Bende artik bir canon ixus kullanicisiyim Bir hafta once aleti Ingiltereden aldim (Magza: Argos (www.argos.co.uk)) (Canon ixus 950 IS 8MP) Not: TR den siparis etmedim. £159 ve 2gb Memory card FREE = toplamda 2gb kartla birlikte 370YTL gibi bir rakama geldi
...
Benden birkac resim
Digital Macro Mode/Manual ayarda - Gayet basarili buldum ben
Infinitiy Mode/Auto ayarda - Mukemmel degil ama benim ihtiyaclarimi karsiliyor
Indoors mode haric kamera gayet basarili, her ihtiyacimi karsiliyor cok kucuk bir alet rahatlikla cebe sigiyor. Cok Profesyonel bir makina degil, ama gayet iyi performans iyi performans sergiliyor 18 ayri cekim moduna sahip, genis cercevede manual ayar yapilabiliyor.
Resimler Superfine Mode Medium3 size (1600x1200) de cekilmistir Max size ise (3264x2248) dir
Almayi dusunen, sorulari olan veya herhangi bir konu varsa yardimci olabilirim.
Ek:
Kameranin film cekim mode gercekten cok cok iyi performans sergiliyor, 2 dk bir film cekim kameryai tv ye bagladim ses olsun goruntu olsun gercekten cok cok iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplanmete -- 18 Haziran 2008; 18:09:39 >
It is not who I am underneath, but what I do that defines me.
ixus 950 hayırlı olsun.bendede aynı model var.acaba bi kaç portre paylaşabilirmisin.arka plan bulanık cıkıyomu diye bakmak istiyorum.benimkinde bulanıklık oluşmuyo.buna cok üzülüyorum.
portre derken portre mode danmi bahsediyosun yoksa, yoksa normal bir manzara fotografindan mi?
portre de zaten bulanilik olmazki, benim cekimlerim macro modda yapildi ondeki objeye odaklanarak. Ayrica hangi modda olursan ol cekim yapmadan once , cekim tusuna yarim bas cok yuklenmeden kamera once odaklanir ondeki veya arkadaki objeye sonra istedigin ani yakalayinca tam bas.
gunduz en canli ve net cekim icin hangi mode kullaniyorsunuz yani auto,manual Large or Meduium(3,2,1) size yani hangi mode ISO falan kendiniz mi ayarliyorsunuz?
nedense bazi resimlerimde netlik kaybi olmasada matlik vede renklerin canliligini yitirdigini goruyorum. Ev icinde yaptigim cekimlerde bazen birbirini tutmuyor kimisi gercekten cok kaliteli bazilari biraz noise lu/
Gunduz gunesli,kapali ve ev icinde bide gece icin en uyugun ayarlari soylerseniz sevinirim birazda macro anlatsaniz fena olmaz .
Not: Auto ayarda hic bir aleti kullanmayi sevmiyorum, hasir nesir olmak daha zevkli geliyo. Yaptigim cekimler yukarida ama sanki renkler biraz daha canli olabilirmis.
yok yav ben portreden kastım insan yüzü.portre modunda arka tarafın flulaşması gerekiyomuş.klavuzunda öle yazıyo.zaten mantıken de öle olmalı.varsa böle yakın mesafeden sadece yüzü gözüken resimler cekebilirmisin acaba.
Herkese Mrb forumun yeni üyesiyim ixus la ilgili bir başlık görünce hemen daldım. Bendede İxus 950 is var çok harika bir makina çekimleri genellikle otomtik moda yapıyorum. Yaklaşı istediğim görüntüyü alıyorum.Amatör kullanıcılar için harika bir makina,