Şimdi Ara

COAX nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, COAX kablo ne demek tam olarak aciklayabilirseniz sevinirim. tv kartima COAX kablo takmazsam calismayacagi soylendi amerikadaki servis tarafindan. COAX ismini forumun bu bolumunde gectigi icin bu basligi burada aciyorum. tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrei -- 6 Haziran 2006; 22:00:47 >

• COAX bir baglanti türü ve kablo türüdür.
    Coaxial kablo Ortasında bakır bir iletken olan kablodur. Plastik tabaka bakır iletken ile metal örme arasında izolasyon sağlar. Metal örme; floransan ışıkları, motorlar ve diğer bilgisayarlardan oluşan parazitleri önlemeye yardımcı olur.
    Coaxial Cable:
     COAX nedir?

Coax kablonun tesisatı zor olmasına rağmen parazitlere karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca Twisted Pair kablo ile karşılaştırıldığında daha uzun mesafelerde çalışır. İnce ve kalın olmak üzere iki tip coax kablo vardır. İnce (thin) coax kablo "thinnet" olarak da isimlendirilir. 10Base2, ince (thin) coax üzerinden Ethernet sinyallerinin taşınması şartlarını belirtir. Teorik olarak 10Base2 için yaklaşık maksimum mesafe 200metredir. Gerçekte ise 185metredir. Özellikle Linear Bus ağlarda yaygın olarak kullanılır. Kalın (thick) coax kablo ise "thicknet" olarak da isimlendirilir. 10Base5, kalın (thick) coax üzerinden Ethernet sinyallerinin taşınması şartlarını belirtir. 10Base5 için yaklaşık maksimum mesafe 500metredir. Kalın coax kablo ekstra plastik tabakaya sahiptir. Bu tabaka ortadaki bakır iletkeni nemden de korur. Linear Bus ağlarda uzun çalışma mesafesi nedeni ile tercih sebebidir. Kolay tesis edilememesi ve bükülememesi dezavantajdır. En yaygın kullanılan coax kablo konnektörü Bayone-Neill-Concelman (BNC)'dir. BNC için T-konnektör, barrel konnektör ve terminatör gibi farklı adaptörler vardır.

COAX nedir?
     COAX nedir?

Optik ve koaksiyel bağlantı seçeneklerinin her ikiside PCM sinyallerin transferi için kullanılan digital bağlantı yollarıdır. Optik bağlantıda PCM transferi ışık sinyali yoluyla yapılırken, koaksiyel bağlantıda transfer elektrik sinyali şeklinde yapılır. Amatör cihazlar için bu iki bağlantı yolu arasında hissedilir bir fark yoktur.
    Kablo fiyatları konusundaki ucuz veya pahalı şeklindeki mukayesen yoruma açık bir konu. Koaksiyel bağlantıda sinyal transferi elektrikle olduğu için bu bağlantı şeklinde elektrik iletimi yapan herhangi bir kablo iş görebilir. Tabii ki ideal olanı blendajlı koaksiyel kablodur. Halbuki optik bağlantıda iletim ışık sinyali şeklinde olduğu için bu amaçla fiberoptik kablo gereklidir. Eşdeğer kalitede koaksiyel ve optik kabloların fiyat mukayesesi yapıldığında optik kablonun biraz daha pahalı olduğu söylenebilir. Ama çok kaliteli bir koaksiyel kablonun standart bir optik kablodan daha pahalı olması da mümkündür.Umarım bilgilendirmişimdir.

• @tamerim teşekkürler, işte bu forumu ben bu yüzden seviyorum :) ben x-fi xtreme music ses kartı almak istiyorum da onda coax ya da optic çıkış var mı, logitech z5500 almayı düşünüyorum onda optic çıkış oldugu için optic çıkışı olan bir ses kartı alacam inş.
    yardımcı olursanız sevinirim, herkese kolay gelsin...
  • eğer amacın coax ve optic çıkışlara sahip olmaksa(ve tabi ilerde başka cihazlar alıp upgrade etmekse sistemini) asla xfi extreme alma...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan

eğer amacın coax ve optic çıkışlara sahip olmaksa(ve tabi ilerde başka cihazlar alıp upgrade etmekse sistemini) asla xfi extreme alma...

ilerde upgrade demek istediğin baya bi uzun zaman upgrade edemem, zaten almak istediğim sistem z5500 bu beni götürür zaten tüm performansını da kullanamam da neyse
    peki platinumun 5.25" sürücüsünde optik ve coax çıkışlar var acaba onu mu alsam?
  • xtreme music ile aparatlarla digital cıkıs elde ediliyomuş galiba onları araştırcam biraz. teşekkürler...
  • Öncelikle tamerim olayı gayet güzel açıklamış eğer Z5500 almayı düşünüyorsan sana tavsiyem audigy 2 zs olacaktır neden dersen z5500 basları ile ünlü bir set ve bu setin subının hakkını cerebilen kart audigy 2 zs ben audigy 2 zs platinium pro ile z5500 kullanıyorum her bakımdan çok memnunum bence ses kartı olarak audigy 2 zs alman daha iyi olur kolay gelsin şimdiden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SPDIF nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mjordan

