Şimdi Ara

ATI'den fizik hızlandırma şovu ; X1900XTX ile oyunlarda 9 kat daha fazla fizik hızlandırma mümkün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ageia'nın geçtiğimiz sene, fizik hızlandırıcı kartlardan ve bu kartların oyunlara katacağı gerçekçilikten söz etmesinden bu yana, ATI ve Nvidia cephesinden bir çok açıklama ve demo gösterileri geldi. ATI ve Nvidia, fizik işlemlerindeki hızlandırmanın, oyunlara çok şey katacağı konusunda Ageia ile hemfikirler. Fakat ATI ve Nvidia, fizik işlemlerinde hızlandırmanın fizik kartları olmadan da yapılabileceğini, şu anki ekran kartlarının, 3B hesaplamalar yanında fizik işlemlerinide yapabilecek kabiliyette olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca ekran kartlarının PhysX'den çok daha hızlı bir şekilde fizik işlemlerini hesaplayabileceğini de açıklamalarına eklemeyi unutmuyorlar.

    Ekran kartı ile fizik hesapları konusunda atılmış en önemli adım, Max Payne ve Half Life 2 gibi oyunların kullandığı Havok fizik motorunun sahibi olan Havok'dan geldi. Havok, geliştirdiği Havok FX fizik motoruyla, ekran kartlarının Shader Model 3.0 hesap ünitelerinin, fizik hesaplarında kullanılabilmesine olanak veriyor. ATI Crossfire veya Nvidia SLI sistemlerde, ekran kartlarından biri fizik hesapları için kullanılırken diğerinin de 3B grafik hesaplamaları yapması, Havok FX ile mümkün.

    ATI, geçtiğimiz günlerde Havok FX kullanarak bir dizi demo gösterimi yaptı. ATI'nin Havok FX'den yararlanan demolar göstermesi ayrıca Nvidia ve Havok FX yakınlaşmasının ATI'yi saf dışı eden bir yakınlaşma olmadığını gösteriyor. Zira Nvidia'nın bazı açıklamaları, ATI kartların Havok FX'den yararlanamayacakları izlenimi yaratmıştı.


    ATI'nin Intel Core 2 Duo platformu üzerine kurulu "Boundless Gaming" çözümü (2 adet X1900XTX CF arasına fizik işlemleri için tek X1600Pro)

    ATI'nin "Boundless Gaming" (Sınırsız, sonsuz oyun) ismini verdiği sistem aynı anda 3 ekran kartına kadar destek vermekte. ATI, ekran kartlarının 2 tanesi CF modunda 3B grafik işlemlerin altından kalkarken diğeri fizik işlemlerini yapacak şekilde 2+1 veya biri 3B grafik işleriyle uğraşırken diğeri fizik işlemlerini hızlandıracak şekilde 1+1 modlarında çalıştırılabilmesine olanak veriyor.

    Kullanıcılar böylece ellerindeki X1000 serisi eski ekran kartlarını fizik kartı olarak görev yapacak şekilde, yeni aldıkları üst seviye ATI ekran kartlarının yanında kullanabiliyorlar. kartların farklı olabilmeleri kullanıcılar açısından oldukça yararlı. Zira oyunlarda yüksek 3B deneyim için alınan bir X1900XTX'in yanına fizik hızlandırma için bir X1900XTX daha almak zorunda bırakılmak, yüksek maliyet nedeniyle bir çok kullanıcının mutsuz olmalarına neden olacaktı.

    ATI, X1900XTX grafik kartının günümüz PPU'larından (Fizik işlemcisi) 9 kat daha hızlı olduğunu belirtiyor. Burada direk ismi geçmesede söz edilen fizik işlemcilerinin, Ageia'nın PhysX fizik işlemcileri olduğunu düşünmemek elde değil. Bu senenin sonlarına doğru veya 2007'nin başlarında görebileceğimiz Havok FX fizik motorundan yararlanan oyunlar, hem kullanıcıların ellerindeki teknolojiden daha verimli yararlanmalarını hem de grafik kartı üreticilerinin kullanıcılara 1 den fazla grafik kartı satın alması için yeni bir bahane daha sunabilmelerini sağlayacak.

    ATI ve Nvidia gibi büyük üreticilerin de fizik hızlandırma işine girmeleri, düşük performans gösteren ve bazı uyum sorunları bulunan PhysX fizik kartlarının üreticisi Ageia'nın canını oldukça sıkacak bir gelişme. Eğer Ageia, yaşanan bu olumsuzlukları aşamaz ise ATI ve Nvidia için Ageia'ı saf dışı bırakmak, küçük bir çocuğun elindeki şekeri almak kadar kolay olacak.

