Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Ev Elektroniği Bölümü GENEL Kuralları / Öneri ve Şikayetleriniz

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Ev Elektroniği Bölümü GENEL Kuralları / Öneri ve Şikayetleriniz Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
KillForYou!

Sisteme Gözat

7 Haziran 2006, 14:42:30  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ev Elektroniği Bölümü GENEL Kuralları

Son Güncelleme, 15 Ocak 2009 tarihinde "signore" tarafından yapılmıştır.

Foruma üye olurken kabul ettiğiniz tüm kurallar tabiatıyla Ev Elektroniği bölümü ve tüm alt forumlarında geçerlidir.
Bu kuralları hatırlamak isteyen üyelerimiz kuralları BURADA okuyabilirler.

Burada belirtilen kurallar "Ev Elektroniği" bölümünün aşağıda listelenen tüm alt forumları için geçerlidir :

- TV ve Projeksiyon
- Klima, Soğutma ve Isıtma Sistemleri
- Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı
- Diğer Ev Elektroniği

I) Doğrudan veya Dolaylı Reklam Yapmak ve Fiyat Belirtmek Yasaktır
Bölüm içinde doğrudan veya dolaylı olarak reklam sayılabilecek şekilde adres belirtilerek ürün fiyatları hakkında konuşulması, referans verilmesi, yönlendirme yapılması yasaktır. "Ev Elektroniği" bölümü ve alt forumları fiyat araştırması için kullanılmamalıdır. Ayrıca satıcıların bölüm içinde doğrudan ve dolaylı olarak reklam veya satış yapmaları kesinlikle yasaktır ve bu davranış tek başına süreli veya süresiz uzaklaştırma sebebidir.

Piyasadaki cazip fiyatların diğer üyeler ile paylaşılması için forumun Sıcak Fırsatlar bölümü, yine ilgili bölüm kurallarına uyularak kullanılabilir. Satıcılar da foruma reklam vererek firma ve ürün tanıtımı yapabilirler.

II) Firmalar Hakkında Şikayet Mesajları Yazmak Yasaktır
Donanım Haber forumları genel kurallarında belirtildiği gibi (madde 16), firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiçbir nedenle bölüm içinde dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı, hakkın aranacağı bir kurum değildir. Bu tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.

Eğer yaşadığınız bir durum hakkında diğer üyelerin tecrübelerine başvurmak istiyorsanız, firma ismi belirtmeden genel bilgiler vererek mesajlarınızı yazabilirsiniz.

III ) Yeni Konu Açmadan Önce Arama Yapılmalıdır
Bölümümüz içerisinde bir konu açmadan önce, mümkünse forumumuz içerisinde bir ARAMA yapın. Böylece konu hakkında daha önceden açılmış olan konulara ya da mesajlara süratle ulaşarak, çok daha kısa sürede bilgi sahibi olabileceğiniz gibi konu/topic kirliliği de yapmamış olursunuz. Ayrıca bölüm içerisindeki üst konulardan da faydalanabilirsiniz. Arama yapılamdan açılan konularınız kilitlenecek ya da silinecektir.

IV ) Açıklayıcı Konu Başlığı Seçilmeli ve Yeterli Bilgi Verilmelidir
Önemli Uyarı ! Başlığı Uygun Olmayan Konular Uyarı Yapılmaksızın Silinebilir / Kilitlenebilir.
Konu başlığı seçimi hakkında bilgi için bu konuyu okuyabilirsiniz.

a-) Bölüm içerisinde açacağınız konularda "İmdaat", "Yardım", "Kararsız Kaldım", "Acele Cevap" vb konu başlıkları kullanmayın. Bu şekilde kullancağınız başlıklar hem mesajınızın daha az kişi tarafından okunmasına sebep olacak, hem de arama yapılırken konuya ulaşımı güçleştirecektir. Bu sebeple konu başlığının, açmış olduğunuz konu ile bağlantılı olmasına özen gösterin.