Öncelikle tamerim olayı gayet güzel açıklamış eğer Z5500 almayı düşünüyorsan sana tavsiyem audigy 2 zs olacaktır neden dersen z5500 basları ile ünlü bir set ve bu setin subının hakkını cerebilen kart audigy 2 zs ben audigy 2 zs platinium pro ile z5500 kullanıyorum her bakımdan çok memnunum bence ses kartı olarak audigy 2 zs alman daha iyi olur kolay gelsin şimdiden

Audigy2 ZS bulabilirse tabi
    Gerçekten mükemmel bir kart her yönden.
    bende zar zor 2. el temiz zor buldum.
    100 YTL ben almıştım bi abimden iyi bi abi.
    insallah sende bulursun

• dvd izlerken açıkçası ben logitech z5500 de
    coax ile optik baglantıda bir fark görmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerim

COAX bir baglanti türü ve kablo türüdür.
    Coaxial kablo Ortasında bakır bir iletken olan kablodur. Plastik tabaka bakır iletken ile metal örme arasında izolasyon sağlar. Metal örme; floransan ışıkları, motorlar ve diğer bilgisayarlardan oluşan parazitleri önlemeye yardımcı olur.
    Coaxial Cable:
     COAX nedir?

Coax kablonun tesisatı zor olmasına rağmen parazitlere karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca Twisted Pair kablo ile karşılaştırıldığında daha uzun mesafelerde çalışır. İnce ve kalın olmak üzere iki tip coax kablo vardır. İnce (thin) coax kablo "thinnet" olarak da isimlendirilir. 10Base2, ince (thin) coax üzerinden Ethernet sinyallerinin taşınması şartlarını belirtir. Teorik olarak 10Base2 için yaklaşık maksimum mesafe 200metredir. Gerçekte ise 185metredir. Özellikle Linear Bus ağlarda yaygın olarak kullanılır. Kalın (thick) coax kablo ise "thicknet" olarak da isimlendirilir. 10Base5, kalın (thick) coax üzerinden Ethernet sinyallerinin taşınması şartlarını belirtir. 10Base5 için yaklaşık maksimum mesafe 500metredir. Kalın coax kablo ekstra plastik tabakaya sahiptir. Bu tabaka ortadaki bakır iletkeni nemden de korur. Linear Bus ağlarda uzun çalışma mesafesi nedeni ile tercih sebebidir. Kolay tesis edilememesi ve bükülememesi dezavantajdır. En yaygın kullanılan coax kablo konnektörü Bayone-Neill-Concelman (BNC)'dir. BNC için T-konnektör, barrel konnektör ve terminatör gibi farklı adaptörler vardır.

COAX nedir?
     COAX nedir?

Optik ve koaksiyel bağlantı seçeneklerinin her ikiside PCM sinyallerin transferi için kullanılan digital bağlantı yollarıdır. Optik bağlantıda PCM transferi ışık sinyali yoluyla yapılırken, koaksiyel bağlantıda transfer elektrik sinyali şeklinde yapılır. Amatör cihazlar için bu iki bağlantı yolu arasında hissedilir bir fark yoktur.
    Kablo fiyatları konusundaki ucuz veya pahalı şeklindeki mukayesen yoruma açık bir konu. Koaksiyel bağlantıda sinyal transferi elektrikle olduğu için bu bağlantı şeklinde elektrik iletimi yapan herhangi bir kablo iş görebilir. Tabii ki ideal olanı blendajlı koaksiyel kablodur. Halbuki optik bağlantıda iletim ışık sinyali şeklinde olduğu için bu amaçla fiberoptik kablo gereklidir. Eşdeğer kalitede koaksiyel ve optik kabloların fiyat mukayesesi yapıldığında optik kablonun biraz daha pahalı olduğu söylenebilir. Ama çok kaliteli bir koaksiyel kablonun standart bir optik kablodan daha pahalı olması da mümkündür.Umarım bilgilendirmişimdir.

eyvallah hocam tesekkur ederim, biraz gec oldu kusura bakma..

• quote:

Orjinalden alıntı: thealdebaran

dvd izlerken açıkçası ben logitech z5500 de
    coax ile optik baglantıda bir fark görmedim

kablo kısa ise anlamazssın 10 veya 15 metere falan olunca iş değişiyor
  • extreme music de herhangi bir dönüştürücü kullanmadan coax kablo ile dijital çıkış elde edebilirsin. ses kartına giriş ucu normal 3,5 mm jack, ses sistemine giriş ucu da sisteminin girişine göre olan bir kablo bulursan, -ki bildiğim kadarı ile rca kablolar ile aynı uca sahip, yani lale denilen tür- bağlantı yapabilirsin. veya iki ucu da lale olan bir coax kablo alırsın, sadece ses kartına giriş için jack dönüştürcü kullanırsın.

uzun uğraşlardan sonra kendim bugün başardım oradan biliyorum..:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.