Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Canon Ixus 50

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Canon Ixus 50 Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
is.mail

23 Mayıs 2007; 23:42:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Cannama 2 Gb kartı kaldırır mı bu makineler ( ixus 800 is = ? )
yavaşlatır mı ?

quote:

Orjinalden alıntı: cannama

quote:

Orjinalden alıntı: is.mail

CANNAMA karedeş, sana sorum olacak,
Sende Canon 800 İS var , Sd kart olarak 1 Gb mı kullanıyorsun ? memnun musun ?
1 Gb ile 500 resim çektiği yazmış bir arkadaş. Senden de duymak istedim, uzun zamandır kullanıyorsun sanırım.
slm-ismail

Evet ben 1 GB sd kart kullanıyorum .
En iyi kalitede çekilen fotograf sayıları
L : 2816*2112: 367 tane fotograf (Genellikle bunu kullanıyorum)
M1: 2272*1704 : 494
M2:1600*1200 : 981
S : 640*480 : 3696
Posta Kartı : 1600*1200 : 1745
Geniş Ekran : 2816*1584 : 490 tane fotograf

Video da 640*480 30 kare/sn : 8' 38'' (Ben bunu kullanıyorum)
640*480 15 kare /sn : 17' 09''
320*240 30 kare / sn : 21' 21''
320*240 15 kare / sn : 47' 36''

Ben şu an Sd kart alsam 4 GB kart alırım ( desteklediğini tam bilmiyorum denemek lazım ). Ama şu an 2 Gb lık kartlar ekonomik paran yoksa onu alabilirsin.... 1 Gb bana bazen video çekerken az geliyor fotograf için gayet yeterli .

smile/ FORD C-MAX Tdci 2005 * canon ixus 800IS
is.mail

24 Mayıs 2007; 11:09:07 

başka ixus 800 is veya 850 is makinası olan yok mu ? yorum yapacak arkadaş ?

Cannama yok ortalıklarda, Çinden makineyi getirteceğimden Sd kartını da birlikte getirteceğim.

bianca

24 Mayıs 2007; 17:50:47 

Ben sd 700 için 2 GB Twinmos almıştım, gayet güzel sorunsuz çalışıyor. Bence kartı buradan alabilirsin, burada da baya ucuzladı. hepsiburada da benim daha önce Ekim ayında 78'e aldığım kart 50 ytl. Dün de EP Center da 2 gb bir kart gördüm, bilinmedik marka ama 34 ytl, Alman malıydı galiba. Garantisi var. arkadaş IXUS 60 için aldı sorunsuz çalışıyor şimdilik. Bence en az 2 GB lık kart al, 17 dakikaya yakın en iyi kalitede video çekebiliyorsun.

cannama

24 Mayıs 2007; 17:52:59 

quote:

Cannama 2 Gb kartı kaldırır mı bu makineler ( ixus 800 is = ? )
yavaşlatır mı ?

quote:

Orjinalden alıntı: cannama

quote:

CANNAMA karedeş, sana sorum olacak,
Sende Canon 800 İS var , Sd kart olarak 1 Gb mı kullanıyorsun ? memnun musun ?
1 Gb ile 500 resim çektiği yazmış bir arkadaş. Senden de duymak istedim, uzun zamandır kullanıyorsun sanırım.
slm-ismail

Evet ben 1 GB sd kart kullanıyorum .
En iyi kalitede çekilen fotograf sayıları
L : 2816*2112: 367 tane fotograf (Genellikle bunu kullanıyorum)
M1: 2272*1704 : 494
M2:1600*1200 : 981
S : 640*480 : 3696
Posta Kartı : 1600*1200 : 1745
Geniş Ekran : 2816*1584 : 490 tane fotograf

Video da 640*480 30 kare/sn : 8' 38'' (Ben bunu kullanıyorum)
640*480 15 kare /sn : 17' 09''
320*240 30 kare / sn : 21' 21''
320*240 15 kare / sn : 47' 36''

Ben şu an Sd kart alsam 4 GB kart alırım ( desteklediğini tam bilmiyorum denemek lazım ). Ama şu an 2 Gb lık kartlar ekonomik paran yoksa onu alabilirsin.... 1 Gb bana bazen video çekerken az geliyor fotograf için gayet yeterli .

