Şimdi Ara

Amd'nin Paris kod adlı işlemcisi yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır yol haritalarında görülen işlemci biraz olsun gizemini kaldırdı. Bu işlemcinin tahmini pazarlama adı yine Athlon XP olacak ama ondan fazlasını içereceği kesin.

    İşlemciyi ilginç kılan özelliği 64-bit işlemcilerin şu anda kullandığı Soket-754 yapısını kullanacak olmasına rağmen sadece 32-bit destekli olacak olması. Bunun yanında 128 Kb L1, 256 Kb L2 ön belleğe ve en önemlisi tamamen K8 mikro mimarisine sahip olacak olması. Bundan dolayı Athlon 64'lerin tüm 32-bit performanslarını taklit edeceği kesin. Buda çekirdek üzerinde ram kontrolcüsü ve SSE2 komut setini desteklemesi demek oluyor.

    Adı hala Athlon XP olacak olan işlemci şimdiki Athlon XP yerine konularak Amd'nin Athlon 64 işlemcilerinin fiyatlarını düşürmesini engelleyecek. Bunu Intel'in Pentium 4'ü hiç ilk çıkış tarihinden beri hiç bir zaman 150$'ın altına resmi olarak düşürülmemesine benzetebiliriz. Dikkat ederseniz o fiyatın altında Intel Celeron işlemciler pazarda bulunmakta. Yani Amd'nin yapmak istediğide aynen bu şekilde iki işlemci iki marka konumlandırmak.

    Amd bu işlemcisini sonra Victoria kodu ile 90 nm'ye taşıyacak ve 32-bit işlemcilere desteğini aynı şekilde sürdürecek ve hızlarını, önbelleklerini yapılarını sürekli arttıracak. İşlemci bu yılın sonbaharında tahminen 150$ ve altında olacak şekilde piyasaya sürülecek.


    Sayfanın Linki : http://www.digitimes.com/NewsShow/Article.asp?datePublish=2004/04/27&pages=A7&seq=44








  • Doğruysa sonbahara kadar TB ve Bartonlarla devam..
  • Pol gözünü kırptın hemen bakıyorum :)
  • Benim anladığım kadarıyla athlon 64 lerin duron'u olacak bu Paris.
  • iyi ya 64 luk alamzsak 32 lik alırız.ama on bellek dusuk.
  • Thoroughbred in devamı.. güzel.. hem de onchip bellek düzenleyicisiyle..Hmmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.