b-) Açacağınız konu içerisinde Ör: "200YTL param var, hangi ürün'ü satın alayım ?" gibi, açıklamadan uzak sorular sormayın..! Bu şekilde sorulan sorulara ya da istenen yardımlara gelen cevaplar sizleri daha da büyük bir çıkmaza sokabilir. Bunun yerine öncelikle ürünü ne amaçla satın almak istediğinizi ve maddi olanaklarınız dahilinde üst konulardan da yararlanarak en fazla 3-4 üründen oluşan bir seçim listesi belirlemeniz, yardımcı olmaya çalışan üyelerin işini kolaylaştıracağı gibi sizin için en doğru ürünün seçilmesinde büyük fayda sağlayacaktır.

c-) Açacağınız konu başlıklarının "Ev Elektroniği" bölümü ve alt forumları ile ilgili olmasına özen gösterin. Açacağınız, ör:yazılımlar, ikinci el satışı/alımı ile ilgili ya da bayram/yeni yıl tebrik mesajlarınızlarınızı içeren konularınızı, forumumuz içerisindeki doğru konu başlıkları altına açın. Bu şekilde yanlış bölüm altına açılan konularınız, size haber vermeden taşınabilir ya da silinebilir.

V ) Mesaj Yazarken Aşağıdaki Hususlara Dikkat Edilmelidir

a) Açılan konu içerisine hiç bir zaman "+1" ya da benzeri sadece smile'laran oluşan yorumlarda bulunmayın. Açılan konuya ya da konunun takibinde, konu hakkında yeni bir şey ilave etmeyecekseniz hiç bir şey yazmayın.

b) Üst üste iki veya daha fazla mesaj yazmaktan kaçının. Bunun yerine, yazdığınız en son mesaj üzerinde bulunan butonunu kullanarak mesajınızı değiştirin ya da ek yapın.

c) Mesajlarınızı sürekli olarak büyük harf kullanarak yazmaktan kaçının. Sürekli olarak büyük harf kullanmanın "bağırmak" anlamına geldiğini unutmayın.

VI ) Diğer Üyelere Saygılı Olunmalıdır
Konu içerisinde saygı kurallarını hiçe sayarak hakaret, küfür, aşağılama, sataşma, kışkırtma ve benzeri içerikli kişi ya da firma haklarını rencide edici mesajlar kesinlikle yasaktır. Bu şekilde bir mesaj ile karşılaştığınızda konunun veya mesajın sağ üst köşesinde bulunan butonunu kullanın. Şikayet butonunu kullanmak yerine siz de hakaret eden üyeye cevap verirseniz, aynı şekilde cezalandırılacağınızı unutmayın..!

VII ) Başka Site Reklamı veya Tanıtımı Yapılmamalıdır
Benzer alanlarda içerik veya hizmet veren, ticari amaç güden sitelerin linklerinin belirtilmesi yasaktır.

VIII ) İmza Kurallarına Uyulmalıdır
Belirleyeceğiniz imzalarınızı, imza kuralları çereçevesinde düzenleyin.Kural dışı imzalarınız uyarılmadan silinecek ve tekrarında cezalandırılacaksınız. İmza kuralları için TIKLAYIN

Forumumuz hakkında önerilerinizi, eleştirilerinizi ve şikayetlerinizi BURADA belirtebilirsiniz. Bunun için bölüm içerisinde başka konular açmayınız.

* Bu bölüme katılım yapacak tüm kullanıcıların yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş olduğu varsayılır.
Bu kurallara uyulmaması halinde kulllanıcılara uyarı verilebilir ve/veya ceza alarak Donanım Haber forumlarından süreli veya süresiz uzaklaştırılabilirler.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

signore

6 Şubat 2009, 11:32:40  

"Ev Elektroniği" bölümü ve alt forumları ile ilgili öneri ve şikayetleriniz olursa lütfen ayrı konu açmak veya bölümdeki konular içinde yazmak yerine, bu konu altında yazın. Takibi ve cevaplanması da daha kolay olacaktır.

