı telefona verirmiş gibi bir kullaklığa vermemeli kimse. Elindeki paranın kıymetini bilmeyenler birgün harcadıkları paraya yanacak hale gelebilirler. Uçmayın fazla.
  • Yaklaşık 1-1.5 aydır kullanıyorum IE800'ü ve her geçen gün daha da seviyorum :) , bildiğiniz gibi dynamic driverlı kulaklık burn-in'e çok daha iyi yanıt veriyor , zaman geçtikçe kulaklık adeta işte ben buyum diyor , ufacık kasası ama devasa bir sahnesi ve 3d sunumu var Airy tabir edilen ... Basslar kesinlikle ie8 ve ie80 deki gibi diğer sesleri örtmüyor ama oldukça güçlü ve boğulmayan basslara sahip , tiz seslerin çok belirgin ve keskin olması haliyle detayıda arttırıyor , midler ise armatür driverlı kulaklıklardaki gibi en önde ve abartılı değil yumuşak ve belirgin tam olması gerektiği gibi , tek eleştirebileceğim şeyi nozzle'un kısa olmasından dolayı kulağa iyi oturtmak gerekiyor , hareket haline iken bazen tekrar oturtma ihtiyacı duyuyorsunuz ... kablosunun değişebilir olmasını eleştirmiyorum çünkü kevlar 'dan yapılmış ve kesinlike dolanmıyor , sadece biraz daha uzun olabilirdi , kaliteli bir player ile dünya'dan soyutluyor resmen kulaklık sizi ... almayı düşünenler tereddütsüz alabilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 22 Kasım 2013; 12:54:21 >




  • Kısmen haklısınız... para varsa eğer hatta parası yoksa bile audiophile olmak başka bir şey 1000 tl ve üzeri akıllı telefon almak başka bir şey.. akıllı telefonu ihtiyacı olmayan adamlar şekil olsun diye alır ve kullanmaz aktif olarak.. onlarınki görgüsüzlüktür... ama ses kalitesi hastası eğer ne istediğini biliyorsa kulaklığa verdiği şpara görgüsüzlük olamaz çünkü o kulaklıklarla dışarda hava atma şansı yok ve her dinlediğinde parasının tamamından verim alabilir.. ama 1.500 tl lik telefon tam kapasite kullanmayan çok insan var... örneğin ben... sigara alkol ggece hayatı yok... zevklerimden birisi ses kalitesi düşkünlüğüm... :)



    @helsloot para bulsam alıcam ama şuan beni aşıyo onun fiyatı :)
  • Darkchild kullanıcısına yanıt
    Evet. Farkındasınız. Yaklaşık 3 yıl cx200 kullandım. Kablo kısımları çatladığında iğne ucu kadar oranla kuvvetli yapıştırıcı sürüp teflon bant ile sarıp taş gibi onarıp yine kullanmaya devam ettim. En sonunda giriş kısmında temassızlık yapıp arızalandı. 65 tl satın almıştım. Şimdi tekrar aynı ürünü yine yakın bir fiyata 68 tl ye satın aldım. Hem küçük, sade ve de ses konusunda kaliteli. Konu açısından bu ülke şartlarında bu vergilerle Sennheiser IE 800'e para vermek vahimdir. Kulaklık hava atma olasılığı düşük bir ürün. Her durumda yeni olana yönelen kapılmış bazı zenginler ve sonradan görme orta ve geçim sıkıntısı çektiğinin farkında olmamayı seçen alt sınıf için sorun olmayabilir, ancak bir gün gelir eldekiler gittiğinde, o harcadıkları paracıklarına yanarlar. Böyle aileler var. 'Para nasıl olsa gelir alayım boşver' diye düşünen vurdumduymaz zihniyetler mevcut.
    Aslında her ihtiyaç, gereksinimi karşılama oranına göre seçilmeli. İhtiyacın üstünde seviyeli bir ürüne para ödenmemeli.
    Toplum olarak gelişmiş olan bazı dış ülkelerde, bilinçli aileler çocuklarına ayaklarını yorganlarına göre uzatacak biçimde yetiştirmekte.
    Bu sayede yaşam sınıfları bizden yukarıda. Bizim milletimiz eğitimsiz, cahil ve sonradan görme olduğundan kendilerini bırakmışlar büyük sermayecilerin tuzaklarına. Sokaklarda çöp karıştıran, ancak gerçekte onurlu bir çok yaşlı insanlar var.
    Bunu bildiği halde umursamayan sözde akıllı, özde cahil, vicdansız, bencillere bir vakit yazık olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayulun -- 7 Ocak 2014; 23:41:33 >




  • Mair kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiler kullanıyo o zaman :) Böyle bir kulaklığı kullanıp da sadece "güzel ses veriyo" demek bile "sakin ol şampiyon ve o kulaklığı yavaşça yere bırak" denmesine sebep... :)
  • Darkchild kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum. En azından kısmen katılmıyorum. Bana da sorulur "x nasıl ses veriyor?" diye, ististasız diyorum ki "güzel ses veriyor" ve geçiyorum.

