Şimdi Ara

MSI G46 Berbat!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fp ürünü olarak aldığım g46 modeli hiç beklediğim gibi çıkmadı sizlerle paylaşmak istedim

kuzey köprüsü ısınıyor ve overclock etmekte güçlük çekiyorum işlemcim 6100

içinden montaj vidaları çıkmadı zaten usb 3.0 sadece arka portta çalışıyor öne bağlayamıyorsunuz

1 hafta doldu iade etme şansım yok değil mi????

• öne bağlama portu yok diye biliyorum bende aldım bu ürünü bende 990fx g65 modeli vardı 1 ay kullandım kullanmadım sonra bios güncellemesi yaptım meğerse bios bug varmış tüm dünya ayakta neyese anakart gitti bios güncellemeyle iade ettim gittim yine uslanmadım 970A-G46 AMD 970+SB950 bu ürünü aldım daha ucuza vallaha hafta sonu full kullandım kurulumlar yaptım bios son updatesini yaptım (akıllanmam ben) her ne kadar Yusuf Yusuf etsemde huyum kurusun hep son sürüm kullanırım sorun olmadı memnunum boşuna strese girmişim boşuna fazla para vermişim 160 tl ye aldım senin beğenmediğin anakartı.

selamlar.
  • bende memnunum yani hiçbir problemim yok ön panel için usb 3.0 yok ama benim için sorun değil. anakart ısı derecesi 29 bende neredeyse hiç ısınmıyor ama kasa ile alakalı bi durum bu bende corsair 400r var 8 tane 120 lik fan var.

benim tek merak ettiğim bilgisayara ilk güç verdiğimizde ilk açılışta anakartın biosu geç açılıyor yaklaşık 15 sn filan bekliorum. bunu kısaltmanın çözümü varsa bilen varsa yazarsa çok sevinirim bir çok yerde duyduum çözüm yok die..

ama fast boot galiba bios tan sonra ki süreci kapsıyo yani..

tek garip yönü bu. diğer herşekilde memnunum ve gerçekten f/p bi ürün..
    Kralın kızını sevdim vermediler
  • Overclock yapmak için 970 çipset almak hata olur bunu başta bilmek lazım.

Anakartın sıcaklığına gelince ben hemen hemen her markayı kullandım ve aşırı düşük ve yüksek ısıları da gördüm, genel de ısı sensörleri bu konuda hata verebiliyor, Asus varken 124 derece görünüyordu Gigabyte varken 50-60 derece de idi, Msi ise şahsen kullandığım en serin anakartlardan biri bana göre, bu birazda şans meselesi, bios'tan sıcaklığa bakıp bir kontrol edin.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Gigabeyte sıcaktır hep 60 aşağı inmiyordu msi garip bir kart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende söz konusu anakartı kullanıyorum... ve çok memnunum son derece başarılı ve performanslı ve 970 seri anakartlarda yanlış bilmiyor isem tek SLİ ve CF desteği veren anakart idi en azından bakmadam 970 serisinde son zaman larda asus gigabyte ne yaptı ama ben rastlamamıştım alırken... şahsen iki sistemim var ikisindede msi kullanıyorum ve çok memnumum şimdiye kadar tek sorun bile yaşamadım....

garanti sürecinde yaşananaları bilemiyorum ama ben bundan sonrada sistem toplarsam F/ P olarak MSİ en ön sırada, BİG-bang modellerine baktım ama türkiyede bulamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de aynı anakartı kullanıyorum.kuzey köprüsü üzerine eski bir işlemci fanı taktım.gayet güzel oldu.zaten 970 çipsetli anakartların kuzey köprüleri ısınır sadece msi'a has bi durum değil.boot süresi hakkaten uzun.dikkatimi çeken şey DVD bağlıyken daha uzun sürüyor açılışı.dvd yokken normal açılıyor gibi geldi bana.fx8150 ile 4200ghz'de kullanıyorum.bi soruna rastlamadım bugüne kadar.oc için biraz voltaj vermeyi deneyin.bence de f/p ürünü.
  • anakart kötü değilde limiti olan bir kart. ben fx 8320 ile bu anakartı almıştım. baktım işlemci potansiyelli ama anakart dur diyor. fx 8320 ile ne kadar zorlarsam zorlayım 4,3 ghz de bile boot ettirememiştim bırakın stabilite sağlamayı. işlemci default voltajı düşük olduğu için ve anakartın potansiyelimi kısıtladığını anladığım için vatana gittim iade ettim ve başka bir anakart aldım. ve işlemci gerçekten coştu forumda testleride mevcut 4,6 ghzde stabil serin ve sorunsuz. ama msı anakartta ısınma gözlemlemedim sadece 5 fazlı olduğu için overclock konusunda zayıftı. diğer aldığım anakart ve şiddetle tavsiye ederim. fx 8320 ile 5.0 ghz de windows açabilmiştim eğer extreme bir soğutucu kullansam biraz voltaj ile stabil bile olabilirdi.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ud3-970a-ud3-amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63232

eğer fx 6300, fx 8320, fx 8350 alınacaksa en az bu anakart alınmalı. 10 faz ile overclock konusunda limit işlemci oluyor anakart dur demiyor.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

• msi i begenmiyorum anakart olarak asus alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • quote:

Orijinalden alıntı: IeVeN

anakart kötü değilde limiti olan bir kart. ben fx 8320 ile bu anakartı almıştım. baktım işlemci potansiyelli ama anakart dur diyor. fx 8320 ile ne kadar zorlarsam zorlayım 4,3 ghz de bile boot ettirememiştim bırakın stabilite sağlamayı. işlemci default voltajı düşük olduğu için ve anakartın potansiyelimi kısıtladığını anladığım için vatana gittim iade ettim ve başka bir anakart aldım. ve işlemci gerçekten coştu forumda testleride mevcut 4,6 ghzde stabil serin ve sorunsuz. ama msı anakartta ısınma gözlemlemedim sadece 5 fazlı olduğu için overclock konusunda zayıftı. diğer aldığım anakart ve şiddetle tavsiye ederim. fx 8320 ile 5.0 ghz de windows açabilmiştim eğer extreme bir soğutucu kullansam biraz voltaj ile stabil bile olabilirdi.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ud3-970a-ud3-amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63232

eğer fx 6300, fx 8320, fx 8350 alınacaksa en az bu anakart alınmalı. 10 faz ile overclock konusunda limit işlemci oluyor anakart dur demiyor.