Arkadasımdan 2 GB lık kartı aldım denedim 2 GB kartı tanıyor alman senin yararına . Keşke 4 GB lık kartı deyebilsemde param olunca onu alsam çok iyi olur. Kart fiyatlarıda hergun düşüyor bu işin sonu yok önemli olan ihtiyaclar Ama şimdiye kadar çektigim video ve foto ların değeri benim açımdan ölçülemez Bunu da düşünmek lazım.(1 GB lık kart 18 ytl olmus hayret... )

Teknoloji mağduru para biriktiremiyom bea:) Bond, james bond. -> Öküz, bildiğin öküz.
bono35

24 Mayıs 2007; 22:09:28 

IXUS 900 ti allah rızası için bir türkçe kullanma kılavuzu arıyorum bu eklediğim fotoda oldu mu bilmiyorum
http://img122.imageshack.us/img122/7816/img0135sg9.jpg

is.mail

24 Mayıs 2007; 22:18:04 

selam. bono Bir arkadaşım ixus 900 ti aldı Çinden, ona sorarım. varsa bilgisi sana da buradan yazarım.
selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: bono35

IXUS 900 ti allah rızası için bir türkçe kullanma kılavuzu arıyorum bu eklediğim fotoda oldu mu bilmiyorum
http://img122.imageshack.us/img122/7816/img0135sg9.jpg

bono35

24 Mayıs 2007; 22:24:40 

acemisiyim hevesimi kırmayın olumsuz yorumları sert yapmayın yani
http://img122.imageshack.us/img122/3414/img0154al8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bono35 -- 24 Mayıs 2007; 22:26:06 >

bono35

24 Mayıs 2007; 22:27:15 

quote:

selam. bono Bir arkadaşım ixus 900 ti aldı Çinden, ona sorarım. varsa bilgisi sana da buradan yazarım.
selamlar

eyvallahj çok sağol bende japonyadan getiren birinden aldım türkiye'dekilerde zaten türkçe menü var sorunum budur

bono35

24 Mayıs 2007; 23:43:41 

canon ıxy 1000 yada ıxus 900 ti ile çekimlere devam
http://img123.imageshack.us/img123/5609/img0155dw4.jpg

Dexia

25 Mayıs 2007; 14:38:02 

quote:

Cannama yok ortalıklarda, Çinden makineyi getirteceğimden Sd kartını da birlikte getirteceğim.

İsmail, eğer sürekli yanında taşımak istiyorsan IXUS serisi en iyisi bence ( şahsen Sony T serisinden daha iyi diyebilirim ), özellikle IS özellikli olan SD700 modelini ( diğer ismiyle Ixus 800 yada IXY 800 ) tavsiye ederim. Sana en önemli tavsiyem sakın ola Çinden bu tür cihazları alma, "orada da Canon fabrikası var, kaliteli olmasa üretim yaptırırmı" diyebilirsin ama yaptığım araştırmada büyük firmaların ( bakınız Teknosa, Erkayalar vb. ) hiçbirisinin Çin üretimi satmadıklarını gördüm. Eğer dışardan getirteceksen gittigidiyorda bu işi zaten yapan insanlar var ve Japonya üretimi cihazlar satıyorlar, fiyatlarıda Çin kadar ucuz değil ama makul, en azından buradaki mağaza fiyatlarına göre oldukça makul ! Bendeki model üzerine kısa bilgiler vereyim sana : 2 farklı makine kullandım bugüne kadar ( HP 635-Ricoh Caplio R1 ) ne kendi makinelerimde ne de arkadaşlarımın kullandığı Sonylerde bu kadar canlı renkler görmedim, açılışı ve çekime hazır hale gelişi oldukça hızlı, küçücük her yere sığıyor ama ekranı yeteri kadar büyük ve parlak, bazı yarı profesyonel ayarlara imkan veriyor, en kötü özelliği yetersiz ışıkta gren yani noktalanma yapması ( ki sanırım bu özellik az çok tüm aynı sınıf makinelerde vardır ), video kaliteside yeteri kadar iyi, bataryası çok çabuk doluyor ( yaklaşık 1,5 saat ) büyük avantaj !, kasası metal oldukça sağlam ayrıca çok şık ( görüpte beğenmeyen olmadı ) ayrıca tam olmasada diğer modellere göre daha geniş açılı bir objektife sahip olması kadraja daha fazla şey sığdırmak konusunda ek bir fayda sağlıyor, optik zoomu artık bu sınıfta standartlaşmış olan 3x değil 4x, ve gelelim en önemli konuya yani IS ( image stabilizer ) yani görüntü sabitleyici; özellikle spor karşılaşmalarında, hızlı aksiyonlu ortamlarda ( çocuk parkı, dans gösterisi, yarışlar vb. ) iyiki bunu almışım dedirtir, benim en sevmediğim şeydir, mesela halı sahada futbol oynarken çektiğim fotolarda hayalet gibi çıkan insanlar, ama bu IS özelliği sayesinde bu olayı büyük oranlarda önleyebilirsin ( sadece 1 kez menüden aktif hale getiriyorsun, gerisini kendisi hallediyor ). Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım faydalı olmuştur, akşam eve dönünce birkaç örnek fotoğrafta ekleyebilirim isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexia -- 25 Mayıs 2007; 14:42:47 >