    Neden, insanlar bilfiil denemeli. Lafla sözle olmaz bu subjektif uğraş. Deneyecek yer kişi yoksa da satın almalı deneme için. Olmazsa satar.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Soran kişiye göre değişir aslında nasıl ses verdiğinin cvbı... ona göre ayrıntılı yada yüzeysel söyleyip geçmek gerek... Audiophile birine güzel ses veriyo dersen sana güler.. Sesten anlamayn biri yada kulaklığa bu kadar para verilmeyeceğini düşünen bi insan sorarsa ona güzel ses veriyo dersin... susarsın.. fazxla ayrıntıda seni psikolojik anlamda boğabilir.. :)
  • Darkchild kullanıcısına yanıt
    Gerçek anlamda audiophile biri IE800 dahil kullanılan bu kulaklıklara bakmayacağı için kimseyi kendim de dahil gerçek odyofil saymam. Zira bu ünvanı haketmek için en başta "doğru" ses veren ekipman gerekir. Hangileri verir? Açık tipte olup he400 he500 veya hd 7-8xxler (tabi örnekler daha çoktur). Ve yanına da o kulaklığın fiyatını geçen güçte amfiler ve veya daclar da şarttır ki adı geçen kulaklıklar olması gerektiği enerjiyi alsın. Tabi orada sinerji kavramı da devreye girer :) Yanısıra bunlara sahip olan kişi de bala - rastgele almamış, araştırmasını denemesini yapmış da almıştır. O yüzden bana sormasında herhangi bir gerek yoktur Ve o yüzdendir ki bana sorulmuşsa güzel çalıyor der geçerim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Gerçek anlamda audiophile biri IE800 dahil kullanılan bu kulaklıklara bakmayacağı için kimseyi kendim de dahil gerçek odyofil saymam. Zira bu ünvanı haketmek için en başta "doğru" ses veren ekipman gerekir. Hangileri verir? Açık tipte olup he400 he500 veya hd 7-8xxler (tabi örnekler daha çoktur). Ve yanına da o kulaklığın fiyatını geçen güçte amfiler ve veya daclar da şarttır ki adı geçen kulaklıklar olması gerektiği enerjiyi alsın. Tabi orada sinerji kavramı da devreye girer :) Yanısıra bunlara sahip olan kişi de bala - rastgele almamış, araştırmasını denemesini yapmış da almıştır. O yüzden bana sormasında herhangi bir gerek yoktur Ve o yüzdendir ki bana sorulmuşsa güzel çalıyor der geçerim :)

    Gereksiz detaylara takılmışsın .

    Müzik keyif almak için dinlenir .


    Muhtemelen bu düşünceyle hareket eden arkadaşlar hiçbir kulaklıktan zevk almaz . Başka bir arkadaş cx200 ile dinlediği müzikten zevk alıyor , sen burada ie800 ile gereksiz detayların peşinde koşup müzikten tat alamıyorsan; Diğer arkadaşın cx200 ' ü daha değerlidir .




  • Ayrıca ben öve öve bitirelemeyen westone 3 ' üde satın aldım . vibe 2 ve cx300 vardı elimde .

    Hayatımda duyduğum en kötü sesle karşılaştım . Kulaklık 1 tane bass vurmuyor , kulağı rahatsız eden tizler var, padlar kulağı boğuyor . Onun için gereksiz yerlere girmeyin. O zamanlar audiophile cilerin en sevdiği kulaklıktı w3 . 4 kişi dinledik , hepsine sövüp geri yolladık .

    Sallamıyorum ; Altta kanıtlı .

     Sennheiser  IE 800
  • Neden hayatınızda duyduğunuz en kötü ses, çünkü Vibe belli ki yeterince güç verememiş. Normalde güçlü bir kaynak ile tüm sorun çözülür ve cx300 sonrası muazzam kalitede bir ses alırdınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Neden hayatınızda duyduğunuz en kötü ses, çünkü Vibe belli ki yeterince güç verememiş. Normalde güçlü bir kaynak ile tüm sorun çözülür ve cx300 sonrası muazzam kalitede bir ses alırdınız.