    Daha ayrıntılı bilgilere ve ATI'nin sunumu esnasında çekilmiş fotoğraflara ulaşmak için hardocp.com sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.








  • DAHA NELER GÖRCEZ




  • 3 tane kartı da kasayı sığdırmak için bayağı bir uğraşmak gerekir
  • helal olsun....
  • E arkadaşlar iyide 3 tane PCI Express x16 slot yok ki? 3. kart nereye takılacak?
  • Şimdi Ageia testlerine göre mesela Cell factor oyununda kartlı ikenki fps değerleri daha düşük çıkıyor.Yani hala bir esprisi yokken böyle ATI ve Nvidia nın bastırması ile kesinlikle iflas edecektir firma.Zaten herkes çekingen davranırken ekran kartı üreticileri hali hazırda olan çift ekran çözümlerine sadece driver vererek birçok kullanıcıyı mutlu edecek.
  • Ageia ya buyuk gecmisler olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

    E arkadaşlar iyide 3 tane PCI Express x16 slot yok ki? 3. kart nereye takılacak?


    2 tane x1900xtx crossfire yapılacak

    Fizik kartı da düz pci slota takılacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SkiNNy

    quote:

    Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

    E arkadaşlar iyide 3 tane PCI Express x16 slot yok ki? 3. kart nereye takılacak?


    2 tane x1900xtx crossfire yapılacak

    Fizik kartı da düz pci slota takılacak


    Kardeş onu biliyorum ancak yukarıda, x1600Pro takılmış diyor resmin altında (x1900XTX CF arasına X1600pro). 3 tane pci-e x16 kart yani bunlar ancak 2 slot var

    EDIT: Arkadaşlar açıklama getireyim, haberin orjinal sitesinden okurken, kullandıkları anakartın Intel "Badaxe" diye tabir ettikleri ve ATi nin en son çipsetini kullanıp üstünde 3 adet PCI-e x16 slot bulunduran bir board olduğunu gördüm. Yani kendi sorumun cevabı bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 6 Haziran 2006; 20:23:56 >




  • Arkadaşlar Atı nın rd 600 chipsetinde 3 tane pciex 16 X var.
    ATI'den fizik hızlandırma şovu ; X1900XTX ile oyunlarda 9 kat daha fazla fizik hızlandırma mümkün

    ATI'den fizik hızlandırma şovu ; X1900XTX ile oyunlarda 9 kat daha fazla fizik hızlandırma mümkün

    ATI'den fizik hızlandırma şovu ; X1900XTX ile oyunlarda 9 kat daha fazla fizik hızlandırma mümkün




  • Yuhhh beee. Ulan insanlar 1 tane x1900xtx alamazken....
  • yabancıya gitmesin paralar ati düdüklesin bari bizi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

    E arkadaşlar iyide 3 tane PCI Express x16 slot yok ki? 3. kart nereye takılacak?
    FAZLA SÜRMEZ 4LÜSÜ DE ÇIKAR BU GİDİŞLE..
  • Arkadaşlar bakın isteyince neler çıkarıyolar.Tebrikler bu yıl İntel ve Ati'nin devrimleriyle şenlenecek kutularızz.Ati bu işi gerçekten iyi biliyor
  • yaw bu x1900xtx ten 9 kat hızlıysa x1900xtx benim karttan 5 kat hızlı


    x1900xtx ten 9 kat sa

    benim karttan x kadar hızlı

    bu da demek ki ben bu kartı çöpe atim üstünede sışiiimmmmmmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NonStop® -- 6 Haziran 2006; 21:30:52 >




  • Önce hep iki ayrı işlemci iki ayrı ekran kartı yada daha fazlasını üretip sonrada bu işlemcileri tek bir işlemcinin içine yerleştirip satıyorlar yanı biz yinede 2 yada 3 ekran kartı alacağımıza tek board üzerinde 2li 4li grafik çekirdeği olan kartları bekleyelim ;) Beklemeninde sonu yok o ayrı ama tahminimce bu iş böyle devam eder . Yaşasın çekirdekler ;)
  • valla bir zamandan sonra ne kadar boş bişey gibi geliyor.yok 3 kart sonra 5 kart yaw sonu yokmu bu işin.ne demek bu ya.resmen para tuzağı..başka bişeyi yok..
  • yaa iyi guzelde biz hep dışarıdan takip edebiliyoruz ne yazıkki ülkemiz şartları bunları surekli takip etmeyi imkansız kılıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.