Lütfen özel mesaj ile teknik sorular sormayın, cihaz tavsiyesi istemeyin; cevap veremiyorum.

REHBER » HD Ready - Full HD Tercihi ve Temel Bilgiler

SSS || Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
oyunageldim

26 Şubat 2009, 23:05:48  

konu kirliliği oluşmakta. aynı başlıklar tekrar tekra açılmakta bunları toplamak mümkün değil mi?. "acil klima tavsiyesi" "klima önerisi" "hangi klima" "toshiba, mitsubishi, daıkın" gibi örnekleri çoğalmak mümkün

basar03

28 Şubat 2009, 13:16:36  

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >>
>>SONY
>>VESTEL
>>LG
>>SUNNY
gibi

Kırılımından sonra markalar olursa çok iyi olacak, yeni üyeyim ve çok karışık buldum herkes herşeyi yazmış , tv dışında tartışılan pek çok konu var
Lütfen acil çözüm.DONANIMHABER bir markadır ve marka kalitesine malasef yakıştıramadım.Daha öncedende pek çokdefa giriyordum fakat misafir olarak, şimdi üye olunca çok dikkatimi çekti.

signore

28 Şubat 2009, 16:28:43  

@oyunageldim
Amacımız tabi ki forumda en kaliteli şekilde bilgi-alışverişi yapılması.

Eğer tüm tavsiye isteklerinin aynı konu altında yazılmasını istersek, muhtemelen birçok tavsiye isteği daha cevap verilmeden, belki de farkedilmeden arka planda kalacaktır ve üyeler bu durumdan şikayetçi olacaktır.

Aslında burada işin önemli kısmı tecrübeli ve bilgili üyelere düşüyor. Eğer bu arkadaşlar açılacak bir ana konuyu takip eder ve gelen tavsiye isteklerine cevap verirlerse, hem "cevap alamıyorum" diye şikayetler gelmez, hem de tavsiye isteyecek olanlar o konuyu okuyarak, kime ne tavsiye edildiği konusunda fikir sahibi olurlar.

Benzer şekilde bir tavsiye isteme konusu açılmışsa ve/veya benzer bilgilerin verildiği bir konu biliyorsanız, o konunun linkini yazdıktan sonra Şikayet Et butonu ile yönetime bildirebilirsiniz; konu duruma göre silinir veya kilitlenir.

Diğer bir alternatif tavsiye isteme başlıklarının toplanacağı bir alt forum açılabilir. Bu durumda da birçok tercübeli üyenin gözden ırak görecekleri o alt foruma girip cevap yazmamaları durumu olabilir.

@basar03
Tv-Projeksiyon bölümü henüz "Cep Telefonu" bölümü gibi markalara ayrılmayı gerektirecek bir yapıda değil. Bununla beraber, daha genel (Lcd, Plazma, Diğer Görüntü Teknolojileri" gibi alt forumlara ayrılması yönünde düşünceler var, değerlendiriliyor.

Lütfen özel mesaj ile teknik sorular sormayın, cihaz tavsiyesi istemeyin; cevap veremiyorum.

SSS || Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
barsoy

Sisteme Gözat

3 Mayıs 2009, 8:35:29  

Belli bir ürün için yeni konu açıp, konuya alt başlıklar eklemek istiyorum. (anakart forumundaki "anakartınız için ince ayarlar -overclock " başlığında olduğu gibi). Bu nasıl yapılıyor?

Bir de konudaki birinci mesajı güncel tutmak amacıyla, o başlıktaki 1. mesaj için kendimden başka birkaç kişiyi yetkilendirip mesaja eklemeler yapmasını sağlayabilir miyim?

signore

3 Mayıs 2009, 24:03:00  

quote:

Orjinalden alıntı: barsoy

Belli bir ürün için yeni konu açıp, konuya alt başlıklar eklemek istiyorum. (anakart forumundaki "anakartınız için ince ayarlar -overclock " başlığında olduğu gibi). Bu nasıl yapılıyor?