    3gs ' le besliyordum . Ki 3gs ' in ses çıkışı şimdiki Apple cihazlarından daha iyidir . kafa üstü px100' ü çok iyi besliyordu .

    Asıl mesele , duyduğum sesin bana hitap etmemesidir . Muazzam ses alacağımı iddia ediyorsunuz, ben ise kulağımla duyup sevmediğimi belirttim . Bütün mesele bu zaten . Tavsiye ile kulaklık alınmaz . İlk önce kulaklıkları ses rengine göre ayırt etmek gerekir . ie8-80 serisi ile westone 3-4 serisi tamamen zıt karakterli kulaklıklar. Daha önce westone um2 ' de kullanmıştım. ie serisi karakteriğindeydi , oradan yola çıkarak w3 almıştım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 2 Aralık 2014; 0:25:38 >




  • Aslında Ultrasone IQ ya da Sennheiser IE 80’ü yurt içinde daha kolay bulabilme imkanı olduğu için ikisinden birini almayı düşünüyordum. Gitarteknikleri’ndeki arkadaşa bu iki kulaklığı sorduğumda bana IE 800’ü önerdi ve yurt dışından getirtebilieceğini söyledi. Yurt içinde kolay bulunamadığından ve benim de çok merak ettiğim bir kulaklık olduğu için Sennheiser IE 800’de karar kıldım.

    Kulaklık yılbaşından bir gün önce elime ulaştı. İlk işim IE 800’ü Sony XBA H1 ve MDR-EX83 ile karşılaştmak oldu çünkü karşılaştıracak başka kulaklığım yoktu

    XBA H1 hibrit sürücülü armatür kulaklık olmasına rağmen mid sesler boğuk, daha ön planda olması gereken enstrüman sesleri geri planda, basları da vuruyor ama bas severleri memnun etmeyebilir. Tizlerde de parlamalarla karşılaşabiliyorsunuz. Bana göre fiyatını hak eden bir kulaklık değil.

    MDR-EX83 ise mid sesler XBA H1’le benzer, basları daha başarılı daha iyi vuruyor fakat baslar fazla uzayabiliyor. MDR-EX83’te tizler XBA H1’deki kadar parlamıyor.

    Sony NWZ-S764 Media Player’ın yanında verilen MDR-EX83 ve ayrıca satın alabileceğiniz hibrit sürücülü armatür kulaklık olan XBA H1 müziği profesyonel anlamda dinlemeyen çoğu kullanıcıyı memnun edebilir. Ama bu kulaklıklardan IE 800’e geçerseniz IE 800’ü elinizden bırakmak istemeyebilirsiniz.

    Ayrıca yurt dışından getirilmiş ve 2 ay kadar kullanmış ikinci el olan NWZ-A15’i sahibinden.com dan aldım ve şu an Sennheiser IE 800 imle kullnmaktayım. Belki bundan çok daha üst düzey kulaklık ve media player ikilileri vardır ama Sony NWZ-A15 ve Sennheiser IE 800’ün iyi bir ikili olduğunu düşünüyorum ve de çok memnunum. Telefonlardan ve onların kulaklıklarından dinlenilen müziklerle kesinlikle karıştırılmaması gerektiği kanısındayım. Yani ben daha önce müzik dinlememişim ki dedirtiyor insana.

    Kulaklıklar da burn-in yapmak kulaklığa ne derece etki eder ya da etmez o konuda bilgim olmamakla beraber IE 800 ile yaklaşık 40 saat müzik dinlemişimdir. Bu da seste fark yapar mı ya da yapmaz mı şu ana kadar bir fark sezemedim. IE 800’ü iki aydır kullanıyorum ve de çok memnunum. Bu da sıradan bir kullanıcı olduğumdan ya da ilk üst düzey kulaklığım olduğundan dolayı olabilir. Ayrıntılı teknik değerlendirme yapmak haddim değil ama şimdiye kadar kullandığım kulaklıklara bakaraktan enstrüman ayrımı, sahne genişliği, midlerin yeri, tizlerin berraklığı ve bas dengesi ve de vokaller harika bence. Kısacası IE 800 müzik dinlerken beni mest ediyor.
    Sırf bunlardan dolayı IE 800 saygı duyulacak ya da duyacağım bir IEM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarfacetony85 -- 26 Mart 2015; 16:58:05 >




  • Creative ep 630 ile kıyaslama yapacak olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.