Hakkat,senin bu haberinden sonra herkese bu anakartı yapıştırıyom zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: IeVeN

anakart kötü değilde limiti olan bir kart. ben fx 8320 ile bu anakartı almıştım. baktım işlemci potansiyelli ama anakart dur diyor. fx 8320 ile ne kadar zorlarsam zorlayım 4,3 ghz de bile boot ettirememiştim bırakın stabilite sağlamayı. işlemci default voltajı düşük olduğu için ve anakartın potansiyelimi kısıtladığını anladığım için vatana gittim iade ettim ve başka bir anakart aldım. ve işlemci gerçekten coştu forumda testleride mevcut 4,6 ghzde stabil serin ve sorunsuz. ama msı anakartta ısınma gözlemlemedim sadece 5 fazlı olduğu için overclock konusunda zayıftı. diğer aldığım anakart ve şiddetle tavsiye ederim. fx 8320 ile 5.0 ghz de windows açabilmiştim eğer extreme bir soğutucu kullansam biraz voltaj ile stabil bile olabilirdi.

Hakkat,senin bu haberinden sonra herkese bu anakartı yapıştırıyom zaten.

yapıştır abi sevaba gireriz

şaka bir yana anakart gerçekten çok kaliteli 970 çipsetli olması bile başarısını frenleyemiyor.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

• Isınma konusunda bir şey diyemiyorum ama bendeki MSI 990FXA-GD80'de çok ısınıyordu. Güç devrelerinde bir sorun vardı belki de. Çünkü güç devrelerinin de ısındığına eminim. Elimle dokunduğumda yakıyordu. Bence en güvenlisi dokunarak anlamak. 30 derecedir ama bir hata olur 30000 derece görünür. Bu ısınmayla alakası var mı bilmiyorum ama birkaç gün önce anakart tamamen bozuldu.

Montaj vidaları zaten hiçbir anakarttan çıkmaz. Onun yerine kasa ile gelir.

USB 3.0 ön panel bağlantısı o anakartta yok. Alırken dikkat etmeliydiniz bu konuya.
    Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz/MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3/GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V/SAMSUNG 128GB 840 PRO SATA 3.0/WD 4TB Red/WD Caviar Green 2TB/Samsung 2TB HD203WI/ CORSAIR 400R 80PLUS 750W/ASUS HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit/ASUS DRW-24B5ST 24X/S-LINK SL-525 5.25"/HP w2207/LOGITECH G105/LOGITECH G500/THERMALTAKE TT eSPORTS PYRRHUS MEDİUM/POWERCOM BNT-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE/LOGITECH Z5500/WD 3,5" 3TB+5TB My Book USB3.0 -/WD 3,5" 2TB Elements USB 2.0/
  • _____________________________
    ''Kişilikli olmak kimse görmediği zaman da doğru olani yapmaktir.''
    J.C. Watts
    Aklim başimda değil ki sebebini bilmiyorum.
  • ya kart canavar o ifyata göre arkadaşlar ne diyosunuz siz bios update yaptım ben ilk defa bu kadar kolay bir update gerçekleştirdim, MSI gerçekden iyi iş çıkartmış OC genie ile elinizi suya sabuna sürmeden otomatik olarak X4 965 işlemci yi corsair XMS 1600 mhz DD3 rami 1720 mhz e çıkarttı.. bu fiyata bundan iyisi şamda kayısı..

Ben son derece memnunum şahsen yani ilk defa helal olsun verdiğim para dedirtti iki anakrtını kullanıyorum ikiside aynen X79A- GD45 diğeride....

Orijinalden alıntı: potur

anakart boşta 69 derece çoğu zaman işlemci 20 derece gpu 22 derece anakart uçuyor bir daha msı almam aldırtmam garantisi desen ayrı bir dert

Benim eski Gigabyte MA-770TA UD3 anakartta da kuzey köprüsü çok ısınıyordu.
    Baktım ki çip üzerindeki soğutucu blok oynamış ve macun kurumuş. Macunlayıp sabitleyince sorun kalmadı.

Tabii kasa hava akımı da yeterli olmalıdır. una rağmen rahatsız ediyorsa şunun gibi birşey veya daha basiti işe yarar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100

OC açısından 125 watt FX-8XXX işlemcilere ancak az OC yapabilirsiniz bu anakartla. 5 faz VRM devresi fazal güç veremiyor. 140 wata yaklaşınca yetmiyor.

Ama 95 watt FX-6XXX işlemcileri rahat OC yapıyor. Birçok kişide denedik. Ancak FX-6100 serisi FX-6300 kadar iyi OC olmaz. Birde işlemcinin ne kadar OC olaçağı şans işidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 8 Mayıs 2013; 10:25:58 >
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave

• dostum çok ısınıyor derken evet el yakacak seviyeye yakın ısınması normaldir, bu 60-70 derece civarında anlamına gelir, istersen söküp termal macununu değiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.