şu an ixus 65 kullanıcısıyım. önceden 2 mp'lik bi makinem vardı. abim çaldırdı... aradan baya bi zaman geçti. neyse fot. makinesi alacağım önceki makinem neydi neydi derken tam hatırlayamadım. herhalde canon'du dedim... neyse canon'u aldıktan sonra eski makinemin NIKON olduğu anladım/hatırladım
sözün özü.... kompak makinede nikon abi... başka bir şey demiyorum
dDemek, önceki 2 MPlik kameran Canondan daha iyiydi!!! işin ilginç yanı, kompakt cameralarda Nikon diyen, ve başka birşey demiyen senin aklına ne hikmetse hemen Canon geliveriyor acaba bu Canonun kalitesinin aklında yer etmesinden oluyor,, olmasın...
Arkadaşlar ben de canon ixus 75 modeliyle aranıza katıldım. Çözemediğim ilk konu slayt şov hazırlarken geçiş efektleri kısmında bir kaç seçenek var fakat buların altında bir de hepsi yazısı görünüyor. Ben de bu efektleri karışık olarak kullansın istiyorum ve "hepsi" yi seçmek istiyorum ama seçemedim. Bunu nasıl yapabilirim?
Edit: Ha bir de şunu sorayım panaromik çekim yapmamız mümkün mü bu makineyle? Yapıştır diye geçen bir modu var ama orda ne kadar denesemde birkaç fotoyu tek foto gibi çekip kaydedemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjv16 -- 2 Mayıs 2008; 15:57:50 >
Arkadaşlar benden de bir kaç foto. Resimler akşam florasanla ışıklandırılmış odada çekildi flash kullanılmadı ve boyutlandırma dışında herhangi bir işlem yapılmadı. Resimlerin orijinalleri 7mp de çekilmiştir ve 800x600px e düşürülmüştür.
Makro 1 -beyaz kağıt üzerinde çekildi
Makro 1 Crop
Makro 2 - beyaz kağıt üzerinde çekildi
Makro 2 Crop
3x Optik Zoom
3x Optik Zoom Crop
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjv16 -- 3 Mayıs 2008; 0:34:34 >
Arkadaşlar ben de canon ixus 75 modeliyle aranıza katıldım. Çözemediğim ilk konu slayt şov hazırlarken geçiş efektleri kısmında bir kaç seçenek var fakat buların altında bir de hepsi yazısı görünüyor. Ben de bu efektleri karışık olarak kullansın istiyorum ve "hepsi" yi seçmek istiyorum ama seçemedim. Bunu nasıl yapabilirim?
Edit: Ha bir de şunu sorayım panaromik çekim yapmamız mümkün mü bu makineyle? Yapıştır diye geçen bir modu var ama orda ne kadar denesemde birkaç fotoyu tek foto gibi çekip kaydedemedim.
bjv16; makinan hayırlı olsun...iyi günlerde kullan slayt şov için sadece tek bir seneçek seçmek zorundasın. malesef karışık olarak göstermiyor.valla o panaromik olayını bende çözemedim..
Birde arkadaşlar bu makinede odaklama olayını istediğim gibi yapamıyorum. Spot odak kullansam dahi benim belirlediğim bölgeye değilde kendi seçtiği bölgeye odaklama yapıyor.
Ayrıca genel bir odaklama yapmak için hangi ayarları seçmeliyim? Yani söylemek istediğim şu anda çektiğim resimlerde genelde sadece odaklanmış bölge net çıkıyor, diğer alanlarda bulanıklık söz konusu. Odak "sonsuz"da seçili iken de durum aynı. Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
arkadaşlar altividen casio z-1080 fotoğraf makinesi sipariş etmiştim fakat 45 günde tedarik edilmedi ve bugün aradım daha üst bir ürün önermeniz gerekiyor dedim ve casio yerine canon IXUS 70 modelini sipariş verdim haftaya gönderecez dediler altivi ile ilgili yorum yapmazsanız sevinirim.çünkü konu uzar gider ben sadece iyi bir tercih yaptımmı onu öğrenmek istiyorum yani canon ixus 70 casio z1080 i kıyaslarsak ne dersiniz.buarada eğer ürün gelirse 300 liraya gelmiş olacak..
o ban asıl sana
ben foto makinesinde uzman görüş belirtmedim. sadece yaşadığım tecrübeyi aktardım. salladığım birşey yok "Nikon kompakta SANYO lardan bile daha kalitesiz." der geçersin... sonrasında yaptığın yorumun yersiz ve mesnetsiz.
@mori
quote:
Demek, önceki 2 MPlik kameran Canondan daha iyiydi!!! işin ilginç yanı, kompakt cameralarda Nikon diyen, ve başka birşey demiyen senin aklına ne hikmetse hemen Canon geliveriyor acaba bu Canonun kalitesinin aklında yer etmesinden oluyor,, olmasın...
yukarıdaki yazdıklarım senin için de geçerli.
ben, sadece benim nikonla çektiğim fotolar ile canonla çektiğim fotolara bakıp nikonla daha güzel kareleri gördüğüm için o mesajı yazdım. bana ne canon'dan bana ne nikon'dan... tamamen bireysel tercihimi yazdım... suç mu oldu?
arkadaşlar altividen casio z-1080 fotoğraf makinesi sipariş etmiştim fakat 45 günde tedarik edilmedi ve bugün aradım daha üst bir ürün önermeniz gerekiyor dedim ve casio yerine canon IXUS 70 modelini sipariş verdim haftaya g