Şimdi Ara

Eski Pokemon Oyunları Hâlâ İyi Satıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•      Nintendo'nun Pokemon serisi gerçekten de mükemmel satış rakamlarına ulaşıyor. Bu serinin her oyunu çıktıktan kısa bir süre sonra rahatlıkla 10 milyon satış barajını geçiyor. Tabi geçmekle kalmıyor, serinin yeni oyunları çıksa bile, eski oyunlar satmaya devam ediyor. 

Aşağıda Pokemon serisinin eski oyunlarının Mart 2012 ile Mart 2013 arasındaki satış rakamları gösterilmiş. Yıllar geçtikçe satışlar düşse de, 2011 yılında piyasaya çıkan Pokemon Black/White'ın bir çok oyunun toplam satış rakamını geçtiğini görüyoruz.

Nintendo 3DS için özel olarak piyasaya çıkacak Pokemon X/Y'nin de 10 milyon satış barajını rahatlıkla geçeceğini düşünüyoruz.

Çıkış Tarihi                                                 Mart 2012          Mart 2013        1 yıldaki artış
        2007      Pokémon Diamond/Pearl           17.61 million      17.63 million      +20,000
        2010      Pokémon HeartGold/SoulSilver 12.40 million      12.67 million      +270,000
        2011      Pokémon Black/White               14.71 million      15.42 million      +710,000

• tr de satılmıyor sanırım bu oyunlar?

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • satılıyorda nintendo türkiye kapatıldığı için oyunlar doğru düzgün girmiyor pazara pek bulunmuyor.

hala kid icarus uprising arıyorum pal satacak olan varsa pm atsın.

• Black/White Nortec zamanında gelmişti şimdi GG vb. sitelerde Nortec kapanırken alınmış kapalı kutular satılıyor. Diamond ise D&R'da var gözüküyor. Pearl'den eser yok. HeartGold ve SoulSilver ise bulunmuyor ama bulunanda fahiş fiyattan oluyor.

• Gba oyunu olsa bile alırım be :D
  • Enteresan
  • Severek oynuyor ve takip ediyoruz efendim :)

• Yeni oyunlarını oynamadım ama eski Game Boy oyunlarını hala Android'li telefonumda emülatör ile oynuyorum hem zevkli hem nostalji oluyor.
  • bi tane pokemon oyunu önericek olsanız hangisi olurdu?
    nette falanda çok övüyor ecnebiler bi tane alayım bakalım sarıcak mı
  • En sevdiğim oyun serilerinden biri keşke Türkiyede hakettiği değeri bulsa jrpgler

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price

bi tane pokemon oyunu önericek olsanız hangisi olurdu?
    nette falanda çok övüyor ecnebiler bi tane alayım bakalım sarıcak mı

SoulSilver veya HeartGold.
  • İyi bir pazarlama ile pokemon oyunlarının türkiye'de aşırı popüler olabileceğine inanıyorum. umarım nintendo türkiye piyasasına x ve y çıkmadan tekrar girer de iyi bir reklam kampanyasıyla popüler olur.

• 3DS'in Pokemonu, Legend of Zeldası, SSB gibi oyunları çıkmadan satışları böyle yüksek, birde bu oyunlar çıktığında kim bilir nasıl olur.
    Pokemona gelince; dışarıdan bilmeyenler adının sanını hafife alır ama çok sağlam ve bağımlılık yaratan bir seridir. Satışlar ortada. :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.