Valla ellerinize sağık arkadaşlar. Özellikle cannama, çok güzel resimler eklemişsin. Tam da IXUS 800 IS mi, Panasonic FX07 mi derken iyi oldu. Canon IXUS da karar kıldım. İlk makinem olacak, Amerika'dan gelecek inşallah... bir de 2 GB lık kart takarsam iyi olacak gibi
Bende de SD500 ya da Turkiyedeki ismiyle Ixus 750 var, inanilmaz guzel bir kamera, cok memnunum. Tasimak icin en guzel boy. Bu aralar ilgilenen olursa satmayi dusunuyorum (e105312@yahoo.com), image stabiliserli bi kamera aldim. Canon powershot serisini hepinize tavsiye ederim.
Valla ellerinize sağık arkadaşlar. Özellikle cannama, çok güzel resimler eklemişsin. Tam da IXUS 800 IS mi, Panasonic FX07 mi derken iyi oldu. Canon IXUS da karar kıldım. İlk makinem olacak, Amerika'dan gelecek inşallah... bir de 2 GB lık kart takarsam iyi olacak gibi
Hayırlı olsun bianca , senin de resimlerini bekleriz alacaklar için bir fikir olur . 2 Gb da iyi fikir çek çek bitmez ama batarya biter galiba Taşıması kolay her yere sığar kameramı seviyorum .
Yaw şimdi gördüm, Canon yeni modeller çıkarmış. SD800 IS ve SD900. IXUS adlarını bilmiyorum. Bildiğimiz gibi IXUS 800 IS nin Amerika adı SD700 IS. benim gördüğüm SD800 IS nin SD700 IS dan ana farkları:
* 7,1 MP olması * Panasonic FX01 ve FX07 gibi geniş açı olması (28 - 105 mm) * 3.8x zoom * ISO 1600 * Bir de DIGIC III işlemcisi kullanılmış, SD700 IS de DIGIC II * fiyat 399 $
DIGIC III Canonun yeni işlemcisiymiş. SD900 10 MP, kasa IXUS 750 ninki gibi ve IS yok. Tam da Pztsi SD700 IS için siparişi verecektim. Şimdi kafam karıştı, bi kaç ay bekleyip SD800 IS alınır gibi geliyo bana. SD700 IS 350 dolara gelecekti, yeni çıkan SD800 400 dolar. Aşağıdaki linklerden makinalara bakabilirsiniz. Ne dersiniz beklenir mi sizce? Sonuçta acil makinaya ihtiyacım yok....
Edit 1:Bu arada canonun japonya sitesinde makinaları gördüm. Makinalar SD800 IS --- IXUS 850 IS , SD900 --- IXUS 900 Ti olarak adlandırılmış.
Cihazlar yeni ama Digic III işlemcisi ve titanyum gövdeden başka çok da fark yok gibi. Örnek resimlerin hepsi ISO 80 de çekilmiş. Daha yüksek ISO değerlerinde ( 800 ) performansı nasıl ona bakmalı. SD900 daha iyi bir seçim olabilir. 1/1.8 ccd var. Buda gece çekimlerinde artı demek bence. Ama SD800'ün SD700'den çok da farklı olacağını zannetmiyorum. Yakında incelemeler çıkar.
Cihazlar yeni ama Digic III işlemcisi ve titanyum gövdeden başka çok da fark yok gibi. Örnek resimlerin hepsi ISO 80 de çekilmiş. Daha yüksek ISO değerlerinde ( 800 ) performansı nasıl ona bakmalı. SD900 daha iyi bir seçim olabilir. 1/1.8 ccd var. Buda gece çekimlerinde artı demek bence. Ama SD800'ün SD700'den çok da farklı olacağını zannetmiyorum. Yakında incelemeler çıkar.
Haklısın, biraz bekleyip review'leri görmek lazım. Dediklerine göre noise reduction daha etkiliymiş. bir de face detection diye bir özellik gelmiş, güzel bi şeye benziyo...
yaklaşık 1 yıldır ixus 40 kullanıyorum. güzel, kullanışlı ve sağlam bir makine. fiyatları da diğer ixus'lara oranla daha uygun. tek olmusuz tarafı 4mp olması...
3 senedir Canon sd400 kullaniyordum. gecen hafta focus bozuldu tamire gonderdim. Macrofoto artık makinanın ömrünün dolduğunu ve tamir fiyatının yenisinden daha pahalı olduğunu söyledi. Bende Amerikadan SD700 İS ( IXUS 800) aldım. Eskisinden zaten çok memnundum yenisi mükemmel olmuş. Asıl makinam Nikon D70s ancak her zaman yanımda taşıyamadığımdan SD700 aldım. Herkese tavsiye ederim. Kalitesi tartışılmaz. SD 800-900 tabiki cıkacaktır sonuda yok şu anda en iyisi SD700 İS ( İmage Stabilizer tek model). TR'de pahalı ( 2 misli neredeyse) yurt dışında tanıdık varsa oradan alın derim.