Bir de konudaki birinci mesajı güncel tutmak amacıyla, o başlıktaki 1. mesaj için kendimden başka birkaç kişiyi yetkilendirip mesaja eklemeler yapmasını sağlayabilir miyim?

İlk sorduğunuzu yöneticiler, gerekli gördükleri hallerde yapabiliyorlar. Örneğin Tv-Projeksiyon bölümünde Tv Tavsiyeleri bölümü bu söylediğiniz şekilde görülebiliyor. Eğer bu özelliğin kullanımının gerekli olduğunu düşündüğünüz bir durum varsa, öneri yapabilirsiniz ve değerlendirilir.

Aynı mesaj için birden fazla üyeye değiştirme izni verilmesi, kolayca yapılabilen bir işlem olarak forum tarafından desteklenmiyor. Dolayısıyla şimdilik böyle bir seçenek olmadığını dikkate alabilirsiniz.

aydemir-çelik

10 Mayıs 2009, 16:35:48  

İletilemiyen Kişisel mesaj: ........ Kişisel mesaj almak istemiyor veya seçemiyor

Pm atmak istediğim de bir kaç kişi için üstteki mesajı görüyorum bunun anlamı nedir.. Çünkü kişilerle çok rahat iletişim kuruyordum PM şıkları açık gözüküyor .. beni yasaklayacaklarınıda aklıma bile getirmem. acaba teknik bir hatamı var teşekkür ederim.

signore

10 Mayıs 2009, 20:11:56  

@aydemir-çelik

Bu tür genel sorularınız için imzamda linki bulunan Öneri ve Şikayetleriniz konusunu kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki hata PM almak istenilmediğinde veya üye SMS onaylı olmadığında görülür genelde (bkz. imzamdaki konu Sms Onay Sistemi)

benimtr72

27 Eylül 2009, 14:48:17  

bu formdaki bazı belli marka satıcı veya servislerini filtreleme imkanı varmı? Tüketicileri kendi markalarına yönlendiriyorlar.

taşkafa

8 Ekim 2009, 20:06:43  

D.H. forumda en güzel ve geniş topik DOGALGAZ KOMBİ TERCİHİ... Birçok forumlarda bu kadar geniş ayrıntılı bilgi yok...Hal l böyle iken isim yazmıyorum her önüne gelen KOMBİ KONUSUNDA... şahsına münhasır topik yürütmeye kalkmasın...Konuları yarım yamalak topik olmaz...Kombi hakkında her soru devamlı tekrarlanıyor.>>..evim xxxx m2 hangi kombiyi alayım ?...<< ..hemen yeni topik...2-3- cevap bitti... Cılız cılız üç soru iki cevap...Tamam...Bitti.......Bunlara fırsat verilmeden kilitlensin...Konu ve kavram kargaşası ı yaratılmasın...KOMBİ SORULARI VE CEVAPLARI tek topikte toplansın ve yürüsün...Arayan aradıgını bulsun. .100 kez yazdım yine yazıyorum . Laf söz dinleyen yok...Foruma her gelen bir topik açma derdinde....DH FORUM Yöneticilerine açık davet..Kombi üzerine açılan ..LÜZUMSUZ TOPİKLERİ KİLİTLEYİNİZ..ADRES VAR...DOGALGAZ KOMBİ TERCİHİ... Başka , başka, başka, topik ne olacak ?...Burada bilgi almak ve bilgi aktarmak önemli...Lüzumsuz topik açmak değil...Burada ..... Okuyan insanlara hiç bir yararı olmayan boş gereksiz bilgiler yazıyorsa ..Kilitleyiniz... Bende dahil......Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Ekim 2009; 22:53:39 >

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Ev Elektroniği Bölümü GENEL Kuralları / Öneri ve Şikayetleriniz Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
TÜBİTAK UEKAE ile Röportaj
Türk Mühendisler tarafından geliştirilen kriptolu cep telefonları, radarlar ve fazlası hepsi bu röportajda
Wii Sports Resort
Daha fazla spor ve daha hassas kontroller.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız