Şimdi Ara

iOS 7'nin Windows Phone gibi düz ve sade bir tasarıma sahip olacağı iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj














  • Apple tarafında iPhone, iPad ve Mac ürünlerinin bu yıl hangi yeniliklerle güncelleneceği sık sık dile getirilen iddiaların odak noktasını oluşturuyor. Bunun yanında Apple'ın mobil işletim sistemi iOS için de önemli değişiklikler planladığı da gelen duyumlar arasında.




    Apple'ın tasarım şefi Jonathan Ive'ın iOS ekibinin başına geçtiği ve sürümü zamanında yetiştirmek için OS X ekibinden de yardım alındığı firmaya yakın kaynaklar tarafından dile getiriliyor. 




    İddialara göre iOS 7 ile karşımıza çıkacak yeni işletim sistemi sürümü, arayüzü daha basit ve sadece bir görünüme indirgeyecek. Şimdiye kadar herhangi bir görsel sızdırılmadığı için yeni arayüzün neye benzeyeceği bilinmiyor. 




    Ancak Apple'ın bazı uygulamalarında yaptığı güncellemeler, yeni sürümde nasıl yeniliklerin olacağı hakkında ipuçları veriyor.




    Apple'ın güncellediği Podcast uygulamasını inceleyen kaynaklar, gerçek hayat ögelerini barındıran bir tasarımdan ziyade Windows Phone tarzında düz ve sade bir arayüze geçiş yapılacağını düşünüyor. iOS 7 sürümünün kod adı Innsbruck olarak belirlenmiş. Yeni sürümde öncekilere nazaran tüm parlaklık ve göz alıcılığın bir kenara bırakıldığı dile getiriliyor.




    Sürümde ön yüklü uygulamaların ikonları tamamen yeni bir tasarıma kavuşuyor. Araç çubukları ve sekme çubukları da bu değişimden payını alıyor. Ayrıca kullanıcıların ekran üzerinden bazı bilgiler alabileceği widget tarzında bir yöntem ve sağa sola kaydırma ile çıkan yeni menüler üzerinde çalışıldığı da dile getiriliyor.




    Steve Jobs ve Scott Forstall ikilisinin iOS arayüzünü gerçek hayattan esinlenerek tasarladığı belirtilirken, Tim Cook ve Jony Ive ikilisinin ise daha düz ve sade tasarıma yönlendiği belirtiliyor. Apple'ın WWDC 2013 logosunun da bu tasarıma ait bazı ipuçları taşıdığı düşünülüyor.




    Apple'ın iOS 7 işletim sistemini tanıtacağı etkinlik muhtemelen 10-14 Haziran arasında yapılacak WWDC 2013 etkinliği olacak. Burada ayrıca yeni iPhone modelinin de tanıtılması bekleniyor.




     

     







  • daha ince, daha hafif, az daha büyük ekran ve kullanımı kolay sade arayüz bekliyoruz

  • DAha ne kadar sade yapacaklar anlamış değilim.
    Sadece ikonlarda oluşan bir arayüzü var zaten.

  • htc one alacaktım beklesem mi ki, sade tasarımlar hoşuma gidiyor apple'dan bunu bekliyordum bir de en az 4.3 inch ekran şart bana göre

  • Iphone sade arayüzü sayesinde beğenilen bir telefon zaten. Daha nesini sadeleştirecekler? İlla ki bulurlar bir şey ama renksiz ve zevkszi bir şey ortaya çıkmasa bari. Steve Jobs olsaydı kuşkum olmazdı iyi bir şey çıkacağından.
    Yine de ne olursa olsun senelerdir iphone kullanmamama rağmen beni bile sıkmaya başlamıştı arayüzü. Değişiklik iyidir iyi.

  • sadelikten kastları özellik değil tasarım, bu da gerekliydi zaten şu an piyasa cafcaflı ikonlara doydu hafif gradient daha çok tutuyor

  • Yeteri kadar sade bir tasarıma sahip zaten.Aslında üzerinde fazla oynama yapmadan bir kaç kolay kısayol ekleseler ve uygulama geçişlerini geliştirseler çok daha iyi olur.
  • iOS efendidir, Android ise köledir! Forever iOS!

  • J. Ive'nin "skeuomorphism"'den hoşlanmadığı zaten bilinen bir gerçek. Bence sadeleştirme "skeuomorphism" ögelerinden başlayacak (örneğin silinen notun evrak imha makinasına girip kırpılması gibi).

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan0075

    J. Ivenin skeuomorphismden hoşlanmadığı zaten bilinen bir gerçek. Bence sadeleştirme skeuomorphism ögelerinden başlayacak (örneğin silinen notun evrak imha makinasına girip kırpılması gibi).


    O ne biçim bir küfürdür ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    iOS efendidir, Android ise köledir! Forever iOS!

    Belli belli, efendiye bak sen 6 aylık wp a ozeniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "daha ne kadar" diye soran arkadaşlar üstteki örneği görmüyor mu? gereksiz "skeumorphism" çıkarılacak mümkün olduğu kadar, zaten olayın windows 8'le, yok arayüzün simgelerden oluşması wigdet gadget gibi saçmalıklar olmamasıyla falan da alakası yok.

  • Skeumorphism gereksiz değil. Apple ürünlerini özgün kılan şeyin ta kendisi. Zamanla bu yaptıklarının hata olduğunu anlayacaklar.

  • 0.99$ lik launcher'larin yaptigini yapabilmek icin mi aylardir ugrasmislar ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben en çok yazılımda şu özelliği arıyorum gece kitap okurken ışık sönüyor elle müdahale ediyorum tamam sorun değil parmakla ara ara dokunurum dert yok fakat olsaydı daha güzel olurdu tam kitapa dalmışım okuyorum çat ışık sönüyor.aslında yazılımla yapabileceklerini düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Skeumorphism gereksiz değil. Apple ürünlerini özgün kılan şeyin ta kendisi. Zamanla bu yaptıklarının hata olduğunu anlayacaklar.


    +1,kullanıcıyı çok daha fazla etkiliyor ve apple ile özdeşleşmiş bir yapı oldu artık.
    Doku yerine arayüz opsiyonlarına odaklanmalılar.

  • ios u ios yapan skeumorphism dir. tim cook un yaptiklarina veya yapacaklarina guvenmiyo insan. teldeki tüm skeumorphism in icine sıçtı tim cook ve ive.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemalAY

    quote:

    Orijinalden alıntı: erkan0075J. Ivenin skeuomorphismden hoşlanmadığı zaten bilinen bir gerçek. Bence sadeleştirme skeuomorphism ögelerinden başlayacak (örneğin silinen notun evrak imha makinasına girip kırpılması gibi).
    O ne biçim bir küfürdür ?


    Direkt olarak J. Ive tarafından söylenmiş bir "Skeuomorphism'den hoşlanmıyorum" ifadesi yok. Ancak D. Telegraph'taki röportajında bunun işaretlerini veriyor. Ayrıca konuyu araştırısanız, Ive'nin göreve atandığı günden itibaren IOS'e bu yönde müdahale edeceği mutlak bir beklenti (Analistlerin ve Sektör uzmanlarının gözünde). Zaten 2 ay içinde ilk işaretler ortaya çıkacak.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    iOS efendidir, Android ise köledir! Forever iOS!

    Bu durumda sende soytari oluyosun sanirsam milleti eglendiren efendi yalakasi sifatiyla?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

    daha ince, daha hafif, az daha büyük ekran ve kullanımı kolay sade arayüz bekliyoruz


    adamlar kağıt kadar ince tüy kadar hafif telefon yapsalar yine daha iyisini istersiniz basit tüketici mantığı:)
    ios zaten en sade-kolay arayüz, iphone 5 ise piyasadaki en ince ve hafif telefonların başında geliyor

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.