ByRON : Core2Duo T5500 1,66 Ghz + 2GB DDR2 + 80 Gb HDD + 14"WXGA + ATI X200 64mb ekran kartı + DVD-RW Lightscribe ***** Imate Jam + Nokia 3510i ( Emektarım )*** Canon SD700 IS
is.mail

25 Mayıs 2007; 18:24:15 

Dexia, güzel ve açıklamalı bilgilerin için çok teşekkürler.
hafta sonuna artık karar vereceğim.
Bakalım hayırlısı, bir ara buradaki forumda Sanyo xacti vpc-E60 modelini inceledim, canonun CCD lensini kullanıyormuş, bu yüzden çok kaliteli çekimler yapanları gördüm sanyo xacti vpc-E60 forumunda. bir ara sanyo mu alsam dedim kendi kendime.
Ama Canonun duruşu başka.

slm

quote:

Orjinalden alıntı: Dexia

quote:

İsmail, eğer sürekli yanında taşımak istiyorsan IXUS serisi en iyisi bence ( şahsen Sony T serisinden daha iyi diyebilirim ), özellikle IS özellikli olan SD700 modelini ( diğer ismiyle Ixus 800 yada IXY 800 ) tavsiye ederim. Sana en önemli tavsiyem sakın ola Çinden bu tür cihazları alma, "orada da Canon fabrikası var, kaliteli olmasa üretim yaptırırmı" diyebilirsin ama yaptığım araştırmada büyük firmaların ( bakınız Teknosa, Erkayalar vb. ) hiçbirisinin Çin üretimi satmadıklarını gördüm. Eğer dışardan getirteceksen gittigidiyorda bu işi zaten yapan insanlar var ve Japonya üretimi cihazlar satıyorlar, fiyatlarıda Çin kadar ucuz değil ama makul, en azından buradaki mağaza fiyatlarına göre oldukça makul ! Bendeki model üzerine kısa bilgiler vereyim sana : 2 farklı makine kullandım bugüne kadar ( HP 635-Ricoh Caplio R1 ) ne kendi makinelerimde ne de arkadaşlarımın kullandığı Sonylerde bu kadar canlı renkler görmedim, açılışı ve çekime hazır hale gelişi oldukça hızlı, küçücük her yere sığıyor ama ekranı yeteri kadar büyük ve parlak, bazı yarı profesyonel ayarlara imkan veriyor, en kötü özelliği yetersiz ışıkta gren yani noktalanma yapması ( ki sanırım bu özellik az çok tüm aynı sınıf makinelerde vardır ), video kaliteside yeteri kadar iyi, bataryası çok çabuk doluyor ( yaklaşık 1,5 saat ) büyük avantaj !, kasası metal oldukça sağlam ayrıca çok şık ( görüpte beğenmeyen olmadı ) ayrıca tam olmasada diğer modellere göre daha geniş açılı bir objektife sahip olması kadraja daha fazla şey sığdırmak konusunda ek bir fayda sağlıyor, optik zoomu artık bu sınıfta standartlaşmış olan 3x değil 4x, ve gelelim en önemli konuya yani IS ( image stabilizer ) yani görüntü sabitleyici; özellikle spor karşılaşmalarında, hızlı aksiyonlu ortamlarda ( çocuk parkı, dans gösterisi, yarışlar vb. ) iyiki bunu almışım dedirtir, benim en sevmediğim şeydir, mesela halı sahada futbol oynarken çektiğim fotolarda hayalet gibi çıkan insanlar, ama bu IS özelliği sayesinde bu olayı büyük oranlarda önleyebilirsin ( sadece 1 kez menüden aktif hale getiriyorsun, gerisini kendisi hallediyor ). Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım faydalı olmuştur, akşam eve dönünce birkaç örnek fotoğrafta ekleyebilirim isterseniz.

Sui CompoS

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git